niezwykła historia przepięknych bajek niezapomnianych do dziś i myśle że nigdy nie zostaną zapomniane, wytwornia Disneya chyba nigdy nie przestanie istnieć, ciągle do kin trafiają nowe produkcje, jednak myśle że na zawsze w pamięci widzów zostaną głównie jednak te starsze jak Zakochany Kundel, Królewna Śnieżka czy wspaniały Król Lew
Bajki Disney'a były moim życiem, wychowałam się na nich...
Pierwszą bajką z tej wspaniałej kolekcji jaką zobaczyłam w wieku 3 lat był Król Lew!!! Teraz mam 15 lat i zawsze jak ktoś się mnie zapyta czy podziwiam bajki tego wspaniałego rysownika odpowiem, że TAK!!!
Niezależnie ile będe miała lat...
A Króla Lwa nigdy nie zapomnę, do dziś wzruszam się na pewnych momentach tego wspaniałego filmu...
Kocham Disney'a i szkoda, że los był dla nigo tak okrutny i nie dał mu umrzeć w spokoju i zdrowiu tylko przez strach i cierpienie...
Walt Disney nie zbyt potrafił rysować , żadan z klasycznych animacji pełnometrażowych nie jset jego dziełem tylko dziełem rysowników któryc spięto klamrą i nazwano Walt Disney company.Na produkcjach seriali i filmów disneya opiera się moje dzieciństwo i obecnie też bajeczki z tego studai oglądam ale tylko do wieku XXI bo później to mogiła.