.....................................................................??????????? ?????????????????
Nie miało nigdy nic takiego powstać, ale bardzo fajnie by było gdyby kiedyś (w przyszłości) powstał film pełnometrażowy (kinowy) "Świat Według Kiepskich".
Ja czytałem, że Yoka miał kręcić horror, wie ktoś coś o tym?
Co do filmu pełnometrażowego, też słyszałem o tym kiedyś, ale teraz to już raczej za późno na to...
Miał być. Wspomnieli o nim kiedyś na Polsacie, w ich "złotym okresie". Byłem wtedy w podstawówce (a dziś na 2 roku studiów :P). Jakieś 2 lata temu przeczytałem w Tele Tygodniu, że scenariusz leżał kilka lat w szafie i chciano go znów zrealizować. Film miał się nazywać "12 prac Ferdynanda Kiepskiego" i miało traktować o poszukiwaniach przez Ferdka pracy. Zdjęcia miały być kręcone m. in. w hipermarkecie. Ostatecznie chyba z niego zrezygnowano, a wielka szkoda, choć to w sumie zrozumiałe: popularność maleje, Okił odszedł, aktorzy odchodzą albo umierają... Pozostaje nam wyobrażać sobie jak by wyglądał :).
Numer Tele Tygodnia może podaj i stronę, jeśli go jeszcze posiadasz. Sam rok 2007, jako że to było krótko po wznowieniu serialu po rocznej przerwie, oraz przy początku spadania oglądalności i w efekcie odejścia Okiła Chamidowa jako reżysera jest całkiem mało prawdopodobny. Post powstał 14 lat temu, przez ten czas na 100% się ukazałoby to w wielu innych źródłach, gdyby te plany na serio istniały. A supermarket w 2002 był miejscem spotkania autorskiego aktorów z widzami (Hypernova w Łodzi), więc to wygląda na jakąś plotkę.