PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668019}

Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 - 2020
7,4 29 tys. ocen
7,4 10 1 28558
5,9 8 krytyków
Agenci T.A.R.C.Z.Y.
powrót do forum serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Wow, co za odcinek. Wiedzialam, ze będzie niesamowity od kiedy ogłosili się będzie i wyreżyserowany i napisany przez Jed’a Whetona ale to i tak przerosło moje oczekiwania. Wiedzielismy, ze sa cztery nowe LMD ale to były tylko domysły Jemmy, ze to sa nimi Coulson, Mack, Mace i Daisy, a okazalo się ze czwartym LMD jest Fitz. Wiedzialam, ze sa jakies szanse, ze jedno z Fitz-Simmons jest podmienione ale wydawalo mi się bardziej prawdopodobne, ze to Simmons i boom AoS znowu mnie zaskoczyli. :P Swietna akcja w tym odcinku, dlugo nie było wiadomo komu można ufac, czulam się troche tak jakbym oglądało horror. Walka Daisy i Mace’a na bardzo wysokim poziomie, szczególnie podobal mi się ten moment kiedy wybila się jedna reka w powietrze, a druga go uderzyla- dokladnie jak w tej grze Marvel Contest of Champion plus jak potem walnela Macka z tych skumulowanych wibracji- swietne efekty specjalne. Wyglada na to, ze ‘trzeci pod’ nosi tytul ‘Agents of Hydra’. Sadze, ze to tak, ze Radcliffe stworzyl swiat gdzie trakcie ‘Hydra uprising’ to Hydra wygrala, nie Shield, to by tłumaczyło dlaczego Ward zyje i ma się dobrze. Już wyobrazam sobie miny jego fanow jak go zobacza. :P Pewnie przeciągnął co najmniej niektórych z druzyny na swoja strone. Nie wiem czy w tej ‘rzeczywistości’ Daisy ma swoje moce albo nawet jakiego imienia uzywa. Corka Macka nigdy nie zginela, pewnie mieszka ze swoja zona i może bratem. Fitz ma w niej chyba jakas dziewczyne ale to raczej nie Jemma bo widzimy jej grob, pewnie jego ojciec tez będzie gdzies w pobliżu. Zastanawia mnie czy skoro Simmons nie ma w tej rzeczywistości to czy program nie stworzy jej nowego awatara. May jest chyba kims waznym w Hydrze. Triskelion nigdy nie zostal zniszczony i wyglada dokladnie tak jak w Captain America Winter Soldier, może poza logiem Hydry. :P Coulson jest nauczycielem ale to ‘Inhumans why we fear them’ na tablicy sprawia, ze mysle, ze on może uczyc przyszłych agentow Hydry. Wyglada na to, ze trzeci ‘pod’ skupi się bardziej na zyciu osobistym agentow. Zla wiadomość taka, ze musimy czekac do 4 kwietnia na nastepny odcinek. Pewnie zapomnialam o czyms napisac ale to dlatego, ze jeszcze jestem w szoku. ;)

ocenił(a) serial na 9
ponczi88

Jak lezala na tym stole w Zephirze to przez chwile tak wygladalo ale jak jest w wannie to widac, ze to kolczyki.

ocenił(a) serial na 9
keteek

Mnie jedno ciekawi co będzie z Ghost Riderem? Pojawi się jeszcze w Agentach Tarczy? Czy dostanie swój własny serial na ABC albo Netfixsie? I czy wogóle pojawi się w MCU?

ocenił(a) serial na 9
Damian9900

Ofcjalnie nic nie ma ale aktor, ktory gral jego brata napisal na twiterze, ze jeszcze zobaczymy Ghost Ridera, nawet Coulson powiedzial, w 4x08, ze ma wrazenie, ze to nie ostatni raz kiedy widzielismy Reyesa takze miej nadzieje, wedlug mnie wroci. :)

ocenił(a) serial na 9
keteek

I to jest ciekawe czy wróci ponieważ zapowiadają coś innego.I to będzie powiązane z Hydrą.Może w 5 sezonie wróci jak wogóle powstanie

ocenił(a) serial na 9
Damian9900

Wszystkie sceny w pozostalych 7 odcinkow na pewno nie beda sie dzialy w Framework bo przeciez zostala jeszcze Aida i Ivanov oraz trzeba trzeba pamietac, ze May, Coulson, Mace, Fitz i Mack zostali do odbicia. Jest teoria, ze 'Agents of Hydra' to moze byc tytul roboczy, a prawdziwy wyjawia w kwietniu ale nie wiem co sadzic o tej teorii.

