Nie powiem, że spodziewałem się czegoś podobnego lub takiego samego jak "Dark". Gdyby tak było to ten serial ani mnie ani nikogo już by nie wciągnął. Ale napięcie, tajemniczość i dramat jest naprawdę budowany powoli skrzętnie, i powiem wam, że mnie ten serial krok po kroku coraz bardziej wciąga. Jest naprawdę mroczna duszna atmosfera morze i ocean potrafią być przerażające bezmiar wód niezbadane tajemnice. Dla ludzi z XIX wieku było to tym bardziej mroczne. Jestem dopiero na trzecim odcinku a już serial pochłonął mnie do głębi. Nie rozumiem tylko ludzi, którym ten serial się nie podoba. Tutaj jest potrzeba skupienia się i trochę cierpliwości nie jest to coś w stylu łubu-dubu. Pozdrawiam
Nie, ponieważ wszystko wyjaśniłem w tej kwestii :) to są subiektywne odczucia, z którymi ktoś się może zgadzać, lub nie. Nawet jakby ktoś chciał to nie można tej tezy obalić, ani potwierdzić, dopóki sam pomysłodawca tego nie stwierdzi.
Natomiast twoje teorie o zmyślonym imieniu Maura, kurczącym się słońcu, latarki z jasnym światłem, wszystkie te twoje teorie mozna, co w sumie zrobiłem, zmiażdżyć argumentami, faktami i dowodami.
Po zakończeniu oglądania Dark stwierdzam, że tym bardziej "pewność teorii" można sobie wsadzić w... daleko gdzieś.
I ostateczne wyjaśnienie wcale nie musi okazać się logiczne. O ile w ogóle będą precyzyjne wyjaśnienia.
Na razie wiemy tyle, że widzieliśmy wymyśloną rzeczywistość. Ostatnia scena raczej też pokazuje nam kolejną wymyśloną rzeczywistość.
A wymyślone rzeczywistości, szczególnie wielostopniowe charakteryzują się na ogół tym, że ich logika nie musi być logiczna po naszemu. ;)
Więc tak zacięte bronienie własnych teorii, by wielokrotnie obrażać ludzi, a siebie wynosić na piedestał jest naprawdę śmieszne.
Ogarnij się, prześladujesz mnie z kilku kont, sprawdzasz Facebooka? Szaleństwo... Teraz już nawet fake konta nie są dziwne, gdy się kogoś stalkuje w sieci... O_o
Jakie stalkuje??? Stwierdziłem, ze jesteś anonimem, czyli nikim. Uj mnie obchodzi czy masz fb czy nie, stwierdziłem to po braku imienia/nazwiska w nazwie, które automatycznie jest przy logowaniu z fb oraz profilowym zdjęciu.
Udowodnisz, ze mam jakiekolwiek inne konto czy to kolejne zmyślona twoja teoria? Pogódź się z tym, ze wkuwiasz tylu ludzi, ze znajdzie się paru jak ja, którzy tego nie zdzierżą.
Poza tym w życiu nie napisałbym w twoim kierunku formy grzecznościowej z wielkiej litery, wiec proszę mnie o to nie posądzać ;)
Pokazałeś swoją inteligencję XD
Nie, konto mam po prostu zablokowane dla obcych, gdyż znacząco zbyt wielu szaleńców jak ty szukało moich kont społecznościowych i nagabywało biedną kobietę, o tym samym imieniu i nazwisku. Zawsze sobie tą jedną upatrywali, nie wiedzieć czemu... O_o
Nie, nie przyjmę cię do znajomych, jesteś szalony wysyłając to zaproszenie.
Nie wiesz jak funkcjonuje Filmweb... To nie prawda, że osoby połączone z Facebookiem mają wyświetlane imię i nazwisko. To jest absolutnie niezależne. Ty decydujesz jakie dane się wyświetlają, a moje wyświetlają się tylko dla znajomych, gdyż takie dałam ustawienia bezpieczeństwa XD
Spec od żarówek i internetu nam nie znalazł XD
A stwierdzenie, że nie mam imienia w nazwie... Chyba, żeś przeoczył imię w moim nicku XD
Jesteś niepoczytalny. Jeśli osoby z tamtych kont nie są fejkami i naprawdę to zobaczą, to oświeci ich, kogo poparły. Szaleńca, którego ciśnie prześladowczy instynkt i podnieca się moją osobą na tyle by poszukiwać mnie w kontach społecznościowych... O_o
Tapeta Marvela to naprawdę nieznaczny przejaw twojej paranoi...
