PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38376}

ALF

1986 - 1990
7,2 41 tys. ocen
7,2 10 1 40940
7,6 12 krytyków
ALF
powrót do forum serialu ALF

ALF był puszczany wczesnym rankiem na polsacie około 7 ,pamięta to ktoś jeszcze ? :)

ocenił(a) serial na 8
pawel997402

ja pamiętam :) a teraz by przypomnieć sobie dzieciństwo oglądam na necie :D

pawel997402

Ja także pamiętam tylko ze ja oglądałem go na RTL7

pawel997402

To ja cie przebije bo pamiętam jak puszczano ALFa na TVP1 gdy nie było jeszcze polsatu :) puszczali go tak gdzieś koło godziny 18. Wtedy czas antenowy pomiędzy 17 a 19 był na seriale komediowe i programy w stylu Sensacje XX wieku A teraz o tej godzinie to zazwyczaj największe dziadostwo leci.

ocenił(a) serial na 9
polukr

eh stare dobra czsy juz nie wroca

ocenił(a) serial na 9
polukr

Wtedy TVP jeszcze trzymała poziom, ale teraz się kompletnie stoczyła. Jak dla mnie, to w ciągu dnia oprócz 1 z 10 i z rzadka puszczonego programu przyrodniczego, w TVP nie ma kompletnie nic. A jeśli puszczą jakiś lepszy film, czy też serial, to późno w nocy.
A najlepszy numer jest taki, że ostatnio zauważyłem, że ok. godziny drugiej w nocy przerywają emisję, czasami nawet w połowie filmu i włączają tą śmieszną planszę przerwy w nadawaniu. Chyba komuś się tam już całkiem we łbie poprzewracało.

Bodzepor

też właśnie zwróciłem na to uwage,ale TVP przeważnie nie wykupuje jakiś filmów Lepszej klasy,zauważyłem też że brak reklam jest t zastępowany tym że film zamiast zacząć się o 20:10 zaczyna się o 20:20 i kończy się 15 minut przed godziną podaną w telegazecie-wtedy mają czas na reklamy...

ocenił(a) serial na 9
pawel997402

Nie pamiętam, żebym oglądał jakiś lepszy film albo serial w ciągu paru ostatnich lat na TVP1, albo TVP2. Jeszcze parę lat temu był Rzym, albo Battlestar Galactica, a teraz nic nie ma, same powtórki, albo filmy sprzed 20 lat. Moim zdaniem TVP to relikt komunizmu, który dawno powinien zniknąć, podobnie jak abonament RTV, który za 3 beznadziejne kanały kosztuje więcej, aniżeli kilkudziesięciokanałowy pakiet telewizji satelitarnej.

ocenił(a) serial na 7
Bodzepor

A ja nie pamiętam, na jakim programie go oglądałam, ani kiedy, ale napewno byłam mała/młoda i wtedy strasznie go lubiłam ;)

polukr

Moim zdaniem najlepsze tłumaczenie było w TVP. Potem oglądałem na TVN z innym tłumaczeniem i to już nie było to

pawel997402

Ja też pamiętam "Alfa" i nie tylko film, ale też gumy do żucia z naklejkami na których on był :D. Ten film i gumy do żucia to czasy mojego dzieciństwa i mojego o 2 lata młodszego brata, a teraz ten serial ogląda mój drugi młodszy brat, który ma 12 lat. Aktualnie serial leci na Comedy Central Family i w dalszym ciągu jest tak samo super jak za moich czasów. Polecam wszystkim, którzy tego filmu nie znają.

ocenił(a) serial na 8
fantia

Piękne wspomnienia. "Alf" i inne seriale z dopracowaną fabułą, porządne bajki Disneya i teleturnieje poszerzające wiedzę. Wtedy to była telewizja edukacyjna, a dziś raczej destrukcyjna.