Damian9900

Też mnie to ciekawi, ale chyba nikt na razie nie zna na to odpowiedzi...

Damian9900

ABC na 100 procent nie będzie tego projektu rozwijać, za bardz są zajęci Inhumans, Netflix również się odciął.

rafiq11

Kiedy sie odcięli? Pierwsze słyszę? Na cud nie liczę, ale nie wiedziałam, że jest juz jakies oficjalne info...

ocenił(a) serial na 9
balex

Netflix ma pelne rece roboty z tymi serialami, ktore juz ma- w tym roku ma az 3- Iron Fist, Defenders i Punisher. Na przyszly juz planuja Daredevila i Jessice Jones. Nigdy sie oficjalnie nie odcieli ale serial o Ghost Riderze na Netflixie ma najmniejsze szanse ze wszystkich mozliwosci zwiazanych z GR. Plus trzeba pamietac, ze GR to bardzo kosztowna postac i wymagajaca ogromnych nakladow efektow specjalnych, na ktore najzwyczajniej Netflixa nie stac.

keteek

Ale nie możemy składać wszystkiego na to, że tylko Netflix finansuje te seriale. Netflix to głownie platforma na której rożne seriale mozna oglądać. To taka dystrybucja. Same seriale sa pomysłem ludzi z Marvela. Na pewno jakoś te koszty mozna sensownie rozłożyć. Wiem, ze mamy teraz Inhumans w ABC. Cloak and Dagger tez jest juz w produkcji, ale GR ma naprawde wysokie noty u fanów i krytyków. Szkoda by to zaprzepaścić.

ocenił(a) serial na 9
balex

Tak, jest wiecej tych wytworni/stacji.
- ABC - Agents of Shield, Agent Carter, Inhumans, Most Wanted (nie dostal zielonego swiatla), Slingshot (seria internetowa)
- Netflix - Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, Defenders, Punisher
- Freeform - Cloak i Dagger
- Hulu - Runaways
Chyba byla jeszcze jedna stacja i ogloszono powstanie jakiegos serialu ale szybko z tego pomyslu zrezygnowano.
DC ma lepsza sytuacje bo on nie jako jest wlascicielem czy jak to tam dziala stacji CW wiec moze wpychac ile czego chce nawet gdy Arrow mial alarmujaca ogladalnosc to dostal piaty sezon.

ocenił(a) serial na 9
keteek

Marvel w stosunku do ABC i Freeform ma dokładnie taką samą relację jak DC do CW, a do Hulu 30% (tyle ile FOX i NBC)

keteek

jak tak dalej będą wymieniać agentów z Shield na LMD to nikt nie zostanie aby pokrzyżować plany doktorka, chyba będzie musiał sam Fury powrócić aby obronić Świat, bo jakoś wątpliwe jest, że Talbot sobie z tym poradzi.

ocenił(a) serial na 9
rafiq11

Mysle, ze juz nikogo nie podmienia, teraz Daisy i Simmons beda to probowaly jakos rozwiazac od srodka. Roznica miedzy nimi dwiema, a May, Coulsonem, Macem, Fitzem i Mackiem jest taka, ze Daisy i Simmons wiedza, ze ten swiat jest nieprawdziwy, wiedza ze to tylko program, natomiast dla reszty ten swiat to jest ten parwdziwy.

ocenił(a) serial na 8
keteek

WOW WOW WOW. Czy tylko ja mam ostatnio wrażenie, że z odcinka na odcinek jest coraz lepiej. Ostatnio naprawdę trzymają wysoki poziom. Nie mogę się doczekać dalszych wydarzeń:)

ocenił(a) serial na 10
xGalba

Odcinek niesamowity. Dla mnie najlepszy odcinek całego serialu. Powinni jeszcze dać mega zakończenie z połączeniem serialu i filmu np.

