Steven Seagal

Steven Frederic Seagal

5,9
15 582 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Steven Seagal

http://www.youtube.com/watch?v=UIabNqGnqn4

damianho15

Nie wiem, czy o to chodzi w klasowych filmach kina akcji, by sam Seagal łamał ręcę albo palce swoim zerowym wrogom...;p

AdamBayern01

zerowym?

damianho15

No raczej kelnerzy, a z takimi się bił tylko Seagal nie są na wysokim poziomie..

AdamBayern01

no w fimach do 2002 kelnerzy to nie byli.

damianho15

W finałowych nie koniecznie. Walki Seagala kończyły się zazwyczaj po 15-20s, a Van Damme, Stallone czy Norris ze swoimi rywalami w scenach finałowych walczyli do upadłego, 10-20 do 30 minut najwięcej. Więc się nie dziw, że Seagal wśród nich jest najsłabszy. Z resztą Van Damme, Norris, Stallone swoje walki prowadzii bardzo widowiskowo, Chuck z Van Dammem wielokrotnie popisywali się kopami z półobrustu, a Sylvek to już w swoim stylu bokserskim uzyskał naprawdę wiele, mierząc się z takim jak Dolph Lundgren czy też Carl Weathers! A Seagal - machanie rączkami w stylu Aikido i już po rywalu.. Żałosne..

AdamBayern01

z półobrotu*

AdamBayern01

bo seagal raz dwa rozprawia sie ze swoimi rywalami a nie inkasuje tak jak van damme i inni.

damianho15

A co w filmie się liczy? Szybkość czy widowiskowość? Zastanów się.. Bo jak dla mnie, wiesz dlaczego Van Damme jest wszędzie uznawany lepszy od Seagala? Bo swoje umiejętności potrafił wykorzystać z takimi preciwnikami jak Bolo Yeong czy Michel Qissi(Tong Po), i to w świetnym stylu.

AdamBayern01

meczyl sie i tyle,seagal polozyl by go w kilkanascie sekund,aha i gdzie wszedzie jest uznawany? pierwsze slysze.

damianho15

Na forum Van Damma ludzie zadają pełno pytań typu Van Damme czy Seagal? Zazwyczaj,, powyżej 70% wybiera Van Damma. Van Damme jest bardziej doświadczony w walce, jestem pewny, że na chwilę obecną powalił by Seagala ze swoją obecną 120kilogramową wagą bezproblemowo. Skoro Seagal Twoim zdaniem jet dobry, to dlaczego każda rola w każdym filmie z nim jest taka sama, czyli policjant, który bada jakąś tam sprawę?

AdamBayern01

a na forum seagala jest na odwrot,a drugie pytanie to seagal w rzeczywistosci jest glina jakbys niewiedzial dlatego

damianho15

W Luizjanie jest stróżem prawa.

karoman4

racja.

damianho15

Ostatnio w TT o tym pisali.

damianho15

Na forum Seagala raczej wiadomo, kto kogo wybierze -.- T tylko Twój pretekst, bo nie wiedziałeś co napisać, żałosne, uwierz mi. Van Damme lepszy jest od Seagl w tym, że próbował różnych ról w różnych filmach, a Seagal w każdym filmie jest taki sam. Koniec kropka.

AdamBayern01

na forum van damma tez,w kazdym fillmie powala kazdego.kropka.

damianho15

Van Damme w każdym filmie powala każdego, proszę Cię! A bez odwrotu, replikant, czarny orzeł?

AdamBayern01

chodzilo mi o seagala.

damianho15

Widać, że gówno się znasz na jego filmach, skoro gadasz takie rzeczy!

AdamBayern01

na filmach van damme tez sie znam.

damianho15

Widzę właśnie..

AdamBayern01

Co do różnorodności ról, to Willis ma całkiem ciekawy dorobek filmowy. Zagrał w filmie akcji (Die Hard, Ostatni skaut), dramacie (Na wrogiej ziemi, Szósty zmysł), komedii (Jak ugryźć 10 mln,), komedii romantycznej (Randka w ciemno), gangsterskim (Ostatni sprawiedliwy, Billy Bathgate, Pulp fiction), wojennym (Wojna Harta), thrillerze (Motyw zbrodni), erotyku (Barwy nocy), sci-fi (12 małp), filmie dokumentalnym (The Return of Bruno), obyczajowy (Dzieciak), western (Zachód słońca), serial komediowy (Na wariackich papierach), SZTUKA TEATRALNA !!! (True West), czy chociażby rola dubbingowa ( I kto to mówi 1-2, Skok przez płot) - i Wy się dziwicie, czemu ja go tak uwielbiam ;-)

AdamBayern01

Nie gadaj bzdur Adamie ,w pierwszych swoich filmach Seagal walczył znakomicie :Skutecznie ,Brutalnie ,Widowiskowo itp To nie było zwykłe machanie rączkami .Póżniej po 1992 roku było już z filmu na film coraz gorzej .I co z tego ze Van Damme bił się z Bolo Yeongiem czy Michael Qissi skoro te walki były ustawione ,chyba nie myslisz ze oni bili sie na serio ? Bolo i Michael zagrali w filmie z Van Dammem nie tylko ze wzgledu na umiejetności w sztukach walk ale równiez przez ze wygladali świetnie jako czarne charaktery .Kiedyś pamietam chyba w 1996 roku tak napisali w Tele Tygodniu o Seagalu : Jest przystojniejszy od Schwarzeneggera ,Eleganszy od Stallona a techniką walki bije na głowe Van Damma .Cóż to za facet .Musze przyznać ze ten wierszyk zrobił na mnie wrażenie ,chociaż i tak zawsze wolałem Chucka i Van Damma od Stevena to w pewnym sensie Steven jakieś tam miejsce zajmuje w śród moich ulubionych twardzieli

bradock

mogli napisać jeszcze, że jest lepszy aktorsko od Travolty czy innych...

