Steve McQueenIII

Steve Rodney McQueen

7,8
1 465 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Steve McQueen

Rewelacyjny "Głód", dobry, choć nieco rozczarowujący "Wstyd". Fajnie, że dobrali się z Fassbenderem, ten duet może przejść do historii.

Kolejny projekt McQueena, "Twelve years a Slave" to dla mnie póki co najbardziej oczekiwany film przyszłego roku.

Nawrocki

Rewelacyjny "Głód" - film bez muzyki, prawie bez dialogów, wypełniony scenami obrzydliwymi, które w dodatku nie mają związku z fabułą (np. scena masturbacji więźnia, koitalno-analny przemyt radia), zawierający śmiertelnie nudne dłużyzny (np. scena, w której strażnik więzienny przez bite 3 minuty w milczeniu myje podłogę). De gustibus... i tak dalej. :)

użytkownik usunięty
Herbert_West

Bo to nie jest film dla przeciętnego kowalskiego. Chyba pomyliłeś filmy, zostaw kino artystyczne bo go po prostu nie rozumiesz a idź na jakiś holywoodzki film z fajerwerkami, to coś w sam raz dla ciebie. Bo inaczej wchodzisz na fora dobrych filmów i wypisujesz totalne idiotyzmy, po co, się pytam?

Nawrocki

Przed obejrzeniem "Wstydu" miałem w planach obejrzenie "Głodu", dzięki zmarnowaniu ponad 90 minut na ten pierwszy tytuł, za drugi podziękowałem. Reżyser jest typowym hochsztaplerem, który wie jak zrobić szmatławy film znajdujący poklask u maluśkich intelygentnych filozoffów

blazej_2

To, że Tobie film się nie podobał, nie znaczy, że musisz kogokolwiek obrażać! Takie zachowanie i epitety świadczą jak najgorzej o Tobie, a nie o wielbicielach filmu. A poza tym nic nie wnoszą do dyskusji o samym filmie. Dla mnie, to pozycja do obejrzenia za niedługo.

użytkownik usunięty
blazej_2

To nie wina filmu, tylko twoja, że go nie zrozumiałeś skoro wypisujesz takie brednie. Film jest dobry i solidny tylko po prostu cię przerósł dlatego wypisujesz czysto hejterowskie obelgi w stronę Głodu i jego widzów. Jak czegoś nei rozumiesz bądź ci się nie podoba to naucz się wyrażać swoje zdanie bo póki co zgrywasz krytyka filmowego, ale totalnie ci to nie wychodzi.

Nawrocki

zdecydowanie jeden z najciekawszych współczesnych reżyserów. chociaż dla mnie to był raczej rewelacyjny "wstyd" i dobry, choć nieco rozczarowujący "głód", ale to już sprawa gustu ;) również jestem bardzo ciekawa kolejnego projektu, zwłaszcza, że znowu w duecie z Fassbenderem :)