Tupac Shakur

Lesane Parish Crooks

8,2
1 104 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Tupac Shakur

Chodz mi o to ,że 2 pac stał się tak komercyjny jak mcdonad.
Wydali ponad 50 płyt pośmiertnych,np wydania nawet z koncertów, płyta jest chujowej jakości, słabe bity ale co z tego i tak gnoje kupią.
Wydanie odzieży i jakiś tam pierdół o 2pacu to przegięcie.
Niedługo będą sprzedawać gacie z 2packiem i papier toaletowy.
Zrobili z niego nie wiadomo kogo, cierpiętnika, 2 Jezusa.
Było wielu raperów ,którzy zmarli taką śmiercią ,tyle,że nie było to tak nagłośnione.
Matka 2 paca robi popeline dla zgarnięcia hajsu.
Wcale bym się nie zdziwił gdyby 2 pac żył gdzieś na jakiejś wyspie albo w jakiejś dziurze i wydawał by płyty i miałby was głeboko w dupie i tak juz tyle hajsu by zgarnął za te płyty i rzeczy z nim związane.
Dla mnie to jest nie możliwe,żeby jego acappella starczyła na 50 płyt!
na 10 lat,m to jest njie możliwe,a jeśli tak jest to te płyty dlatego są na tak słabym poziomie , bo są nagrane z nieudanych zwrotek, posamplowane i wogóle.
przez następne 5 lat wyjdzie pewnie znowu ze 30 słabych płyt, a zwrotek 2 paca będzie starczyło do 2030 roku.Tyle,,że jego pośmiertne płyty już dawno nie są na poziomie.
Podniecajcie się nim dalej,ale pewnie gdy on rymował to wy nie umieliście jeszcze czytać albo jeżdziliście w wóżkach.
Dla mnie było i jest wielu lepszych raperów niz 2 pac.
Kiedyś go lubiłem i szanowałem(moje zdanie juz dawno się zmieniło) ,ale teraz to popelina z tym biznesem w okół niego.
Dobra to chyba tyle.
I żeby tym co hajs tak z niego ciągną żeby stracili tą kase, bo zarobek na czyjejś śmierci jest nie na miejscu

Thug4Life

koniecznie musiałeś to zauważyć? a tak skrupulatnie to planowałem (konspekt ukryłem w formie tatuażu w miejscu intymnym)

Bidet

Ej, ty jesteś jakiś człowieku dziwny... Konspektu nie ukryłeś, tylko go nie starłeś po załatwianiu spraw w toalecie... Weź z takimi tekstami na forum o 50cencie, Braciach(siostrach?) z Tokio Hotel albo Dodzie wypieprzaj, bo to forum dla inteligentnych ludzi, więc ty(i ADRIANOS) tutaj nie pasujecie.

PS. Bardzo dobrze opisałeś samego siebie w twoim profilu. "dupa" to chyba najlepsze słowo określające ciebie...

Thug4Life

jesteś bardzo złym człowiekiem

Bidet

A ty jesteś bardzo głupim człowiekiem. Nędznym trollem, wchodzącym na inteligentne fora, i piszącym głupoty dla poprawienia własnego ego. Jesteś żałosny...

Thug4Life

sorry ze wtrace sie do waszej wojny ale jestem z Toba jesli chodzi o Tupac`a.Zawsze bedzie nr.1,a jak ktos nie wie po co sa wydawane plyty po smierci to jeszcze musi dorosnac.
thug4life, hitem up!

brodzikm

No, chyba mały chłopczyk, który w internecie przybiera ksywę ADRIANOS wreszcie dał sobie spokój... I on chce nam wcisnąć, że pisze magistrat? Po jego poziomie od razu widać, że nie ma więcej niż 12 lat...

Thug4Life

Wydawane pośmiertne płyty są wydawane tylko i wyłącznie ku pamięci 2Paca a nie dla hajsu.

