Steven Seagal

Steven Frederic Seagal

5,9
15 513 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Steven Seagal

wygrać ze smiercia jeden z najlepszych filmów kina akcji w tvn 24 kwietnia o 22.30,narescie zmądrzeli tylko szkoda ze tak pózno........,no to czekamy jeszcze na wybrańca śmierci który takze w tv nie goscił kilka lat.

prof_mateusz27

A ja nie mam Polsat Film. ;-P

karoman4

hahahahaha :)

prof_mateusz27

Dzięki. ;-)

karoman4

Nie ma za co :)

prof_mateusz27

Za podniesienie na duchu.

karoman4

tylko nie bierz mi tu tego na serio.

prof_mateusz27

Przecież ja żartuję cały czas. ;-)

karoman4

Ja też :) fajna kolekcja
: http://w w w.ko lek cjafilm o wa .pl/ak cja/

co ?
złącz w całość

prof_mateusz27

Sylwester Stallone - ''Kryształ górski''. Co to jest za film?
Fajna ta stronka.

karoman4

Tego i FIST nie oglądałem. A ta kolekcja jeszcze lepsza

h t t p:/ /w w w . k o l e k c j a f i l m o w a . pl /k u n gf u/ko l ekc ja.html

mam wszystkie do 12 nr

prof_mateusz27

Ja z tej kolekcji mam 2 filmy.

joang68

Bez odwrotu i ?

prof_mateusz27

Nie, ''Bez odwrotu'' mam zwykłe wydanie. Z tej kolekcji mam ''Lwie serce'' i ''Pojedynek''.

prof_mateusz27

A Ty jakie masz filmy z tej kolekcji ?

joang68

od 1 do 12

prof_mateusz27

Ach, to mi już pokazywałeś.

karoman4

nie byłem pewien

prof_mateusz27

Szkoda, że mnie ominęło.

karoman4

żałuje ze nie zebrałem do końca

prof_mateusz27

Może jeszcze zdarzy się taka okazja.

anonim7

W 1999 roku też Polsat puścił ,,Wygrać że śmiercią ,, o 20 .00 ,dla mnie było trochę wnerwiające to ,bo od 1994 roku żadna stacja tego nie powtórzyła ,wiec kupiłem sobię ten film w sklepie na VHS ,a póżniej paczę leci w Polsacie . Po za tym ten film chyba 2,3 lata temu też leciał o 20 .00 na TVN 7 ,ale w ostatnich czasach nadają go rzeczywiście po 22.30 .Moim zdaniem mogli by o 20.00

bradock

I chyba właśnie go wtedy oglądałem, to był chyba pierwszy film Stevena jaki widziałem z tego co pamiętam :) a jeśli mogliby puścić o 20:00 to fajnie, tylko szkoda, że chcą patałachy, ale i tak mnie to specjalnej różnicy nie robi, i tak obejrzę i tak ;)

anonim7

Teraz jest tak jak mówisz chyba ,te filmy wydają się zbyt brutalne ,zbyt ostrę na 20 .00 i dlatego je tak puszczają .Albo jest jeszcze inna przyczyna ,te filmy nie cieszą się już taką popularnością jak kiedyś ,dlatego dawają je w godzinach póżnych ,żeby tylko ramówkę telewizyjną wypełnić .

bradock

Jeśli dają dlatego bo starsze, to są zwykłymi idiotami, ja takie starsze filmy chętnie oglądałbym o 20:00 i zamieniłbym je z tym nowym szajsem, ale akurat "Wygrać ze śmiercią" jest bez wątpienia brutalnym filmem, więc nie wiadomo do końca czemu tak.

anonim7

A jakię według ciebie są najbardziej brutalne filmy akcji z lat 80/90 ? Nie licąc oczywiścię filmów Stevena to brutalność w jego filmach to znak rozpoznawalny .

bradock

Na pewno Ostry poker małym Tokio, to jest kozak wśród brutalnych filmów, Komando jest też brutalny, seria Rambo no i filmy Stevena, więcej jakoś mi na razie nie przychodzi do głowy, a Ty jakie masz typy?

anonim7

Tak ,napewno te filmy co wymieniłeś są mocno brutalne ,szczególnie właśnie ,,Ostry Poker w małym Tokio ,, a z moich typów ? Hm ,napewno Delta Force 2 z Chuckiem ,Podwójne Uderzenie z Van Damme ,,Licencja na zabijanie -pierwszy Bond w kategori R , Robocop , Uniwersalny Żołnierz , Cobra z Stallonem ,na razie to mi przychodzi do głowy ,

bradock

''Najemnicy'' z Lundgrenem, ten film też był dość brutalny.

karoman4

Tak .Choć też bardziej wydawał mi się ,,Mroczny Anioł ,, Hues tam sprawnie zabijał swoje ofiary .

bradock

Zgodzę się z tym. W ogóle, jak w filmie występują sceny tortur, to też są to brutalniejsze momenty.

bradock

''Cyborg'', ''Nieuchwytny cel'', ''Maksimum ryzyka'' z Van Damme'm i seria ''Życzenie śmierci'' z Bronsonem.

joang68

O Cyborgu myślałem nawet , ,,Maksiumum Ryzyka w sumie też .W Życzeniu śmierci zawsze było mocno i realnie pokazywane sceny gwałtu .Dodał jeszcze bym Kickboksera .

bradock

Jeszcze ''Cobra'', ''Osadzony'' z Stallone'm i ''Uciekinier'' z Schwarzenegger'em.

bradock

ani to ani to

prof_mateusz27

To co jest przecyną ? Jeśli wiesz ,to mów .