Finałową walkę z Aida toczy Kapitan Ameryka/ Stark . Bohater wezwany przez Yo-Yo. Oczywiscie wygrywa, wszyscy bohaterowie budzą się z nierealnego snu. Kapitan /Stark widzi budzącego się Coulson (o którym myślał że nie żyje)

Coulson: " Hey Steven / Stark !!"
Steven/ Stark " What the fuc..."

i w tym momencie kolejne filmy jak i serial łączą się w dużą całość (przez co serial zyskuje nową widownie)

Szkoda mi tylko zakończenia Agentki Carter, warto byłoby poznać całą historią powstania tarczy i jej losów aż do Avengers.

chotom18

Kapitan Ameryka to oficjalny zdrajca, który ukrywa się w Wakandzie :v
A Robert D. Junior nigdy by się nie pojawił w serialu - za dużo kasy by chciał. No chyba, że tylko strój IM by był... Ale bez głosu to nie to samo :/

ocenił(a) serial na 9
chotom18

Steven nigdy nie powie ''What the fuc...''!!!!

ocenił(a) serial na 10
keteek

To ja tylko przypomnę:

3. segment 4. sezonu Agentów zacznie być emitowany 4 kwietnia a ostatni odcinek zostanie wyemitowany 16 maja. Tym razem nie będzie dwugodzinnego finału.

ocenił(a) serial na 7
grubens997

Odcinek doby ale motyw przeniesienia do VR niezbyt mi się podoba, pewnie będą to męczyć do końca sezonu, a szkoda. Jedyne czego nie mogę przeboleć to na Boga dlaczego nie powiadomili gen. Talbota o LMD w bazie przecież trzeba ich zneutralizować no i jak dobrze rozumiem to w bazie zostali jeszcze uśpieni ludzie którym trzeba pomóc, a oni co nic tylko sobie tak odlecieli?

ocenił(a) serial na 9
kow176

Talbot moglby niewiele w tej sytuacji zrobic, co najwyzej moglby zostac sam podmieniony co daloby Aidzie wtyke na wysokim szczeblu w wojsku i z osobe dosc blisko prezydenta.
Mysle, ze odlecieli z tego wzgledu bo w bazie nie mieliby zadnych szans- Daisy ledwo co stala, Jemma ma tylko jakies podstawowe umiejetnosci i trojka agentow, ktorzy tez moga nie za wiele zdzialac. Dzieki temu, ze uciekli do Zephira to mogli sie podlaczyc do symulacji i zniszczyc ja od srodka. Zwykli agenci w bazie sa bezpieczni, chyba przeniesli ich do jakiegos innego sektora, a LMD agentow nic im nie zrobia poki nie wejda im w droge, sami powiedzieli, ze chcieli to zalatwic bez rozlewu krwi.

ocenił(a) serial na 10
keteek

Chyba cała baza poszła w gwizdu w momencie kiedy LMayD zdetonowała ładunek

ocenił(a) serial na 9
grubens997

Mysle, ze tylko jeden sektor i czesc hangaru ale zeby sie upewnic musimy poczekac.

ocenił(a) serial na 10
keteek

Drzwi do hangaru były zamknięte i tam mocno walnęło. To jak mocno musiało walnąć w resztę bazy skoro drzwi były otwarte?

ocenił(a) serial na 9
grubens997

Zephira zostawiaja chyba zawsze przy drzwiach od hangaru, jak odlatywali to troche nimi wstrzasnelo wiec pewnie z latoratorium nic nie zostalo, kuchnio-salon pewnie tez w rozsypce ale sciany stoja, moze doszlo do silowni, no i na pewno czesc korytarzu poszla sie walic ale jednak baza jest ogromna, to jeden budynek ale na ogromnej przestrzeni plus ma na pewno co najmniej 2 pietra wiec nie ma opcji zeby wszystko wybuchlo, pytanie tylko czy dadza rade to jakos ogarnac czy przeniosa sie do innej placowki.