PATOLOGIA458

Piosenka powstała ku czci 2Paca

http://youtube.com/watch?v=J8tcNfDbXKY

PATOLOGIA458

Jak dla mnie jeśli ktoś by chciał utrzcić pamięć 2 paca to wydałby 4 czy 5 dobrych płyt takich jak za życia, mogli by je promować przez kilka lat, ale wydanie 50 płyt nie dla hajsu jest dla mnie śmiesznym stwierdzeniem.
Przeciez każda pośmiertnqa płyta rozchodzi sie przynajmniej milionowym nakłedzie, a kase z tych płyt przecież ktoś bierze i staje się bogaty,koleś albo wytwórnia która wydała powiecmy 20 pośmiertnych płyt 2 paca moze sobie argumentować ,że wydaje te płyty aby 2 pac był wieczny, ale naprawde z tych płyt maja kupe kasy i to jest przykre.

Thug4Life

Właśnie wróciłm z wakacji i dowiaduje się ciekawych rzeczy o sobie
Mam 12 lat:)- chciałbym.
A tyn koleś który pisał wcześniej to nie jest żaden mój kumpel
Magistrat pisze nawet mogę Ci temat podać
Wogóle chłopcze wyluzuj a nie się tak spinasz, troche dystansu dobrze Ci zrobi
Pozdro

ADRIANOS

Co do pierwszego komentarza to 100% racji.

P.S. Widzisz, Michał, i kto jest teraz mądy?? ;) 3:1 dla mnie ;)

Eminem11_2

Po pierwsze mnie wypowiedź Adrianosa nie obchodzi,każdy ma inne zdanie na ten temat co do pośmiertnych płyt 2Paca.

PATOLOGIA458

Niech wypowie się tu wielu fanów 2Paca,mnie zdanie paru gości w ogóle nie rusza.

PATOLOGIA458

Jego matka zajmuje się jego twórczością i może ona robić co tylko chce,bo to ona go urodziła i wychowała.Może nawet czerpać kasy z niego ile zechce,może ona nawet wydać ze 100 płyt pośmiertnych 2Paca,ale co was to obchodzi.Mnie to wisi co jego mama robi z jego twórczością,jak i tak wielu nie słucha jego pośmiertnych płyt,i płyty są wydawane tylko ku czci pamięci 2Paca,a matka może se na jego płytach zarabiać ile chce,bo ma do tego prawo,no to tyle.

PATOLOGIA458

Jego matka nie ma 100% zysków z tych płyt tylko w najlepszym razie 20%.
Reszta idzie na wydawce, mastering i promocję.
Mi jest przykro,że jego matka jest tak łatwowierna i daje nagrania syna na lewo i prawo, przecież ludzie którzy składają ofertę matce maja z tego kupe zysków nie robiliby tego łatwowiernie, matka dostaje 1/5 kasy z płyty, a talent 2 paca jest rozdrabniany, powinni wydać w końcu jakąś porządna płyte a nie kupe słabych i nijakich.
Według mnie liczy się nie ilość ale jakość

ADRIANOS

Weź pod uwagę,że 2Pac nie jest pozbawiony talentu bo on teraz tego nie tworzy,za życia każdy jego album był zajebisty.Słyszałem że szykuję się nowy pośmiertny album 2Paca,ale mnie to wisi,niech sobie ludzie robią co chcą,tak samo jest z Elvisem.

PATOLOGIA458

2Pac to król bez dwóch zdań,nie obchodzą mnie co robią z jego pośmiertnymi płytami,wydają je pewnie cały czas bo 2Pac w huj nagrywał.

