PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=112367}

Życie na fali

The O.C.
2003 - 2007
7,6 37 tys. ocen
7,6 10 1 37263
6,0 3 krytyków
Życie na fali
powrót do forum serialu Życie na fali

Kanal FOX podtwierdzil dzis koniec O.C.!!!:( 22Lutego bedzie ostatni 16 odcinek leciec. No i jeszcze gorzej Josh to podtwierdzil i to znaczy ze nawet O.C. na The CW nie zobaczymy. Podziekowal wszystkim aktora i pracownika i powiedzial ze to najleprzy momet na odejscie:(:(
Jak sie o tym dowiedzialem to sie po ryczalem ze az w domu The Day After Tomorrow mialem :(

ocenił(a) serial na 10
SETH

Wiem, że nie powinienem tego mówić jako fan The OC (a dodam, że takowym jestem) ale cieszę się.
Zauważcie, że serial powoli zmierza w inną (aniżeli wcześniejsze serie) stronę i prawda jest taka, że balansuje smakowo gdzieś między pasztetem, a galaretką wiśniową więc może nawet to i na lepsze wyjdzie ?
Spójżmy na to z innej strony -> często jest tak, że kolejne sequele jakiegoś filmu odnoszą klapę i obniżają tym samym poziom całej serii... Nawiąże chodziażby do filmów z (moim zdaniem najstraszniejszą postacią filmową) Freddym Krugerem.
Każda kolejna część była w jakiś sposób gorsza aniżeli poprzedia (swoją drogą ze wszystkich filmów jakie się ukazały z owym panem polecam części 1,3 i 5), a dna dosięgnął Freddy vs Jason.
Chcielibyście po 4 (no dobra liczmy 3) udanych sezonach, kolejnego, który tak by zniesmaczył ludzi do serii ? Ja np. nie...
Dlatego to może nawet i lepiej...
Myślę, że każdy w swojej kolekcji ma DVD z odcinkami więc hm... Ja np. bardzo często wracam do The OC (co mnie -prawde mówiąc- też zaskakuje bo jak oglądałem 1 odcinek, podszedłem do niego bardzo sceptycznie, a tu prosze, serial z miejsca stał się moim ulubionym), dlatego też wydaje mi się, że poprzeczka jaką ustawił serial jest za wysoka by na złamanie karku (kręcąc kolejne serie) próbować ją przeskoczyć.
Poza tym na fanów w Polsce czeka przecież jeszcze oglądanie 3 i (miejmy nadzieje) 4 sezonu, więc wiele jeszcze przed nami.

michaki999

kurcze no powiem wam ze szkoda bo bardzo lubie ten serial ale trudno czasem tak musi byc i w jakis sposob zgadzam sie z przedmowcami dla mnie 4 sezon jest fajny ale i tak bez marissy to nie jest do konca to samo the o.c. jak bylo wczesniej , mam tylko nadzieje ze caly serial zakoncza jakos sensownie moze slubem setha i summer, wszystko sie dobrze skonczy bo troche za duzo juz smutnych zakonczen w tym serialu pozdro

ocenił(a) serial na 7
michaki999

zgadzam sie z michaki999 mimo że też lubię ten serial to nie będę płakać że koniec. W końcu przez ile lat można to ciągnąć?

ocenił(a) serial na 10
michaki999

Hmm... według mnie 4 seria jest bardzo dobra i bez wątpienia lepsza od 3ciej, która w pewnym momencie zrobiła się bardzo nudna i monotonna - głównie przez Marisse!!! Pamiętam jak ściągnąłem pierwsze 3 sezony i zacząłem oglądać wszystkie odcinki jeden za drugim po kilka na raz aż doszedłem do 3 sezonu, który gdzieś tak od połowy zaczął mnie nudzić przez powtarzanie tego samego typu problemów w związku Ryana i Marissy - totalna monotonność i do końca 3 sezonu nie brnąłem już z takim zapałem jak w przypadku poprzednich sezonów!!! W 4 sezonie mamy nowe pomysły, które są świeże. Więc według mnie nie sprawdza się stwierdzenie przedmówcy, że następne serie są gorsze bo ja uważam, że jest odwrotnie. Ciągle nie rozumiem o co kaman wam z tą Marissą - z nią serial na pewno był trochę inny ale dziwię się, że nie macie podobnych odczuć w stosunku do tej bohaterki jak ja... wiem, że każdy ma inny gust ale mimo wszystko :P Co prawda przypuszczam, że większość z was jest sporo młodsza więc możecie widzieć to trochę inaczej ;)
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
michaki999

