1.Prawdziwy romans
2.Człowiek w ogniu
3.Domino
4.Ostatni skaut
5.Deja Vu
6.Wróg publiczny
7.Szybki jak błyskawica
8.Top Gun
9.Gliniarz z Beverly Hills II
10.Fan
11.Zawód: Szpieg
12.Odwet
Muszę jeszcze zobaczyć "Karmazynowy przypływ" i "Zagadkę nieśmiertelności", które wyglądają na bardzo ciekawe.
Jeśli jesteś tak gorącym wielbicielem Tony'ego, to wiedz, że "Karmazynowy przypływ" spodoba Ci się na pewno. Ja nie widzę w tym sensacyjnym produkcyjniaku niczego fajnego poza aktorskim pojedynkiem Washingtona z Hackmanem no i dobrymi zdjęciami z łodzi podwodnej. A może po prostu kino T.S. nie jest dla mnie? W każdym razie nie jest tak, że go nie lubię, ale daleko mi do zostania jego fanem.
Było właśnie tak jak powiedziałeś, bo "Karmazynowy przypływ" mi się podobał, zwłaszcza ten aktorski pojedynek Washingtona z Hackmanem, dlatego daję filmowi ósemkę. W ogóle bardzo podoba mi się współpraca Scotta z Denzelem, w jej wyniku powstają naprawdę dobre filmy podparte świetnym aktorstwem. I szykuje się kolejny ich wspólny projekt - "The Taking of Pelham 123" - mam więc na co czekać.
Widziałem też do tej pory jego krótkometrażówkę "The Hire: Beat the Devil" i jest w mojej ocenie najlepsza z całej tej serii. I jeszcze "Agenta Orange", ale to już jest mało ciekawe :)
Aktualnie to Tonny Scott raczej już nie jest moim ulubionym reżyserem, ale na pewno jednym z ulubionych, mam do niego olbrzymi szacunek za "Prawdziwy romans" i "Człowieka w ogniu". Robi takie kino sensacyjne, które idealnie sie wpasowuje w mój gust. Miałbym olbrzymi problem z wyborem ulubionego reżysera, bo oprócz Scotta bardzo lubię także Martina Scorsesea, Quentina Tarantino, Paula Thomasa Andersona, Christophera Nolana, Tim Burton, Spike'a Lee, Francisa Forda Coppolę czy też Davida Finchera. No i Stephena Chowa jeszcze, facet ma świetne poczucie humoru :)
no facet wpasowal sie w moj umysl specyficznym blisko planowym ustawianiem ujec co dobrze widac w ostatnim scaucie karmazynowym przyplywie czy w prawdziwym romansie no i fanie ktory jesli chodzi o mnie miesci sie na 1 miejscu jesli chopdzi o filmy tego pana !!! potem prawdziwy romans dalej ostatni scaut . obecnie facet poszedl w troche inne kino acz tez mi sie podobajace dejavu wypasior ! no ale ma w koncu swoje lata pozdrawiam serdecznie