PATOLOGIA458

A mnie obchodzi ,że rozdrabniają jego talent, gdy ktoś kto będzie chciał poznac twórczość 2 paca, to będzie się gubił w tych płytach, ludzie któży będą słyszeli te słabe płyty robione w 3 tygodnie z bitami robionymi pewnie w FL Studio, nie będą mieli swiadomości,że poprzednie płyty były kozackie.
Jeśli będą wydawać jego płyty to porządne i dopracowane
To jest tak jak klient oczekuje na towar jak najlepszej jakości a dają mu ogryzki.
Przykro mi ,że na świecie są pijawki,którzy nie potrafią oddać szacunku zmarłemu artyście i jego rodzinie

ADRIANOS

2Pac nie ma na to żadnego wpływu że biorą się tacy producenci za jego płyty jak Eminem który zjebał totalnie jego twórczość.2Pac zawsze będzie najlepszy za życia,niech sobie wydają nawet z 1000 płyt pośmiertnych 2Paca,
2Pac i tak będzie królem za to co tworzył za życia

PATOLOGIA458

Nie rozumiesz o czym pisze, jego dobra twórczość pójdzie w zapomnienie, jeśli rynek zaleje 2 tyle słabych płyt jakie są wydawane teraz.
Ludzie którzy zaczną lub zaczeli słuchac rapu troche po śmierci 2 paca będa go uważali za przeciętniaka ponieważ nie będzie już rozgraniczenia w tej ilości płyt.
Młodzi w przyszłości będą myśleli,że te kawałki z nowych płyt to kawałki na poziomie 2 paca nie będą wiedzieli,że było coś takiego jak np "California" bo bedą juz tysiące jego kawałków na rynku

ADRIANOS

2Pac i tak ma z miliony fanów którzy znali go za życia, dużo ludzi którzy słuchają rapu amerykańskiego to nie mają pojęcia co artysta miał na myśli.Dużo osób zwraca uwagę na muzykę,a nie mają pojęcia o czym raper rapuje bo nie umieją angielskiego.To samo,większość ludzi uważa że kawałek Changes jest najlepszy w historii,bo nie zwracają uwagę na słowa,tylko pewno na refren bo im się podoba.TO samo niektórzy uważają że Peja to najlepszy raper,a pewno nie czają jego połowę tekstów,bo on sam bierze jakieś dziwne wyrazy co nie wiadomo co znaczą.Trochę się z tobą zgodzę,że ludzie nie będą wiedzieli jaki Pac naprawdę był,ale ten kto się nim naprawdę zainteresuję będzie wiedział jaki był.

PATOLOGIA458

Ale i tak jest królem i będzie raczej najlepszy.

PATOLOGIA458

Każdy ma swoje zdanie na ten temat i każdy lubi co innego to kwestia gustu.
Ktos może zmienić zdanie na ten temat np gdy ktos nowy pojawi się na scenie albo jeśli pozna innych twórców

ale jest to sprawa indywidualna

ADRIANOS

Więc się nie wpieprzaj i wypier*alaj. Jeżeli uważasz że to sprawa indywidualna, to po ch*j ten temat? Trochę się zastanów zanim coś napiszesz, bo jak na razie to zaprzeczasz sam sobie.

Thug4Life

napisałem,że sprawą indywidualną jest uważanie go za króla ,a ja napisałem o pośmiertnych płytach.

ADRIANOS

A po za tym chłopcze po co się spinasz?
Wyluzuj, troche dystansu Ci się przyda

ADRIANOS

Bo mnie już drażnisz, człowieku. Dystansu do ciebie? Ja bym się chętnie od ciebie odsunął, ale ty się wpieprzasz na moje ulubione forum na tym WWW. Jedź na wakacje jeszcze raz, jak najdalej, i jak najdłużej. Bo już był taki fajny spokój bez ciebie... Kompletny brak debilizmu... A ty przyjechałeś, i rozpieprzyłeś obie sprawy...

Thug4Life

Nie dystansu do mnie, dystansu od tego wszystkiego, po co tak przeżywasz?
Dla mnie debilizmem nie jest pisanie o posmiertnych płytach 2 paca.
Jak Ci sie nie podoba pisanie w temacie który założyłem to pisz w innym albo załóż swój nie musisz tu pisać nikt Ci nie każe ,masz całe forum i kupe innych tematów

ADRIANOS

Mam pomysł: Nie odpisujemy temu gnojkowi. Ignorujemy go. Każde normalne dziecko daje sobie wtedy spokój. Arnianos nie jest normalny, ale spróbować można.