musze przyznac Ci racje
mimo tego ze uwielbiam ten serial to wole zachowac wspomnienia po seriach 1 i 2 (chodz 2 byla juz troche gorsza) anizeli ogladac kolejne duzo gorsze i jak mozna sie rowniez spodziewac nudne nie chodzi o to ze caly serial jest nudny ale juz w ODCINKA 3 i 4 serii ogladajac np na youtube widac ze serial zaczyna zmierzac w innym kierunku no a w szczegolnosci 4 seria bez mischy to juz zupelnie nie to samo jedynie w takich filmach jak "psychodza" uchodzi na sucho usmiercanie glownego bochatera
miejmy jedynie nadzieje ze dowiemy sie jak scenarzysci chcieli zakonczyc ten serial albo cos w tym stylu
ok koncze bo sie rozpisalam
pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
SETH

Właśnie, że jest szansa na kolejne sezony The O.C. gdyż THE CW nadal zainteresowana jest pozyskaniem praw do tego serialu od tv FOX. A Josh Schwartz potwierdził tylko, że 4 sezon będzie miał 16 odcinków i nie zaprzeczył, że The O.C. być może na jesień przeniesie się do The CW. A więc jest szansa na kolejny sezon i to bardzo duża.

ocenił(a) serial na 10
SETH

hmm, wydaje mi się, że do końca (?) "The O.C." rękę przyłożył sam Fox. Przesunięcie serialu no godzinę, w której (podono) musiał on konkurować z innymi bardzo popularnymi programami jest na to dowodem. To tak jakby TVN przesunął np. "Na Wspólnej" (sorry zn porównanie) na 19:30, gdy lecą "Wiadomości" na TVP1 i anulował serial pod pretekstem zbyt niskiej oglądalności... Z drugiej strony, The CW Network jest ponoć "extremely interested" pozyskaniem serii (powiedział to jeden z szefów koncernu). Bądź co bądź, The CW z tego, co już zdążyłem sprawdzić, nie jest wcale takie złe, a już na pewno nie gorsze od Foxa. Jest w końcu telewizyjnym zbrojnym ramieniem Time Warner Company, jedną z głównych stacji w USraju, oprócz CW do Time Warnera należy m.in. CNN, CineMax, HBO, New Line Cinema, Cartoon Network, studia Warner Bros. etc.
Tak czy inaczej, wydaje mi się, że o 5 sezonie "The O.C." jeszcze usłyszymy.

JohnnY_17

a ja chce The O.C, strasznie mi się podoba 4 sezon jest nawet lepszy od poprzednich,a Marissy nigdy nie lubiłam, sama nie wiem co ludzie w niej widzą, ale mniejsza o to, bardzo bym się cieszyła gdyby był 5 sezon The O.C ;)

ocenił(a) serial na 10
Aleksaa

Też tak właśnie myślę a wytłumaczenie napisałem ciutke wyżej :) Chcemy 5tą serię :D

ocenił(a) serial na 10
szylot

Tylko ze 4 sezon sie wlasnie dlatego pogorszyl przez Marissy smierc :(

ocenił(a) serial na 10
SETH

To Twoje zdanie, z którym się zupełnie nie zgadzam :P Ja swoje argumenty napisałem wyżej, może też napiszesz coś konkretniejszego i uargumentowanego? Jestem ciekaw tego zjawiska "OC jest gorsze bez Marissy". Tak z ciekawości - w jakim wieku jesteś?

ocenił(a) serial na 10
szylot

OC nie jest gorsze bez Marissy, OC bez Marissy jest inne. I tu należy spojżeć na to takim okiem czy jesteśmy tradycjonalistami i odpowiadały nam problemy Ryana i Marissy (które bądź co bądź pojawiały się często), i stosunki między nimi zmieniające się co troszkę czy raczej oczekujemy czegoś zupełnie innego. Jeśli jesteśmy tradycjonalistami brak Marissy w 4 serii odczujemy i tyle, serial straci w naszych oczach (ale niewiele jeśli ktoś jest fanem, rzecz jasna). Nastawiając się na coś nowego można spodziewać się, że albo to bedzie coś co odrazu się nam spodoba albo to będzie klapa. Z 4 serią jest tak pośrodku. Rozumiem, że relacje Ryan-Marissa mogły w 3 sezonie nudzić jednak cóż... Kogo nudziły w 3 sezonie pewie zatęskni za nią w 4 i tyle...
4 sezon - kwestia gustu - jak dla mnie mógłby być zwieńczeniem historii The OC. Jeśli coś jest dobre nie ma sensu tego ulepszać, powiedział ktoś kiedyś i tak jest też z OC skoro jak narazie nie jest źle to nie ma po co dokładać 5 serii, żeby nie przedobrzyć - tyle.

