PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36526}

'Allo 'Allo!

1982 - 1992
7,7 83 tys. ocen
7,7 10 1 83342
7,7 18 krytyków
'Allo 'Allo!
powrót do forum serialu 'Allo 'Allo!

Witam. Zwracam się do Was wszystkich z ogromną prośba. Czy wiecie może kiedy (dokładnie) TVP
po raz pierwszy wyemitowała serial " 'Allo 'Allo! "? Potrzebuje to info mega pilnie i proszę o
jakąkolwiek pomoc. Z góry dziękuje niezmiernie.

ocenił(a) serial na 10
MichauBroda

Nie pamiętam aż tak dokładnie, ale to był chyba 1991r. jesienią.

gloszuk

Musialo być to między rokiem 1991 a 1992, ponieważ oglądałam to z dziadkiem w czasach tuż po mojej przeprowadzce do nowego domu i te daty jakoś mi wyryły się w mózg razem z serialem. Wiekszośc osób obstawia 1992 (przeglądałąm sieć), ja bym pozwoliła sobie na 1992. Na pewno mogę przysiąc, że serial wyemitowała po raz pierwszy Dwójka.

ocenił(a) serial na 10
Szarobure

Ja przeprowadzałem się w wakacje 1991r. i serial oglądałem niedługo po przeprowadzce. 1992 też wchodzi w grę, ale emisja musiałabyć już wiosną tego roku. Pamiętam bo biegałem w koszulce po paluszki jako rytuał jedzeniowy w trakcie emisji. Serial był emitowany na pewno na 2, chyba o godz. 20.00 (a na pewno coś koło tego).

gloszuk

Ja zaryzykuję, że nawet później. Czekałam wtedy zawsze aż rodzice wrócą z pracy, a kończyli ok. 21.

ocenił(a) serial na 8
Szarobure

Z tego co mi udało się wyszperać, to pierwsze oficjalne wzmianki o " 'Allo 'Allo " są z 1993 roku, kiedy przeprowadzana badania przez TNS OBOP, na najbardziej popularne seriale w TVP. I " 'Allo 'Allo " zajmowało pierwsze miejsce w wieczornym paśmie (godzina 20) na programie 2. Mi szczerze mówiąc też wydaje się że mogło to być jakiś rok albo dwa wcześniej, ale nigdzie nie ma na ten temat oficjalnych informacji. A z TVP odpowiedzi nie mogę się jakoś doczekać.