Thug4Life

Thug4Life ma racje tamten koles gada poprostu jak kazdy malolat czyli po to zeby wkurzyc innych, najlepsza bronia na takich jest totalna ignoracja

Nozix

wiesz Nóżka,wy wszyscy mówicie jak starzy mędrzcy z życiowym doświadczeniem, a ja mówie jak małolat bo nie mam 15 lat chociaz chciałbym mieć bo to były fajne czasy
Pozdro Mędrcowie

Thug4Life

ok nie odpisujmy "gnojkowi" Thugowi popieram.
Wiesz dziecka nie mam jeszcze ale jest w planach.
Za to normalny jesteś Ty i masz specjalizacje w wydawaniu diagnoz.
Ja się czuje normalnie chłopaczyno i nie odpisuj, ciesze się ,że zrozumiałeś,że możesz pisac w innych miejscach-ciesze się
Pozdro

ADRIANOS

koles wiesz co ci powiem? moze szczylem nie jestes ale masz pusto pod kopula, bo madry koles nie dodawalby juz nic a ty jak zwykle dwa posty docinajace, a dziecka zapewne nie masz bo na nie jestes jeszcze za glupi bo to wiaze sie z odpowiedzialnoscia a ktos kto glupkowato nie daje za wygrana i bawi sie w szczeniece docinki aby zachowac "honor" nie bylby w stanie wypelnic tak powaznego obowiazku

Nozix

Widzisz fajnie,ja tu dyskutuje a nie bawie się w honor, jeśli wam nie odpowiada dyskusja w temacie który sam założyłem to nie piszcie tu.
A dziecka nie mam bo najpierw trzeba skończyć studia i zapewnić jakies dobre warunki dziecku.Dlatego nie mam dziecka w wieku 24 lat jak inni mają 2 dzieci w wieku 19 i niszczą sobie życie,a dziecko nie ma dobrego startu itd
Pozdro

ADRIANOS

chlopie to skoro zalozyles temat to daj sie innym wypowiedziec i uszanuj te wypowiedzi, bo w przeciwienstwie do ciebie sa ludzie ktorzy wiecej wiedza o tupacu niz ty i twoje twierdzenie ze On nie byl wielkim raperem i legenda jest bezpodstawne, pokaz mi choc jednego rapera ktory dokonal choc w polowie tyle co tupac

Nozix

czy ja powiedziałem,że był słaby?
Pisałem wielokrotnie,że był dobry ale według mnie nie najlepszy.
Pisałem tez ,że nie jest jedyna legendą rapu bo ktos kto nie żyje 11 lat nie jest największą legendą w historii rapu,za 10 lat będziesz mógł powiedziec,że 2 pac jest legendą.
Nie wiem co on takiego wielkiego dokonał co masz na myśli? trzymał równy poziom na płytach za życia,inni raperzy tez trzymają równy poziom, nie wiem co jest nadzwyczajnego w osiągnięcach 2 paca

ADRIANOS

legenda to on jest, nawet stl sie nia jeszcze za zycia, zgodze sie z toba ze nie jest jedyna legenda hip hopu, ale jest jedyna legenda ktora nie bala sie dokonac czegos czego inni raperzy nie dokonali, pytasz czego dokonal? otoz zacznijmy od takiej rzeczy ze wydal za zycia jako pierwszy w historii hip hopu podwujny album, ktory sprzedal sie w dodatku w platynie, drugie dokonanie, w ciagu roku zagral w pieciu filmach i napisal tekst do ponad kilkuset urworow ktore nie zostaly wydane oficjalnie, pisal wiersze, byl rowniez nazywany wcieleniem malcolma x gdyz potrafil przemawiac do ludzi tak jak on, w swoich wierszach, utworach i nietylko, w dodatku potrafil tak zamieszac w okol swej smierci ze do dzis niektorzy uwazaja ze gdzies tam sobie zyje spokojnie. to chyba wystarczajace argumenty by nazywac go legenda