ocenił(a) serial na 10
keteek

Ale w Playground zostalu tylko: LMaceD (wyłączony przez Daisy), LMackD (zniszczony przez Daisy), armia klono-Daisy? Coultron (zniszczony w wybuchu) i Fitz-bot (z lekkimi awariami pod walce z Simmons) a uśpieni agenci zostali zabrani. Przynajmniej tak mi się wydaje...

ocenił(a) serial na 9
grubens997

Wydaje mi sie, ze uspionych agentow przeniesli tylko do innego sektora.
Jesli chodzi o to jakie roboty zostaly to Coulson i May musieli zginac w wybuchu, Fitz jest raczej caly (zalezy gdzie byl w momencie wybuchu) z Macka nic nie zostalo, Mace zostal powalony ale moga go naprawic plus zostaje 20 Daisy LMD- ciekawe co z nimi zrobia bo pierwotny plan byl taki zeby kazda Daisy zgarnela jakiegos Inhumana, boje sie, ze moga ich uzyc zeby 'podgrzac' opinie publiczna, jakies zamachy czy cos.

ocenił(a) serial na 9
kow176

Talbota mogli nie powiadamiać, bo ten raczej nie zgodziłby się na zabawę w Matrixa. Co do uśpionych ludzi, oni chyba zabrali ich do samolotu "kiedy kamera nie patrzyła". Wątek VR mi się podoba, chyba nawet bardziej od sezonu nieludzi i kawałka sezonu Ghost Ridera.

ocenił(a) serial na 9
Jacek112PL

Daisy zaraz po walce z Mace'em, Coulsonem i Mackiem powiedziala tej trojce agentow zeby ukryli czy przeniesli ciala dalej. Mysle, ze Talbota nie wezwali z dwoch powodow: nie bylo czasu i co on moglby zrobic- co najwyzej jeszcze i go by podmienili.

ocenił(a) serial na 8
keteek

Zgadzam się odcinek świetny, aż normalnie łza zakręciła mi się w oku, wzruszył mnie fragment kiedy Daisy i Jemma dowiedziały się że nie są robotami oraz moment poświęcenia się przez May-androida. Tak myślałam że Fitz jest podmieniony, w Agentach lubią stale mieszać, a teraz jeszcze dochodzi do tego alternatywna rzeczywistość. Myślę, że nie została ona celowo zaprojektowana, że ma wygrać Hydra. Z tego co zrozumiałam Radclif powiedział że w tej rzeczywistości każdy nie doświadczy tego czego najbardziej żałuje. Ale to właśnie zmiana tych drobnych elementów spowodowała zmianę całej rzeczywistości. Np. Coulson żałował że nie został cywilem, więc w wirtualnej rzeczywistości nigdy nie był dyrektorem Tarczy, nie zwerbował Skye, a jego nieobecność w Tarczy mogła doprowadzić do jej upadku i zmiany w Hydre.

