Steven Seagal

Steven Frederic Seagal

5,9
15 364 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Steven Seagal

Czy oglądaliście policyjny serial "Lawman" z Seagalem?
Jak wam się podoba?

Ja też nie. Ale obowiązkowo słuchałam Bruce'a Willisa.

No Stev ma fajne kawałki, nawet grał z paroma legendami bluesa :)

anonim7

Bruno także. Ma przecież swój zespół Blues Band Co prawda dwie płyty na koncie tylko, ale zdarzają się też pojedyncze utworki.

karoman4

Wiem wiem :)

anonim7

To fajnie.

frycek49

Sama prawda

frycek49

Kara śmierći to chyba ża dużo za kradzierz nie uważasz ?

bradock

A są nie raz takie sytuacje, które zmuszają ludzi do kradzieży, np matka nie ma pieniędzy, ale nie dlatego, że przepija, tylko po prostu nie ma pracy i nie ma za co żyć. Jeżeli taka matka pójdzie do sklepu i ukradnie np chleb, by dzieciom dać do zjedzenia, to też ją trzeba za to zastrzelić?

karoman4

W Polskim Prawie jest chyba tak i na świecie że możesz zabić człowieka tylko w obronie własnej ,np meżczyzna próbuje zgwałcić kobiete itp Za chwile dojdziemy do takiej sytuacji że ktoś komuś wzioł lizaka a ten go zabije za to .

użytkownik usunięty
bradock

Paul Kersey się przyda tylko on przeciwdziała gwałtom.

Zgadza się .A tak przy okazji fajny avatar !!

Chyba nie do końca przeciwdziała gwałtom. Córki i gosposi nie uratował.

użytkownik usunięty
karoman4

Nie można być w dwóch miejscach na raz.

Wiem przecież. ;-)

bradock

Co Ty. U nas wystarczy krzywo się spojrzeć na delikwenta i ten już sadzi się do Ciebie z pianą w gębie.

bradock

To nie jest kara śmierci to samoobrona człowiek ma prawo bronić się przed kradzieżą. Własność materialna to rzecz święta jak mawia Korwin.

frycek49

To żle mawia .Pan Bóg kazał się dzielić .

bradock

Ale też powiedział że kradzież to grzech i Korwin dobrze mówi. Jeden z nie wielu polityków mówiących prawdę i mający świadomość tego co dzieje się na świecie.

giovanni50

Niby tak ale trzeba pamietać że nawet zdrowy człowiek może zachorować psychicznie i coś mu odbić albo np w efekcie nagłych negatywnych emocji np gdy dowie się że jego najlepszy kumpel z pracy stuka jego żone podczas jego nieobeczności itp to wtedy może wziąść broń i rozwalić typka na kawałki .Szłyszałem podobno że w Polsce jest tak że ci co mają broń legalnie to co rok muszą się badać psychiatrycznie ,żeby uzyskać pozwolnie .Ja stanowczo muwie żadnego dostepu do broni .Żadnemu !!!! Tylko wojsko i policja ,oraz służby specjalne .

bradock

To co mam się dać spokojnie okradać
Rozwalić typa i spokój

giovanni50

Tylko że jak rozwalisz typa to potem cię bedą latami po sądach ciągać czy zgodnie z prawem użyłeś broni .

bradock

fakt

bradock

To że jest bezprawie i broni się bandyctwa to jest inna sprawa. Trzeba wprowadzić rozwiązania z XIX wiecznych Stanów. Jak ktoś włazi ci na posesje to masz prawo go zastrzelić i tyle.

bradock

Tylko że jak ktoś chce kogoś zabić to i tak tą broń zdobędzie a ofiara będzie bez bronna. Ludzie powinni mieć prawo się bronić. A że ktoś może zachorować psychicznie i zrobić komuś krzywdę to trudno jak nie zrobi pistoletem to weźmie siekierę. Broń powinna być powszechnie dostępna. Najbardziej pasują mi rozwiązania Szwajcarskie.

5476

tylko czemu tvn turbo zaprzestał emitowania stevena mi sie podobał program :) moze dlatego ,że w koncu jakiś gwiazdor kina kopanego pokazuje swoje oblicze w realu nie jak inne karateki tylko w filmach :) fajnie by było zobaczyć np policjanta jako sylwa czy tez van damma :)