Steven Seagal Italia donosi
15/06/2013 FRESH NEWS: Ostatni wywiad z Steven Seagal w Moskwie!
Steven Seagal mówi o Under Siege 3!
Podczas programu "Gość na kolacji" Vladimir Raevskii rozmowy w restauracji "Wenecja"
Legendarny amerykański aktor Steven Seagal. Rozmowy Sensei Włodzimierz dla jego filmu
"Under Siege 3", The Expendables, Stallone, z Vandamme, miłość do kuchni azjatyckiej, jak i jego
pasja do bluesa, i pracy policji! FANTASTYCZNY!
Co tu przekonywać że stary Punisher to bardziej film sensacyjny niżej o tym pisał Mateusz, a jako ekranizacja komiksu wypada słabiej.
Można to tak ująć
Punisher (1989) - lepszy film sensacyjny.
Punisher (2004) - lepszy film o Punisherze.
Dziękuje.
Ja już zakończyłam wczoraj dyskusję na temat ''Punishera''. Utrzymuję swoje zdanie i tyle w temacie.
Zdecydowanie Punisher z 2004r to najlepsza ekranizacja Punishera a Punisher z 1989r to po prostu film sensacyjny...
A oceniając jak Kasia : wersje z 2004 i 1989 jako film sensacyjny a nie jako film na podstawie komiksu to tu zależy od gustu więc nie widzę problemu.
Bo ja od dawna powtarzałam, jak to jest u mnie z tym filmem. Ale nie, lepiej się kłócić i spierać, co nie ma żadnego sensu.
Kulturalną dyskusję nazywasz kłótnią? Po co jest forum by właśnie dyskutować. Próbowałem Ci tylko kilka rzeczy wyjaśnić ale się nie udało. To, że Tobie się bardziej podoba stary Punisher to twoja wyłącznie sprawa, ale nie znaczy że jest najlepszy. :)
Gybyśmy się wszyscy zgadali wtedy forum stałoby się nudne.
Dla mnie jest najlepszy. A to, że dla Ciebie nie jest najlepszy nie znaczy, że dla mnie również ma nie być.
Dyskusja dyskusją, niby wyjaśniałeś, ale starałeś się, bym zgodziła się z Twoją racją. A ja się nie zgodzę z Twoją racją, ponieważ uważam, że moja racja jest właściwa. Tak samo jak kwestia tej czaszki. Nawet pewnie nie spojrzałeś na link do fotki, który podałam w jednym z wczorajszych komentarzy do tego tematu. To, że masz słabą spostrzegawczość, to trudno.
Plakat z filmu Under siege 3.Meltdown:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=388606761259464&set=a.201194293334046.43 888.199233320196810&type=1&theater
Teraz zobacz o co mi chodziło z tą czaszką.
http://pokazywarka. pl/mm4rdh/ Wiem, czacha powinna być pełniejsza. Ale mimo wszystko dobrze i sprytnie to sobie nawet wykombinowali z tym motywem czaszki. To naprawdę idealny trening na spostrzegawczość.
Ten link spokojnie otworzysz, tylko go połącz.
Każdemu aktorowi wcielającego się w Punishera można przykleić tę czaszkę i wyjdzie na to samo. Poza tym pokaż mi gdzie Lundgren ma ją na kombinezonie, nie na twarzy.
Ale nie każdy aktor odgrywający Punishera ma tak podkrążone oczy, wyprofilowany zarost i zimny wyraz twarzy, a te elementy u Lundgrena tworzą symbol czaszki. Właśnie chodzi o to, że akurat ten Punisher miał ją na twarzy. Sprytnie ją ukryli, ale ten, kto jest wzrokowcem bez trudu dostrzeże ją.
Nie obchodzą mnie wymyślne szukanie na siłę czaszki na twarzy. Ona ma być we właściwym miejscu. To ma być Punisher, a próbujesz mi przedstawić pseudopunishera. Myślałem że zakończyliśmy dyskusje?
Kiedy się za Batmany bierzesz?
