Jak dla mnie nieporozumienie wśród polskich seriali, produkcja chamska, pozbawiona jakiegokolwiek poziomu inteligencji...
Czyli odpowiednia rozrywka dla większości ćwierćmózgich Polaków. Podejrzewam, że stąd właśnie tak wysoka ocena. Moim zdaniem Kiepscy są całkowicie niestrawni i już dawno powinni odejść do lamusa.
Polacy,którzy są ćwierćmózgami to oglądają telenowele,głupie show-teleturnieje typu kocham cię Polsko,tańce z pseudo-gwiazdami itp a na dodatek czytają Fakt.To są ćwierćmózgi.
Być może część z nich ogląda ale po pierwsze jest to niewielka część a po drugie to tacy ludzie widzą w Kiepskich tylko Ferdka który z Waldkiem pije browara i nic więcej....
Skoro nie potrafisz odkryć ukrytej inteligencji w odcinkach Świata według Kieopskich, to nie dziwie się, że uważasz ten serial za chamski.
Nie wiem, czy jest w nim jakaś "ukryta inteligencja", ale szczerze mówiąc nawet nie chce mi się jej tam doszukiwać. Po prostu odstręczają mnie dialogi, które są wprost celowo pisane tak, aby brzmiały jak najbardziej prostacko. Lubię wyśmiewanie głupoty, epatowanie nią - już nie tak bardzo.
Może nie widzisz,że serial wyśmiewa wady Polaków i pokazuje ich w krzywym zwierciadle.Może widzisz tam tylko Ferdka pijącego piwo ?
"serial wyśmiewa wady Polaków i pokazuje ich w krzywym zwierciadle" - I to jest cały fenomen tego serialu? Dlatego tak go wielbisz? Podziwianie świata z perspektywy menela, hmm.. faktycznie to najlepszy sposób na spędzanie wolnego czasu. No bo przecież każdy marzy o tym by choć na chwilę stać się podobizną rozlazłego menela, czyt. Ferdka. Ciągle się powtarzacie jak jacyś idioci. Kiepscy to ograna, obleśna nuda, serial całkowicie pozbawiony jakiegokolwiek sensu egzystencjalnego.
"Skoro nie potrafisz odkryć ukrytej inteligencji w odcinkach Świata według Kieopskich" - No a to już mnie kompletnie zabiło <Haha>.
Nie mam zamiaru się powtarzać. Podałem ci argumenty, które świadczą o inteligencji tego serialu. W KAŻDYM odcinku zawarty jest morał, często jakaś prawda życiowa, oraz ukazywane sa problemy normalnych ludzi, w śmieszny sposób rozwiazywane. Ten serial stał się kultowy, bez względu na swoją zasyfiałość pokochały go miliony polaków.
Poza tym nie rozumiem, dlaczego cały czas przesiadujesz na forum najbardziej znienawidzonego przez Ciebie serialu. Gdy to ja mam coś waznego do przekazania, to przekazuję i odchodzę. Twoja postawa świedczy ewidentnie o tym, że najnormalniej w świecie szukasz zwady. Być moze sprawia Ci to satysfakcje? Nie wiem, ludzie różne mają zboczenia.
Stał się kultowy, bo został wyprodukowany w czasach, gdzie nie było tylu propozycji serialowych co teraz. Aktualnie wszystkie seriale można obejrzeć online, więc żaden z nowych seriali nie będzie miał takiej oglądalności jak Kiepscy kiedyś. ŚwK może i miał MILION|Y sympatyków, ale to było wiele lat temu. I złote czasy dla tego serialu już nie powrócą. Lubiłem ten serial jako dziecko, ale to co zrobił z nim Polszmat, emitując go przez lata, bez przerwy. Sprawiło, że go znienawidziłem i brzydzę się nim. Zdecydowanie Kiepscy się przejedli i nie powinni być dalej emitowani na antenie.
Jeśli ktoś chce zawsze może obejrzeć ten serial na ipla.tv, po co zabierać czas antenowy nowym produkcjom, które mogły by się sprawdzić i również stać się kultowe? Nie rozumiem polityki Polszmaty.
Chyba poraz pierwszy będę musiał się z Tobą zgodzić. Fakt, wiele się zmieniło. Kiepscy mają swoje lata świetności dawno za sobą, ale popatrzmy na tą sprawę z perspektywy pieniążków. ŚwK nadal cieszy się oglądalnością ok 1,2 miliona, a to często o dużo więcej niż inne seriale Polsatu, emitowane w tym samym czasie. Stąd "Polszmat" decyduje się emitować dalej ten serial, bo wie, że choć nie jest on rewelacyjny,. nadal cieszy się popularnością wśród widzów. Przecież ludzie częściej wolą oglądać sprawdzoną, wieloletnią produkcję, niż jakąś inną, średnio rozlekamowaną nowość. To, co polubiono przez kilkanaście lat, nie da się zastąpić tym, co polubiono przez kilka tygodni/miesiący. Nowe seriale właśnie na tym tracą, ponieważ po kilkunastu/dziesiącu odcinkach po prostu się nudzą, w przeciwieństwie do serialu sprawdzonego przez długo czas. W latach 90tych każda nowość stawała się hitem, gdyż w tamtych czasach były inne realia. Było lepiej, po prostu lepiej.
To prawda Polsat totalnie się skiepścił swoją codzienną ramówką, liczą tylko na jak największe zarobki i to m.in. starałem się Wam wytłumaczyć. Nie podoba mi się to jak Polsat traktuje swoich odbiorców kusząc ich swoimi serialowymi nowościami, po czym nagle z niewiadomych powodów przerywa emisję tych właśnie nowości i z powrotem wraca do starych, sprawdzonych Kiepskich. Nie dając nawet szansy na to by te nowe, być może dobre seriale zdobyły sporą rzeszę sympatyków.
