PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87947}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112703
4,9 20 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Prośba - czy ktoś ma jakiś namiar na Yokę (adres mejlowy np)? Przecież on spierdolił wszystko. Początkowo w 1999 kiedy po raz pierwszy światło dzienne ujrzał ten serial, myślałem że czegoś bardziej prymitywnego i dla ćwierćgłówków pomyślanego nie ma w TV. Potem się przekonałem, bo można się z kamienicą przy Ćwiartki 3/4 zaprzyjaźnić i przyzwyczaić. Niektóre odcinki kręcone przez Khamidova były żałosne, ale w większości bardzo znośne i śmieszne. Yoka odwrócił proporcje - wyszły mu może ze dwa odcinki i tyle. Rozumiem, że po 10 latach kręcenia "Kiepskich", Khamidov miał dość, ale niestety nie znalazł się następca, który poprowadziłby ten serial na starym poziomie. Jedno mi się na usta ciśnie, kiedy oglądam "wypociny" Yoki - KURWA MAĆ!!! Początkowo Ferdynand w nowej fryzurze - dno i już wtedy było wiadomym, że to w złą stronę pójdzie. Oprócz nowej fryzury Yoka zrobił z niego Ryśka z "Klanu" - safandułę, nieboraka, ćwoka uzależnionego od baby. A propos baby - Halina i jej "Arrivederci Roma".... KURWA rzygam i opróżnić się nie mogę - dno. Poza tym, co najgorsze, to brak pomysłu na scenariusz i dlatego niemal co odcinek mamy: śpiewy, tańce, wspominki etc. K...a to nie do przyjęcia. Yoka bez pomysłu i polotu "tworzy" z tego kiepskiej jakości kabaret, ponieważ nie ma czym zapełnić dziur powstałych w totalnym braku pomysłu na "Świat według Kiepskich". Zresztą niewiele można się spodziewać po kolu, który wypłodził nijaką "Helę w opałach". Podsumowując mam APEL:
Skończcie to, wstydu oszczędźcie i pozostawcie po "Kiepskich" wspaniałe wspomnienia.
Piszę to niemal z łezką w oku, bo to była cudna dekada na Polsacie, ale już nie wróci i tyle.
W zasadzie lepiej niech Polsat „puszcza” serial od początku, od pierwszego Khamidovego odcinka - chętnie obejrzę jeszcze raz, a czas antenowy znajdzie się na pewno - środa godzina 20, w miejsce Yokowej popeliny i kurewskiej popierduchy, nudnej, nieśmiesznej i do dupy. Niech Yoka sobie śpiewa i tańczy, ale już nie w tym serialu.

ocenił(a) serial na 10
turtom

Jak tak ci się chce rzygać to się wyrzygaj a Yoce daj spokój ,bo nowe odcinki też są świetne.Jak chcesz to sobie na iplu od pierwszego odcinka oglądaj.Ja tak zrobiłem i twierdze ,że zdecydowanie najsłabsze były te pierwsze odcinki.Te nowe są inne ale wcale nie gorsze ,bo ile w końcu można kręcić o jakiś ufolódkach ,krasnalach ,czy mumiach.Mi bardziej pasuje satyra na sytuację polityczną i społeczną ,poza tym teraz postaci jest mniej ale są ciekawiej ukształtowane.

Assurbanipall

Dlatego napisałem, że "niektóre" odcinki robiona przez Khamidova są "żałosne". Też nie przepadałem za ufoludkami, gadającymi żółwiami, mumiami itp. Ale stare odcinki miały klimat, czego nie ma u Yoki. To nie tylko moja opinia. A rzygać mi się chce przy tych "nowych" permanentnie.

użytkownik usunięty
turtom

Te nowe odcinki są jakie są, nawet nie chce mi się komentować. Macie tu
profil Yoki: http://www.filmweb.pl/o455389/Patrick+Yoka - nie mamy
kontaktu, to chociaż obniżmy mu ocenę!!1;)

A ja obejrzałem te stare odcinki, też w Ipla (proponuję pobrać ten program
- można oglądać za darmo ŚWK, Rodzinę zastępczą, Daleko od noszy...) i po
namyśleniu stwierdzam, że nowe odcinki są tak beznadziejne jak mi się
wcześniej wydawało. Komuś się podobają, ale z pewnością nawet w
przybliżeniu nie tak dużej liczbie osób jak te stare, co zresztą
potwierdzają wyniki oglądalności.

ocenił(a) serial na 10

Mnie najbardziej się podobały odcinki 160-170+. Nie były takie głupkowate i nawet Waldek mi się bardziej podobał. To były najlepsze momenty w historii Kiepskich. Ale z nowszych odcinków też było kilka perełek. Co prawda inne klimaty ale widać, że jak się chce to się potrafi. Mówię tu o odc. "Masakra", "Oda do młodości", "Podlaska", "Kapeć".

