Jeszcze nie oglądałem, ale wreszcie będzie okazja.
Czyżby laser w oczach? Tą umiejętność widziałem tylko w jego animowanym wydaniu, nie wiedziałem, że normalnie też tak potrafi :)
http://www.youtube.com/watch?v=QZaWd0tkhc8
Całkiem możliwe, ale Ja bym powiedział, że też macgyverem, Dr. Housem, Rambo, Nieśmiertelnym, ninja, Jimim Hendrixem, nożownikiem, Terminatorem i mnichem w jednym :)
No przecież potrafi zrobić coś z niczego, nie oglądałaś np: Liberatora 1,2 (zrobił bombę) czy nieobliczalnego? (zrobił broń z jakichś śmieci) ;> w na zabójczej ziemi zrobił tłumik z butelki, jest dobrym MacGyverem ;d
''Nieobliczalny''?
Z ''Liberatora'' to wiem, że pichcił jakąś bombę. Ale nie skojarzyłam tego z MacGyverem. ;-)
No w sumie tak, ale to i tak Twoja najsłabsza ocena dla filmu w serii szklanych pułapek, wnioskuję więc, ze to najsłabsza część. A swoją drogą oryginalny amerykański tytuł nie ma nic wspólnego, z polskim - szklana pułapka, czy tylko Ja to zauważyłem? I Polska nazwa nie ma nic wspólnego z akcją szklanych pułapek, może poza pierwszą częścią.
Tytuł pierwszej części - ''Szklana pułapka'' wziął się stąd, że akcja rozgrywała się w szklanym budynku, gdzie się nie obejrzysz, tam szkło. Dlatego w Polsce tak to przetłumaczono. Ja lubię tytuł ''Szklana pułapka'' - kwestia przyzwyczajenia.
No tak, przetłumaczyli tak, i pewnie nie wiedzieli, że będą kolejce części, z inną fabułą, i tak już zostało, też lubię ten tytuł, ale trochę tak głupio, że reszta jest o czym innym, no cóż, czepiam się.