Wentworth Miller

Wentworth Earl Miller III

8,6
12 832 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Wentworth Miller

Went- super aktor!

użytkownik usunięty

Niewiem czego wy od niego chcecie jest ładny fajny i utalentowany wiec mu zazdrościcie żałośni jesteście bo on robi kariere a wy nie wszyscy go chwalą a przez was ma niska ocene odczepcie sie od Wenta bo jest SUPER!!!

ArteXus

Murzyn jak by był za miast Benedykta to był by koniec świata,tak przepowiedział Nostradamus,ale się to nie sprawdziło.

użytkownik usunięty
PATOLOGIA458

Czytałem kiedyś dość ciekawą i obiektywną książkę o Nostradamusie (autora nie pamiętam). W owej książce oprócz prób interpretacji jego przepowiedni opisane było też jego życie. Mało kto wie jakim był niezwykłym człowiekiem, for example że był za młodu lekarzem i że to on jako pierwszy wpadł na pomysł istnienia zarazków przenoszących choroby, a przynajmniej podejrzewał ich istnienie, ( było to bodajże podczas którejś z epidemii Dżumy w Europie, gdy umarła w skutek choroby jego żona). Przepowiadać przyszłość zaczął dopiero na starość. Robił to w prosty sposób: medytował i obserwował gwiazdy (był znakomitym astronomem i astrologiem).
I dla tych co czytają te brukowe pierdoły o nim w gazetach: NIE przepowiedział końca świata na 2000 (jego przepowiednie sięgają bodajże do połowy trzeciego tysiąclecia), NIE przepowiedział papieża murzyna i NIE przepowiedział pluskw milenijnych i innych pierdół. To są tylko i wyłącznie bzdety rozgłaszane w mediach i brukowych, nierzetelnych gazetach pokroju "Fakt" czy "Super Express". Jego przepowiednie najczęściej dotyczyły okresu w którym żył. Na dalsze wieki przepowiadał z mniejszą że tak powiem częstotliwością (odstęp czasowy wynosił po kilkanaście lub kilkadziesiąt lat), po prostu mniej go to interesowało i dla ludzi żyjących w jego czasach też nie było przydatne.

Obecnie modne jest podpisywanie byle głupich przepowiedni i wymysłów, jego imieniem, dlatego słysząc Nostradamus każdy tylko się uśmiecha z pobłażliwością. Ja ze swej strony zachęcam do lektury o tym człowieku, nie ważne czy wierzycie w jego przepowiednie czy nie.

Jeśli chodzi o często wspominany problem że pisał w taki sposób iż można jego przepowiednie interpretowac na sto sposobów, to w książce też zostało to wyjaśnione.

Witam!
Dosyć długo mnie tu nie było, no nie? :D No ale wróciłam... Jakiś "nowy" temacik widzę. Wybaczcie, nie mam ani ochoty ani siły jeszcze raz tego przerabiać, więc niech ktoś będzie łaskaw mi w dwóch słowach streścić o czym sie teraz gadka kręci :D
A tak nawiązując do osoby, której poświęcona jest ta strona... Ktoś już ogląda trzeci sezon? Jak tam się spisuje nasz ulubieniec? :D

Zenobia

Obecnie to próbujemy przekonać autorkę postu że jest idiotką :) W takim wielkim skrócie, w przerwach pomiędzy naszym "uświadamianiem" przejawia się polityka: PO, złodzieje itp. itd. :)

a co do III sezonu to ja osobiście widziałem tylko jeden odcinek samnie wiem który :D i jakoś szczególniemi się nie podoba, a nasz ulubieniec hmm zachowuje swoją kamienną i enigmastyczną minę, chyba nadal mysli jak wydostać się z Fox River :)

użytkownik usunięty
ArteXus

autorka tematu zaś, zaczyna chyba cierpieć na kryzys tożsamości, od napisania postu zmieniła nicka bodajże już trzy razy,

Powiem wam szczerze że była fajna dyskusja o polityce i w ogóle ale niestety ostatnie 50 postów to standard. Proponuję porozmawiać o czymś ciekawszym i olać tą Kinię czy jak ona teraz się nazywa.

Kain

To może hmm jesteśmy na portalu filmowym to porozmawiajmy o ... książkach :)

użytkownik usunięty
ArteXus

a właściwie czemu nie? co ostatnio czytaliście ciekawego?
ja Orsona Scotta Carda - Grę Endera i Ksenocyd, tą pierwszą pozycję już kręcą, oby Petersen się postarał,

Ja ostatnio przeczytałem "Robin Hooda" autorstwa Tadeusza Kraszewskiego oraz "Pamiętniki fanny Hill", Johna Clelanda.

Słyszałem że tam jakiś film o Robin Hoodzie już kręcą, a co do drugiem pozycji to historia jest chyba za bardzo erotyczna by zrobić z tego film :D

Ale polecam przeczytać obydwa tytuły :)

Ja ostatnio przeczytałem "Robin Hooda" autorstwa Tadeusza Kraszewskiego oraz "Pamiętniki fanny Hill", Johna Clelanda.

Słyszałem że tam jakiś film o Robin Hoodzie już kręcą, a co do drugiej pozycji to historia jest chyba za bardzo erotyczna by zrobić z tego film :D

Słyszałem że tam jakiś film o Robin Hoodzie już kręcą, a co do drugiej pozycji to historia jest chyba za bardzo erotyczna by zrobić z tego film :D

ArteXus

A ja ostatnio czytuję Stephena Kinga: Martwa strefa, Misery a teraz Komórka.