michaki999

ale stary co Ty wiecznie wypisujesz ze skoro jest dobrze to lepiej skonczyc zeby nie bylo zle?? a dlaczego odrazu stwierdzasz ze ma byc zle?? przeciez ten serial oglada mlodziez wszysc lubia ogladac tych smych bohaterow i widzowie straja sie dobrze bawic a nie krytykowac inne kultowe seriale mlodziezowe typu beverly hills jezioro marzen bylo duzo serii i w kazdej mozna bylo znalezc cos ciekawego a teraz gdy ich nie ma to ludzie za nimi tesknia, z tego co Ty mowisz to serial ktory jest fajny powinni przerwac zeby nie zrobil sie nudny i glupi a te ktore sa juz nudne i glupie i zawsze takie byly niech leca caly czas bo juz glupsze nie beda?? stary kompletne bzdury wypisujesz

ocenił(a) serial na 10
lwitczak

Ehmm... "Beverly Hills 90210" było kręcone przez 10 lat (1990-2000). Trochę "nie-ten-tego" byłoby, gdyby "The O.C." przetrwało zaledwie 3 lata...

ocenił(a) serial na 10
JohnnY_17

OO mam super wiadomosc wczoraj podala strona tv.yahoo.com ze mieli wywiad z The CW i ztego wynika ze prawdopodobnie bedziemy mieli 5 sezon na The CW. Tylko jeden jest jeden problem! The CW podalo ze nie wiedza czy beda wszyscy aktozi spowrotem na 100% na planie:(
Jak myslicie kto by znowu odeszedl ??????????

ocenił(a) serial na 10
SETH

<Adam Brody, Rachel Bilson>, czyli Seth i Summer. Tak mi się przynajmniej wydaje.

ocenił(a) serial na 10
wasd7

Seth mógłbyś podać link do tego artykułu. Bardzo się ciesze że jest jeszcze jakaś szansa na 5 serie ale jakoś nie moge sobie wyobrazić jej bez Setha albo Summer, jakby ich miało zabraknąć to chyba byłoby lepiej żeby zakończyli The O.C. na 4 sezonie

ddawidd

tez sie ciesze ze jest szansa na 5 sezon ale rowniez uwazam ze jesli jakis aktor zrezygnuje to juz raczej nie bedzie mialo sensu a tym bardziej jesli bylby to ktos z trojki ryan seth i summer no i jeszcze taylor. Ale sadze ze jesli bedzie 5 sezon to aktorzy z checia by w nim grali widac na przykladzie mischy barton ktora podobno bardzo zaluje ze nie gra juz w serialu

ocenił(a) serial na 10
szylot

Po pierwsze to nie ma nic do zeczy po ile lat my may, sa mlodzi fani Marissy i starsi. Marissa byla bardzo warznym czlonkiem The O.C., dla wielu fanow conajmnjej w USA. Bo jak widzimy od jej smiercj ogladalnasc zrobila sie krytyczna, oczywiscje wczesnjej nie byla tez najleprza ale nie az taka zla jak teraz. Wiem tez ze przez nia dlurzo sie zmienilo w O.C. ale pomyslcje ze jak by byla tylko taka pozytywna i z Ryanem ciogle szczesliwa to by mogli juz na 1 sezonie zakonczyc.
Ja nie przestalem ogladac O.C. przez jej smierc ale niestety dluzo innych to zrobilo.

ocenił(a) serial na 10
SETH

Ostatni wpis z pytaniem o 3 i 4 serie do ciebie

ocenił(a) serial na 10
DAMIANO_7

Daje linka a nawet dwa :)
pierwszy: jest to z tym The CW
http://tv.yahoo.com/news/article/urn:newsml:eonlinekristen.com:20070103:tv-7b3bf 5b2803c38e2fd47d52362b21874__ER:1

drugi informacie o kampani ratowania O.C. http://savetheoc.wordpress.com/

Email The OC: Because of the ruors and speculation that have surfaced about The CW being very interested and in talks about taking over The OC from the FOX network, we should email The CW and beg them to take over The OC. P.S. Remember to point out all the positives and be polite because this could be our future network!

Email: feedback@cwtv.com

Your letter doesn?t have to be long and have big words, the main thing is to get your point accross. Just take 5 minutes out of your time to do this. Leave a comment to say that you are going to email The CW today, 09 January 2006.