Nie jestem fejkiem i nie odezwałam się tu po to by popierać lub nie Bednarczyka, ale po to by napisać jak bardzo nie rozumiem tej zajadłości w Twoich Magdo wypowiedziach.
Na mój komentarz nadal nie odpowiedziałaś, bo wolisz faceta wyzywać od szaleńców.
Wracając do serialu - dla mnie każda teoria jest mocno dyskusyjna i do podważenia, dopóki nie poznamy całego cyklu.
Teoria - teza - antyteza.
Nie wyzywam go od szaleńców. Stwierdzam fakt, koleś wysyła mi zaproszenia, przeszukuje moje konto, szuka na Facebooku... To jest dla ciebie normalne?
Do żadnych znajomych cie nie zapraszam xd, po co miałbym to robić? Mam gdzieś twoje dane, logując się wybrałem by logować się przez fb, stamtąd pobrało moje nazwisko, wiec uznałem, ze to normalne u każdego.
Zreszta kto chciałby obserwować stare, zadufane w sobie baby?
Ja proponuję spojrzeć na osobę, po której stronie obstajesz... Pokazał, że jest chory...
Nauka funkcjonuje tak: jest teoria. Do teorii dajesz tezę i antytezę i poprzez badania patrzysz co potwierdził bądź zaprzeczy teorii.
Mam teorię i tezę. Nikt ci nie broni pisać swojej antytezy (o ile nie jest na poziomie tapety z Marvela, nazwiska połączonego z Facebookiem, kłamstw Philipsa, czy wymyśliłem, wydaje mi się, nie wiem, ale mam rację, bo w Dark było i innych absurdalnych rzeczy, których nie chce się komentować). Zobaczymy czy teoria zostanie obalona czy potwierdzona.
Po co zaraz z wyzwiskami jak hołota wyskakujecie? Popatrz co twój kolega pisze... Takiemu człowiekowi przytakiwałaś... Nie wstyd ci?
"Popatrz co twój kolega pisze... "
Cóż, całkiem rozsądnie pisze ale ty wiesz swoje.
Stalkowanie kogoś w sieci to przejaw rozsądku?
Nie, konto połączone z Facebookiem nie wyświetla imienia i nazwiska, od tego są ustawienia bezpieczeństwa.
Tapeta z Marvela u jego personalne skojarzenia, to dla ciebie argumentacja XD
Jesteście siebie warci...
Nie mam słów...
Hahaha teraz będziesz z siebie ofiarę robić? Hipokryzja i syndrom ofiary, czyli pięknie odwzorowana lewicowa feministka. Ofiarę głupoty to fakt i wszystko już ci udowodniłem. Nigdzie nie stwierdziłem, ze moje przypuszczeniu do filmu musza być prawdziwe w przeciwieństwie do ciebie.
Przyznam szczerze, że po tej teorii, że mąż i syn nie istnieją zaczęłam czytać różne recenzje i oglądać tysiące recenzji na YT i nikt nie postawił tak śmiałej tezy. Ciekawe dlaczego?
Tez dziś z ciekawości odpaliłem dwa najpopularniejsze filmy anglojęzyczne z podsumowaniem i predykcjami na kolejne odcinki i tam w obu stwierdzono, ze chłopiec żył i był chory. W sumie autorzy mogą ten wątek pociągnąć w każda ze stron. Podobał mi się tez wątek z kapitanem statku Eyk. Ktoś zauważył, ze jest to anagram słowa KEY :)
Jeden ze znajomych dobrze to podsumował „na razie to gowno wiemy”. Chyba ma racje.
Myślałem, ze ze statku skakały jedynie boty, ale potem uświadomił mnie, ze Krester, także mimowolnie wyleciał za burtę, a przecież na końcu widać go w kosmosie. Przynajmniej tak mi się wydaje, ze to jest już on, mimo ze bez blizny.
EYK to oznaczenie dotyczące kompresorów, skrzyń biegów, kół sterujących... Kapitan EYK powinno się zapisać. To nie imię, to model.
ja rozpoznanełem tylko kapitana i pierwszego oficera, oświetlenie twarzy i brak zbliżeń chyba celowe, dlaczego nie ma innych kobiet skoro wszyscy mieliby być w tej samej symulacji? zakładam, że postaci, które nie skakały do wody są realne więc było kilka kobiet też
To niewiele przeczytałaś. Ja przeczytałam teorie o kryształach w której recenzent otwarcie powiedział "wiadomo, że niektóre osoby są kodami". Co w tym zdaniu jest dla ciebie trudne?
