Bruno także. Ma przecież swój zespół Blues Band Co prawda dwie płyty na koncie tylko, ale zdarzają się też pojedyncze utworki.
A są nie raz takie sytuacje, które zmuszają ludzi do kradzieży, np matka nie ma pieniędzy, ale nie dlatego, że przepija, tylko po prostu nie ma pracy i nie ma za co żyć. Jeżeli taka matka pójdzie do sklepu i ukradnie np chleb, by dzieciom dać do zjedzenia, to też ją trzeba za to zastrzelić?
W Polskim Prawie jest chyba tak i na świecie że możesz zabić człowieka tylko w obronie własnej ,np meżczyzna próbuje zgwałcić kobiete itp Za chwile dojdziemy do takiej sytuacji że ktoś komuś wzioł lizaka a ten go zabije za to .
Co Ty. U nas wystarczy krzywo się spojrzeć na delikwenta i ten już sadzi się do Ciebie z pianą w gębie.
To nie jest kara śmierci to samoobrona człowiek ma prawo bronić się przed kradzieżą. Własność materialna to rzecz święta jak mawia Korwin.
Ale też powiedział że kradzież to grzech i Korwin dobrze mówi. Jeden z nie wielu polityków mówiących prawdę i mający świadomość tego co dzieje się na świecie.
Niby tak ale trzeba pamietać że nawet zdrowy człowiek może zachorować psychicznie i coś mu odbić albo np w efekcie nagłych negatywnych emocji np gdy dowie się że jego najlepszy kumpel z pracy stuka jego żone podczas jego nieobeczności itp to wtedy może wziąść broń i rozwalić typka na kawałki .Szłyszałem podobno że w Polsce jest tak że ci co mają broń legalnie to co rok muszą się badać psychiatrycznie ,żeby uzyskać pozwolnie .Ja stanowczo muwie żadnego dostepu do broni .Żadnemu !!!! Tylko wojsko i policja ,oraz służby specjalne .
Tylko że jak rozwalisz typa to potem cię bedą latami po sądach ciągać czy zgodnie z prawem użyłeś broni .
To że jest bezprawie i broni się bandyctwa to jest inna sprawa. Trzeba wprowadzić rozwiązania z XIX wiecznych Stanów. Jak ktoś włazi ci na posesje to masz prawo go zastrzelić i tyle.
Tylko że jak ktoś chce kogoś zabić to i tak tą broń zdobędzie a ofiara będzie bez bronna. Ludzie powinni mieć prawo się bronić. A że ktoś może zachorować psychicznie i zrobić komuś krzywdę to trudno jak nie zrobi pistoletem to weźmie siekierę. Broń powinna być powszechnie dostępna. Najbardziej pasują mi rozwiązania Szwajcarskie.