Tupac Shakur

Lesane Parish Crooks

8,2
1 103 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Tupac Shakur

Chodz mi o to ,że 2 pac stał się tak komercyjny jak mcdonad.
Wydali ponad 50 płyt pośmiertnych,np wydania nawet z koncertów, płyta jest chujowej jakości, słabe bity ale co z tego i tak gnoje kupią.
Wydanie odzieży i jakiś tam pierdół o 2pacu to przegięcie.
Niedługo będą sprzedawać gacie z 2packiem i papier toaletowy.
Zrobili z niego nie wiadomo kogo, cierpiętnika, 2 Jezusa.
Było wielu raperów ,którzy zmarli taką śmiercią ,tyle,że nie było to tak nagłośnione.
Matka 2 paca robi popeline dla zgarnięcia hajsu.
Wcale bym się nie zdziwił gdyby 2 pac żył gdzieś na jakiejś wyspie albo w jakiejś dziurze i wydawał by płyty i miałby was głeboko w dupie i tak juz tyle hajsu by zgarnął za te płyty i rzeczy z nim związane.
Dla mnie to jest nie możliwe,żeby jego acappella starczyła na 50 płyt!
na 10 lat,m to jest njie możliwe,a jeśli tak jest to te płyty dlatego są na tak słabym poziomie , bo są nagrane z nieudanych zwrotek, posamplowane i wogóle.
przez następne 5 lat wyjdzie pewnie znowu ze 30 słabych płyt, a zwrotek 2 paca będzie starczyło do 2030 roku.Tyle,,że jego pośmiertne płyty już dawno nie są na poziomie.
Podniecajcie się nim dalej,ale pewnie gdy on rymował to wy nie umieliście jeszcze czytać albo jeżdziliście w wóżkach.
Dla mnie było i jest wielu lepszych raperów niz 2 pac.
Kiedyś go lubiłem i szanowałem(moje zdanie juz dawno się zmieniło) ,ale teraz to popelina z tym biznesem w okół niego.
Dobra to chyba tyle.
I żeby tym co hajs tak z niego ciągną żeby stracili tą kase, bo zarobek na czyjejś śmierci jest nie na miejscu

rudyxp

przeczytaj sobie jeszcze raz temat jak nie zrozumiałeś.

ADRIANOS

to wyżej to do rudegoxp
.
.
.
.
.

ADRIANOS

Nieźle się uśmiałem przez to,nie słucham raperów takich jam master jay czy afrika bo mnie oni nie interesują,Adrianos jesteś człowieku taki śmieszny że zaraz dostanę biegunki i będę biegał w kółko ze sraczką po swoim pokoju,no bo jak można pieprzyć że ci raperzy byli lepsi od 2Paca,jak by oni byli lepsi od 2Paca to by było o nich bardzo głośno tak jak o 2Pacu czy Elvisie.Zauważ że Elvis już nie żyje 30 lat a jego płyty rozchodzą się jak świeże bułeczki,to też powiesz że z Elvisa robią męczennika ?zawsze pamięć o najlepszych wokalistach nie zniknie.

PATOLOGIA458

nie wiem czy jesteś analfabetą czy jesteś ułomny
Powiedziałeś ,że 2 pac był jedyna legendą rapu, a ja ci napisałem,że to są legendy i wymieniłem tych ludzi i te składy
czytaj dopuki zrozumiesz

ADRIANOS

ale i tak moge wymienić 10 raperów odrazu któży byli lub są lepsi od 2 paca.
Dla mnie East Coast jest lepszy, ty wolisz balladki

ADRIANOS

Tyton1
Wymień mi rapera który jest lepszy od 2Paca.

Adrianos
Jest ich wielu, ja wole East Coast ale np Guru, Rakim, Big L, Krs-One i wielu innych.

To nasza rozmowa.

ADRIANOS

Nite uwierz mi ze nie ma tu niekogo, kto nie wiem kim jest jam master jay czy afrika, wszyscy to wiedza, chodzi o to, ze my rozmawiamy o rapie z Ameryki, a Adrianos wylatuje nam tu z jakimis raperami z Francji czy z Anglii albo kloci sie ze mna o EminEmie a jak juz sam widzi ze ja mialam racje to nie potrafi przyznac sie do blendu i zaczyna na nas zucac bluzi. Zachowuje sie jak zwykly cham i tyle. Albo wciska kit ze Run D.M.C jest lepse od 2paca.