Lol wielkie mi odkrycie, to akurat wiemy, pokaż mi które elementy świadczą, że Daniel i Elliot nie są ludźmi, oprócz tego, że nie ma ich na statku na końcu serialu. Syna tam nie ma, bo umarł wcześniej, ale Daniel? Poza tym nie znajduje nic więcej na poparcie twojej tezy.
Udowodnij że żyli XD i nie byli kodami... Poza tym Eyk jest kodem a był na statku kosmicznym... Krister zadziałał jak kod skacząc do wody, a jest na statku kosmicznym. Problem polega na tym, że gdy wy zadajecie pytania to otrzymujecie odpowiedzi, które określacie mianem "głupich i nieprawdziwych, no tak, bo wy macie rację", a gdy ja zadaję pytanie to uzyskuje odpowiedź w postaci wyzwisk skierowanych w moim kierunku, nazwaniu mnie głupią, bo by macie rację i koniec tematu.
Jesteś naczelną hipokrytką tego wątku. Twój pierwszy komentarz do mnie brzmiał "jesteś głupia. Mąż i syn żyją" po czym zrobiłaś mi psychoanalizę osobową tego, że jestem pyszna i bezczelna, bo obrażam ludzi i moja pewność siebie jest przytłaczająca. Żartujesz sobie? Zrobiłaś psychoanalizę osobową sobie. Ty nie założyłaś innych opcji, więc wszyscy się mylą, nawet jeśli nie posiadasz żadnych argumentacji potwierdzających twoją tezę.
Odpowiedz na zadane pytania, a ja wezmę popcorn (twoim przykładem) i sobie z ciebie poszydzę. Zacznijmy od: ojca, męża, syna nie ma na statku kosmicznym, ale nie są kodami i żyją... Dlaczego tak sądzisz? Oczywiście twoja odpowiedź to "bo tak, i już, bo tylko mam rację", ale być może uda co się jakoś obronić tę tezę... Słucham...
Nie, to ty pokazałeś swoje oblicze, gdzie tak cię ciśnienie moja osoba, że zacząłeś robić prywatne śledztwo w internecie.
To nie jest normalne. Myślisz, że ja weszłam na twoje konto i szukałam Bednarczyków po Internecie? Sprawdzić kim jesteś?
Choć w twoim przekonaniu osoby, jedynie chciałeś mnie nazwać "nikim". Nie masz konta społecznościowych - nie istniejesz XD ile ty masz lat? 15?
Kurde dziewczyno ty masz jakąś obsesję, koleś ci pisze, że po cholerę miałby cię szukać a ty swoje xd
Koleś napisał, że mnie szukał... Ślepa jesteś? Stwierdził jak jakiś szajbus, że sprawdzał moje imię, nazwisko i połączenie z Facebookiem żeby dowiedzieć się kim jestem i jak wyglądam, bo wg niego to oznacza, że jestem "nikim"... Normalne to? Ty w takim razie też jesteś "nikim", bo nie masz "połączonego konta z Facebookiem, bo wtedy wyswietlałoby mu się moje imię i nazwisko". Popatrz jaki informatyk się znalazł, taka wiedza przytłacza, i już wiadomo jaki z niego ekspert w sprawach technicznych XD ale ty, jesteś już na etapie "nie widzę, bo bronię kolegi".
"Koleś napisał, że mnie szukał... Ślepa jesteś? Stwierdził jak jakiś szajbus, że sprawdzał moje imię, nazwisko i połączenie z Facebookiem żeby dowiedzieć się kim jestem i jak wyglądam, bo wg niego to oznacza, że jestem "nikim"..."
Ty chyba jesteś jakaś nienormalna, albo kompletnie nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Przeczytaj jeszcze raz to co napisał odnośnie twojego profilu na Filmweb przy którym nie masz zdjęcia twarzy, bo nie rozumiesz co się do ciebie pisze. Jak już do ciebie dotrze, co chciał ci powiedzieć, to wtedy się odezwij. Nara
W przeciwieństwie do ciebie mi zwisa i powiewa co myślą o mnie randomy z internetu XD
Nikt tutaj poza tobą nie uważa się za alfę i omegę. Jeszcze przed chwila to były same moje multikonta :). Widzę chorągiewka z ciebie taka sama jak hipokrytka. Stwierdziłem, ze łatwo w twoim wypadku pisac tyle głupot skoro robi się to anonimowo, pod zmyślonym imieniem niczym Maura i zdjęciem kota. W sumie typowe dla starych, przemądrzałych bab. A dodanie xd do nazwy nie sprawi ze będziesz młodzieżowa.
