Oglądałam serial, kiedy leciał bodajże na TVP2 po południu. Pamiętacie może, w którym to
roku było?
Akurat ten odpada. ;) Wątpię, żebym w takim wieku oglądała taki serial. Coś bardziej mi się , że mógłby to być gdzieś...2005rok?
Nie wiem ile masz lat lenka96 ale ja jestem absolutnie pewny że pierwsza emisja tego serialu na TVP2 była w latach 90.
Całkiem możliwe że ponowna emisja miała miejsce już w roku 2005/06. Sądzę że odcinki jakie można znaleźć na YT są właśnie z tej drugiej emisji gdyż lektor jest inny niż zapamiętany przez ze mnie gdy oglądałem serial w TV jako dzieciak.
Okej, czyli były to lata 05/06. Zgadza się. Mam 15 lat, czyli wtedy 9/10 pasuje ;).
Dziękuję wszystkim :)
Tak to było mniej więcej wtedy. Na początku puszczano serial o 17, potem coś koło 14.00. A gdzieś w 1997/1998 to leciało na polsacie.
ja pamiętam że pierwsza emisja w Polsce była gdzieś na początku lat 90 chodziłem w tedy do zerówki i pierwszej klasy lata gdzieś 92-93
Pierwsza emisja rzeczywiście była w latach ok. 1990-1992, dodam, że był puszczany w środy na TVP2, około godziny 19.30.
Serial Allo 'Allo! puszczano gdzieś w 1992 roku w TVP2:
http://www.youtube.com/watch?v=tNWUanK1gDE&list=UULNVGdCQ0NasGczlj4pNqqw&index=2 1
Właśnie ta wersje z lektorem pamiętam i najbardziej mnie śmieszyła. Później podobny lektor albo podobne tłumaczenie mial TV4.
Wiesz może kto czytal wtedy w latach 90?
Haha, jesteśmy z tego samego rocznika i też w tych latach to oglądałam :D jedne z najpiękniejszych wspomnień z dzieciństwa, pozdrawiam ;)
We wczesnych latach 90., to mnie jeszcze na świecie nie było. Raczej oglądałam w 2005-2006. ;)
No tak, tyle że ja zadałam to pytanie, na które chciałeś pomóc MI znaleźć odpowiedź. Która to w tym przypadku (moim) okazała się błędna. :P
Nie chciałem ci pomóc ;) tylko wtrącić ze są osoby które pamiętają inny moment emisji tego serialu i była to chyba jego premiera wtedy ;)
Fajnie, że przyznajesz się, iż pomoc mi nie była twoim zamiarem. :P Spoko, tylko że już inni pisali gdzie i kiedy była pierwsza emisja serialu w Polsce. ;)
Początek emisji to rok 1992 o godzinie 18.30 z tego co pamiętam na 2 programie.
Widziałem ten serial wcześniej co najmniej o dwa lata a skąd wiem ? Bo pamietam w której byłem wtedy klasie podstawówki ;)
To nie jest zdanie. To fakt empiryczny jaki mam w swojej pamięci ;) bo jeszcze nie cierpię na problemy z pamięcią . Pozdrawiam
Pierwsza, absolutnie pierwsza emisja była w TVP2 o 20 lub 20.30. Pamiętam, że oglądałem z rodzicami i było to na pewno po Wiadomościach.