Steven Seagal

Steven Frederic Seagal

5,9
15 513 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Steven Seagal

wygrać ze smiercia jeden z najlepszych filmów kina akcji w tvn 24 kwietnia o 22.30,narescie zmądrzeli tylko szkoda ze tak pózno........,no to czekamy jeszcze na wybrańca śmierci który takze w tv nie goscił kilka lat.

damianho15

To rozumiem, że w końcu jesteś zadowolony ;D

anonim7

jak kazdy fan kina akcji chyba.

damianho15

Wiadomo ;D też czekałem, aż puszczą ten cudowny film :)

anonim7

szkoda ze tak pozno,wymarzona pora to 20 no i najlepiej piatek superkino.

damianho15

No właśnie, ale filmy Stevena są zbyt brutalne jak na tą godzinę, dlatego na Tvn dają je o 22:30.

anonim7

Jak by chcieli to bez problemu mogli by dać ,,Wygrać że śmiercią ,, o 20 .00 . W 1994 na TVP 1 leciało ,,Wygrać że śmiercią ,, o 20.30

bradock

Mam pytanie. Ty na prawdę masz taką dobrą pamięć, co i kiedy leciało? Mnie to by się od razu wszystko pomieszało, jaki film, na jakim kanale i kiedy. ;-)

karoman4

Bradock to kopalnia wiedzy na ten temat, nie zdziwię się jeśli będzie wiedział co leciało 18 października 1975 na Tvp i o której godzinie :P

anonim7

Bardzo dobrze, że pamięta te wspaniałe czasy. Ja sama chciałabym być o te 2-3 lata starsza.

karoman4

Tylko dla tego, żeby pamiętać jakie filmy puszczali 10 lat temu? :P ja na przykład pamiętam jak puszczali "Wygrać ze śmiercią" 1999 r; mimo że byłem małym dzieckiem.

anonim7

Nie dlatego. Chodziło mi ogólnie o tamte czasy. Jestem osobą sentymentalną, więc sam rozumiesz.

karoman4

Rozumiem, tamte czasy, czyli lata 90 były spoko, były dobre kultowe filmy i aktorzy, a nie było tylu wnerwiających gimbusów i innych drażniących rzeczy, ja się cieszę, że się nie urodziłem np. 2000 roku bo mógłbym być taki jak oni ;p

anonim7

Lata 80 te były lepsze. Już pomijam aspekt polityczny, komunizm i polską szarość życia ( to ostatnie się chyba w ogóle nie zmieniło ) . Bardziej chodzi o muzykę i filmy. To wszystko było wtedy takie nowe i kolorowe.

karoman4

W sumie to każde czasy mają swoje plusy i minusy. Ciekawe jak będzie wyglądał świat za 20-30 lat, czy bardzo się zmieni :)

anonim7

Dobre pytanie. Kto wie, może już świat nie będzie istnieć.

karoman4

No, niezła jazda ;d a może będzie tak jak w Człowieku demolce albo Pamięci absolutnej? Latające samochody i w ogóle taki futurystyczny świat, ciekawie by było, nie wiem czy lepiej czy gorzej, ale w każdym razie ciekawie :)

anonim7

Tak, jak w ''Powrót do przyszłości'' trzy. Latające deskorolki.

karoman4

Nom :) mógłbym taką mieć ;)

anonim7

I uratować swoją ukochaną? ;-P

karoman4

Jakby była taka okoliczność to pewnie też ;d ale przede wszystkim do do zabawy ;d niech takie zrobią w najbliższej przyszłości to będzie fajnie :)

anonim7

Ja bym chciała mieć umiejętność teleportacji. Jedna chwilka i jestem w miejscach, o których mogłabym sobie tylko pomarzyć.

karoman4

No to też dobre, skończyłby się problem ze spóźnianiem, i jeszcze jakby były wehikuły czasu to byłoby zajebiście ;D poznałbym swoich przodków albo prapraprapraprapraprapraprapraprapraprapraprapra wnuków :D

anonim7

Ale nie musiałbyś mieć wizy, żeby np dostać się do Ameryki. Przeteleportowałbyś się, wtopił w tłum i kto poznałby, że to Polak? ;-)

karoman4

No nikt :P hehe do Ameryki mógłbym się przeteleportować ;) albo do Watykanu żeby pogadać z papieżem o problemach religijnych hahahaha ;d;d

anonim7

Ale marzenia, co?