Eminem11_2

Gdzie wymieniłem raperów z Francji albo Anglii, moge wymienić dobrych mc
Jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem to do szkoły idz

Eminem11_2

"kto nie wiem kim jest jam master jay czy afrika'
Afrika to jest kontynent
Ja znam Africa Bambaataa

PATOLOGIA458

"nie słucham raperów takich jam master jay "
a wogóle Jam Master Jay to był bitmakerem, a nie mc

ADRIANOS

Guru, Rakim, Big L
chcesz jeszcze??
.
.

ADRIANOS

Rakima słyszałem już gdzieś na jakimś kanale w telewizji,Guru nazwa mi coś podchodzi ale raczej go nie słyszałem co do Big L to go w ogóle nie słyszałem i nie mam zamiaru.

PATOLOGIA458

nie słyszałeś bo nie żyje od 99, za jego życia pewnie nie słuchałeś rapu

PATOLOGIA458

Guru byl w Gang Starr tak dla info

Eminem11_2

jest w Gang Starze i robi Jazzmatazz'y z Mc Solarrem

ADRIANOS

Rakim ma fajnz album 18th Letter czy jakos tak, mi sie przynajmniej podoba.

Eminem11_2

A Big L muse sie przyznac ze tez nie wiem kto to jest.

Eminem11_2

to zobacz sobie w googlach, był w D.I.T.C.
Najlepszy na free w NY jak nie w całych stanach
Zajebisty flow, lekkość, rymy, punche
ogólnie mój ulubiony raper

ADRIANOS

Adrianos ktory album dla ciebie ten Big L mial najlepszy? Bo wlasnie chce sobie go posluchac

ADRIANOS

Gang Starr ja nie słucham,słyszałem o tym zespole już dawno,mają parę znanych kawałków jak Mass Appeal ale nie interesuję się nimi w ogóle.

PATOLOGIA458

to może najwyższy czas nadrobić zaległości
To jest prawdziwy rap a nie jakiś paul wall czy nelly

ADRIANOS

http://youtube.com/watch?v=SfXqwviDHIM

Kawałek tego Big L,leciał gdzieś kiedyś w telewizji na jakimś muzycznym,ale nic o tym raperze za bardzo nie wiem.

PATOLOGIA458

To sobie poczytaj w wiki ja wlasnie czytam o jego smierci

Eminem11_2

Bardzo mało o nim piszę na wiki,też zginął w wieku 25 lat co 2Pac.

Eminem11_2

Dobra ja spadam jak wroce to sobie poslucham Biga L. Narka

Eminem11_2

Panowie, to nie ma znaczenia czy ja wiem co to RUN DMC bo oni akurat nagrali singiel z grupą rockową (takich duetów gatunkowych było bardzo dużo nawet w naszym kraju), chodzi tylko o to że Run DMC byli podani tylko jako przykład że nawet taka osoba jak ja (czyli nie słuchająca i nie interesująca się rapem) zna tak zwanych klasyków nurtu, i jeśli jesteś fanem rapu myślę że co nieco wypadałoby o nim naprawdę wiedzieć a nie tylko sugerować się listami przebojów MTV czy opiniami 'znawców' spod blokowisk że tylko 50 cent fajny bo mu ktoś w dupe strzelił a XZibit to fajne fury odwala a TeDe to w ogóle jest ziomal bo skurwił na ostatniej płycie całą polską policję i ma w dupie wszystko (to wszystko są oczywiście tylko przykłady).
Wiedzcie że znając korzenie rapu odkryjecie na pewno tą drugą, piękniejszą stronę tego gatunku, bo rap to nie tylko puste słowa w stylu "kurwa, ale chujowo jest, kurwa policja jebany pies.."..

A jeśli mogę wtrącić słówko 'na temat', to powiem tylko tyle że z Tupac'iem jest jak z Elvisem..

..stał się legendą bo na legendach zarabia się najwięcej, i mimo iż było i od Tupaca i od Elvisa wielu lepszych to jednak liczy się 'znak towarowy' ;)

mikesz

Jeśli chodzi o sławę to był najlepszy i raczej będzie,jeśli chodzi o teksty to raczej też był jeden z najlepszych ale jeśli chodzi o Freestyle to tu bym się zastanowił.

