PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668019}

Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 - 2020
7,4 29 tys. ocen
7,4 10 1 28541
5,9 8 krytyków
Agenci T.A.R.C.Z.Y.
powrót do forum serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Wow, co za odcinek. Wiedzialam, ze będzie niesamowity od kiedy ogłosili się będzie i wyreżyserowany i napisany przez Jed’a Whetona ale to i tak przerosło moje oczekiwania. Wiedzielismy, ze sa cztery nowe LMD ale to były tylko domysły Jemmy, ze to sa nimi Coulson, Mack, Mace i Daisy, a okazalo się ze czwartym LMD jest Fitz. Wiedzialam, ze sa jakies szanse, ze jedno z Fitz-Simmons jest podmienione ale wydawalo mi się bardziej prawdopodobne, ze to Simmons i boom AoS znowu mnie zaskoczyli. :P Swietna akcja w tym odcinku, dlugo nie było wiadomo komu można ufac, czulam się troche tak jakbym oglądało horror. Walka Daisy i Mace’a na bardzo wysokim poziomie, szczególnie podobal mi się ten moment kiedy wybila się jedna reka w powietrze, a druga go uderzyla- dokladnie jak w tej grze Marvel Contest of Champion plus jak potem walnela Macka z tych skumulowanych wibracji- swietne efekty specjalne. Wyglada na to, ze ‘trzeci pod’ nosi tytul ‘Agents of Hydra’. Sadze, ze to tak, ze Radcliffe stworzyl swiat gdzie trakcie ‘Hydra uprising’ to Hydra wygrala, nie Shield, to by tłumaczyło dlaczego Ward zyje i ma się dobrze. Już wyobrazam sobie miny jego fanow jak go zobacza. :P Pewnie przeciągnął co najmniej niektórych z druzyny na swoja strone. Nie wiem czy w tej ‘rzeczywistości’ Daisy ma swoje moce albo nawet jakiego imienia uzywa. Corka Macka nigdy nie zginela, pewnie mieszka ze swoja zona i może bratem. Fitz ma w niej chyba jakas dziewczyne ale to raczej nie Jemma bo widzimy jej grob, pewnie jego ojciec tez będzie gdzies w pobliżu. Zastanawia mnie czy skoro Simmons nie ma w tej rzeczywistości to czy program nie stworzy jej nowego awatara. May jest chyba kims waznym w Hydrze. Triskelion nigdy nie zostal zniszczony i wyglada dokladnie tak jak w Captain America Winter Soldier, może poza logiem Hydry. :P Coulson jest nauczycielem ale to ‘Inhumans why we fear them’ na tablicy sprawia, ze mysle, ze on może uczyc przyszłych agentow Hydry. Wyglada na to, ze trzeci ‘pod’ skupi się bardziej na zyciu osobistym agentow. Zla wiadomość taka, ze musimy czekac do 4 kwietnia na nastepny odcinek. Pewnie zapomnialam o czyms napisac ale to dlatego, ze jeszcze jestem w szoku. ;)

ocenił(a) serial na 10
keteek

Jeszcze kilka rzeczy...

Coulson nie dołącza do SHIELD -> nie ginie przed NY -> Avengers się nie jednoczą -> Chitauri wygrywają... ekhm, nie tędy droga..

Simmons w Framework NA PEWNO żyje ponieważ było powiedziane że Jemma i Daisy znalazły swoje "avatary" w komputerowym świecie.

I jeszcze pan Fitz - skoro on jako LMD (a nie było czasu na "kalibrację" tak jak w przypadku May więc LMD-Fitz to w 99,9% Fitz) wspomniał o zaręczynach z Simmons to niemożliwe żeby Framework cofnął jego związek z Simmons. Chyba, że cofnął jakąś decyzję którą Fitz podjął przed poznaniem Simmons...

Dziwne, że nie pokazali co w Framework robi Mace...

ocenił(a) serial na 9
grubens997

A może Mace będzie tam nowym kapitanem i chcą zrobić takie małe zaskoczenie. Z tym, że zapewne przewodziłby Hydrze.

ocenił(a) serial na 9
grubens997

Zgadzam sie, ze Coulson musial dolaczyc do Shield, zginal w czasie bitwy o NY, Avengersi sie zjedoczyli, zostal wskrzeszony ale roznica jest w tym, ze Shield przegralo z Hydra.
Mysle, ze to, ze znalezli avatary nie musi oznaczac, ze one zyja.
Co do Fitza to jego sytuacja jako jedynego jest dla mnie jest calkowicie jasna. Fitz zalowac, ze opuscil go ojciec wiec w tej rzeczywistosci ojciec nigdy go nie opuscil. Simmons powiedziala, ze wedlug jego ojca Fitz nigdy nie byl wystarczaco dobry wiec skoro jego ojciec go nigdy nie opuscil to Fitz przez caly ten czas staral mu sie zaimponowac i tak stal sie tym bogaczem. Przez to ze rozwijal kariere albo firme to nigdy nie poszedl do Shield Academy i nigdy nie poznal Simmons.
Co do Mace'a to mysle, ze chca nas zaskoczyc.

ocenił(a) serial na 10
keteek

nie rozumiem tylko skoro Radcliffe stworzył ten drugi świat dzięki Darkhold (i Aidzie) to skąd dostęp do tego świata mieli Agenci?

ocenił(a) serial na 9
kasiap_18

Sama symulacje stworzyl Fitz, Radcliffe jej uzyl i dzieki Darkhold umiescil tam kopie wszystkich ludzi, Daisy i Jemma podpiely sie tam tylko.

ocenił(a) serial na 10
keteek

Może Mace jest tylko zwykłym, nieistotnym dziennikarzem? (nie było wybuchu w ONZ -> Jeff nie stał się bohaterem)

ocenił(a) serial na 9
grubens997

Dobra teoria i pasuje.
Triskelion stoi > Hydra rzadzi > nie ma Avengersow > nie mial kto stworzyc Ultrona > Zemo nie mial powodu sie mscic

keteek

Z racji, że zmarł aktor Bill Paxton, raczej nie zobaczymy Garetta.

ocenił(a) serial na 10
ponczi88

No niestety...

