Wentworth Miller

Wentworth Earl Miller III

8,6
12 726 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Wentworth Miller

Skazany na śmierć oficjalnie dokonał coming outu

RobertWW

Nie pisz na dwa fronty, chłopcze. Tam wyżej się skup, znawco umysłu ludzkiego.

Bosqi_El_Deviantero

Jak homoseksualizm może być wrodzony, pytam bardzo grzecznie i kulturalnie. Dużo ludzi istnieje w związkach z osobą płci przeciwnej, mają dzieci, dom i są szczęśliwi. Po załóżmy 20 latach decydują się rozstać i związać z kimś swojej płci. Zmienili upodobania, preferencje, zmieniły się ich potrzeby, ale powiedz mi, że są oni homoseksualistami od urodzenia.

Idź się leczyć (Chciałam zobaczyć, jak się czujesz, kiedy tak piszesz, ale wydaje mi się, że nic inteligentnego nie wywnioskowałam ze zdania kompletnie pozbawionego sensu i logiki. Czyżbym to ja była chora, bo ludzie mają różne upodobania na przestrzeni lat?).

JustFurious

Serio? SERIO? "Zmienily im sie preferencje?"...
Przypadki o ktorym pisalas (malzenstwo, dzieci, a pozniej rozwod i zwiazek homoseksualny) to nie zadna zmiana preferencji. Takie malzenstwa sa skutkiem wszechobecnej niecheci do homoseksualizmu i w zwiazku z tym brakiem samoakceptacji przez gejow i lesbijki. Sytuacja rodem z "Brokeback Mountain" - przedstawieni tam bohaterowie nie byli nigdy hetero, ani nawet bi. Od zawsze byli gejami, jednak w zwiazku z tym, ze takie relacje byly wrecz zakazane w ich spolecznosciach zwiazali sie oni z kobietami. Na sile. Na sile uprawiali z nimi seks. Na sile splodzili dzieci. Na sile wzieli slub.

I tak sie dzieje caly czas... w Polsce jest masa takich przypadkow. Zreszta juz nawet nie musi dojsc do slubu - mysle, ze zdecydowana wiekszosc gejow miala w swoim zyciu chocby jedna dziewczyne. W ramach eksperymentu/proby dostosowania sie do wiekszosci/itd. I to, ze pozniej z nimi zerwali i zwiazali sie z facetami wcale nie oznacza, ze zmienily im sie preferencje. Zmienil im sie za to sposob postrzegania siebie, swoich potrzeb, swojej seksualnosci (czyt. samoakceptacja?)

dann91

Litości. Moja ostatnia odpowiedź w tym temacie padła 22 sierpnia 2013 roku. Nawet nie wiem, o czym on był i szczerze mówiąc nie chce mi się nadrabiać, żeby po prawie roku kontynuować dyskusję.

JustFurious

Ej, zapomniałaś o lesbijkach. Czy tyko geje są "największym złem tego świata"? Nie ogarniam "argumentów" homofobów.

matiwww2

Tak samo jak choroby psychiczne. I homo i psycholi powinno się leczyć.

Pawuloniasty

Homoseksualizm, nie jest chorobą.

JustFurious

Jodie Foster ma dwóch synów których sama urodziła.

matiwww2

No sorry, ale wkrótce aseksualność dołączy do grona trzech pozostałych orientacji seksualnych, więc nie widzę powodu by kogokolwiek dyskryminować ze względu na jego orientację :]

sweet_anger

Czy ja kogoś dyskryminuje.

matiwww2

Drwisz z osób bezdzietnych.

sweet_anger

Na tą chwilę Pawłowicz i Kaczyński, nie ujawnili się jako aseksualni czy jako homoseksualni, więc zakładam że są hetero i mogą mięć dzieci z osobą płci przeciwnej i wydaje mi się hipokryzją kazać komuś mieć dzieci, a samemu być bezdzietnym.

matiwww2

Nie każda osoba musi dokonywać coming outu, to raz. Dwa, cóż to za dziwny heteroseksualny paradygmat "zakładam że są hetero"? I po trzecie, gdzie i kiedy Pawłowicz czy Kaczyński KAZALI komukolwiek mieć dzieci?

