Uwe Boll

3,9
964 oceny pracy reżysera
powrót do forum osoby Uwe Boll

Niech ktoś mi łaskawie wyjaśni jakim sposobem taki partacz jak Uwe zdobywa gwiazdy do swoich niszówek ? Szantażuje je ? Czy ma aż tyle kasy ? No bo jakim sposobem w jego filmach grali: Jürgen Prochnow, John Rhys-Davies, Jason Statham, Tara Reid, Christian Slater, Ben Kingsley, Michael Madsen, Michell Rodriguez, Dolph Lundgren ? Ja rozumiem każdy aktor musi za coś jeść, ale żeby wchodzić w takie gówna ? Żaden z tych aktorów nie jest kiepski, a tymczasem w każdym z filmów Uwe ich gra aktorska jest ukazana z najgorszej możliwej strony.

crazy_race

Bez przesady.. Co to za "wielkie gwiazdy"... Jedynie Kingsley się wśród nich wyróżnia.

użytkownik usunięty
Unimportant

Jason Statham to wielka gwiazda

E tam, przeciętniak.

Unimportant

to, że przeciętniak, nie znaczy, że nie jest wielką gwiazdą

wiedzialem metal ze tutaj tez trollujesz, wracaj lepiej na forum _mosquito_

Unimportant

Dokładnie. : )

crazy_race

Jeszcze Jodelle Ferland, Michel'a Pare zapomniałeś wymienić. Też nie umiem tego ogarnąć jakim cudem tacy aktorzy decymują się na błaznowanie w takich gniotach.

frycek49

Ostatnio widziałem u niego Claire Forlani i Raya Liottę i też się nad tym zastanawiałem.

crazy_race

Ludzie, on kręci te filmy dla jaj!

SgtPepper1942

Dla jaj i by zwrócił mu się podatek z nieudanej inwestycji.

crazy_race

Ze wszystkich obsad filmów Bolla tylko Statham jest pierwszoligową gwiazdą. Reszta to albo ludzie mocno drugiego planu (Michell Rodriguez, Jürgen Prochnow) albo dawno zapomniane gwiazdy, które od wielu lat taplają się w kinie B-klasy (Michael Madsen, Christian Slater, Burt Reynolds, Dolph Lundgren). Nawet Kingsley pomiędzy graniem w Wyspie tajemnic czy Hugo lubi sobie wziąć udział w gniotach jak Guru miłości albo Ostatni legion. Boll po prostu zbiera ich do kupy i dzięki temu wydaje się, że w jego filmach jest taki gwiazdozbiór.

Freeman47

Dokładnie! Kto to Madsen, Slater, Reynolds czy Lundgren? Trashowcy i nic juz więcej! W ogole cala strategia Bolla - zeby nawet dostać tych dogorywających aktorzynów - polegała na tym, ze propozycje o zagranie, wysyłał im zaledwie 1-2 tygodnie przed rozpoczęciem kręcenia - nie dając im zbytnio czasu do namysłu. Robiło to duze zamieszanie - z reguły byli to aktorzy którzy akurat mieli pauzę miedzy angażami, nie mogli byc zbytnio wybredni ze względu na czas i rowniez - jako ze w ostatniej chwili nie mogli sobie pozwolić na zadne podchody na tle finansowym - po prostu Boll mial ich w ręku i stawali się dla niego tani.. Dla nich rzadziło motto: Lepiej zarobic mniejsze pieniądze niz w ogóle zadne! A dla Bolla: lepiej krecic z twarza Prochnowa czy Slatera oraz ze szwendającym się po planie, stale zalanym Madsenem niz w ogóle niemieć zadnej znanej gęby! A jak akurat napatoczyła się Tara Reid - to czemu z niej nie zrobić naukowca i kuratorkę muzeum? Chyba lepiej ona niz Julia Pietrucha albo? ;D
Bollowi nawet się udało załapac Bena Kingsleya, który w »BloodRayne« jedynie tylko z jednym grymasem twarzy, przez cały film próbuje wykreować role pewnego vampirskiego księcia... Zapytany dlaczego akurat u Bolla, oznajmił ze stoicką szczeroscią, ze juz od dawna go własnie rola Vampira kręciła -> czyli ogólnie wszyscy jednak cos z tej współpracy z Uwe dla siebie zyskali... Emocji pewnie nie brakowało - a to najwazniejsze! ;D

crazy_race

Może ma na nich jakieś haki? :)

Sanderus

LOL zmiażdżyłeś system kolego :) :D dobre i mocne:D

crazy_race

Do tej listy mogę dodać Dominica Purcella który zagra w In the Name of the King III.
http://www.filmweb.pl/film/In+the+Name+of+the+King+III-2013-666711

crazy_race

Jeszcze Rona Perlmana można dopisać do listy i Tila Schweigera.

crazy_race

W jakim filmie Uwe Bolla gra Statham?

Bezi1797

Google nie boli.
http://www.filmweb.pl/film/Dungeon+Siege%3A+W+imi%C4%99+kr%C3%B3la-2007-219556

crazy_race

Jacyś nienormalni producenci wykładają forse na jego badziewskie filmy i stąd takie gwiazdy

dragon94331

Sam kiedyś przyznał w jakimś filmie dokumentalnym, że ma on spółkę Boll KG która ma ileś tam udziałowców którzy wykładają srogie pieniądze na produkcje. Jakby nie patrzeć 'wydoił' on z Hollywood ogromne pieniądze nie inwestując w swoje filmy samemu prawie nic.

crazy_race

Szantażuje, porywa ,torturuje a czasami nawet robi to wszystko w odwrotnej kolejności :)

crazy_race

Zacznę mały off-topic - ogólna opinia o jego filmach jest każdemu znana i nie będę się w nią zagłębiał (mam o nich takie samo zdanie jak "większość" odbiorców). Czy ktoś zwrócił uwagę na to jak niepotrzebnie, niedorzecznie i śmiesznie wyglądają jakiekolwiek sceny seksu w jego filmach? Te w Alone in the Dark i Bloodrayne 3 połamały mi żebra...

Maslana90

Nie chcę go bronić, ale obejrzyjcie sobie Darfur, Stoic albo Rampage...