Nie wiem skąd masz dane co do oglądalności Kiepskich, nie wiem też, czy są to dane dotyczące starych czy premierowych odcinków, ale nawet jeśli są one prawdziwe, wychodzi na to, że Polsat popełnił niewybaczalny i samobójczy błąd zdejmując serial, który był emitowany przed ponownym pojawieniem się powtórek Kiepskich na antenie. Bowiem miał on o ponad 1 mln więcej widzów.
Nie będę się dalej rozwodził na temat CHU*OWOŚCI Polsatu, bo zdaje się, że nie o tym jest temat. Stacja ta stacza się po równi pochyłej, tyle.
Co do Kiepskich - nie będę się dalej wypowiadał, bo widzę, że niektórych tutaj bardzo bolą moje słowa. Co jest akurat całkiem zabawne, ale mniejsza. Pozdr.
Takie dane są m.in. ze strony Wirtualne Media, najbardziej znanego serwisu w tej kategorii. Wystarczy przejrzejrzeć tą stronkę. 1,2 miliony tego najsłabszy wynik ... http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/swiat-wedlug-kiepskich-ma-1-8-mln-widzow-po lsat-przegrywa-z-konkurencja#
"No bo przecież każdy marzy o tym by choć na chwilę stać się podobizną rozlazłego menela, czyt. Ferdka"
A kto powiedział,że każdy o tym marzy? tu chodzi o to,żeby spojrzeć na postać którą zapewne wielu z nas ma wśród swoich sąsiadów.
" "serial wyśmiewa wady Polaków i pokazuje ich w krzywym zwierciadle" - I to jest cały fenomen tego serialu? Dlatego tak go wielbisz? Podziwianie świata z perspektywy menela, hmm.. faktycznie to najlepszy sposób na spędzanie wolnego czasu."
Tu nie chodzi o podziwianie świata z perspektywy menela,o czym ty mówisz?Napisałem wyraźnie,że SERIAL WYŚMIEWA WADY POLAKÓW".Teraz podam dwa przykłady,które mi przychodzą na myśl:
Odcinek "W kamasze" gdzie Waldek robił sobie platfusa i inne rzeczy,żeby tylko do wojska nie iść.Kiedyś też tak było,ze ludzie się migali od wojska i różne choroby sobie wymyślali.
Następny odcinek to "Przezorny zawsze ubezpieczony" gdzie Kiepscy rozwalają kibel,robią "powódź" w domu i inne rzeczy po to,żeby wyłudzić odszkodowanie od firmy ubezpieczeniowej.Tak też się dzieje w rzeczywistości,też ludzie często wyłudzają odszkodowania.
Ja też wielu spraw nie rozumiem, np. tego, że niektórzy są imbecylami nie potrafiącymi zrozumieć, iż nie są wcale wyznacznikami dobrego gustu. To, że ŚwK czy każdy inny serial jednemu się podoba, a drugiemu nie koniecznie, jest jak najbardziej zrozumiałe i normalne. Po to jest to forum, żeby użytkownicy dzielili się opiniami na temat danej produkcji. I to, że ktoś wygłasza negatywną opinie o uwielbianych przez Ciebie Kiepskich wcale nie upoważnia Cię do tego, żebyś mógł daną osobę obrażać.
"I to, że ktoś wygłasza negatywną opinie o uwielbianych przez Ciebie Kiepskich wcale nie upoważnia Cię do tego, żebyś mógł daną osobę obrażać"
Sam zacząłeś od obrażania widzów ŚWK,pisząc,że to "odpowiednia rozrywka dla większości ćwierćmózgich Polaków".Czy to nie jest obraza?To już nie pierwszy raz w twoim przypadku,że piszesz komuś,żeby cię nie obrażał a jednocześnie sam obrażasz ludzi.Znowu kłania się hipokryzja.
kiepscy są satyrą kto chce to ogląda zalezy kto ma jakie gusta jeśli jesteście nudziarzami i wiecznie niezadowolonymi z życia to nic w tym serialu nie znajdziecie
Akurat patrząc na poziom naszej kochanej telewizji, to "Kiepskich" bym tak z miejsca tu nie skreślał ;)
Najbardziej irytującą rzeczą w tym serialu, i myślę, że nawet wielu fanów się z tym zgodzi, są śmiechy z taśmy podkładane dosłownie po KAŻDEJ wypowiedzi. Przecież to wręcz jawna kpina z widzów, którym się próbuje wmawiać, że każda linijka tekstu w tym serialu to arcydzieło humoru, pod wpływem którego "widownia" sika po nogawkach. Twórcy chyba jednak powinni w tym znaleźć trochę umiaru...
Nie dostrzegłeś, że Kiepscy są stylizowani na wieśniacki, a nawet amatorski serial? Te śmiechy wzmacniają to wrażenie. I dobrze. Bo to jest co prawda serial z ukrytą ironią, ale generalnie jest dobry do np. wyluzowania się po ciężkim dniu ;-). Mówię tu o starszych odcinkach, nowsze zaczynam sobie powoli odpuszczać.
Bo to jest sitcom. Oczywiście w tych nowych odcinkach, które są nie śmieszne te podkładane śmiechy są irytujące,ale w starych odcinkach to są w tych monetach gdzie być powinny. Poza tym to mnie rozwalają czasami te śmiechy, zwłaszcza jak słychać taki charakterystyczny ryk jakieś babki (chyba będziecie wiedzieć o który mi chodzi).