sweet_anger

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Jaroslaw-Kaczynski-apeluje-w-Polsce-rodzi -sie-za-malo-dzieci,wid,15638529,wiadomosc.html?ticaid=1112bb

http://www.fakt.pl/Krystyna-Pawlowicz-z-PiS-i-jej-poglady-na-zwiazki-Szukaja-mez a-dla-poslanki-PiS-Maz-dla-Krystyny-Pawlowicz-z-PiS-poszukiwany-,artykuly,197657 ,1.html

matiwww2

No i gdzie te nakazy posiadania dzieci, bo jakoś ich nie zauwazyłam?

sweet_anger

Może dosłownie nie każą, ale nawołują i wzywają do rodzenia dzieci.

matiwww2

To chyba prawidłowe podejście w związku z katastrofą demograficzną, która grozi Polsce, prawda?

sweet_anger

Warto jeszcze wspomnieć, że Pod względem dzietności Polska zajmuje 212 miejsce na 224 kraje świata.

sweet_anger

Zamiast gadać, niech zaczną dzieci robić.

matiwww2

No i koło się zamyka.
Nie ma nakazu robienia i posiadania dzieci.
Politycy, jako osoby publiczne i mające realny wpływ na sytuację w kraju, mają psi obowiązek zwracać uwagę na trapiące społeczeństwo problemy.
Gdyby zwykły i bezdzietny z wyboru Kowalski nawoływał do posiadania dzieci, wtedy można o nim powiedzieć, że jest hipokrytą.
Natomiast kiedy robią to politycy, obojętnie z której strony, to trzeba przyznać im rację, gdyż to, co mówią ma sens, a oni zostali przez obywateli wyposażeni w mandat między innymi po to, by zwracać uwagę na takie rzeczy.

sweet_anger

Ale dlaczego nie mają dzieci, dlaczego nawołują, może nie każdy chce mieć dzieci tak jak oni nie chcą.

matiwww2

Nic nie rozumiesz.
Ludzie w ogromnej większości pragną potomstwa, jednak w dzisiejszych czasach dziecko to towar luksusowy, stąd ujemny przyrost naturalny. Politycy muszą na to zwracać uwagę.

sweet_anger

Nie prawda,biedni mają niektórzy nawet po ośmioro dzieci, bo nie stać ich na zabezpieczenie i ciągle im się dzieci rodzą. A czego Kaczyński i Pawłowicz nie maja dzieci.

matiwww2

Generalizujesz, co już jest powodem do zakończenia z tobą dyskusji.
Z faktami się nie da dyskutować. Mamy jedną z niższych dzietności na świecie, przyrost naturalny jest najniższy od czasów II wojny światowej.
I coś się tak czepił tej Pawłowicz i Kaczyńskiego?

sweet_anger

Dlaczego nie mają dzieci?

matiwww2

Wyślij maila z tym zapytaniem do ich biur poselskich.

sweet_anger

Problem w tym kolego, że ta jakże inteligenta, piękna czci godna Poseł Pawłowicz wielbiąca Rydzyka, użyła argumentu na NIE dla związków homoseksualnych, ponieważ są cytuje są "bezużyteczni społecznie". A jak użyteczna ona jest? Według jej kryteriów w ogóle. Ponad to sami nawołują(nie nakazują, ale narzucają pewnego rodzaju presję i sposób myślenia) aby mieć dzieci a sami nie mają, więc to jest lekkie nieporozumienie. Osoba, która narzuca sposób myślenia(w twierdzą, że to jedyny i dobry sposób myślenia i podejścia do spraw) powinna dać przykład przede wszystkim samym sobą. Kaczyński i Pawłowicz to najlepsze przykłady takich gamoni, którzy tylko potrafią gadać. Przeraża fakt, żę tak dużo ludzi daje się nabierać ja ich "dobroć"

sweet_anger

Brawo za zdrowe podejście do tematu. W pełni się z Tobą zgadzam.

sweet_anger

Mam nadzieję ,że to żarcik.