Co do tego rzekomego wyszukiwania cię. Ty jesteś chora psychicznie? Wiele by to wyjaśniało. Co cię miałem wyszukiwać? Wpisać kim jest magdaxd? To genialne! A to ze nie wiem jak do końca działa logowanie przez fb to świadczy tylko o tym, ze mam ważniejsze sprawy w życiu niż zajmowanie sobie głowy takimi głupotami.
To ze zniszczyłem twoje bzdurne gadanie o kurczącym się słońcu i pierwszej żarówce z 2009 nie świadczy, ze jestem ekspertem, a nawet sam mówiłem, ze nie jestem :) po prostu umiem wyszukać proste informacje, potwierdzić je w kilku źródłach i połączyć fakty, czego tobie jak jak widać brakuje. Ale jak sama napisałaś, to cecha ludzi inteligentych :)
Współczuje tylko tym wszystkim moim multikontom, ze tez wciągnęły się w te jałową dyskusje z twoja osoba.
Nie, tylko prosząc o argumenty dostaję wyzwiska w moją stronę, bo nam własną opinię, różną od twojej i to oznacza, że jestem głupia. To faktycznie poziom super klasa.
Zrobiłam ogromny błąd, uznałam was za osoby, z którymi być może, można polemizować... Nie można. Popełniłam błąd i zniżyłam się do waszego chałupnego poziomu. Przyznaję się do błędu. Więcej go nie popełnię. Żegnam...
"Zasadniczo wszystko jest na bieżąco tłumaczone w bardziej pośredni lub bezpośredni sposób. Serial zapewne planowano zrobić w sposób bardziej przystępny dla osób mniej inteligentnych w przeciwieństwie do poprzedniego... ale jak widać po komentarzach... Z głupotą nie ma co walczyć ;)"
Pani inteligentna chodzi o
twój ton wypowiedzi, -jestem najmądrzejsza, wszystko wiem, wy jesteście głupkami, bo nie zrozumieliście.
Żegnam, bez odbioru
Spójrz w lustro i do siebie to powiedz. Już wypowiedziałam się o poziomie waszej wypowiedzi i kulturze osobistej. Nie zamierzam więcej nużyć się w waszym poziomie. Nie potraficie rozmawiać z klasą, więc nie mamy o czym rozmawiać. Żegnam.
Wróci człowiek z pracy, a tu dalszy rozwój akcji. Naprawdę zaczynam wierzyć, że Magdaxd to symulacja. ;)
Na marginesie - w innym temacie również ludzi wyzywa i miesza z błotem.
Poniekąd to fascynujące, że można tak się zamknąć we własnym świecie. To chyba się kwalifikuje na diagnozowanie u psychologa. ;)
Kilka godzin temu, w moim chyba nawet kierunku, padło o stawianiu tezy, szukaniu antytez(y) i... badaniach. Serio? Co to fizyka kwantowa czy sympozjum filozoficzne? Halo, tu ziemia, to jest forum o serialu, o czymś zmyślonym.
No ciekawe jakie badania w kwestii analizy serialu? Jak już to jako badania trzeba by było potraktować wypowiedzi innych ludzi. Ale do tego trzeba mieć otwarty umysł, a nie ciasną czapeczkę własnego "ja".
Skoro nawet argument, że na serial warto spojrzeć poprzez pryzmat jego twórców, bo to oni ustalają zasady tego świata przedstawionego, to oni wiedzą najlepiej jakie interpretacje są właściwe, nie jest według magdyxd argumentem...
Zapewne scenarzyści i reżyserzy również dowiedzieli się, że nie dorastają inteligencją do poziomu.
Zdradzisz, gdzie na forum nasza krzycząca marta jeszcze się udziela :) ciężko oprzeć się takiej przyjemności
Wejdź w temat "Scenarzysto, podążaj za chrząszczem..."
https://www.filmweb.pl/serial/1899-2022-873567/season/1/discussion/Scenarzysto%2 C+podążaj+za+chrząszczem...,3329445#post_16879759
Przy okazji pierwszy komentarz tam jest dobrym, prześmiewczym podsumowaniem pierwszego sezonu.
Bednarczyk dyskutuje sam ze sobą i jeszcze ciągle mnie prześladuje XD szuka po internecie i obraża XD
Szaleństwo to mało powiedziane...
