PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87947}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112639
4,9 20 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

"""""Okił Khamidow (44 l.), reżyser najpopularniejszego polskiego sitcomu "Świat według Kiepskich", rezygnuje z pracy przy nim. Czy nadszedł więc koniec rodzinnej sagi?

Tadżycki reżyser postanowił być niezależny. Po Nowym Roku żegna się z firmą ATM, która produkuje serial dla Polsatu.

- Pracowałem tam przez 13 lat, nie mam z nimi żadnego konfliktu. Zdobyłem duże doświadczenie i popularność, ale chcę zacząć nowy etap - opowiada nam Khamidow.

Reżyser zakłada swoją firmę producencką.

- Mam dużo pomysłów i będę je realizował - zdradza nam.

Jakich? Nie chce o nich mówić, by nie zapeszyć.

Wiadomo, że będzie miał nowe, własne programy. A jego głównym zadaniem będzie wyszukiwanie młodych talentów. Jednak do końca roku Okił Khamidow musi wypełnić wszystkie reżyserskie zobowiązania. Przyznaje, że nie będzie mu łatwo rozstać się z aktorami.

- Wychowałem się z "Kiepskimi". Będę za nich mocno trzymał kciuki - mówi nam reżyser.

A jak "Kiepscy" poradzą sobie bez Okiła? Znajdą nowego reżysera. """""

News co prawda za SE, ale zawsze warto podać ;)

Jedyne nazwisko zastępcy jakie chciałbym widzieć to Wojtek Smarzowski !

użytkownik usunięty
Jordan66

Zatem nastał koniec tzw. "okresu Kahamidowego" w ŚWK , moim zdaniem reżyser postąpił słusznie , jak ma aspiracje i chce tworzyć nowe formaty , ma ochotę zaskakiwać widzów to niech to zrobi , Kiepscy byli znakiem swoich czasów i skończyli się wraz z tym ostatnim odcinkiem przed tą przerwą która nastąpiła , nawet nie pamiętam już kiedy , w 2004 r. (?) pozatym jak oni chcą kontynuować serial bez ważnych posatci tj. Walduś czy babka , ale jak widać można i robią to , tak samo dziwne było pojawienie się i znikniecie Ziomka , zagrał w 2 (?) odcinkach , aktor go grający stworzył dosyć ciekawą postać która po tych 2 odcinkach można by stwierdzić że godnie zastępowała
Waldka Kiepskiego granego przez B.Żukowskiego , teraz to tak błądzą pomiędzy tymi czterema bohaterami , od czasu do czasu wapdnie jeszcze Edzio ale też jest to rzadkością , brak właśnie tła decyduje o tym że ta seria nie ma już za wiele wspólnego z tym co kiedyś , nawet jak ostatnio zobaczyłem charakteryzację postaci to normalnie mnie odrzuciło , z Halinki zrobili burdel mame :/ Kiepski mocno postarzały , Grabowski nie gra już tak ostro jak kiedyś , znaczy się w tych pierwszych kultowych juz odcinakch , jego postać jest wiecznie zmęczona , nie ma już tak zwariowanych pomysłów jak dawniej , wszystko obraca się wokół własnej osi po kilka razy , jak dla mnie te nowe odcinki są raczej nie do oglądania , no ostatni naprawdę dobry odcinek to był dla mnie "Palacz kotłowy" gra Grabowskiego znakomita , ten głos zimitował znakomicie , Kotys gra tak jak grał , nic się nie zmieniło , Gnatowski nieco spuścił z tonu , no brak tego tła to największy mankament obok charakteryzacji , no i scenariusze czy też raczej dialogi , nie te co kiedyś , to po co kontynuować jak pomysły się nie kleją , no oprócz checi zarobku ?
Ludzie którzy tym serialem się zachwycali , już sie nie zachwycają , są jeszcze tacy którzy od poczatku trwają na posterunku ale publiczność dodatkowa pojawiła się wraz z tymi telekamerami , teraz nie wiem czy jakąś nagrodę otrzymają , zresztą serial został raz definitywnie zakończony , obwieszczono w prasie że skończyli a tu nagle dalej krecą odcinki , klimatu tych pierwszych odcinków powinni się trzymać , zatrudnić aktorów którzy mogliby drugi plan wypełnić , przywrócić Ziomka ,bo wsiąkł :/ No i to tyle odemnie.

