PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668019}

Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 - 2020
7,4 29 tys. ocen
7,4 10 1 28570
5,9 8 krytyków
Agenci T.A.R.C.Z.Y.
powrót do forum serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Obejrzałem właśnie nowy odcinek ... ale zwroty akcji, co do niektórych to nie spodziewałbym się ze
zdradzą, już kolejnego odcinka za tydzień nie mogę się doczekać. Serial jest na właściwych torach...

kamilx98

Zola? Któż to był bo już nie pamiętam ;<

lubie_kapibary

Pracował dla Red Skulla w 1 części Kapitana. Pojawił się również w 2 części,ale trochę w inny sposób ^^

kamilx98

Bez kitu! Dzięki! Kompletnie o nim zapomniałam!

Sushimaster

To o "zombi robocie powracającym z martwych" to nie było przypadkiem o Mike'u? Bo też niby zginął, a powrócił jako pół robot, a pół człowiek zależny od czyichś poleceń-jak zombie.. Również uważam, że Zola nie jest jasnowidzem, bo zginął ostrzelany rakietami gdzieś w połowie(?) Kapitana Ameryki 2, czyli nie powinien już funkcjonować pod koniec odcinka. A szkoda, bo to byłby fajny pomysł.

ocenił(a) serial na 7
Olka_1015

to marvel, więc może się okazać, że Zola żyje w dwóch a nawet 10 innych stacjach komputerowych :D co do Mike możesz mieć rację, choć ciężko jednoznacznie określić :) sporo ich tam łazi, więc to mógłby być nawet Stark z drugiej części :D

ocenił(a) serial na 8
Olka_1015

Cholera a ja myślałem, że to o zombie robocie powracającym z martwych to jest o Coulsonie

ocenił(a) serial na 9
Olka_1015

Tez uwazam, ze chodzi o Mike'a, bo gdy tylko wgrali mu "stonoge" to stal sie zautomatyzowany, a gdy byl wybuch (ten, gdy porwali Culsna wykorzystujac Mike'a i jego syna) to prawdopodobnie zginal i wtedy powstal z martwych (zombie- zywy trup) juz calkowicie jako robot, tylko wyglada jak czlowiek (gdy go przeswietlili, to bylo widac ze wewnatrz jest tylko robotem).

Sushimaster

ja "zombie robota powracającego z martwych" odebrałam jako Coulsona :P

ocenił(a) serial na 9
antylopa_89

Tu moze chodzic tylko o Mike'a.

ocenił(a) serial na 7
Sushimaster

Jezusie...........Zombi robot to Coulson, Simmons, nie pracuje dla Zoli, ale wy macie pomysły, że prostego "przezwania" Coulsona od robotów, nie potraficie zrozumieć :P.

ocenił(a) serial na 7
tomciog18

tak jak już niżej pisałem - Triplett nie powodu nazywać Coulsona robotem bo on nic na ten temat nie wie. Więc nie gorączkuj się :)

ocenił(a) serial na 7
Sushimaster

Robot czyli w sensie, nie działający jak Garrett, impulsywnie, od razu zabijać Hand, nie skupiać się tak na ratowaniu simmons i Trippleta, nikogo nie dziwiło to jak chce działać, dopóki się nie zdradził. A Coulson to taki robot, wszystko musi przemyśleć, mieć poukładane, zaplanowane, nic emocjonalnie i porywczo nie robi....

ocenił(a) serial na 7
tomciog18

Choć w którymś odcinku (jak Simmons i Skye chcą się dowiedzieć o misji Fitza i Warda i jest walka jaki poziom ile może wiedzieć), sam twierdzi, że się zmienił i później nie widzi takiego ścisłego sensu w tych poziomach itd. To dla innych to ukrywa i Tripplett tego nie wie.

ocenił(a) serial na 7
tomciog18

ale tam jest mowa o zombi robocie powstający z martwych :) więc po dyskusjach tu na forum bardziej dla mnie pasuje ten opis do mike a mniej do Coulsona, który w wersji oficjalniej nie żył kilka-kilkadziesiąt sekund a o tym, że go remontowali od zera wie tylko on, doktor i fury (no i wychodzi na to że may też)

ocenił(a) serial na 7
Sushimaster

"Skąd mam wiedzieć, że mogę ci ufać?" (kiedy sprawa tyczy się agentów SHIELD, pracujących tak naprawdę dla HYDRY)
"Bo jestem godny zaufania. TO TY PRACUJESZ dla robota zombie, który powstał z martwych" (czyli wiadomo, że chodzi o jej przełożonego w tejże agencji SHIELD, bo może być tak naprawdę po stronie HYDRY).