ocenił(a) serial na 4
pawel997402

O 7 rano zawsze leciała "Roseanne":)

fuManchu

ja pierwszy raz ogladalem alfa na Polsacie i bardzo mi sie podobal potem lecial chyba na tvnie i tvvnie 7 a obecnie zaczałem ściagać Alfa z netu i planuje pobrac wszystkie 4 sezony

craven_1989____2

Tak jedni tu pisali pamietam Alfa Z TVP o 18 chyba leciał, wtedy to się oglądało, seriali było mało i samych kanałów też.

użytkownik usunięty
pawel997402

Pamiętam te czasy...choć lekko przez mgłę;) teraz doceniam jeszcze bardziej ten serial, jednakm trzeba miec troszke w głowce zeby zrozumieć wszystkie dowcipy Alfa;) . Własnie zakupiłem sobie sezony A.L.F'a na dvd po angielsku (mniejsze koszta a i angielski zbytnio nie gryzie ;D) . Dobrze ze ktoś jeszcze lubi ten serial

zakupiłeś wydanie USA "Alfa" czy jakieś europejskie?

użytkownik usunięty
makintosz

Wydanie z USA , zakupilem komplet na E-bay , szukałem brytyjskiego ale dowiedziałem sie na forum serialu ze w Europie "Alfa" wydano w Holandii, Francji i u Niemców, i to nie wszystkie sezony;) takze z kompletu byłby nici.

no to kiszka, bo wydanie USA jest koszmarnie pociachane. CBS emitując Alfa, skracało odcinki, żeby puszczać dłuższe reklamy. ja sprowadzę sobie "Alfa" z Niemiec. jakoś niedawno wydano wszystkie 4 sezony. jest oryginalne audio i angielskie napisy dla niesłyszących, więc styka ;) z serienjunkies można sobie nawet ściągnąć nienaruszone DVD9 - wszystkie sezony.

użytkownik usunięty
makintosz

Zdam relacje jaka jest różnica ;) . Alfa miałem na dysku ale jednak nie ma jak wydanie oryginalne;) raz na jakis czas mozna sobie zakupic kultowy serial.

ja mam na płytach TVRipy z TVN7, ale rzeczywiście fajnie jest mieć na półce oryginały. jutro załatwię sobie niemieckie wydanie. szkoda, że nikt w Polsce nie pokusił się o wypuszczenie Alfa na DVD, bo chętnie bym kupił.

użytkownik usunięty
makintosz

Może wydawcy nadal uważają że "Alf " to za stara produkcja żeby na niej coś zarobić??

bardzo możliwe, ale wydano wszystkie odcinki "Świata według Bundych", który jest z 1987, czyli też nie jest najmłodszy. przypuszczam, że "Alfa" do tej pory nie wydano, bo dystrybutorzy uważają, że ten sitcom jest mało popularny w Polsce, więc nie opłaca się im wywalać kasy na licencję itd., bo im się nie zwróci.

użytkownik usunięty
makintosz

Owszem , tylko "Świat według Bundych" miał troche lepszy żywot w ogólnodostępnej TV, co jakiś czas puszczają uparcie ten serial na Polsacie, a "Alfa" nie ma już bardzo, bardzo długo.....(wiem ze teraz jest emisja na HBO2, ale to tez nie jest kanał ogólnie dostępny). Powinni wyemitować sezon "Alfa" i może po tym zdecydować się(przy dobrej ogladalności) na wydanie go na DVD. Wiem ze uprościłem to troche:D
W Australii wypuszczono "Alfa" w zeszłym roku na dvd i kolejne sezony będą ukazywać się w następnych latach, także nigdy nie jest za późno:)

Bundych dają tylko w Polsacie, ale z to "Alf" był już emitowany w TVP, RTL7, Polsacie, TVN, a obecnie na Comedy Central Family.

ocenił(a) serial na 10
pawel997402

pamiętam dziecięce lata

ocenił(a) serial na 10
OptimusPrimefilmaniak

pamiętam, ahh te dziecięce lata