SETH

Hmmm...
Jeśli kolejni aktorzy mają odejść z The O.C. tak jak w przypadku aktorki grającej rolę Marissy, a główne role mają być przejęte przez dotychczasowe poboczne role (w 4 sezonie Taylor i Kaitlin), to ja wole, żeby ten genialny serial zakonczył sie na 16 odcinku 4 sezonu...
Wątki Ryan-Taylor są, że tak powiem poprostu żałosne...
Niech tylko ostatnia seria zakończy sie jakimś happy-endem... bo dosyć juz tego tragizmu w O.C...

ocenił(a) serial na 10
antman

Ja się zgadzam z antmanem i choć pisałem o tym wcześniej to zostałem już zjechany za to...
Cóż... Miło się dowiedzieć, ze ktoś podziela twoje zdanie ;-D

ocenił(a) serial na 10
antman

Jeżeli miało by się zakończyć na 4 sezonie to moim zdaniem w ostatnim odcinku Ryan powinien umrzeć i serial by się zakończył. Ja jednak wolałbym żeby kręcili go dalej ze wszystkimi bohaterami.

ryan_7

Moje propozycje na koniec :
1. Taylor przyznaje się Ryanowi, że to ona kazała Volchokowi, by wtedy za nimi jechał, że to przez nią to wszystko się stało. Ona nienawidziła Marissy i od początku chciała mieć Ryana tylko dla siebie i Ryan ją zostawia.
2. Ryan budzi się w dniu rozdania świadectw i okazuje się, że IV sezon to tylko sen, a Marissa żyje.
3. Ryan wyprowadza się do Chino i zamieszkuje tam razem z matką.
4. Ryan wraca do Theresy i zamieszkuje z nią.

I jak? :)

ocenił(a) serial na 7
max_c

szczerze mówiąc jak dla mnie to wszystkie beznadziejne ;)

ocenił(a) serial na 10
max_c

Hmmm... Jeśli to ma być naprawdę koniec serialu (a na to się, niestety, zapowiada), to wybrałbym chyba numer 2. Przynajmniej tchnie optymizmem i daje cień nadziei na kontynuację losów bohaterów w dalszej, nieokreślonej przyszłości... oby ;)

SETH

Zgadzam się z moim przedmówcą, zdecydowanie nr 2. A co do tego czy serial powinien się zakończyć na IV serii, czy nie: jeśli O.C. rzeczywiście, jak zdaniem niektórych, w V sezonie miałoby się pogorszyć to rzeczywiście lepiej aby skończyło się na sezonie IV. Przynajmniej byłoby to odejście godne tak dobrego serialu... Lecz jeśli O.C. by nas jeszcze mile zaskoczyło to, moim zdaniem, nie ma sensu kończyć... Bo chętnie bym pooglądała jeszcze DOBRĄ V serię. :)A Wy?? :)

ocenił(a) serial na 10
astek808

Tez mysle ze nr.2 jest najleprze pomyslcie sobie ze od wypatku Ryan byl w spiaczce i Marissa tylko w jego sie umarla. Ryan budzi sie w szpitalu na koniec 4 sezonu u boku Marissy i wszystko bedzie tak ja bylo do tego momentu.

SETH

Fajne by było zakończenie nr 2 nie? Mi też się podoba, ale raczej tego nie zrobią :( Nawet Mischa na pytanie "Czy chciałabyś pojawić się jeszcze jako sen" odpowiada "No! That would be cheesie!". Ale byłoby zarąbiście jakby tak się stało :)
A jeżeli miałoby być nie jako sen - to proponuję wszystkie "stare pary" jeszcze raz połączyć (S&K, J&J, S&S) a Ryana zostawić samego. Wtedy możnaby wstawić Marissę w przezroczu stojącą obok Ryana i uśmiechającą się do niego, a Ryan do niej......

ocenił(a) serial na 10
max_c

O mam dla was jeszcze fajny link warto kliknac http://www.liquidgeneration.com/Media/News/News_The_Murder_of_the_OC/

ocenił(a) serial na 10
SETH

Tylko to nasze fantazje.Josh podal pierwsze ciekawostki do finalu. Podal ze ktos bedzie w ciazy. Dziwne sny i bitwa o milosc pewnej kobiety. Tak jak i niespodzianka dla rodziny Cohen i wielki wybor, ktory kazdy podjac musi. Tez podal ze to jest ten final jaki zawsze chcial zrobic. No i padl temat The CW, powiedzial ze wszystko jest mozliwe ale nie w tym monencie :( Ale by chcial hentnie sogennanten:) Anti-Gilmore Girls JUlie-Kaitlin-Spin-off zrobic.