Nie ważne czy sądził, że Coulson nie żył przez 5 sekund czy 3 tygodnie to i tak daje prawo nazwać go zombie, który powstał z martwych. Jak mógł powiedzieć, że ona pracuje dla Mike w momencie kiedy nie wiadomo czy mogą sobie ufać, bo nie wiadomo czy ich przełożeni i oni sami są w końcu po stronie HYDRY czy SHIELD, a wtedy było wiadomo, że Mike jest po stronie HYDRY i że ona nie ma już z nim nic wspólnego........

ocenił(a) serial na 7
tomciog18

hehe, trzeba przyznać że im ten dialog nie wyszedł ;) co do Coulsona pewnie masz rację, ale słowo robot i tak mi tu nie pasuje. Ale serial im wyszedł niezły skoro można tyle gdybać przez tydzień przed kolejnym odcinkiem i to tylko na temat tego co się faktycznie wydarzyło :)

ocenił(a) serial na 7
Sushimaster

W dodatku wcześniej mówi, że pamięta szukanie leku, które OŻYWIŁO dziewczynę, a ona nie umarła ani na sekundę, bo on był na dodatek cały czas przy niej :P.

danios221

że co??? Łał.. No niee,, :O Tak wyglądał cały odcinek(bez spoilerów) :)

ocenił(a) serial na 10
danios221

Niesamowite jakie ludzie tu tworzą dzikie teorie. :) Najbardziej mi się chyba podoba upieranie się, ze w tym serialu brak logiki. :P

Dla mnie odcinek bardzo przyjemny, idealnie logiczny, pełen sensownych dialogów (przyjemnie mi się je tłumaczyło), i sporo wyjaśniający.
Jasnowidzem okazał się w końcu Garret, który jest psychopatą. Normalny człowiek nie opowiadał by wesołych historii mając 3 trupy w samolocie i nie mówił by per "przyjacielu" do osoby, którą kazał torturować.
Ward został przez niego wysłany do Coulsona w roli wtyczki.
Na końcu owa wtyczka ratuje szefa, ale cokolwiek wbrew sobie.
A robot-zombie, to oczywiście Coulson skoro go ożywili, a mózgiem może zająć się technik.
Dla mnie najciekawszym i najbardziej zaskakującym wyjaśnieniem było to, ze zespół został skompletowany nie pod kątem walki z przestępcami tylko po to żeby w razie czego "naprawić" Coulsona. :)

ocenił(a) serial na 9
sorc

Tu nie moze chodzic o Culsona, bo nie bedzie pasowac do niego ta czesc o "robocie", co innego Mike'a pasuje do niego cala przepowiednia i on w koncu zginal (wtedy kiedy porwali Coulsona).

ocenił(a) serial na 6
sorc

Jasnowidzem nie okazał się Garrett. To jest podejrzenie, które wciąż nie jest pewne.
Możliwości jest multum.

ocenił(a) serial na 7
Dealric

też mi się tak wydaje. Zostawili sobie furtkę na kolejne zwroty akcji, bo choć wszystko o tym świadczy, to nie można być tego pewnym :)

ocenił(a) serial na 7
Sushimaster

Garrett na miliard procent nie jest jasnowidzem....... Jak napisałem w poście wyżej "Przecież Garret sam właśnie w odcinku powiedział, że "Pewnie dlatego przewraca się w grobie. Musiał odkryć nasz sekret" (nie wie do końca czemu Fury został zabity) "SZEFOSTWO zrobiło co trzeba, to wyjaśnia czemu nagle wyszliśmy z cienia" ....."Powiedzmy, że poczułem zmianę kierunku wiatru i przestawiłem żagiel" (został włączony do HYDRY, jak ta miała już bardzo silne podstawy w SHIELD, nie jest nikim z najważniejszych jej postaci).To już znacznie bardziej by Pierce pasował na jasnowidza, ale go do serialu nie wtrącą....."

