PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36526}

'Allo 'Allo!

1982 - 1992
7,7 83 tys. ocen
7,7 10 1 83342
7,7 18 krytyków
'Allo 'Allo!
powrót do forum serialu 'Allo 'Allo!

jedyne

ocenił(a) serial na 3

jedyne co w tym serialu jest śmieszne to ten facet co nie umie dobrze mówić po angielsku :)

pawelneo

Czy chodzi o "tego angielskiego idiotę, który nie umie mówić po FRANCUSKU"? : )

ocenił(a) serial na 3
dawo160496

chyba sam już nie wiem, pomieszało mi sie ;) nie oglądam tego za często ;D

pawelneo

spoko
PS: Dokładniej to idzie tak " tego angielskiego idiotę, który myśli, że umie mówić po francusku" ; )

ocenił(a) serial na 3
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
pawelneo

jedyne co w Tobie jest śmieszne to, że brak Ci wyczucia w poczuciu humoru. ;)

ocenił(a) serial na 3
KLAssurbanipal

ja Cię nie obrażam i nie życzę sobie żebyś Ty to robił... poprostu wolę bardziej śmieszne seriale

pawelneo

Nie zauważyłem żebym Cię w jakikolwiek sposób obraził. Oglądałem wiele seriali komediowych i żaden z dzisiejszych nie jest w stanie dorównać Allo, Allo. Stwierdziłem jedynie, że brak Ci dobrego wyczucia w humorze i to podtrzymuję. Zwykła krytyka i tyle.

ocenił(a) serial na 3
KLAssurbanipal

To że jestem śmieszny mnie obraziło. Ja krytykuję Allo Allo a Ty mnie. Gdzie tu logika? To forum o filmach i serialach więc każdy wyraża swoją opinię ale po co krytykować ich zdanie?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
pawelneo

Jesteś śmieszny nie w sensie jako sztukmistrz kabaretu, lecz jako typowy prostaczek z bezguściem filmowym. ;) Po prostu nie masz wyczucia i gustu filmowego. To na tyle...
To nie obraza, a fakt. Lepiej oglądaj Minionki bo Allo Allo nie jest na Twoim poziomie intelektualnym. Może kiedyś dorośniesz to będziesz w stanie przez chwilę pogadać ze mną jak równy z równym (o ile zgodzę się dać Ci tą litościwą satysfakcję...). Przez chwilę, bo pewnego poziomu ewolucyjnego nie przeskoczysz. Jedni pochodzą od Neandertalczyków inni to ludzie myślący. Pozdrawiam i żegnam w atmosferze bez kłótni. ;)

ocenił(a) serial na 10
pawelneo

On cię nie obraził, zwyczajnie stwierdził (słusznie!) że brak ci poczucia humoru.

ocenił(a) serial na 8
pawelneo

A mnie się tam serial podoba :)

ocenił(a) serial na 9
Tenebris_shadow

Ja też bardzo lubię ten serial :)

ocenił(a) serial na 3
Tenebris_shadow

każdy lubi co innego :-)

ocenił(a) serial na 10
pawelneo

Ja uważam zupełnie odwrotnie, to jedyna rzecz w tym serialu która NIE jest zabawna. Zwykle trudno zachować komizm językowy tłumacząc oryginalne wypowiedzi na inny język.

pawelneo

Proponuję obejrzeć Allo Allo w wersji oryginalnej. :)

ocenił(a) serial na 3
Szarobure

Jaka to jest wersja oryginalna? Bo nie mam pojęcia o co chodzi ;)

pawelneo

Bez lektora.

ocenił(a) serial na 3
Szarobure

Aha, może kiedyś się skuszę.

pawelneo

Warto. Jest o wiele zabawniejszy. Zazwyczaj jednak tłumaczenie nie oddaje uroku oryginału. ;). Jestem przekonana, ze ocena zmieni się z trójki na szóstkę. U mnie tak było z Keeping Up Appearances :). Oczywiście musiałam po 4 razy oglądać ten sam odcinek, zeby zrozumieć bełkotliwą mowę Onslowa, ale opłacało się :).

ocenił(a) serial na 3
Szarobure

W takim razie zostałem przekonany ;) Jeśli znajdę odrobinę czasu, na pewno obejrzę :)

Szarobure

No oczywiście, że tak. Oglądanie tego dzieła z lektorem to grzech. Jak ktoś nie szprechen zi inglisz to niech lepiej nie ogląda, bo lektor (wszystkie wydania - tv, dvd itd) to porażka, psuje całość.

pawelneo

Nadajesz sie do tego serialu jako wioskowy głupek z inklinacjami do Her Otto Flicka. Moze do trójkąta z von Smollhausenem .

pawelneo

Mnie zawsze śmieszyła babcia :)