karoman4

Taa, marzenia ściętej głowy :)

anonim7

Wyobraźnia chociaż pracuje.

karoman4

Zawsze jakiś + ;]

anonim7

Wtedy jeszcze mnie nie było na świecie .(Rocznik 83 ) ale dzięki za miłe słowa o mnie .Dużo rzeczy pamiętałem bo od wielu lat czytam systematycznie Tele Tydzień ,to się zapamientuje ,ale też nie wszystko pamietam .Np nie mogłem sobię przypomnieć kiedy pierwszy raz oglądałem Strażnika Teksasu na Polsacie ,dopiero na necie znalazłem kiedy była pierwsza emisja odcinka .Co do Stevena to Liberatory 1 i 2 też leciały na TVP1 w latach 90 ,ale już dokładnie nie pamietam ,chyba w 1997 lub 98 .

bradock

To widzę, że nie tylko ja jestem wierna Tele Tygodniowi. ;-)

karoman4

No wszystkich filmów nie pamietam ale te najważniejszę tak ,te które najbardziej zapadły mi w pamieć .A Wygrać że śmiercią takim był bezwątpienia ,bardzo mi się wtedy spodobał .Pamietam też ze jakiś czas po tym ,chyba w 1995 roku w okresie Świąt Wielkanocnych TVP1 puściła 3 kolejny filmy Stevena ,,Niko ,, ,,Wybraniec śmierci ,, i ,,Szukając sprawiedliwości ,, po 23 ,jakość tak .Tych już nie obejrzałem ,bo za póżno ,po za tym wtedy nie miałem swojego telewizora w pokoju ,jeszcze .Natomiast kuzyn zaś załatwił na Video ,,Szukając Sprawieliwości ,, od kolegi właśnie nagrane z TVP 1

bradock

Ja pamiętam 1995-1996 rok, jak pierwszy raz zobaczyłam Arniego, a przez mgłę pamiętam też jak Rambo oglądaliśmy i chyba Zaginionego w akcji. A dopiero jak obejrzałam Strażnika Teksasu dowiedziałam się, kto to jest Chuck Norris. Potem widziałam go w filmie ''Kumple''.

karoman4

Ja pierwszy raz widziałem Arniego w filmie ,,Uciekinier ,, w sobote o 22 .00 .Ale już roku nie pamietam .W każdym razie w Niedziele na drugi dzień po 16 .00 jakość tak była powtórka ,, Uciekiniera ,, .Tyle wiem i tyle ci mogę powiedzięć Kasiu .

bradock

Ja wtedy też pierwszy raz zobaczyłam Mela Gibsona w ''Braveheart'', ale to ''spotkanie'' nie było przyjemne, bo się go strasznie przestraszyłam. Miał wymalowaną twarz, długie włosy i wyglądał jak jakiś zombie.

bradock

To było w poprzednim wieku, czasy się zmieniły, wtedy mogli takie filmy nadawać o innych porach.

anonim7

Zacznijmy może od tego, że wtedy był na czasie takie filmy i TVP częściej puszczała takie filmy, bo dużo ludzi zasiadało przed telewizory i nabijało sakiewkę TVP.

karoman4

No właśnie.

karoman4

Teraz o 20 to lecą tylko te nowsze.

prof_mateusz27

Dokładnie, a jak puszczą starszy hit o 20, to będzie on ocenzurowany.

karoman4

No ja sobie teraz oglądam w tv "Pijanego mistrza" bo leci.

prof_mateusz27

Na jakim kanale?

anonim7

Polsat film

prof_mateusz27

Ok, dzięki.

anonim7

znalazłem zapowiedź wybrańca śmierci który leciał o 20

prof_mateusz27

Jak to? kiedy?

anonim7

http://www.polsat.pl/Nasze_Programy,2846/Wybraniec_Smierci,5215/

prof_mateusz27

Rozumiem, że ten film dopiero będzie na polsacie (?)

anonim7

niestety już był. tylko tak chciałem pokazać zapowiedz że leciał w tamtym roku.

prof_mateusz27

Aha, ok, fanie jakby puścili go w tym roku.

prof_mateusz27

Dzięki Mateusz. Udowodniłeś moją rację.

Damianho15, łyso Ci teraz?