Generalnie to trudno porównywać dwóch bardzo dobrych aktorów, którzy są zupełnie inni i pod względem gry, i pod względem samego wyglądu. Przede wszystkim obaj mają talent, ale jeśli miałabym wybierać, to na pewno Hanks. Może dlatego, że więcej filmów z nim obejrzałam, które mnie urzekły? <myśli>
Osobiście wolę oraz lubię oglądać grę aktorską Hanksa, a jeżeli chodzi o Deepa to jakoś mnie nie zachwyca, przynajmniej nie widziałem go w żadnym filmie, w którym by zwrócił moją uwagę na siebie...
Oj nie zgadzam się z lotr12345 że obaj są przeciętni, bo moim zdaniem obaj prezentują świetną grę aktorską. Sam osobiście stawiam na Toma Hanksa, chyba nikt nie powie że zagrał słabo w Forrest Gump lub Cast Away.
jeśli oni prezentują świetna grę to jaką prezentuje Geoffrey Rush czy Daniel Day Lewis ? Kosmiczną chyba
A ja myślę, że nie warto ich porównywać. Osobiście, moim ulubionym aktorem jest zdecydowanie Tom Hanks, a filmy z nim w roli głównej, są po prostu genialne. Jednakże nie wykluczam tego, że Depp jest również znakomitym aktorem, który gra bardzo charakterystyczne role, w których naprawdę dobrze się sprawdza. Obydwoje są zdolni, nie widzę powodu by ich porównywać, bo zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie chciał wykazać swoją racje, że lepszy jest Hanks, kto inny stawiać będzie na Depp'a. Tak to już jest ; )
Odpowiedź: jak dałeś ankietę na forum Hanksa, to chyba logiczne, że wygra Hanks, a jeśli na forum Deppa to wygra Depp? o.O
Może ja tu czegoś nie rozumiem :D
Hanks, lecz nie wiem czy te porównywanie ma sens
Chociażby dlatego, że Tom na razie ma większe doświadczenie no i umiejętnościami jak dla mnie też przewyższa Depp'a.Druga sprawa jest taka, że Hanks grał w o wiele lepszych filmach, filmach na miano "arcydzieło" czego nie można powiedzieć o młodszym Deppie który na razie najbardziej kojarzy się z filmem "Piraci z Karaibów".Oczywiście nie mówię, że zagrał tam źle, ale na pewno takie filmy nigdy nie będą nazywane "klasykami".Osobiście myślę, że Depp będzie miał okazję zagrać w takich filmach, ale pożyjemy zobaczymy ;).
No wiadomo, że Hanks. Ale bardziej lubię Deepa. Hanks zagra wszystko, Deep już nie. Aczkolwiek uważam, że Johny się rozwinął. Czekam, aż zagra w czym na serio bo ostatnio jaja sobie robi. No i czekam na jakiś poważny film z Hanksem.
Ja uważam, że nie powinno się ich porównywać w kategorii lepszy - gorszy. Każdy z nich ma inny styl, oboje są znani, zagrali wiele świetnych ról i bez wątpienia są uznawani za bardzo dobrych aktorów (nie mówię, że przez wszystkich, żeby nie było). Jednak porównywanie, który z nich jest lepszy wydaje mi się nie mieć sensu. Są od siebie różni, prezentują sobą zupełnie coś innego jeśli chodzi o szkołę aktorską, a każdy jest świetny w tym co robi.