Dokłądnie, serial powoli się wypala jeśli już tego nie zrobił.
Od czasów odejście Waldusia i Babki to może jeden na pieć odcinków może się równać z okresów świetności. Jak teraz oglądam stare odcinki na Polsacie 2 to każdy jeden miażdzył widza.
A co do zastąpienia cyca - ten koleś co z Waldkiem gadał przy kiblu na samym początku tego odcinka nadałby się:

http://pl.youtube.com/watch?v=2Tq3VpRdka8
.

ocenił(a) serial na 10
Jordan66

Odszedł Okił, odszedł serial....

ocenił(a) serial na 9
oleolek

widzę,że bawisz się w archeologa.Akurat równo 5 lat dziś mija od ostatniego postu he he

ocenił(a) serial na 10
Znawca kina

Witam kolegów archeologów :)

ocenił(a) serial na 10
Znawca kina

No bawię się, bawię. Wygrzebuję głównie wypwoiedzi dot. lecących akt. o 19 odc. - z 2007 r.

ocenił(a) serial na 10
Jordan66

No i tak się skończył piękny kwitnący serial:).Ach te dawne czasy...

Jordan66

jak widać, Khamidov poszedł z badziewiaste produkcje dla miłośników discopolo, a Kiepscy
z serialu zmienili proporcje [jakieś 30-70] śmiechawy i do-myślenia. Teraz trzeba częściej myśleć, a
nie rechotać, co wielu zniechęca.

użytkownik usunięty
manning

Khamidov zawsze robił badziewiaste produkcje. zaczynając od reality show 'dwa światy', 'pierwszą miłość' przez 'bar' i 'fale zbrodni' z yoką.
generalnie obaj panowie bardzo często ze sobą współpracowali za czasów prosperity ATM-u, m.in. również przy "Kiepskich".

użytkownik usunięty

Awantura o kasę też była ich wspólnym pomysłem i była świetna. Brakuje dzisiaj takich teleturniejów. Zalewa się tylko telewizję chłamem pokroju Mam talent, które już dawno się wypaliły. Tych dwóch światów to niezbyt pamiętam, ale nawet lubiłem to oglądać. Za to Bar to już była tragedia. Przy tym nawet te durnowate programiki na MTV wymiękają.

Awantura o kasę! Kiedy mogę wspominam ten teleturniej i oglądam na ATM Rozrywka. Gdyby wstawili go do ramówki Polsatu (licencję sprzedano do Nowej Zelandii) to nadal bym go oglądał. Lepsze to niż nowi Kiepscy.

ocenił(a) serial na 10
Michmeister

Michmeister - Kiepskie porównanie komedii z teleturniejem,który preferuje inną rozrywkę i przesłanie do widzów

top10

A jeszcze lepsze jest to, że zanim powstał Polsat, na przełomie lat 80 i 90 miał w jego miejscu powstać kanał TVP3 (nie mylić z TVP3 Regionalna!) o charakterze popularnonaukowym. Do wygooglowania.

jest teraz sobą w 100 %, hehe.
tyle,że bez świetnych piór scenarzystów i wspaniałych aktorów, którym nawet gdyby chciał, to
nie miałby nic do doradzania.

manning

Zniechęca dlatego, że ludzie oglądając komedie sytuacyjne chcą się zrelaksować po np. ciężkim dniu pracy i odstresować mózgownicę. Jeśli ktoś chce myśleć, włącza sobie coś innego. I to jest piękne w różnorodności współczesnego kina i seriali telewizyjnych.