Uparciuszek. hahaha
Dlaczego zostałam Bednarczykiem, a nie multikontem jakiejś dziewczyny? Wolałabym być identyfikowana z własną płcią.
A szukać nie trzeba - sama "podlazłaś" pod oczy. Weszłam w sąsiedni temat, a tam znowu "nic nie rozumiecie, bo trzeba być inteligentnym".
"Dlaczego zostałam multikontem Bednarczyka?" Inteligencją nie grzeszysz.
Tak jak powiedziałam, już wcześniej. Skończyłam z ludźmi, którzy nie potrafią w sposób cywilizowany rozmawiać.
Możecie teraz (co jest przewidywalne) zebrać się do kupy i popodniecać moją osobą XD
Nawet nie potrafisz przeczytać i napisać poprawnie mojego nazwiska… a przecież jesteś najinteligentniejszą personą na tym forum.
Przeczytałem tamten wątek. Ten sam styl działami. Ktoś wytknął ci brak logiki i głupotę, a ty stawiasz się w roli ofiary, mówisz ze inni są idiotami bo cię krytykują i nie zgadzają. Potem stwierdzasz, ze cię wszyscy obrażają i nie maja kultury.
Najlepsza jest twoja odpowiedz, gdy jakaś dziewczyna wytknęła ci słaba gramatykę. Najechalas na nią, ze jest jakaś niespełnioną, beznadziejną, nauczycielką.
MISTRZOSTWO!
Zacytuję "wieszcza" magdaxd:
Nie zamierzam więcej nużyć się w waszym poziomie. Nie potraficie rozmawiać z klasą, więc nie mamy o czym rozmawiać. Żegnam.
Jakoś tylko twoje wpisy są blokowane, a szkoda, ludzie zobaczyliby ile jadu i frustracji z ciebie płynie :)
Skoro je zgłosiłeś, to owszem. Twoje prostactwo widzą wszyscy, bo mimo twojego przekonania, że jest inaczej, mnie twoje wymysły na mój temat nie urażają, bo są całkowicie nieprawdziwe.
Ciebie prawda w oczy kole, więc zacząłeś się bronić przed tym, by i inni dostrzegli to, czego ty nie chcesz przyznać.
Taki z ciebie filozof i specjalista. Tyle się kłóciłeś na temat spraw technicznych, a publicznie pokazałeś swoim wpisem, że nawet nie masz pojęcia, jak funkcjonuje Filmweb, nie wiesz co się udostępnia, a co nie. Piszesz o jakichś anagramach, bo nie wiesz, że EYK to oznaczenie seryjne, jest również wykorzystywane do oznaczenia plików .eyk. No ale ty o "tapecie Marvela" pisałeś i ludzie tutaj ci wierzą... Tzn. twoje dwa fikcyjne konta i jakaś jedna desperatka, która mnie zwyzywała, a jak została zignorowana kilka dni wcześniej, to zaczęła swoje żale i smutki na mój temat wylewać...
Najzabawniejsze jest to, że nikogo personalnie nie obraziłam. Napisałam ogólnikowo o ludziach o niższej inteligencji, więc dlaczego poczułeś się personalnie dotknięty? Uderzyłam w stół? Ogarnij czuprynę, bo ci się frędzle robią XD
Po co miałbym zgłaszać coś, co dyskredytuje tylko ciebie?
Oh nie nie wiem jak działa filmweb! Tragedia! Może dlatego, ze to nie jest moje życie w przeciwieństwie do ciebie.
To w końcu są to moje konta czy nie? Zdecyduj się dwubiegunówko. W innych tematach to tez moje konta?
Pomijam fakt, ze nikt cię nigdzie nie obraził, napisanie, ze piszesz głupoty to jest krytyka, a nie hejt, ale wiem, ze nowoczesne, ciężko wyrwane z niedobrego patriarchatu, zadufane w sobie feministki maja problem z odróżnieniem. Każde słowo krytyki to dla ciebie obraza i brak kultury, u każdego i w każdym temacie.
PS. Mogłoby się to słońce kurczyć bo coraz zimniej na dworzu ;)
Nie kłam i nie obrażaj ludzi. Twoje zachowanie już nie jest tylko głupią obroną głupiej wypowiedzi, a agresywnym, inwektykalnym chamstwem. Nawet nie potrafisz przeczytać mojej opinii na temat filmu, bo tak jesteś zaślepiona swoimi racjami i przekonaniami. Skoro "ataki ad persona mówią wiele o tobie" to co mówi o tobie twój komentarz odnośnie niespełnionej, beznadziejnej nauczycielki? To dopiero dno i 10 metrów mułu, ale to i bez tego stwierdziłem. teraz widać twoje chamstwo i agresję, którą zarzucasz innym. Brawo ty! Wielka intelektualistka się znalazła od astronomii, technologii inpsuchologii. Pokazać, że takiej słoma z butów wystaje i ukazuje swoje prawdziwe oblicze.