SETH

ja juz widzialam 10 odcinkow z 4 serii i mowie Wam w sumie to nic ciekawego tam nie ma, no bo chyba juz nie mieli co wymyslac bo to w koncu 4 sezon,ale za to 3 seria bardzo mi sie podobala:) pzdr

ocenił(a) serial na 8
8klaudia9

Też widziałam 10 odc 4 serii i jak dla mnie ta seria jest najlepsz:)7 odc jest super:P

ocenił(a) serial na 10
_Mia_

oglądałam kilka odcinków 4 seri jest okej =] bracia Luka mnie rozwalili...
Ale szczerze mówiąc dla mnie serial się skończył wraz z odejściem Anny Stern =]
pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
dominiczka5

dzis dostalo podtwierdzone ze The CW nie bedzie O.C. emitowac.
Wiec to koniec !!!!!!!!!!!!!!:( :(

SETH

Nie wiem czy to pomoze ale prsze wszystkich fanów ;] http://www.fox.com/oc/savetheoc/ wejsc na ta strone na dle po lewej swoj nick i +

THX :D

ocenił(a) serial na 7
SETH

Dopiero dziś potwierdziło się, że z The CW nic nie będzie... 4 mówił, że nigdy nie mówi nigdy. Wypowiedziała się sama stacja, że nie są zainteresowani.

Nie "zjedźcie" mojego newsa, że dawno o nim wiecie :) ja na urlopie macierzyńskim jestem, ale uważałam, że to ważne, by news się znalazł :D

ocenił(a) serial na 8
Aintha

Trochę dziwię się stacji Fox. Sama stacja ogromnych oglądalnośc nie ma (największa to PB miało 10 mln). Samo O.C. 1 sezon miał ponad 9 mln. Co sezon ogląalność spadała ale 4 sezon nadal miało ponad 4,5 mln i sądzę że nadal by leciało w góre. CW miało wykupić O.C. ale z tego co wiem się wycofało. Ale wszystko tak naprawde jest możliwe do wakacji gdyż wtedy dopiero będzie ogłoszona ramówka na następny sezon. Ale jednak trzeba się pogodzić z faktem że O.C. nie będzie kontynuowane...

ocenił(a) serial na 7
ludwisiu

Wiesz... Nie wierzę. Sądzę że Schwartz tak jak powiedział, nie bedzie się chciał pchać w tę produkcję. Sam zresztą mowił, że wolałby spin-off o Kaitlin i pani Cooper :)

ocenił(a) serial na 8
Aintha

Wiem sam nie wierze w to ale dla tych najbardziej wytrwałych złudna nadzieja :D A Schwartz już wchodzi w nowy projekt więc... Mogli chociaż dociągnąć sezon 4 do normalnych rozmiarów (18-25 odcinków)

ludwisiu

kurcze ja tez bardzo zaluje bo uwielbiam ten serial i do konca nie wierzylem ze sie skonczy ale coz teraz chyba juz nie ma zadnych zludzen, mam tylko nadzieje ze ostatni odcinek bedzie zajebisty i fajnie zakonczy serial pozdrooo

ocenił(a) serial na 7
lwitczak

ech ja wiem jak się kończy :) ja tu za spoilery odpowiadam :D

Jakby się mógl skończyć.. proste :D

Aintha

no to napisz jakie wiesz, ja bym proponowal slub setha i summer, bo slubu ryana i marissy nie bedzie , chociaz fajne byloby zakonczenie tak jak uz wczesniej ktos pisal ze np caly 4 sezon to fikcja ryan byl w spiaczce po tym wypadku i marissa zyje

ocenił(a) serial na 7
lwitczak

Marissy nie będzie nawet w retrospekcjach :)
wiem, że ktoś bedzie w ciązy :), a ktos inny dostanie 2 propozycje małżeństwa :) (ale n ie wiem kto :D)

Aintha

wydaje mi sie ze pomylilo C i sie z 12 odcinkiem

ocenił(a) serial na 7
lwitczak

niee zobaczysz :)

Aintha

przeslij linka jesli masz do tego odcinka jakis trailer albo cos w tym stylu

ocenił(a) serial na 7
lwitczak

Jak mogę mieć trailer do ostatniego odcinka :D wszak udostępniają tylko jeden do przodu :)

To są spoilery "z ust" producenta - w czasie wywiadu udzielone :) po prostu :D

Aintha

acha rozumiem w takim razie dzieki............