PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87947}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112659
4,9 20 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Witam, oglądam właśnie 190 odcinek Kiepskich na Polsacie o 19:30. Teraz akurta jest reklama ale zauważyłem coś dziwnego np. jest scena w kuchni Ferdek mówi coś do Boczka a następnie gdy nikt nic nie mówi nagle jakiś Lektor mówi: "Kiepski wyciąga z pod stołu butelkę wódki" itp. I w tym odcinku jeszcze kilka razy miała miejsce podobna sytuacja w której lektor komentuje daną sytuację. Jeśli ktoś wie skąd taki pomysł niech napisze. Dzisiaj zauważyłem to pierwszy raz bo częściej oglądałem Kiepskich na Ipla a ta sytuacja miała miesjce w TV dzisiaj o 19:30 na Polsacie

ocenił(a) serial na 7

Ja oglądałam dzisiejszy odcinek i nic takie nie słyszałam.

użytkownik usunięty
Tortuga033

To nie wiem ;) ja oglądałem na Polsacie był odcinek o tym że Boczek i Ferdek byli podobni do Krysztofa Krafczyka i gdy odcinek leciał i żaden z aktorów nic nie mówił to odzywał się lektor i komentował sytuację że np. Ferdek wychodzi z mieszkania na korytarz żeby spotakć się z Paździochem. I podobne sytuacje jakieś 10 razy w odcinku. Pierwszy raz się z tym spotkałem. I przy napisach końcowych lektor czytał obsadę że Ferdek to Andrzej Grabowski itp. a nigdy czegoś takiego nie było. Jakby co to oglądałem odcinek na Polsacie na platformi Cyfry+ a nie Cyfrowego Polsatu. Ale nie wiem czy to ma jakies znaczenie

To chyba włącza się automatycznie lektor dla niewidzących. Ja też tak miałem.

ocenił(a) serial na 7
kokakok

No to sprawa chyba rozwiązana. Ja nie mam kablówki, więc to by wszystko wyjaśniało.

użytkownik usunięty
Tortuga033

No ale po co taki lektor jak przecież aktorzy normalnie mówi :) a ten lektor tylko tak czasami komentuje że "Ferdek wstaje z fotela i idzie do kuchni" - "Boczek uśmiecha się wstaje i wychodzi z mieszkania Ferdka". Dziwne to, sprawdzę przy następnym odcinku i napiszę, bo pytałem się kumpla co ma Cyfrowy Polsat i dzisiaj nic dziwnego nie zauważył ;). Jak coś to napiszę jak obejrzę kolejny odcinek

ocenił(a) serial na 7

Chodzi o to że widocznie musiała ci się jakimś cudem włączyć wersja dla niewidomych.
Bez kablówki, skoro u mnie niczego takiego nie było, najwyraźniej taka opcja jest niedostępna. Innego wytłumaczenia nie widzę.

kokakok

Kiedyś oglądałem mecz na Canale+ i za każdym razem jak zmieniałem kanał i z powrotem przełączałem na mecz zawsze automatycznie włączała się wersja dla niedowidzących/niewidomych. Gdy nie było meczu, była cisza. Myślałem, że jest jakaś awaria głosu, ale w porę się zorientowałem. Mam kablówkę.

ocenił(a) serial na 6
kokakok

a jak to wyłączyć?

frotka_w_ultraviolecie

W ustwieniach tv ja tak miałem jak ogladalem Ojca Mateusza na tvp1 .

ocenił(a) serial na 6
Ruben_fw

dzięki, pogrzebię w ustawieniach

frotka_w_ultraviolecie

Jaką tv masz ? Jest jeszcze jeden sposób włączyć sobie napisy w tv m

ocenił(a) serial na 6
Ruben_fw

w sensie odbiornik? to jakiś samsung smart tv czy jakoś tak
nie znam się zbytnio, a instrukcję wywaliłam
chyba że chodzi o telwizję, to ciągnę kablówkę z elposu