A co do Yoki, to łatwiej będzie raczej wpłynąć na rozwalenie PZPN niż na niego....

turtom

Zgadzam się, ten rezyser KOMPLETNIE nie ma pojęcia o tym co robi!! Pamietam jak zdenerwowalo mnie to, gdy w jakims (chyba) wywiadzie powiedzial, ze w nowej serii chce dodawac jeszcze wiecej efektow specjalnych!!! Czy on nie widzi tego jak zniszczyl ten serial??? Scenarzyście też nie lepsi, jak można było w którymś z tych nowych odcinków (chyba jak Halinka była w stroju zakonnicy) dać tekst "Arrivederci Roma"?? NO JAK??? To tak wkurzajace ze masaaaaakra. Przecież ci ludzie na bank mają internet, oni nie czytają tych komentarzy co tu piszecie?? Jakoś nie chce mi sie w to wierzyc!!

I jeszcze te badziewne smiechy w tle zwariowac idzie, w dodatku ta czolowka - wlaczcie sobie poczatek odcinka na przyklad "Bob" i powiedzcie co sadzicie o tej czolowce? (wyciete sceny z Waldkiem, babką), dodane fragment innych odcinkow. To jest ZAJEBISTA czolowka, czemu jej nie dodali?? Czemu Ferdek w nowej serii ma tylko wlosy normalne i zielone dresy zamiast tych badziewnych krotkich spodenek lub granatowego swetra?? A gdzie biala bluzka jak kiedys?? Gdzie jego kapcie normalne i chyba taboret na ktorym trzymal noge (to pomaranczowe COŚ co jest tez mnie strasznie wku**ia). Poza tym oswietlenie, w ogole noc wyglada bardzo nierealistycznie wg mnie :/ wszystko oprocz Pazdziocha dziala mi na nerwy i bez lekow uspokajacych nie ogladam tego serialu. Jedyne co mi sie podoba to Rodzina Zastepcza, choc nie obejrzalem wszystkich nowych odcinkow, to jestem juz przy 300 którymś i nie narzekam, wciaz trzyma poziom i zadnych efektow komputerowych na szczescie nie ma i nie bedzie.

waligurcha

Wkurzylem sie troche, bo po prostu nie moge zrozumiec jak mozna bedac rezyserem nie probowac przywrocic dawnego klimatu, przeciez mial sporo czasu by cofnac wprowadzone wczesniej zmiany (niestety jeszcze za czasów Okila), dlatego uwazam, ze to Okil przyczynil sie do zniszczenia tego serialu. Przy okolo odcinku 250 zmienilo sie oswietlenie, smiechy w tle, Ferdek chodzil z debilna rozowa koszula.

Co do tych kapci bo nie dodalem - chodzi mi oto, ze Ferdek dawniej mial kapcie i bylo spoko, a teraz ma jakies wkurzajace klapki -.- ja ogladajac odcinek zwracam na WSZYSTKO uwage, najmniejszy szczegol ktory mi w danym odcinku nie pasuje potrafi mnie zdenerwowac.

ocenił(a) serial na 10
waligurcha

E tam ,krytykujecie wszystko co tylko nie jest identyczne jak kiedyś.Dzisiaj jest to trochę inny serial ,ale na pewno nie gorszy niż dawniej.Może stara formuła się wyczerpała i nie było już pomysłów.Zajebiście ,że rozbudowano postacie Boczka, Paździocha i Heleny Waisler kosztem babki i Edzia.

użytkownik usunięty
Assurbanipall

A ja powiem, że na pewno JEST gorszy. Beznadziejne teksty, nic śmiesznego,
nic ciekawego. Gust gustem, ale to jest po prostu żenujące.

