"Władcy Pierścieni" jak już. Jak z mojego postu, który był za krótki wyszło Ci, że jestem fanem "Władcy Pierścieni"?
A co Ty chcesz od "Władcy pierścieni". "Władca pierścieni" to porządne kino fantasy i jedna z lepszych adaptacji w historii kina, a filmy Bolla są żałosne pod każdym względem prócz obsad. Gdyby nie aktorzy występujący w jego filmach to pewnie każdy dał by sobie spokój z twórczością tego pana po 2 filmach .
Oglądając pierwszy raz podobał mi się ale , żeby nazywać go klasyką ???
Najlepsza adaptacja (jedna z...) - sorry tu nie mam miejsca choć film lepszy od książki
Dałbym mu 7 ale ...
Mi tam bolla są obojętne miło RAZ się ogląda , a władca . O czym , to jest ??? Walka pomiędzy dobrem , a złem i natury z tymi orkami . Oczywiście wrzucają pierścień do wulkanu co było przewidziane ...
Ocena tego filmu , to śmiech , bo te ,które zasłużyły kiszą się z 7.5
Zabawa na całego , a ta przygodówka 8.4 hahaahahahahahahahaa!!!!!
Uważasz że film jest lepszy od książki? Tolkien to pisarz który zrewolucjonizował gatunek fantasy właśnie WP i Hobbitem bo wykreował w nich piękny wiarygodny świat. Film też jest bardzo dobry choć gorszy od książki. I Bez wątpienia jest klasykiem kina. To jeden z pierwszych filmów gdzie wykorzystano efekty komputerów na tak ogromną skalę. A co Uwe jako reżyser wniósł do historii kina. Po za tym że stał się następcą Wooda i profanowaniem co lepszych gier swymi nędznymi adaptacjami. Nic. Jego filmy nie mają nic do zaoferowania poza obsadami. Są głupie, beznadziejnie nakręcone.
Nie , że niebo jest niebieskie ...(sorry)
Escape , to był bardzo , krótki czas gdzie powstała Narnia i chyba Muminki ucieczka od złych czasów do świata w ,którym wszystko happy end i wracają do ponurej rzeczywistości . Oklepane .
A książka ma mniej akcji , a więcej ZBĘDNYCH opisów .
A co w filmach Bolla nie jest oklepane, te filmy nawet nie są porządnie nakręcone, o scenariuszach to nawet nie ma mowy, bo te filmach Bolla nie występują. Co do książki ma dużo opisów ale te nie mączą tak jak u Kinga np. U Tolkiena te opisy służą porządnemu przedstawieniu świata, i wydarzeń
Filmy bolla są śmieszne dlatego je oglądam .
Tolkien robi atmosfera a rolling nie cacka się z tymi rzeczni .
Choć wole od nich Dostojewskiego