Walt Disney

Walter Elias Disney

7,1
5 337 ocen pracy producenta
powrót do forum osoby Walt Disney

Czy ktoś kojarzy bajkę, w której występowało coś na kształt demonicznego gargulca? Wiem, że moje tłumaczenia pewnie niewiele pomogły, ale to jedyne co wiem o tym projekcie. Dodam, że widziałam tę postać na jednej z disneylandzikch parad, górującą nad pozostałymi postaciami.

Jeżeli ktoś byłby w stanie mi pomóc, byłabym bardzo wdzięczna.

ellaine_2

Może chodzi Ci o 'Dzownika z Notre Dame'? Tak strzelam pewnie to nie o to chodzi bo przeciez 'Dzwonnik...' jest Ci na pewno doskonale znany ale i tak pisze;)

Pozdrawiam serdecznie!

ellaine_2

Jedyny DEMONICZNY gargulec jaki mi się przypomina był w "Fantazji" z 1940 r. Występował w utworze, jeśli dobrze pamiętam: "Noc na Łysej Górze".

ellaine_2

Jedyny DEMONICZNY gargulec jaki mi się przypomina był w "Fantazji" z 1940 r. Występował w utworze, jeśli dobrze pamiętam: "Noc na Łysej Górze".

ellaine_2

elak

Serdecznie dziękuję! Już straciłam nadzieję, że ktokolwiek odpisze, a tu proszę - niespodzianka! Dokładnie o tego demonicznego gargulca mi chodziło.
Dziękuję ;*

ellaine_2

właśnie znalazłam zdjecie z tym gargulcem:D też widziałam ta paradę w Disneylandzie:D ale nie wiedziałbym kto to