Uwe Boll

3,9
963 oceny pracy reżysera
powrót do forum osoby Uwe Boll

Wsyzscy tak z Uwe polewamy, że jaki to on beznadziejny itp. itd. a mnie ciagle męczy jedno pytanie: Co on sam myśli o tym co wyprawia?
Jak on ustosunkowuje się do tego, ze cały filmowy świat uważa go za idiote?
Czytaliście jakieś wywiady?

Albertino

http://www.bollbashers.com/quotes.htm [www.bollbashers.com/quo ...]

Chyba tutaj coś będzie o tym pisało.

romano

Utwierdziłem się w przekonaniu, że to idiota.

Albertino

Też się nad tym zastanawiałem. Prawie wszyscy obrzucają go błotem a ten zabiera się za następne produkcje... Ja bym chyba się powiesił jakby mnie cały świat tak krytykował. Widocznie ma bardzo mocną psychikę.
A wiecie, że on:
- porównuje swoje filmy do Gladiatora i do trylogii Władcy Pierścieni??
- nazywa swoją firmę " Światowy lider w adaptacji gier komputerowych.”
- odpowiada do strony krytykujących, że fani gier powinni mu być wdzięczni za to, że się stara.

No jeszcze ten jego komentarz na temat Van Helsinga… „Shit” n\c.

Szajba

Szkoda, że nie można kopiować i wklejać jego cytatów. Ale po przeczytaniu tego artukułu utwirdziłem się w przekonaniu, że to napuszony bałwan -nie wiem, czy takie coś istnieje ale z tym mi się skojarzył.

opoz

Szajba, napisałem już temat o tym na forum Bolla (gdzieś trzy tematy niżej). Dziwisz się, że on wciąż kręci filmy - otóż nie! Powiedział, że zaprzestanie tego haniebnego procederu ponieważ nikt go nie docenia :)

Albertino

OOOO Jaka ulga dla świata!!!! Uwe kończy kręcić (bo wie, że nie zarobi już raczej nic z taką reputacją)

Albertino

dla mnie to i tak Wielki...idiota hmm ale coż poradzić jak ktoś wpadnie w własny samozachwyt to nie ma rady ja mam na swoim koncie jeden jego film który ogladnałem i miałbym na koncie strate paru złotówek z powodu wyrzuconego monitora przez okno...
a jak ma jush wiecej nie krecić to tym lepiej dla mnei i reszty ludzi na tym świecie:):):)

Albertino

Nieoglądałem żadnego jego filmu (może to i dobrze?), jednak sądząc po komentarzach, też zastanawiałem się nad tym co Albertino. Bo skoro wszyscy i wszędzie (nawet w CD ACTION!) twierdzą, że jest beznadziejny, to skąd on bierze takich aktorów? Przecież C. Slater, B. Reynolds, R. Liotta chyba wiedzą, że to, w czym grają, to chała.
A może on poprostu chce ludzi zniechęcać do gier? Może mu specjalnie płącą, żeby tak rozczarowywał widzów?
A może, skoro on porównuje swoje filmy do 'Władcy...', to nabija się ze świata filmu, albo... jest świrem?...

Bruce_Lee

http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=62899 [www.eurogamer.net/artic ...]
Tu macie wywiad z Uwe.