Chociaż biorąc po uwagę to, że Coulson nie ożywa -> Garett nie dowiaduje się o G.H. -> Garret umiera
to raczej w Framework Garett jest już martwy od kilku lat,

keteek

Zastanawia mnie to Logo Hydry(całe zielone) na Promocyjnych materiałach do 4X16 czy to może oznaczać że w serialu zobaczymy Viper [Madame Hydra]? jako leadera hydry

5teel

no i po nieco wstęp do Secret Warriors:)

ocenił(a) serial na 9
5teel

Madame Hydra wydaje mi sie pradopodobna, sa juz zdjecia do nowych odcinkow (link umiescilam w osobnym temacie zeby nie spoilerowac tym co wola poczekac i zobaczyc), sporo mi na nia wskazuje, chociaz potwierdzenia nie bylo. Wstep do Secret Warriors juz byl- w serialu juz przedstawili Quake, Hellfire, Slingshot byl tez easter egg o Manifold i pojawil sie Crusher Creel, ktory jest powiazany z Stonewall, zostali tylko Druid i Phobos. Ciekawe czy zobaczymy taki prawdziwy zespol Secret Warriors bo jednak w komiksach bylo dosc potezni.

ocenił(a) serial na 9
keteek

byli*

keteek

A no tak zapomniałem w 3 sezonie tak było bodajże w połowie sezonu niepamiętam dokładnie.Według mnie na pojawienie się orginalnego składu nie ma szans bardzie coś w stylu jak w tym wspomnianym odcinku co mieli te kombinezony czyli Daisy,Slingshot,Hellfire,Lincoln,Joey może Vija Nadear etc.W którym odcinku był ten Easter egg Fesim

ocenił(a) serial na 9
5teel

3x12 Bobbi albo May wyciagnela takie papiery o jakims wypadku czy ucieczce i tam bylo nazwisko Eden Fesi, tylko musisz patrzec uwaznie bo to doslownie dwie sekundy byly. Mysle, ze z orginalnego zespolu Secret Warriors mamy szanse zobaczyc jeszcze kogos, jedynie na Phobosa nie widze- w koncu to demigod, bog strachu wiec to obszar niedotykany w MCU. Reszte jakos mogliby wcisnac do serialu, ewentualnie uzyc Absorbing Man w miejsce Stonewall- w koncu maja te same moce i to ojciec z synem. Druid by byl teraz dobry do wprowadzenia przez to co dzieje z Darkhold, a skoro Dcotor Strange wprowadzil juz magie do MCU to tym bardziej by mogli. Manifold to troche inna bajka, jedyny czlonek Secret Warriors poza Quake, ktory byl w Avengers, jego moze tez sa bardzo potezne ale skoro byl easter egg to jest nadzieja.
Moze dadza kogos z Secret Warriors vol. 2 w serialu ale nie wiem kogo by mogli. Znowu- Quake juz jest w serialu. Karnak jest juz obsadzony do serialu Inhumans. Moon Girl zbyt kosztowna zeby pokazywac smoka caly czas chyba, ze pojawi sie tylko na pare odcinkow. Ms Marvel pewnie trzymaja do 2 czesci filmu o Captain Marvel albo do 2 sezonu Inhumans (wiem troche za bardzo w przyszlosc wybiegam ale skoro w komiksach ja wszedzie wciskaja to musza miec jakies plany) i nie wiem kto jest tym 5 czlonkiem, moze wlasnie on. Ogolnie jest chodzi o potege to vol.2 wyglada dla mnie troche biednie do vol.1.

ocenił(a) serial na 9
5teel

mam fotke tych papierow o Manifoldzie, bedzie ci latwiej wypatrywac https://www.google.pl/search?q=eden+fesi+easter+egg&espv=2&biw=1366&bih=638&sour ce=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiXzvne87jSAhXMPZoKHUnuDRkQ_AUIBigB#imgrc=2j_NkE LP0BOEcM:

keteek

Aida jako Madame Hydra tego się nie spodziewałem czyżby pierwowzór realna Aida miała przed śmiercią jakieś kontakty z Hydrą?

ocenił(a) serial na 9
5teel

spoiler do przyszlych odcinkow, do tego powstal nowy temat zeby nie spoilerowac tutaj ;)

ocenił(a) serial na 9
5teel

nawet filmweb tak sie przejal ta informacja, ze wypuscil newsa :P http://www.filmweb.pl/news/FOTO%3A+Oto+seksowna+i+niebezpieczna+Madame+Hydra-122 477

ocenił(a) serial na 8
keteek

Obejrzałem ten odcinek jakiś miesiąc po premierze i stwierdzam że ostatecznie muszę podnieść ocenę serialu z 7 na 8. Świetne prowadzenie fabuły w stylu 'body snatchers" która często wypada kiczowato. Serial jest bardzo konsekwentny jeśli chodzi o postacie. Oglądam też Walking Dead i już nie mogę ścierpieć tego wymuszonego patosu i popsutych postaci. W agentach wszystko nadal jest świeże i rokuje na przyszłość.
PS jeśli rozbiją Fitz Simmons urządzamy rozróby na ulicach.