Granat, ja już skończyłam rozmowę o Punisherze przedstawiając Ci moje zdanie. Nie szukaj na siłę sprzeczki w tej kwestii, podważając to, co wykładam. Nie chcesz tego przyjąć do wiadomości to trudno, nie musisz.
Nie szukam sprzeczki swoje powiedziałem, a ty dalej próbujesz coś pokazać czego nie ma.
A wracając do The Punisher : War żone i pominając już ten cały akspekt czy jest on dobrą ,wierną ekranizacją komiksu to jak oceniasz ten film jako zwykły film akcji ? Mi on się bardzo podoba ,jest taki ciekawy i klimatyczny ,przy tym brutalny .I drugie pytanie ,umieścił byś ten film w Top 10 Action Movies po 2000 roku w kategori najlepsze oldschooldowe filmy akcji ,lub swoisty hołd dla kina akcji lat 80 itp Dla mnie ten film jest lepszy niż Die Hard 4,5 i zaliczył bym go do Top 10 Sterotype Action Movies .
Ja do tej pory uważałam, że:
1. Punisher 1989
2. Punisher 2008
3. Punisher 2004.
Ale obecnie jestem zdania, że wersja z 2004 jest lepsza od tej z 2008.
Nawet jeśli by te trzy filmy o The Punisherze porównywać jako zwykły film akcji (Jak to zrobiło Kasia ) to i tak uważam że ta wersja z 2004 roku jest najlepsza ! The Punisher z 2004 powstał na fali popularności i niespodziewanego ,ogromnego sukcesu Spidermana ,Hollywood postanowiło reaktywować dalszych bohaterów Marvela ,Daredevil i Hulk wystartowali już w 2003 roku .A The Punisher w 2004 roku i widać że w ten film włożono dużo kasy ,porządni aktorzy (Travolta najlepszy ) ,oraż świetne sceny akcji ,efekty specjalne ,kaskaderskie itp Ogólnie film ma ciekawszą historie ,fajne ,charakterystyczne postacie np Sąsiedzi Franka itp Także ten film zarobił najwiencej w kinach ,choć i tak nie stał się hitem kasowym .Natomiast wersja Lundgrenowska została stworzona do dystrybucji kinowej ale ta wytwórnia potem zbankrutowała i wogóle ten film nie leciał w kinach w U.S.A ,od razu poszedł na rynek VHS .Leciąl natomiast w kinach w Europie i tam niestety poległ sromotnie .
Tak i jeden z najlepszych filmów akcji po 2000 roku .Byłem na nim w 2004 w kinie i bardzo mi się podobał .W pamieci zapadła mi scena jak Frank torturował tego służące Rodziny Saintów oraz podczas finału jak jednemu z zabójców najpierw wykrecił rękę wbił mu nóż w rekę ,ten krzyczy a nastepnie Castle wbił mu nóż w gardło ,ze aż było widać ten nóż jak miał otwartą gembę .Mocnę ,jak sam film !!!
Film jednym słowem : Zajebisty!. Chyba największa zaletą tego filmu to świetne postacie. A Travolta jako Saint to po prostu mistrzostwo!
Tak ,Travolta bezbłedny .Tak sobie nawet myślałem żeby najlepiej on zagrał w Niezniszczalnych 3 głównego złego ,bo w sumie Gibson świetny aktor ale jakość na głównego czarnego charaktera to mi nie pasuje .A jak ty uważasz Mateuszu ?
Też Tomku uważam, że Travolta pasował by najbardziej. Nie raz to pisałem.Jeden z najlepszych aktorów w historii kina! Zobaczymy jak się Gibson spisze jako główny czarny charakter w Maczecie 2
Ja też .Byłem na tym dwa razy w kinie .A nie uważasz że troche żle zrobili ze wyłączyli teroryści prąd w Białym Domu ,trochę szaro było i ciemno jak Butler elimnował terorystów ? Nie przeskadzało ci to ? Jak myślisz może chcieli dzięki temu zrobić mroczny klimat ?