Co? Unikasz tego co niewygodne, więc będziesz obrażała mnie i inncy członków forum? To dopiero wykaz opanowania i inteligencji. Daj nam więcej do pośmiania się, bo skoro już pokazałaś, że jesteś klaunem, to teraz nas zabawiaj;)
Ty obrażasz ludzi. Obcy człowiek napisał ogólnik. Wziąłeś go personalnie i zacząłeś się wymądrzać, a gdy zacząłeś tracić grunt pod nogami, zacząłeś obrażać.
Tak, nie wiesz jak działa Filmweb i nie z powodu ilości przebywanego czasu, bo piszesz tutaj więcej farmazonów na mój temat niż ustawa przewiduje, a że zwykłych podstaw życia codziennego, w którym jest zawarte obecnie funkcjonowanie w mediach społecznościowych, nie rozumiesz to tak wychodzi.
Nie, elfy nie siedzą i nie decydują o tym, który wpis jest obraźliwy. Musisz go zgłosić. Skoro został usunięty, to go zgłosiłeś XD to wiedzą dzieci z podstawówki... to podstawy dzisiejszego świata.
Nie, łączenie konta z innymi kontami społecznościowymi nie wpływa na dostępność danych osobowych w profilu. Od tego są ustawienia dostępu i prywatności, co najwyżej przeżuci ci znajomych XD
Skoro brakuje ci podstawowej wiedzy, to dlaczego wciąż uważasz, że to ja jestem "głupia", "tępa", bo takimi określeniami posługujesz się ty? Człowieku, potrafisz chociaż kawę w ekspresie zaparzyć, czy gubisz się w obsłudze GOSu?
Takie teorie, że zgłoszę, żeby nikt nie widział co cię boli, i będę się wypierał, że to nie ty; zakładanie fikcyjnych kont, żeby sobie przytakiwać... To są zagrywki dzieci, może 15 lat temu ktoś by się złapał, ale dzisiaj? Gdy wszyscy wiedzą, jak to wszystko funkcjonuje? To zwykła żenada... XD
PRZEŻUCI??? XDDD
Napisałaś, ze jestem niepełnosprawny umysłowo i nazwałaś mnie pajace . Myślisz, ze mnie boli to i przejmuje się co napisałaś? Proszę bardzo, każdy może to zobaczyć. I niestety kolejna twoja teoria legła w gruzach.
Ty kłamiesz na mój temat, że publicznie nazwałam kogoś "niepełnosprawnym", to też każdy może zobaczyć, ale w przeciwieństwie do ciebie się tego nie wstydzę, bo to jest zwykłą nieprawda XD
Tak "przeżuci" - korektora również nie ogarniasz? Wyobraź sobie, że nie poświęcam zbytniej uwagi twoim mądrkowaniom, więc i nie sprawdzam jakie potworki utworzyła za mnie maszyna i jak zinterpretuje ciąg przycisków, które wyznaczę w odpowiedniej kolejności. Nie uwierzysz, też w słowie GPS nie powinno być O, ale cóż... To możesz mi zarzucić... Nie przykładam szacunku i wagi do dyskusji w Internecie i nie poświęcam im wiele czasu.
Pytanie brzmi, skoro osoby bez zdjęcia twarzy (,ty również swojej nie upubluczniasz) są dla ciebie "nikim"... To przecież żadna obraża XD to po co takiemu nikomu jak ja, czy Wonder Woman lub Yenna spod sklepu poświęcasz? Czy może wierzysz, że Yenna to faktycznie upiór w kapturze, a Wonder Woman, żyje w świecie kreskówek i jak prosiaczek przeniosła się między wymiarami, żeby z tobą podyskutować? XD
Po co taki intelektualista jak ty, poświeca czas na dyskusję z nikimi... Oczywiście nie obrażając ich przy tym... Być może naprawdę twój umysł jest niepełnosprawny i czujesz się Pajacem? A może zrównanie się z tobą, i traktowanie cię w taki sam sposób jak ty traktujesz innych jest dla ciebie uwłaczające?
Dorośnij.