ocenił(a) serial na 9
phoenix21

Moja teoria na ten temat jest taka.
Coulson byl w tej rzeczywistosci w Shield, byl na misji w Bahrainie razem z May ale wydaje mi sie, ze odszedl jeszcze przed wojna z Hydra. May nie zabila dziewczynki wiec jej osobowosc nie ulegla drastycznej zmianie, a brak Coulsona albo jakies inne czynniki mogly spowodowac, ze odwrocila sie od Shield i dolaczyla do Hydry. Skye albo Daisy byla w Shield bo w jaki inny sposob poznalaby Warda. Fitz przyjal propozycje Garetta z odcinka 1x17 stanal na czele jakiejs tam dywizji. Simmons i Trip zgineli bo tym razem Hand nie tylko udawala, ze jest z Hydry ale faktycznie w niej byla wiec gdy w 1x17 Simmons rzucila Tripowi noz to Hydra po prostu ich zastrzelila. Chociaz ta data na nagrobku Simmons mi tu nie pasuje- 3 listopad 20xx, powstanie Hydry bylo pod koniec zimy. 3 listopad np. 2013 moglby wskazywac na to, ze Simmons zginela kiedy wyskoczyla z samolotu (odcinek na poczatku 1 sezonu kiedy Ward o nia wyskoczyl).
" Z tego co zrozumiałam Radclif powiedział że w tej rzeczywistości każdy nie doświadczy tego czego najbardziej żałuje." Tez to ak zrozumialam, jednak Coulson wydaje mi sie, ze powiedzial, ze zastanawia sie jak jego zycie wygladaloby bez Shield, nie tyle, ze zaluje, ze do niej dolaczyl. May zalowala tego, ze musiala zabic dziewczynke. Mack zalowal, ze jego corka zginela. Fitz zalowal, ze jego ojciec odszedl wiec pewnie w tej rzeczywistosci jego ojciec go nie zostawil i Fitz robil wszystko zeby mu zaimponowac i tam stal sie tym bogaczem. Nie wiem czego najbardziej mogli zalowac COulson i Mace bo go nie pokazali i nigdy nie powiedzial o niczym takim albo o tym zapomnialam. Simmons i Daisy wskoczyly do gotowego swiata, nigdy nie mialy zeskanowanych mozgow wiec raczej nie dowiemy sie czego one mogly zalowac bo zyja w swiecie gdzie to wspomnienia innych osob zostaly zmienione.

keteek

Dowiemy się, przecież już nam pokazano, że Daisy chciałaby być z Wardem :P Co zresztą było akcentowane już w serialu wielokrotnie.
Myślę też, że grób Simmons to może być zwykła podpucha. Być może sfingowano śmierć Jemmy, albo przywrócono ją potajemnie do życia, żeby mogła działać w jakimś podziemiu anty-hydra.
W sumie na początek najbardziej mnie ciekawi, z kim się wozi Fitz. Możliwości nie ma tak naprawdę zbyt wiele.... Vicky Hand?

ocenił(a) serial na 8
majinus

A może Fitz będzie z AIDĄ? czas antenowy dla aktorki będzie wykorzystany plus może pilnować struktury od wewnątrz

normalnie1

Też całkiem możliwe, chociaż liczę że korzystając z okazji będzie dużo powrotów, zamiast wałkowania na wszystkie sposoby obecnej obsady :P

ocenił(a) serial na 8
majinus

Za dużo aktorów według mnie może odbić się na jakości. Wszystko zależy jaki mają plan jak będzie dużo powrotów to jednocześnie muszą ograniczyć czas tych co grali obecnie pierwszoplanowe role. Dużo nie oznacza lepiej. Do tego aktorka co gra AIDE jest świetna, więc za taki obrót sprawy nie obrażę się :D

ocenił(a) serial na 9
majinus

Nie sadze, ze Daisy chciala byc z Wardem. Radcliffe zeskanowal swoj mozg, Agnes, May, Coulsona, Fitza, Macea, Macka wiec to, ze Daisy jest z Wardem jest raczej nastepstwem czegos co zmienilo sie w skutek zmian u jednej z tych siedmiu postaci- wszystko ma swoje konsekwencje.
To co mnie zastanawia to to, ze Avengersi chyba w tej rzeczywistosci nie zyja, Triskelion nie zostal zniszczony co znaczy, ze Cap nie powstrzymal Projektu Inside przez co zginelyl miliony ludzi, a skoro Hydra ma sie bardzo dobrze to znaczy, ze nawet Avengersi nie dali rady nic zrobic wiec albo wszyscy nie zyja albo tylko czesc z nich.

keteek

Brak Avengers zapewne wyjaśnią tym, że Coulson nigdy się nie zaciągnął do Shield, albo szybko odszedł, a bez niego projekt Avengers nigdy nie doszedł do skutku ;]

ocenił(a) serial na 9
majinus

Bez Coulsona Thor nie odzyslby mlota wiec Thor jest gdzies na Ziemi bez mocy albo martwy, a Strak nie zbudowalby nowego reaktorka wiec tez jest martwy. Romanoff i Barton pewnie zgineli w wojnie z Hydra. Cap z reszta pewnie tez. Hulk to dla mnie zagadka.