jeśli się nie mylę to Adamowi chodziło o to, że Seagal walczył z taki jak on to napisał kelnerami a Van Damme z osobami co naprawdę umieją walczyć

prof_mateusz27

O to mi właśniie chodziło, dzieki Mateo za zrozumienie ;> Wyrozumiały jesteś hehe :D

AdamBayern01

co z tego,to tylko film w realu van damme by przegral z nimi wszystkimi.

damianho15

Na pewno, i z Tobą włącznie.. Van Damme jak na swoje możliwości bił się świetnie, ma czarny pas karate i zna kickboxing, taekwondo i tajski boks. Wątpie, żeby taki Seagal ze swoim Aikido go pokonał ;p

AdamBayern01

walki van damme sa mocne przesadzone,inakasuje tyle kopniec z polobrotu i nic,w realu po 1 by lezal.,seagal oprocz akido zna karate kendo i judo,tak do twojej informacji.

damianho15

Zrzadko się z tobą zgadzam ale to prawda Seagal oprócz akido zna karate ,kendo i judo .

damianho15

Zna 4 sztuki walki, a Van Damme jeszcze dodatkowo trenował Kung-Fu,, tak pisali w jednym w czasopismach, więc jest 5>4. Po za tym Van Damme w swoich filmach wiel razy walczył nogami, a Seagal, nie przypominam sobie.. Dlatego, Van Damme by zaraz pokonał Seagala.. gwarantuje Ci to.. Czy teraz, czy 10/20 lat temu i tak będzie od niego lepszy.

AdamBayern01

w mrocznej dzielnicy seagal duzo kopal.

damianho15

8/10 to jedyny dobry film Seagala..

AdamBayern01

a te wczesniejsze?

damianho15

Nieuchwytny i Nico na 9/10 Wygrać ze śmiercią 7/10, Szukając Sprawiedliwości też 7. Seagal kiedyś może umiał się i bić, ale np Patriota, naprawdę jego słaby film oceniłem na 3/10

AdamBayern01

patriota to nie jest film akcji.

damianho15

W każdym bądź razie to słabo jego film i 3/10

AdamBayern01

I znowu temat rzeka .Gdybanie kto go by pokonał jest bez sensu ponieważ oni by musileli ze sobą walczyć ,wtedy byśmy się dowiedzieli kto jest lepszy .A tak to wiesz ,ten kto lubi Jaśka bedzie za nim a ten kto lubi Stefka bedzie za nim a ja lubie obydwu wiec na nikogo nie skaże faworyta .

prof_mateusz27

Jeszcze napisali że był w CIA .To był krótki artykuł o nim wiec musieli coś fajnego ,pozytywnego o nim napisać . A teraz na poważnie ,wiem ze Steven w wieksości swoich filmach walczył z kelnerami ,a Van Damme z prawdziwymi wojownikami typu Bolo ,Michael Qissi czy Dolph dlatego Van Damme wydaje sie być najwiekszą gwiazdą sztuk walk .Ale nasz kolega Adam uważa ze przez to ze Steven walczył z samymi kelnerami to powinien być na ostatnim miejscu w sród twardzieli .Takie stwierdzenie jest krzywdzące do Stevena ,obydwaj wiemy ze Van Damme i Seagal to byli najlepsi fighterzy lat 90 w kinie .Gdyby Steven nie był taki dobry to nie zrobił by takiej oszałamiającej kariery w latach 90 .Jego filmy zarabiały miliardy na całym świecie .

bradock

wiem, w swoich latach był tak samo zajebisty jak Stallone, Schwarzenegger, Willis i Van Damme i również uważam, że super walczył. Ja szanuję Stevena i mam nadzieję że zagra w EX3

a teraz leci na TV4, Strzelec wyborowy z Dolph'em

IKONY KINA AKCJI NA TV4 !

prof_mateusz27

I to wyrośnięta ikona akcji ze Szwecji ;-)

karoman4

OLBRZYMIA

prof_mateusz27

Tyle drożdży mu mama dawała, to co się dziwić ;-p

karoman4

hehehe

prof_mateusz27

Wiem ogladam !!!

bradock

Steven Seagal w swoich filmach początkowych czyli w latach 1988-1996 walczył szybko i z rywalami niedośwaidczonymi. Pamiętasz choć jednego rywala Seagala, takiego bardziej słynnego? Ja raczej nie. Van Damme miał okazję mierzyć się z takimi gośćmi jak Bolo czy Tong Po, a to są postacie raczej znane każdemu. I Van Damme w sposób widowiskowy rozprawiał się ze swoimi rywalami, dlatego jest uznawany za lepszego fightera, niż Seagal, i to nie tylko prze ze mnie.

AdamBayern01

Wiem o co chodzi Adamie ,fakt Van Damme miał na rozkładzie wiencej znanych i lepszych fighterów niż Seagal .Ale przecież Steven też walczył z świetnymi zawodnikami np w Liberator 2 czy Nieuchwytny .Zobacz sobie tą walkę ,przeciwnik Stevena też ummie sztuki walki a zobacz co znim Steven zrobi !!!http://www.youtube.com/watch?v=COp0PeTICfw

bradock

http://www.youtube.com/watch?v=COp0PeTICfw

bradock

dluga walka jak na niego.

damianho15

No ala za to ciekawa .

damianho15

Walka może i dobra, jednak to nic jest przy tym!
http://www.youtube.com/watch?v=N_6m3yVoOnM