CelineMarie

Ale co, że grozi nam katastrofa demograficzna?
Nie, to nie żarcik. Umieraa więcej ludzi, niż się rodzi. Do tego dochodzą cykliczne spore fale emigracji, w związku z czym Polsce grozi wyludnienie.

sweet_anger

Padłem,Polska jest jednym z najludniejszych państw Europy ,za 10 lat przybędzie miliard ludzi -MILIARD- na świecie przez ostatnie stulecie przybyło więcej ludzi niż przez 5 tysięcy lat,nasza Ziemia jest jedna,nie rozrasta się a ludzi przybywa którzy chcą jeść,gdzieś mieszkać,mieć prace itd. a tej pracy nie ma bo 80% wykonują za nich maszyny.Żywność jest coraz bardziej modyfikowana,wodę na świecie zużyliśmy już 3 razy,złoża naturalne się kurczą ,przeludnione przedszkola,szkoły,raka ma co trzeci człowiek.Na 3 umierających ludzi przypada 5 -6 narodzin ,marnie widzę los przyszłych pokoleń.Narobić dzieci to nie problem,problemem jest ich dalszy los i przeludnienie.Jeśli ludzkość kiedykolwiek wyginie to z nadmiaru nie niedomiaru .

RobertWW

Co za bzdury.
http://www.wykop.pl/link/1504273/polska-zajmuje-212-miejsce-na-swiecie-pod-wzgle dem-poziomu-dzietnosci/

sweet_anger

doinformuj się http://pl.wikipedia.org/wiki/Ludno%C5%9B%C4%87_%C5%9Bwiata czynnik wzrostu jest plusowy,ponadto takie kraje jak Norwegia czy Szwecja obszarowo są większe od Polski a mają kilkukrotnie mniej ludności a co zabawne mają więcej pracy.Co z tego,że w Polsce urodzi się więcej dzieci jak nie będzie dla nich pracy?Więc nota bene nie będzie nie tylko emerytur dla starszych pokoleń ale trzeba będzie dać zasiłki tym młodszym tylko ciekawe z czego.

RobertWW

Achtung., właśnie narodziłą się nowa genialna prognoza demograficzna dla kraju nad Wisłą, czapki z głów [cool]

sweet_anger

Polska skutecznie unika legalizowania zarowno malzenstw homoseksualnych, jak i zwiazkow partnerski. Kosciol Katolicki ma ogromny wplyw na polityke, media i poglady ludzi, przez co wiele homoseksualistow dalej pozostaje w ukryciu, bardzo wielu ludzi delkaruje sie jako katolicy i w dalszym ciagu nie wplywa to na przyrost naturalny (ktory wbrew temu co mowisz, jest nizszy niz wczesniej, ale w dalszym ciagu dodatni).

USA dawno temu zalegalizowalo zwiazki partnerskie w wiekszosci stanow,a niedawno malzenstwa homoseksualne w calym kraju, nastawienie do homoksualistow jest duzo bardziej przychlne i ich przyrost naturalny jest dodani. Wiec Twoja teoria o "propagandzie homoseksualnej" ma sie nijak do rzeczywistosci.

Nie widzialem zadnych potwierdzonych i oficjalnych badan potwierdzajacych, ze homoseksualizm jest "nabyty". Wychowalem sie w domu, w ktorym nigdy nie mowilo sie o homoseksualizmie, oboje rodzicow byli hetero, mimo tego w jakis sposob "zostalem" gejem.

Tutaj sa prosze badania dokonane przez University of London i Karolinska Institute w Szwecji, ktore twierdza, ze homoseksualizm jest wrodzony i objawia sie miedzy innymi w strukturze mozgowej (dokladnie polkole mozgowe i zwoje mozgowe). http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/7456588.stm

pshemodow

uwielbiam gejów,oby więcej takich ba żeby byli tylko geje na świecie ,pozdrawiam

CelineMarie

Na szczęście niedoczekanie twoje.

sweet_anger

No tego nie wiesz ,widzę zdecydowany wzrost liczby homoseksualistów .