turtom

A ostatni środowy odcinek nie mieści się już w żadnych kategoriach. Totalna klapa (w zasadzie brakuje mi przekleństw żeby oddać nastrój po tym czymś), to za mało. Yoka kopnij się w dupę, może coś z niej wyleci w gacie, a jak nie, to może wstrząs poprawi Ci mózg. NIE NISZCZ Kiepskich!!!!

turtom

W dodatku odcinek we środę.... KURWA ja pierdolę. YOKA poczytaj coś o sobie i o tym co zrobiłeś z tego serialu. Co to miało być jakieś zrękowiny i staropolskie tańce???? Kurwa jebnij się w łeb, bo mi i cierpliwość siadła i słownictwo. Bo nie ma w naszym języku słów wystarczająco wulgarnych, bo oddać to, co Ty zrobiłeś z tym serialem. Żegnaj!

turtom

Kolejny "Dance makabre" będzie jak na nową serię całkiem dobry, ale "Skowyt" był tragiczny :/ straasznie nie lubię odcinków w których tańczą, śpiewają, mają jakieś dziwne stroje. Kto normalny na co dzień tak się zachowuje?? I jeszcze ten Edzio, po co go dali?? Nawet nic nie mówił. Niestety, ale ten człowiek niczego się dotychczas nie nauczył, a zobaczcie ile miał czasu, ile już wyreżyserował odcinków

ocenił(a) serial na 8
turtom

I co do niego napiszesz??? Jak Ci sie nie podoba to nie ogladaj, masz problem.

lorena69

Zawsze jest tak, że ktoś musi napisać coś, co zdradza jego aktualne IQ i zwykle są to teksty w stylu: "Jak Ci się nie podoba to nie oglądaj". Ręce opadają. Nie nie i nie!!! Nie zgadzam się z tym. Nie podoba mi się, ale chcę oglądać.
Tak chcę! Starych, dobrych Kiepskich.
I co? Nie podoba mi się, to nie oglądam i wszystko wtedy jest ok? Ta głupota i permisywizm ma swoje społeczne konsekwencje. I tak właśnie w tym kraju jest - nie podoba się rząd, prezydent, ale na wybory nie, bo to "mnie nie dotyczy", "bo się nic nie zmieni". Ech... Loreno jeśli 69 to rocznik, to żal, jeśli iloraz, to przykre, jeśli ulubiona pozycja, to w niej pozostań i nie doradzaj trywialnych, kretyńskich sposobów zachowań. Przede wszystkim nie ucz i nie wychowuj.
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
turtom

Kiedy juz nie mozna wymyslic nic madrzejszego zwykle pisze sie cos na temat IQ, niestety w tym przypadku osoby, ktorej sie nie zna. Uwazasz, ze mam niskie IQ bo przeczytales jedno zdanie, ktore napisalam? Gratuluje, zapewne jestes geniuszem.
Moj nick, to nie Twoja sprawa i pierwsze slysze, zeby cyfra przy nazwie musiala cos oznaczac. Prosze mnie nie obrazac.
"Przede wszystkim nie ucz i nie wychowuj" - i vice versa.
Jesli zdanie, ktore napisalam Cie urazilo (tak wywnioskowalam z odpowiedzi) to przepraszam, ze raczylam wyrazic swoje zdanie. Bo w moim przypadku, jesli mi sie cos nie podoba to tego nie ogladam.
Mimo wszystko pozdrawiam.

lorena69

Witaj.
Przepraszam, tą wypowiedzią pokazałaś klasę, której mi chwilowo zabrakło, ale po kliknięciu "wyślij" poszło i tyle. Jak to mówią czasu nie cofnę. Nie powinienem Ciebie obrażać, choć ogólnego rozumowania nie zmienię. Chodzi mi o kwestię wypowiedzi na dany temat. Jeśli coś lubię, a ktoś mi to knoci, to mam prawo zareagować, pewnie że najprościej wyłączyć TV i nie oglądać, tylko czy to sprawi, że dana rzecz zmieni się na lepszą?
Pozdrawiam szczerze i serdecznie.

turtom

Tak samo można o filmie powiedzieć. A skąd wiem czy jest dobry? Z resztą w ŚWK czasem są fajne.

turtom

Pytanie dotyczące odcinka nadawanego wczoraj tj. 21 kwietnia AD 2010: co to kurwa miało być???????????????