Sylvester Stallone to 65 letni aktor grający w filmach agresywnych które demoralizują dzisiejszą młodzież i to właśnie na przekazie agresji dla młodzieży zarobił dużo pieniędzy mam wielką nadzieje że ten aktor nie wystąpi już w żadnych filmach gdyż wpaja młodzieży złe zasady
Pozdrawiam Mieczysław
Zauważ jak wygląda sprawa jak jakiś młodzieniec wejdzie na forum i zacznie pisać o sprawiedliwości lub mądrości to zaraz wpada ta banda idiotów i zaczyna te swoje gierki najgorsze jest to że z internetu przenoszą się powoli do świata realnego i grają w te swoje gierki w supermarketach, kinach i innych miejscach spotkań ludzi.
To teraz zaliczył mnie Pan do tych "idiotów", czy do tego młodzieńca (czy może siebie) ? Niepełnosprawność intelektualna ma swoje miejsce w diagnostyce lekarskiej.
nie odpisujcie mu ludzie, widziałem inne jego posty. To typowy internetowy spinacz. Do tego homofob i zatwardziały prawicowiec.
Co ty chłopie pie...dolisz?? Ja czytam te dyrdymały to mi nie dobrze, a taki chłop dobry pedałów nie lubi. To nie może być tak że nagrał się w gre i poszedł zabić, to siedzi w człowieku i tylko nie wiadomo w którym momencie życia wyjdzie. Chcesz świat bez przemocy to masz w filmie Equilibrium, nie chciałbym zeby społeczeństwo tak wyglądało. Po to jest zło żeby kreować dobrych ludzi.
Teraz to przeproszę. Już któryś raz łapię się na tym że identyfikuję czyjąś płeć błędnie na podstawie avatara. Rzadko loguje się na asperger.fora.pl ale zapamiętałem cię.
Nic się nie stało, nie masz za co mnie przepraszać. To było napisane z przekąsem. Ale powiem szczerze, że w pierwszym momencie myślałem, iż jesteś koleżanką. Ale coś mi ten znak zapytania nie pasował. Ale myślę sobie, przy dysleksji można sporo błędów robić.
Pytanie retoryczne:
Skoro uważasz że filmy Sylwestra to "wszelkie zło tego świata" i demoralizuje młodzież itp to jak się odniesiesz do filmu "Leon Zawodowiec"?
Leon Zawodowiec nie jest jakąś brutalną nawalanką, prawda są tam jakieś elementy sensacyjne ale nie jest tępym mordobiciem natomiast to co reprezentuje sobą sylvester stallone to nic innego jak rozrywka dla goryli którym życiowym celem jest mordowanie ludzi na ulicach w imię adrenaliny
Mi nie chodzi o sceny z krwią co 5 minut czy bezsensowną strzelankę co 5 minut.
Pytam się czy jak główny bohater uczy dziecko strzelać do ludzi (kimkolwiek oni by nie byli) to jest ok? Lub jak sam jest płatnym zabójcą?
Ile i jakie widział Pan filmy z S.Stallone że tak piszę?
"Stój bo mamuśka strzela" czy Oscara? A może "Niezniszczalni"?
W światowej kinematografii istnieje coś takiego jak filmy akcji. Te z udziałem S. Stallone'a są szablonowymi modelami, jak powinny inne wyglądać. Świetne, przesycone akcją.
Są idealnym pokazem jak nie powinny wyglądać filmy dla normalnych ludzi, bo osoby które wielbią się w takich filmach są przesyceni gniewem i złością. Takie filmy to pokaz bezsensownej agresji, wielu młodych ludzi nie rozumie że to tylko film i potem się słyszy o tych napadach na banki i morderstwach w biały dzień
Mnie też ten tekst z tymi napadami na banki rozwalił padłem ze śmiechu jak to przeczytałem. Skąd mu się to bierze.
Żadna wyobraźnia tylko rzeczywistość, młodzi ludzie najpierw się nie uczą potem oglądają filmy z tym stalonem gdzie zabija i napada na banki, potem wpadają do jakiegoś luzackiego towarzystwa i potem strzela do ludzi z broni.
Jasne ja oglądam masę filmów akcji i jakoś nikogo nigdy na zabiłem, ani nie obrabowałem żadnego banku do żadnego gangu też nie wstąpiłem. To że nie którzy ludzie są bandytami to nie jest wina filmów tylko próżności i lenistwa. Bo lepiej im narzekać że są biedni i nie mają kasy a do normalnej roboty to żaden się nie weźmie, bo lepiej im kogoś zatłuc i okraść. Mówiąc prościej wolą zniszczyć życie czyjeś i swoje przy okazji niż wziąć się w garść.
boże człowieku ku.. no proszę cię ogarnij się idą twym tokiem myślenia powinniśmy także zabronić oglądać bajek dziecko nie wiem tom and jerry no bo przecież tom podkłada dynamit to potem każdy dzieciak będzie naśladował Toma !Czy ty się dobrze czujesz? Ja też jakoś oglądam filmy akcji gdzie trup ścieli się gęsto i nie łażę z gnatem i rozwalam ludzi! Film tu żadnego nie ma wpływu, to zależy od człowieka jaką ma psychikę i tyle! co ma film do tego ,że ktoś kogo morduje! Kiedyś wogle filmów nie było a ludzie się zabijali! Pieprzysz te swoje formułki , ludzie pokroju Frycek wala argumenty a ten jak krowa na rowie swoje? Powinnyśmy nawet dokumenty o wojnie zabronić no bo przecież jakiś czubek będzie naśladował żołnierza niemieckiego i wyjdzie na ulice by wybijać żydów!Weż kup se jakiś młotek i się nim mocno pi.. w łeb albo nie wiem znajdź se jakąś dupę i ci przejdą głupoty!
Co za idioci po tym świecie chodzą... I nie chodzi mi tu o otwieram_wino, ale o tych którzy pienią się i pocą ze złości oraz wzburzenia nie potrafiąc zrozumieć, że to zwykła prowokacja. Założyciel tematu to pewnie znudzony koleś, który śmieje się z Was drodzy państwo. Ale co mnie to. Wy pewnie też brak ambitniejszych zajęć biorąc pod uwagę liczbę odpowiedzi.
Mietek kur.. idź ty lepiej na papieża bo tobie nic nie można zaproponować . Filmy z seksem, zabijaniem i komizmem ocena 1 ? Chyba cię matka nie rozpieszczała i napieprzała za każde brzydkie słowo i każdy zły uczynek. Najbardziej rozwalił mnie tekst że dziecko sąsiada podniosło na ciebie rękę, hahaha chciałbym zobaczyć jakim lamuskiem jesteś w rzeczywistości. Zmień towar i najlepiej upodobania.
Podniosło na mnie rękę ale ja się nie dałem, chwyciłem go za ubranie i powiedziałem co swojego a potem poszedłem do jego ojca na rozmowe
Nie mogę uwierzyć, że stadko inteligentnych ludzi dało się sprowokować osobie która nie potrafi przedstawić choć w połowie logicznych wytłumaczeń swoich twierdzeń. Czuć tu swąd rodem z forów onetu ... Dyskutujecie z osobą której gdy się napluje w twarz to stwierdzi, że deszcz pada. Dajcie spokój i zamiast tego obejrzyjcie sobie dla rozluźnienia jakiś film z Sylwkiem :)
Pozdrawiam !
Odpowiedzi nie uzyskałam więc zapytam jeszcze raz:
Dlaczego uważasz że uczenie przez Leona (zawodowego mordercy) małej dziewczynki zabijania, snajperki (jak kto woli) jest dobre a obrona np niewielkiej mieściny (Niezniszczalni) przed tzw. grupą zorganizowaną chcącą rozprowadzać kokę i zabijać jak się ktoś sprzeciwi już nie?
Albo w "Jeździec bez głowy"? Żona,gospodyni i macocha w jednej osobie i zabija tych (łącznie z próbą zabicia pasierbicy) co jej stoją na drodze przejęcia majątku? I to za pomocą tytułowego Jeźdźca? W tym filmie akurat krew, agresja itp Ci nie przeszkadza?
"Jeździec bez głowy" za ukazanie działań szatańskich, ukazanie piekła oraz manipulacje człowiekiem. "Leon Zawodowiec" za to że ma w sobie artyzm oraz ciekawą historie i ukazuje że narkotyki to zło natomiast "niezniszczalni" to agresja bez żadnego celu
Widać nie oglądałeś Niezniszczalnych.
W sumie jakiej odpowiedzi spodziewać się po człowieku który nawet nie próbował go obejrzeć bo to film S.Stallone i jest do Niego z góry uprzedzony.
Ciekawe że podoba Ci się że Leon uczy dziecko zabijać - bo o to chodzi- a jak ktoś próbuje ratować ludzi to już niebo stosuje niekonwencjonalne metody. To bardzo ciekawe i zaprzeczanie sobie jednocześnie.
Ty już swoim zdjeciem z Avatara gdzie jest pokażana pozycja tylna demoralizujesz dzieci ,wiec lepiej nie wypowiadaj się na forum o filmach rozrywkowych
Będę z Tobą szczery i powiem Ci, że to co piszesz do bzdury. Ja mam 16 lat i obejrzałem wszystkie części Rambo, Szklana pułapka czy Terminator, a jakoś nigdy nie miałem ochoty po obejrzeniu komuś przyłożyć a tym bardziej zabić, a jak pierwszy raz oglądałem te filmy to miałem 10-12 lat. Teraz takie filmy oglądam głównie, jak chcę rozładować po ciężkim dniu lub gdy jestem zdenerwowany. Oddziaływanie takich filmów na psychikę, zależy czy osoba która taki film nie ma problemów emocjonalnych i psychicznych. Jeżeli ktoś ma takie problemy, to taki film faktycznie może wywołać agresję, ale jednak są to rzadkie przypadki. Wiem że są takie przypadki, ale to nie oznacza że trzeba zakazać oglądania, czy tworzenia filmów akcji w których jest przemoc.
Ale daliście się jakiemuś trollowi sprowokować. NIE KARMIĆ TROLLI bo przestaną w końcu trollować. Taka jedyna rada.
A ten troll znowu zaczyna się mądrować i bawić się w krzyżowca-rycerza bez skazy i zmazy. To się już robi nudne "panie" Mieczysławie.
po pierwsze to tylko filmy, jesli po obejrzeniu filmu idziesz zabijac ludzi to znaczy ze z toba jest cos nie tak a nie z filmami i po drugie wlasnie za takie filmy go kochamy! mam nadzieje ze jego filmy beda coraz bardziej brutalne i agresywne, dozwolone przynajmniej od 21roku zycia
Filmami demoralizującymi młodzież (z mojej obserwacji) jest Zmierzch i tego typu filmy, a nie filmy z legendą kina Sylvestrem.
Boże święty ten mieczysław cały też skomentował jasona bigsa z american pie że gra w durnych filmach.Ciekawe ilu jeszcze aktorów tak skomentował??????????????