ocenił(a) serial na 8
keteek

Z Daisy chodziło mi o to, że to nie Coulson ją zwerbował (bo prawdopodobnie go wtedy w Tarczy nie było) tylko ktoś inny, może ktoś z Hydry, a może nawet sam Ward, bo mu się spodobała. Coulson miał na nią dobry wpływ, ale co się stało gdy trafiła pod opiekę kogoś innego. Mogła się zmienić, pracować dla Hydry i być z Wardem.
Co do Avengers to faktycznie mogą nie istnieć (albo niektórzy z nich) i tu też może mieć to związek z Coulsonem, w końcu to jego śmierć scaliła Avengers, i jakoś zmobilizowała ich do działania.
Zgadzam się z tym co powiedziała May, chodzi o to, że nawet żal i cierpienie ma swój sens, dzięki nim jesteśmy, tym kim jesteśmy. Brak tych doświadczeń może nas zaprowadzić w zupełnie inne miejsce, niekoniecznie lepsze, w alternatywnej rzeczywistości każda zmiana ma swoje konsekwencje.

ocenił(a) serial na 9
phoenix21

Wlascicie to mozesz miec racje co do tego, ze Daisy zostala zrekrutowana przez Hydre. Garett w jednym z odcinkow pod koniec 1 sezonu powiedzial cos z stylu, ze mogli wziasc sie za Skye wczesniej bo jeszcze zanim dolaczyla to Shield to juz wchodzila im w droge. Znamy polityke Hydry od Warda z poczatku 2 sezonu, ze jesli spostrzega u kogos jakis potencjal to staraja sie go zrekrutowac, a jesli ten ktos nie chce dolaczyc dobrowolnie to piora mu mozg.

keteek

A ja mam tylko taką maleńką teorię na temat śmierci Jemmy i Avengers:
Jemma, tak samo jak Tony Stark, Bruce Banner i Stephen Strange nie żyją, ponieważ byli zagrożeniem dla Hydry i algorytm ich wybrał. Stało się tak niestety z powodu porażki Kapitana Ameryki.
Ale w centrum tego wszystkiego jest Coulson, a dokładniej jego nieobecność w TARCZY. Wydaje mi się także, że połowa bohaterów nie będzie widziała niczego złego w należeniu do Hydry.
No i jak ktoś już wspomniał, ja tak samo liczę na wiele powrotów i gościnnych występów. Wiem, że wszystkie odcinki nie będą w tym wirtualnym świecie, bo za dużo jeszcze przed nami do końca sezonu, ale myślę, że 2 lub 3 odcinki byłyby ciekawe.

ocenił(a) serial na 9
balex

Swietna teoria i ma sens- Triskelion stoi na miejscu wiec helicaliery Projektu Insight nigdy nie zostaly zniszczone wiec musialy ostrzelac miliony ludzi. Co do Avengersow to bardziej prawdopodobne wydaje mi sie, ze albo sie nigdy nie zjednoczyli albo sie szybko rozpadli albo spora czesc z nich zginela w bitwie o NY, a potem jeszcze z Hydra.

keteek

niewiele Adzie brakuje aby stała się drugim Skynetem, bądź jak roboty w matrixie

keteek

Daisy nie będzie z Wardem. Jej pierwsza myśl to Lincoln.
Moja teoria jest taka, że wszystko kręci się wokół Coulsona, tzn. jego nie wstąpienie do Shield pociągnęło za sobą konsekwencje dla wszystkich. A to jego uczenie w szkole, to dla mnie właśnie jego życie cywila. Może bez Shield byłby nauczycielem, kto wie. :) Coulson to spoiwo uniwerum Marvela, bez niego nie byłoby ani Tarczy, ani Avengersów.
Jakieś pomysły na zniszczenie Aidy? Wgranie jej wirusa, zniszczenie mechanicznego ciała?
A ciekawe co z głową tej Aidy, co ją Fitz schował i obiecał naprawić.