bradock

Nie wiem, ale na pewno ani to ani to.

prof_mateusz27

To skąd wiesz ,że ani to ,ani to ? 2 lata temu to mnie do pracy przyszedł nowy pracownik ,kolega , rozmawialiśmy ,co tak ,jak tam po wekendzie ? Mówił mi że oglądał do póżno telewizje ,a pytam się go co oglądał ? Bo wczoraj leciała Zabójcza Broń na TVN ? A on mi mówił że on już takich filmów nie ogląda ,i zapewne Van Dammów i Seagalów też nie ogląda .Nie wszyscy takie kino lubią ,po za tym te filmy każdy chyba już zna na pamieć ,wiec wcale nie zdziwił by się jak mają one niskie słupki oglądalności ...

bradock

"te filmy wydają się zbyt brutalne ,zbyt ostre na 20 .00 i dlatego je tak puszczają" - Wczoraj w niebezpiecznym człowieku była scena jak Steven rozwalał gościowi całą twarz waląc w niego niczym jakiś psychol z całą siłą. więc brutalność raczej odpada ."Albo jest jeszcze inna przyczyna ,te filmy nie cieszą się już taką popularnością jak kiedyś" za to te nowe się cieszą popularnością...

prof_mateusz27

U mnie kilka osób w pracy ogląda te nowe filmy Van Damma czy Seagala np koledzy oglądali Korpus Weteranów i mówili ,że nawet dobry ,chyba nie wiedzieli ,,Krwawego Sportu ,, ,,Cyborga ,, albo ,,Kickboksera ,, Te nowe filmy puszczają ,bo co mają puścić ? Tanie a schodzą .Jak to mówił jeden z prawicowych ,naszych polityków ,,Ciemny Lud to kupi ,,

bradock

Nawet jak by widzieli te filmy to co to takiego że powiedzieli ze Korpus weteranów jest nawet ok. W ogóle",,Krwawego Sport ,, ,,Cyborg ,, albo ,,Kickbokser ,," to są całkowicie inne filmy. A Mój kolega mówi że "W pół do śmierci" to najlepszy film Seagal mimo ze oglądał "Wygrać ze śmiercią" czy "Liberatora'" Widzisz jak to jest. (moim zdaniem najlepszy z tych nowszych). Jak już chcą puszczać nowsze filmy akcji z Van Damme to niech puszczają te najlepsze czyli Krzyżowy ogień, Mściciel (Van Damme pokazał że umie grać. W ogóle ten film to akurat dobre kino - Dobre aktorstwo. Dobre sceny walk, Dobre Efekty specjalne, Dobre sceny akcji) i "6 kul" a ty chyba jeszcze chyba nie oglądałeś żadnego z nich a szkoda (na tych byś się nie zawiódł). Chociaż nie dziwie się tobie ze sie do tego nie palisz skoro na razie z Van Damme widziałeś z tych nowszych te słabsze i przeciętne. (Nie licząc Skazanego na piekło i JCVD bo akórat te filmy są dobre. "JCVD" wo gule jest bardzo chwalony jest ten film i Van Damme przez krytyków i aktorów np. przez Nicholasa Cage. Aż dziw bierze że ten film przeleciał bez jakiegoś większego echa w Polsce niż np. tak jak w stanach czy innych krajach. Choć czasami to już nic mię nie zdziwi to co się dzieje w polskich kinach)

prof_mateusz27

Z tych nowszych ,lepszych widziałem ,, Aż do śmierci ,, i Strażnicy Granicy ,, Dobre ,w porządku filmy .Ale ogólnie już nie ciągnie mnie do tych nowszych filmów Van Damma i Seagala .Po prostu znudzili mi się ci aktorzy ,przejadłem się ich filmami .To już nie jest to co kiedyś .Ogólnie to chcę czegość nowego ,świezego ,teraz chcę iść do kin na ,,Olimp w ogniu ,, Chcę oglądać filmy akcji pierwszo rzednę z górnej półki ,i filmy akcji na topie !!! Mam nadzieje że się nie rozczaruje 26 kwietnia .Niech skondensowana akcja z lat 80 znowu wróci w nowoczesnym wydaniu http://www.youtube.com/watch?v=X03rxVbofUc

bradock

ok, Strażnicy Granicy był taki sobie jak dla mnie. Dlatego właśnie. te filmy co napisałem wyżej spodobały by ci się bo to dobre kino akcji ale jak nie chcesz to nie oglądaj nikt ci do tego nie zmusza.

prof_mateusz27

A mnie nawet podobał się ten film.

karoman4

no można powiedzieć że nawet niezły był

prof_mateusz27

Nie no ,napewno obejrzę wszystkie Van Dammowe produkcje ,bo jest on z moich ulubionych aktorów obok Chucka ,Arnolda ,Sylwka itp Ale Stevena to nie zamierzam ...Nie dał bym rady .Jak poleci coś świeżego to obejrze z nim w TV .Teraz ma lecieć z nim Uniwersal Soldier 4 na TV -PULS Widziałem to ..A masz Mateuszu RTL 2 ? Ostatnio na RTL 2 po północy leciałó w sobote ,,Uliczny Wojownik ,, chwilę oglądałem .

bradock

Uniwersal Soldier 4 tylko "Universal Soldier: regeneracja". obie części słabe ale da sie dotrwać do końca. Nie mam RTL 2. A to na tym leciał Uprowadzona pod innym tytułem tak ?

bradock

no niestety

prof_mateusz27

Albo po prostu wolą puszczać tańsze budżetówki, zamiast kinowe hity sprzed lat.