Kain

a ja ostatnią książkę jaką przeczytałem to były dzieci z bulerbyn. Polecam, to jest poezja, a nie te sĘsacje wasze..

użytkownik usunięty
Uzi

Gra Endera to s-fi :P

a co do ekranizacji, to wydaje mi sie że Petersen będzie miał nie lada problem w przedstawieniu opowiadanej w książce historii, kto czytał ten wie;)

ArteXus

Można połączyć przyjemne z pożytecznym i porozmawiać o ekranizacjach. Zaczynając np. od "dołu", czyli od tych najgorszych.

Moi faworyci:
"Paragraf 22" - moja ulubiona książka, którą znam praktycznie na pamięć, zamieniona na ekranie w tandetny gniot.
"Zielona Mila" - niezła (choć jak na Kinga słaba) książka, przerobiona na ckliwe gówno z upośledzonym Tomaszkiem.

Ktoś zna gorsze?

Cris

Zgadzam się co do Zielonej mili! Hanks niemiłosiernie wkurzał na ekranie, a historia przedstawiona bez polotu, finezji, pozbawiona wdzięku. Ludzie się zachwycają, a ja nie wiem czym.. Reżyserska klapa ... i aktorska. Jednak.. film mnie w 3-ech momentach wzruszył i za to 6/10..

Uzi

Jeśli chodzi o ekranizacje to najgorzej tu wypada Grisham.
Każdy film oparty na książce Grishama (z dwoma wyjątkami) jest najwyżej przeciętny.
Scenarzyści strasznie nieudolnie kroją scenariusz a z każdego filmu próbują zrobić film sensacyjny, a w przypadku Grishama to chodzi raczej o dramat.

użytkownik usunięty
Kain

Trylogia Bourne'a - filmy z książkami za wiele wspólnego nie miały, ale jeśli chodzi o kino akcji i sensacji to jest to klasa sama w sobie, zwłaszcza Krucjata i Ultimatum - Paula Greengrasa,

Tak nawiasem, to trylogia Bourne'a to moja ulubiona seria książkowa. Polecam każdemu kto nie czytał. Ale trylogia filmowa też jest niezła.

Kain

Jest taki film "Ogniem i mieczem" no nie? :D no właśnie... to jeżeli jest to u mnie będzie na ostatnim :))) Nie będę sie tutaj kierować kryteriami że: dobrze zrobiony film, aktorzy dobrze grają itd... Po prostu sama tematyka już mnie poraża :D haha nienawidzę wojennych filmów. No... chociaż ostatnio oglądałam jakiś z Damięckim no i nawet dało się obejrzeć ;P

Zenobia

Nie lubisz wojennych?? NIektóre są naprawdę świetne: Pluton, Szeregowiec ryan, Czas Apokalipsy, Helikopter w ogniu....
A filmy w stylu Ogniem i mieczem to się nazywają dramaty kostiumowe :)

Kain

A ja mam takie inne pytanie :D bo zapewne są jakieś filmy na podstawie, których napisano książkę, i czy jakieś znacie ???

bo mi tylko do głowy przychodzi całkiem świetny film "Stowarzyszenie umarłych Poetów", i o wiele gorsza ksiązka napisana na podstawie przez jakąś tam bodajże dziennikarkę :D

użytkownik usunięty
ArteXus

ja ze swej strony niestety nic nie znam, ino adaptacje komiksowe filmów:)
(jako maniak komiksów, dla innych komiksowych maniaków - nie polecam, nie ma nic gorszego jak przelać film na karty komiksu, w odwrotną stronę to juz co innego:)

ArteXus

Nie znam filmów, znam serial. Była kiedyś seria książek Z Archiwum X,nawet wydana w Polsce. Średniej klasy lektura, gratka raczej dla maniaków X-Files.

Cris

Z Archiwum X to totalna porażka! Serial w ogóle denny ;/ już za przeproszeniem m jak miłość jest w tym czasie sympatyczniej pooglądać :D haha

Zenobia

Mnie tam sie podobał kiedyś, jak każdy odcinek był o czymś innym. Jak zaczęli ciągnąć wątek o kosmitach to dopiero sie skiepścił:P

Mims

A ja X-files jak w TV były to przegapiałem i teraz zacząłem kupować ale po kupieniu 3 numerów stwierdziłem że to się nie opłaca mimo że serial jest fajny. Poczekam aż w polskiej TV będzie (mam tylko 7 kanałów :( )

Kain

Szkoda że nikogo nie ma :(
Spróbuję ożywić ten temat :)
Ogląda ktoś filmweb.tv?? Ja nie oglądam :)
Jak ktoś to ogląda to niech się wypowie

Kain

A co to jest filmweb.tv :D ?

ArteXus

Jak wchodzisz na swój blog/profil to po prawej stronie masz taki obrazek i to jest filmweb.tv :)

Kain

A rzeczywiście coś takiego jest :D
Nawet wcześniej na to uwagi nie zwracałem :D

ArteXus

Kto wczoraj oglądał Ryż czy ziemniaki?? (głupio to brzmi ale jak ktoś oglądał to wie o co chodzi) :)