ocenił(a) serial na 10
bogini_bastet

Głowa AIDY 1.0 została spalona w piecu razem z LMD Radcliffe'a w 4x12 "Hot Potato Soup"

ocenił(a) serial na 10
keteek

(kopiuj-wklej z forum)

Co do rzeczywistości w Framework:
1. Coulson tłumaczy dlaczego powinniśmy się bać Inhumans więc wiedza o nich jest powszechna a to może sugerować to, że w jakiś sposób Terrigen dostał się do "powszechnego obiegu".
2. Jeśli to HYDRA narzuciła takie nauczanie to może oznaczać, że zrezygnowano z "starej" HYDRY liczącej kilka tysięcy lat i wątku z HIVE'm.
3. Daisy... nie wygląda jak Daisy tylko jak Skye (dłuższe włosy) a więc może nie przeszła terrigenezy.

keteek

Mocny epizod. Genialnie rozpracowany scenariusz nawet nie odcinka, ale w ogóle całego sezonu. Jaram się :)

ocenił(a) serial na 9
heavygunner

Co do tego pierwszego to wydaje mi sie, ze Coulson nie tlumaczy dlaczego powinni sie BAc Inhumansow ale dlaczego ludzie sie ich boja i moze w ten sposob stara sie powstrzymac nienawisc do nich.

ocenił(a) serial na 9
keteek

Odcinek świetny, to fakt. Mi osobiście końcówka przypominała (prócz Matrixa oczywiście) ostatni sezon LOSTów, w czyśćcu/alternatywnej rzeczywistości/czymś innym. Ciekaw jestem tego, skąd wzięli wspomnienia Warda, chyba że wzięli tylko to co miał zapisane w aktach, a jego tajemnice zostały serio zabrane do grobu :P. Teraz tylko czekać... swoją drogą po co oni dzielą ten sezon, na aż 3 części? W każdym innym serialu dzieli się na 2 max :P.

ocenił(a) serial na 9
Jacek112PL

Nie wzieli wspomnien Warda. To dziala tak, ze: May, Coulson, Mack, Fitz, Mace, Radcliffe i Agnes maja zeskanowane mozgi ale w tym swiecie zostala zmieniona jedna rzecz z przeszlosci kazdego czyli ten swiat to taki jak ten prawdziwy z ta roznica, ze ma zmienione siedem elementow z przeszlosci kazdego z nich. W tym swiecie jest kopia kazdego kto nie zginal poprzez zmiany decyzji/przeszlosci u tej siodemki.
"Teraz tylko czekać... swoją drogą po co oni dzielą ten sezon, na aż 3 części? W każdym innym serialu dzieli się na 2 max :P." Dzielenie sezonu na czesci to zawsze bylo cos typowego dla Agents of Shield. Owszem inne 22-odcinkowe tez robia przerwy ale w AoS ta granica miedzy segmentami sezonu byla zawsze najbardziej widoczna. Sezon 2a to rozwiazanie tajemnicy obelisku, sezon 2b to poznanie swiata ziemskich Inhumans, sezon 3a skupial sie na monilicie, sezon 3b na Hive'ie, sezon 4a na Ghost Riderze, sezon 4b na LMD i teraz mamy sezon 4c. W 1 sezonie AoS nie mieli tego schemat i dlatego mielismy co 2/3 odcinki przerwy. Seriale od DC wlasnie dzialaja tak jak 1 sezon AoS- ciagle przerwy. Jest jedna przerwa, ktora naklada sie na wszystkie seriale i jest to przerwa swiateczna. W trakcie 2 i 3 sezonu AoS mogli pozwolic sobie na dluga przerwe bo w trakcie tej 2/3 miesiecznej przerwy byla emitowana Agentka Carter, w tym roku juz jej nie ma i zeby nie wracac schematem emisji do 1 sezonu albo zeby nie rozbijac emisji odcinkow z jednego segmentu zdecydowali podzielic sie ten sezon na 3 czesci.