Nozix

dla mnie niczym nadzwyczajnym jest sprzedanie podwójnej płyty która sprzedała się w platynie,wcześniej 3 razy z rzeu platyne mieli Public Enemy i to prze 2 pacem i to tez jest takie wspaniałe i nadzwyczajne? dla mnie jest to normalna rzecz.
Następnie co z tego,że zagrał w 5 filmach w ciągu roku jak grał tylko epizody,a w aby 1 grał główną.Nie wiem czy mam racje ale LL Cool J grał tez jakoś w 4 czy 5 filmach w ciągu roku i dla mnie to nie jest nadzwyczajne.
Wiersze pisze nie jedna osoba-w tym tez nie widze nic nadzwyczajnego.
Są raperzy któży piszą duzo tekstów i odkładaja je poprostu do szuflady jeśli wydaja im sie słabe i te teksty nie są wykorzystywane.
Do ludzi przemawiał tez Scott La Rock z Boogie Down Productions, szły za nim rzesze ludzi, ale został zamordowany za inne poglady bodajże w 87.
a ludzie myślą ,że 2 pac żyje ponieważ nawydawali tyle płyt pośmiertnych,że sie w głowie nie mieści itd
Dla mnie w tym co napisałeś nie ma nic nadzwyczajnego, w tych "osiągnięciach"

Nozix

Prawie wszystko się zgadza, ale pierwszy podwójny album hip hopowy to "Judgement Day Vol. 1: Day, Vol. 2: Night" Eshama.

Bidet

ADRIANOS i tu wychodzi twoja niewiedza o tupacu po pierwsze tu nie chodzi o platyne tylko o wydanie 2plytowego albumu jako pierwszy a to wiazalo sie z ryzykiem ze ten album mogl sie nie sprzedac za dobrze, po drugie niewydane piosenki dlatego nie zostaly wydane gdyz tupac umarl a zrobil je w poltora roku czyli przez okres bycia w death row records, po trzecie to nie nowe plyty powoduja ze ludzie mysla ze tupac zyje gdyz te plyty to szajs, to slynna teoria cyfry siedem zaczerpnieta od slynnego pisarza i stratega Ncollo machiavellego od ktorego takze wziela sie artystyczna posmiertna ksywka tupaca - makaveli

co do drugiego przedmowcy to Esham mialy w nazwie vol. 1 i vol. 2 i zostaly wydane w tym samym roku ale jako oddzielne wiec nie zaliczaja sie do albumow dwuplytowych

Nozix

Esham wydał podwójna płyte za jednym razem w 1992 tzn kasete, to żeczewiście 2 pac jest nadzwyczajny bo jego wydawca wydał 2 płyte jako pierwszy która mogła sie nie sprzedać-to jest smieszna argumentacja
w czasach gdy 2 pac wydał tę podwójna płyte były złote lata rapu i wtedy sprzedawało się wszystko co było związanego z rapem, np koleś Canibus który jechał po kazdym sprzedawał w złotych latach po klika milionów płyt a teraz jego sprzedarz nie dochodzi nawet miliona.
Po za tym jasne było,że płyta sie sprzeda bo wtedy wszyscy z zaciekawieniem patrzyli na beef East coastu z West coastem i kazda płyta na której były kawałki skierowane do przeciwnego coastu sie sprzedawały jak świeże bułeczki.
Tak teraz ludzie szukają w zwykłym rymowaniu jakiś bzdurnych teorii doszukują się 2 a nawet 3 dna-to jest chore, rymował o śmierci dlatego bo wiedział ,że nie będzie żył długo i wiedział,że może w każdej chwili umżeć ,a nie myslał o jakię teoriach.
Dla mnie to jest 2 pac a nie jakiś markiavelli,ludzi znowu ubzdurali sobie po śmierci jakies nowe ksywki i coś tam łączącego z biblią.
2 pac był normalnym traperem , nie wiem po co ludzie robią takie bzdury doszukując się nie wiadomo czego.
Nie wiem dlaczego ludzie mają go też za Jezusa.Porównują hgo z nim-dla mnie jest to zwykła obsesja i profanacja religijna

ADRIANOS

sorry za błędy ale jestem zmęczony
.
.
.