PATOLOGIA458

Człowiek, który rozpoczął tą dyskusję, uważając się za wielkiego specjalistę Powinien trochę poczytać o 2pac'u, a potem pisać na forum. Czemu? Bo ponawymieniał jakiś gości z lat 70/80, i uznał, że to oni są lepsi od Tupaca. Wiesz czemu 2pac jest i będzie najlepszym raperem? Bo najlepsi NIGDY nie przepadają bez echa. Zginął ponad 10 lat temu, a jego kawałków(zarówno remixów jak i oryginałów) słucha się do dziś. Był kimś więcej niż muzykiem. Był charyzmatycznym typem przywódcy. Zapewne wiesz, że w 2000 chciał kandydować na prezydenta, nie? Jego albumy są uznawane za jedne z najlepszych w historii rapu(przykładem arcygenialny "All eyez on me") A o gościach których wymieniłeś już nikt nie pamięta. 2pac nigdy nie zostanie zapomniany. I to właśnie czyni go mistrzem. Uważasz, że to ludzie zrobili z niego legendę? Czemu nie okrzyknięto królem Biggi'ego albo Dr Dre, skoro Pac był słaby? Hmmm... Ktoś tu się powinien zastanowić, a potem zaczynać dyskusję...

Thug4Life

Ej, skomentowałem czytając tak na szybko wypowiedzi poszczególnych osób. Gdy wgłębiłem się w te wypowiedzi uznałem, że ADRIANOS po prostu nie ma co robić, więc wszczyna dyskusję, na byle tematy. Czemu tak uznałem? Bo żaden inteligentny i kulturalny człowiek nie pisałby takich głupot... Atakujesz dziewczynę ukrywającą się pod ksywą Eminem11, bo ma inne gusta niż ty. Niby nic, ale gdy brakło ci argumentów przeciw Eminemowi i D12, zrobiłeś najgłupszą i najżałośniejszą rzecz, jaką mogłeś zrobić. Zaatakowałeś samego rozmówcę. Normalnie nie bawię się w obrońcę uciśnionych, ale lubię Eminem11, jarassska i innych gości, z którymi piszę na tym forum od jakiegoś czasu, i nie lubię jakiś staszków, ptaszków czy jakiś innych kurwa leszczy, którzy wpieprzają na kulturalne forum z jakimś swoim badziewiem, i jeszcze obrażają moich-wirtualnych-ale jednak-kumpli. Proszę cię więc, o nie pisanie tutaj(a co za tym idzie nie ośmieszanie się) bo psujesz innym rozmowy. Jesteś fanatycznym typem konserwatysty, który nie dopuszcza myśli, że nowe może być lepsze, i broni gości, którzy robili rap 40 lat temu. Moim zdaniem Eminem(którego niezbyt lubię) już zrobił więcej niż Run DMC, a czekają go jeszcze lata kariery. Prawdopodobnie wyzwiesz mnie od szczeniaków, którzy nie znają się na rapie(swoją drogą: Czy trzeba wiedzieć kto zapoczątkował rap, żeby wiedzieć kto jest dobry? Porównując Run DMC z Tupac'iem, większość chyba uzna że Makaveli jest lepszy...) bo tylko to ci teraz, gdy nie masz już argumentów zostało. Chcesz to mnie obrażaj, mnie chuj obchodzi zdanie kolesia, który uważa się za specjalistę w dziedzinie rapu, pisząc że Tupac Amaru Shakur, człowiek wpisany do księgi rekordów Guinnessa jako raper który odniósł największy sukces, jest słaby...

Thug4Life

Thug Life zgadzam się tobą w 100%,tłumaczyłem mu to już gdzieś że 2Pac jest najlepszy,ale on uważa że tak nie jest i uważa że zna się na rapie,a wymienia mi tu raperów Big l o którym mało kto wie,ale jak ktoś nie wie o tym np raperze to uważa że nie zna się na rapie i tych raperów których podał jeszcze wcześniej.

PATOLOGIA458

Rakima znam,Gang Starr znam parę kawałków co do Run DMC to tylko jeden kawałek dobry z Aerosmith.
CO do Grandmaster Flasha to znam jeden kawałek The Message ale i tak się starymi raperami nie interesuje i się raczej nie będę interesował.

Thug4Life

Ej wiesz co Thug ja też cie lubie ;) Co tu komentować?? Nic dodać nic ująć ;)

Pzdr

Eminem11_2

Nic dodać, nic ująć...

no, teraz tylko czekamy na-zapewne ambitną-odpowiedź ADRIANOS'a. Ciekawe, jak spróbuje mnie zaatakować?