CelineMarie

Takich farbowanych chyba, hipsteryzujących, młodych, wykształconych i z wielkich ośrodków. Wyrosną z tego :)

sweet_anger

A to można z tego wyrosną znaczy uleczyć się tak? aha dobrze wiedzieć,że to choroba

RobertWW

Farbowani, którzy homoseksualizm traktują jako modę bądź etap eksperymentowania, wyrosną, nie napinaj się tak.

RobertWW

No i manipulacja lewacka w klasycznym czerskim wydaniu: "wyrosną znaczy uleczyć się" i zaraz łuuuuuuuuuup, teza: "wyrosną znaczy uleczyć się". Inżynieria społeczna poszła trochę do przodu, nie chodziło się na wykłady, co? [cool]

CelineMarie

Wiesz ogłupiona istotko, że gdyby stworzyć miasto tylko i wyłącznie zamieszkałe przez gejów to po jakichś 60 latach to miasto by wyginęło? A wiesz dlaczego?

Dzida_86

i o to chodzi "mądra inaczej istotko" ,mamy 8 miliardów ludzi i nic dobrego z nich nie ma ,a z już niedługo i tak wyginą przez głupotę takich jak ty i podobnych tobie

CelineMarie

Chcesz coś zrobić dla ludzkości? Idź się utop jednego pustaka mniej.

pshemodow

Masz racje. Szkoda, że jest tyle zacofanych osób. Tylu ignorantów, którym przeszkadza szczęście innych ludzi. Jeżeli dwie osoby, nieważne jakiej płci...są ze sobą szczęśliwe, to wara innym do tego.
I takie jest moje zdanie.

RobertWW

Bla bla bla co za lewackie pie**olenie. Podobnie z globalnym ociepleniem wydaje się na to miliardy euro z pieniędzy (a jakże!) podatników i kompletnie nic z tego nie wynika, poza faktem, że kilkaset tysięcy bezproduktywnych urzędasów bierze za to grubą forsę. Ziemia ma ponad 4 miliardy lat, a od ponad 3 zamieszkują ją żywe istoty i przez ten cały okres żyło na świecie kilkadziesiąt miliardów ludzi których ta Ziemia wyżywiła, jej pokłady są nieograniczone! Człowiek jest na tyle inteligentną i zapobiegliwą istotą, że w miejsce jednego zagrożonego gatunku ryby, raptownie wzrasta nadmiar innego, wyrównując straty po tym pierwszym. No ale co ty możesz o tym wiedzieć biedny człowieku z wypranym przez lewaków mózgiem. Takim jak ty należy tylko i wyłącznie współczuć.

Dzida_86

Dzida to odpowiedni nick dla ciebie,tępy jak dzida.Tak jełopie na Ziemi żyje człowiek od wieków ale dopiero od czasów rozwiniętej cywilizacji czyli od jakiś 100 lat człowiek tą Ziemię wysysa do dna.Kiedyś nie było prądu,nie było samochodów ,etc.więc ludzie nie żłopali węgla,gazu,ropy i innych surowców naturalnych w takim tempie jak dziś.Nie smrodzili jak dziś,nie produkowali śmieci,odpadów radioaktywnych jak dziś- kapisz?Poczytaj sobie ,pooglądaj coś więcej niż Red Tube i dowiedz się ,że złoża naturalne się kiedyś skończą,dziura ozonowa od zanieczyszczenia powietrza nie da nam żyć ,już teraz co drugi ma raka przez chemię w powietrzu,wodzie czy jedzeniu .Ale co ja tu się produkuję ,takie jełopy jak ty nawet gdyby im pokazać przyszłość nie zrozumieją

sweet_anger

Rozbawiłeś mnie na cały dzień -dzięki !
" Według GUS w latach 2008-2013 odnotowano dodatni przyrost rzeczywisty ludności – było to spowodowane wzrostem liczby urodzeń, mimo wzrostu umieralności."

CelineMarie

Podaj źródło, bo to co znalazłam w google wygląda zupełnie inaczej.