Bidet

ale z kim się zgadza z tymi argumentami o "nadzwyczajności" 2 paca??

ADRIANOS

ADRIANOS nikt tu nie mowi o nadzwyczajnosci tupaca, tylko o tym ze byl legenda i mial wyzszosc nad niejednym raperem ktory byl nawet starszy od niego i dzialal dluzej

Nozix

no napisałeś wcześniej ,że był nadzwyczajny i podałeś argumentacje.
Nie wiem jaką miał wyższość.
Teraz wyższość nad każdym ma 50 cent i kazdego ma za gówno, to mam go uważac za kogos wspaniałego?bo on tak mówi?-to jest smieszne
Gdyby 2 pac zmarłby w np 87 roku to przypuszczam,że nie wiedziałbyś kim był, zmarł w czasach złotej ery rapu i walk miedzy wybrzeżami w erze telewizji i szybko rozwijającej się techniki, z tad takie nagłośnienie o tym.
Kiedyś rap był uważany za zaściankowy, gorszy rodzaj muzyki, gdy był juz w mediach słynny wtedy zabili 2 paca z tąd wszyscy o tym wiedzą.
Jak dla mnie lepszy jest chociażby Guru i nie uważam go za kogoś nadzwyczajnego, chociaz nagrywa juz od lat 80.

ADRIANOS

co ty mi ty pierniczysz o jakims cieciu 50cencie dla ktorego inspiracja byl takze tupac! (sam to powiedzial w wywiadzie) tu chodzi ciolku o dokonania! o poswiecenia dla fanow! o plodnosc muzyczna! o wiernosc dla przyjazni!

Nozix

widzisz ty bardziej orientujesz się w gównianym rapie, znasz tresc wywiadów 50 centa, mnie on nie obchgodzi, jak dla mnie jest smieszne stwierdzenie-2"2pac miał wyższość"
A jak 2 pac sie poświęcił fanom, teksty pisał tez w więzieniu przeciez tam jest w cholere czasu
Tsak a ty wiesz lepiej czy kogoś nie sprzedał i z kim sie przyjaznił -jesli nie znałeś go osobiście to nie pisz takich rzeczy

ADRIANOS

markiaweli? hahaha czlowieku! rzeklbym nawet baranie jeden! to nie zmeczenie! to brak twojej wiedzy a swojego canubisa schowaj w pepek bo tam sie luzem zmiesci! to nie ludzie nadali mu ksywe MAKAVELI i to nie ludzie wymyslili te teorie! radze ci o nim poczytac troche a jak ci sie nie chce to zamilcz na wieki

Nozix

jakby był makiavellim to miałby tak napisane na płytach, a teraz ludzie ubzdurali sobie,ze był kimś tam z wierszy Gothego czy cośtakiego jak Makiavelli zzaświatów-śmieszne dla mnie, może niedługo maniacy założą dla niego kościół, i wymyśla biblie z jego kawałków.
A ja mam gdzies czy sie pisze makiavelli czy markiavelli , dla mnie zawsze to był 2 pac i tak zostanie, możebyć sobie nawet piust 14 ale to jest 2 pac i nikt tego nie zmieni.
Podałem ci przykład sprzedawania płyt na rynku w latach 94-98 ale ty pewnie nie jesteś świadom tamtych rzeczy.
Nie mam zamiaru czytac bzdurnych domysłów o zmartwychstaniu bio on był normalnym człowiekiem i raperem

ADRIANOS

ty jestes czlowieku nienormalny! po pierwsze tlumaczylem ci skad sie wziela ta ksywa (kilka postow wyzej) po drugie zobacz sobie jego dyskografie i zaloz okulaty moze dojzysz ktore plyty byly podpisane ksywa makaveli! po trzecie ma nawet szkole ktora zostala nazwana jego imieniem a po trzecie koles w latach 94-98 to ty jeszcze srales w pieluchy kiedy ja gromadzilem kasety hip hopowe