Eminem11_2

A tak się właśnie z Tytoniem zastanawialiśmy kiedy tu wpadnie ty albo Jarrassek i rozniosą to foum XDXDXD Wy jestescie niezli ale nic nie przebije fanek Tokio Hotel i Wentworth Miller - one są straszne, rozszarpią cię za złe słowo o ich idou XD I zdanie nie zmienie XD

Eminem11_2

Ja bym wpadł wcześniej, ale na wakacjach byłem xD Bym uciął tą dyskusję w jej zarodku...

Swoją drogą się narobiło na filmwebie. Tutaj ta rozmowa, na forum "Piły" troszkę przygłupia babka o imieniu paulinka mnie objeżdżała pod moją nieobecność. Cóż, czas zrobić porządek :D

Eminem11_2

Słyszałem dzisiaj Biga L,na pewno nie jest lepszy od 2Paca,nie wiem czego tak twierdzisz Albumów miał o wiele mniej.Może Freestyle miał lepszy od innych raperów ale ja się nim nie interesuje.

PATOLOGIA458

Jak by 2Pac był słaby to by mu nie wystawili pomnika.

tutaj link do pomnika 2Paca

http://www.whileseated.org/photo/002660.shtml

Adrianos a gdzie pomniki twoich raperów się znajdują ?.

PATOLOGIA458

Ech, widzicie, Adrianos jest typem osoby, który najpierw bluzga, a jak zaczynamy mu kopać dupę i widzi ze najeżdza na niego coraz więcej osób, to schodzi z choryzontu :) Jak juz napisałam, na forum 50 centa zeczęli go zjeżdżać to sie tam więcej nie pokazuje, tutaj pewnie bendzie to samo - ciekawa jestem kiedy wpadnie pobluzgać na forum Ema :) Koleś, jesteż żałosny!

Ej Thug a teraz na wakacjach też żygałeś Bolsami?? :D

Eminem11_2

Nie, tym razem trzeźwy byłem, bo ze starymi nad jeziorem(Skorzęcin, może ktoś wie gdzie to jest). Eh... Tylko po piwku z rodzicami wypiłem... :D

Thug4Life

W Skorzencinie byłam rok temu :)

Eminem11_2

Ej, a gdzie ty mieszkasz? Bo gdzieś w Wielkopolsce chyba, jak do Skorzęcina się wybrałaś ;)

Thug4Life

W Ostrowie Wielkopolskim, a ty??

Eminem11_2

Ja jebie, ja z Kalisza jestem. To my sąsiady jesteśmy! :D

Thug4Life

Oooo fajnie :D A gdzie dokładniej mieszkasz, gdzieś od strony ostrowa czy w innym miejscu??

Eminem11_2

Bardziej od Sieradza. Ale i tak blisko :D

Thug4Life

Powstanie film dokumentalny o matce 2Paca.

Tutaj link dla fanów 2Paca.

http://www.tupacfan.republika.pl/

Thug4Life

A wiesz gdzie są Karski??

Eminem11_2

Tak szczerze to nie mam zielonego pojęcia xD A co?

Ej, widać ADRIANOS już nie chce dyskutować o Tupac'u... :D

PATOLOGIA458

miał mniej bo nie wydali mu 50 ołyt pośmiertnych

Thug4Life

powiem ci tyle, wiesz dlaczego mało słyszałeś o tych raperach których wymieniłem?
Bo wydają w nie zależnych wytwórniach albo swoich labelach(robia to z zajawki a nie dla sławy i hajsu),
o 2 pacu słyszałeś i o jakimś 50 cencie dlatego bo cały czas są promowani w wielkich wytwórniach.
Inni normalni raperzy się jeszcze az tak nie zaszmacili jak eminem czy 50 cent,żeby wciskać byle gówno i nagrywać dla sławy.
Gdyby ludzie nie chceli zarobić na 2 pacu to nie robili by takiego szumu medialnego i nie wydawali tylu pośmietrtnych płyt.
Gdyby 2 paca tak nie promowano i nie robiono z niego i jego śmierci takiej popeliny to myśle,że byś o nim raczej nie usłyszał,albo by cię nie obchodził.
Dla mnie jest wielu lepszych raperów , mających lepszy flow, punchline i style, ale to kwestia gustu .
Wymiłniłem legendy rapu z lat 80 i 90 bo ktos tu napisał,że jedyną legendą był 2 pac-teraz masz przykład,że legend jest wiele.
PS liczy się jakość płyt a nie ilość, wole czekać 5 lat na dobra płyte niż mieć co pół roku shity