Teraz jeszcze mogę dodać, że przecież jasno określili, że wiedzę, jaką posiadał mógł uzyskać tylko agent o poziomie 10, a Garrett to poziom 7........

ocenił(a) serial na 7
tomciog18

Pierce byłby idealnym jasnowidzem, ale do serialu go nie wtrącą, bo go Fury zastrzelił :)

ocenił(a) serial na 7
Sushimaster

Furyego zastrzelił Zimowy Żołnierz :P. Nie no ale choćby po to żeby powiedzieć, że on był jasnowidzem :P. Ale i tak by go nie wtrącili do serialu :P.

ocenił(a) serial na 7
sorc

ok, proste pytanie - dlaczego Triplett nazywa Coulsona "robotem zombi". Bo mogłem nie zauważyć, ale on jak większość, nie wie co się przytrafiło Coulsonowi i nie ma powodu by go tak określać

ocenił(a) serial na 8
Sushimaster

Właśnie ja też myślałem, że to o Coulsonie na początku, ale on wie o nim tylko to, że zmartwychwstał. Natomiast o Mike'u Petersonie wie, że zmartwychwstał plus wie, że ma mnóstwo metalowych części teraz wbudowanych

danios221

a tu taka nowinka, że lada moment pewnie wszystko będzie się wyjaśniać, a choćby przez pojawienie się za dwa tygodnie agentki Hill :D

http://tvline.com/2014/04/09/marvels-agents-of-shield-cobie-smulders-returns-age nt-maria-hill/

danios221

Mam pytanie, czy odcinki Agents Shield S01E16 End Of The Beginning i S01E17 Turn, turn, turn powinienem obejrzeć przed czy po filmie Captain America Winter Soldier?

ocenił(a) serial na 7
Corso_filmweb

lepiej po, wtedy wszystko jest jaśniejsze i układa się w spójną całość :)

lunciak

Dobrze, że się wstrzymałem. :)

ocenił(a) serial na 8
Corso_filmweb

Jakoś specjanie nie jest wymagany CA2 aby ogarnąć o co chodzi w odcinku, tyle że są chyba dwa mocne spojlery z filmu.

Corso_filmweb

Akurat 17 odcinkiem sobie zaspoilerujesz CA2.

ocenił(a) serial na 9
Corso_filmweb

Gdy oglądałam17 odcinek nie miałam pojęcia jak zmartwychwstała Hydra ani dlaczego zginął Fury, po obejrzeniu Kapitana Ameryki wszystko stało się jasne.Żałuję że pierwej nie obejrzałam filmu.

ocenił(a) serial na 7
Corso_filmweb

16 przed kapitanem, 17 po kapitanie.

ocenił(a) serial na 8
tomciog18

Druga połowa 16 odcinka i praktycznie cały odcinek 17 dzieją się w trakcie Kapitana tu masz całą chronologię:

1. Thor: The Dark World – Prolog
2. Thor – Prolog
3. Captain America: The Winter Soldier – Scena po pogrzebie matki Steve'a
4. Captain America: The First Avenger – Od sceny w Norwegii do sceny rzekomej śmierci Bucky'ego
5. Captain America: The Winter Soldier – Scena, gdy HYDRA odnajduje rannego Bucky'ego
6. Captain America: The First Avenger – Od sceny przesłuchania Zoli do sceny, gdy ludzie cieszą się z wygranej wojny
7. Marvel One-Shot: Agent Carter
8. Captain America: The Winter Soldier – Scena, gdy HYDRA montuje Bucky'emu mechaniczną protezę
9. Iron Man 3 – Prolog
10. The Incredible Hulk – Prolog
11. Iron Man
12. Iron Man 2 – Od początku do pierwszej sceny ze Stark Expo
13. The Incredible Hulk – Od pierwszej sceny po prologu do sceny, gdy Bruce zmuszony jest uciekać z powrotem do USA
14. Iron Man 2 – Od sceny w sali sądowej do sceny, gdy Tony ogląda filmy nagrane przez jego ojca
15. The Incredible Hulk – Od sceny, gdy Bruce przybywa na uniwersytet do sceny, gdy pod przykrywką szuka informacji o swoim wypadku
16. Iron Man 2 – