Sylvester Stallone

Michael Sylvester Gardenzio Stallone

8,2
78 501 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Sylvester Stallone

Sylvester Stallone to 65 letni aktor grający w filmach agresywnych które demoralizują dzisiejszą młodzież i to właśnie na przekazie agresji dla młodzieży zarobił dużo pieniędzy mam wielką nadzieje że ten aktor nie wystąpi już w żadnych filmach gdyż wpaja młodzieży złe zasady

Pozdrawiam Mieczysław

Bugatti1001hp

on lubi filmy dla rocznych dzieci w których niedorozwinięte dziecko uczy się ubierać buty

otwieram_wino

Mietek to zwykły troll ostanio mękolił że Bruce Wszechmogący jest w Wilki Piątek

giovanni50

Jak dla mnie to ten gościu jest jakiś powalony udaje jakiegoś świętego wystarczy zobaczyć na jego najwyżej ocenione filmy o dziwo Pocahontas mu się spodobała nie wspominając już Rockiego. Ma jakiś film oceniony na 1/10 moge się założyć że gościu tego filmu nawet nie oglądał tylko dał jeden bo był seks w tytule haha

dominik1989

Katojebliwy i tyle

otwieram_wino

no i fajnie lubię filmy w któryś ktoś dostaje po pysku

otwieram_wino

mam podobną nadzieję, jednak z innego powodu... jego aktorskie wyczyny od drugiej połowy lat 90 są coraz słabsze a wolałbym pamiętać go przez pryzmat filmów udanych (w moim subiektywnym odczuciu, rzecz jasna). co do agresji to cóż, kino nie jest od wpajania czegokolwiek - inaczej filmy edukacyjne,naukowe miałyby zdecydowanie większy udział w komercyjnych seansch. agresię może wywołać także film pozbawiony scen przemocy, wystarczy pobserwować dzieciaki po obejrzeniu dynamicznej kreskówki czy nawet kilku reklam. powiem inaczej zdrowej młodej osobie, raczej żaden film (który trafił do oficjalnej dystrybucji) nie zaszkodzi (nie liczę straconego czasu), natomiast chorej - nie pomoże, bo żaden sąd nie uzna oglądania przez oskarżonego filmów - jako okoliczność łagodzącą.

otwieram_wino

zrobiłam testy i 9/10 osób uważa że uwielbia stallone'a i seagal'a i nie wyobraża sobie życia bez filmów z nimi

otwieram_wino

to nie aktor kina agresji a boks jak oglądamy to nie agresja
P.S. panie mieczysławie wysłałabym pana na leczenie do szpitala psychitrycznego ale dla pana jest już za późno

otwieram_wino

niech pan zacznie oglądać bajki dla 2 dzieci bo nie są agresywne

otwieram_wino

różne rzeczy lubię oglądać i czytać ale najbardziej lubię czytać wpisy takich psycholi jak pan

otwieram_wino

mietek a idź ty lepiej na piwo

otwieram_wino

Ależ w filmach z panem Stallone'em jest właśnie o tym, żeby się dwa razy zastanowić, zanim się komuś da w mordę. Ile widzieliście takich scen, w których ktoś macha mu nożem przy twarzy, a facet siedzi spokojnie jak kamień i tłumaczy napastnikowi jak dziecku? Starczy 'Bullet to the Head' - młody wyciąga spluwę, to Sly też; ale nad tymi dwiema wyciągniętymi spluwami odbywa się terapia psychologiczna. W 'Zabójcach' cały urok polega na kontraście między Banderasem, który strzela do wszystkiego, co się rusza, i Sly'em, który NIE strzela. Itd.

otwieram_wino

A co Mietku sądzisz o filmie Pasja reżyserii Mela Gibsona? Jest tam mnóstwo krwi i agresji. Bo sądząc po twoich wypowiedziach jesteś osobą wierzącą. I jestem ciekawy czy wiesz co na temat tego filmu mówił świętej pamięci Jan Paweł II

Spartiatix

Jan Paweł II powiedział - Tak było- o ile dobrze pamiętam.

otwieram_wino

Sądzę,że ocena jest nazbyt emocjonalna. ,,Rocky" jednak był to film z przesłaniem moralnym, gdzie można odnaleźć chwilę wzruszeń a i dla uniwersalnych wartości jak miłość również znalazło się tam miejsce. Film,który pokazuje,że wszystko jest możliwe jeśli osiąga się to ciężką pracą. A Tobie proponuję film z udziałem Satllone pod tytułem ,,Oskar"

http://www.filmweb.pl/film/Oskar-1991-8415

który swego czasu wylansował mistrz komedii Louis de Funès

http://www.filmweb.pl/film/Oskar-1967-30779

Życzę dobrej zabawy...

otwieram_wino

To że zabija w filmach itd nie znaczy że każdy po obejrzeniu filmu będzie to samo. Jak by tak patrzeć to wiele wiele aktorów używa agresji w filmach ;)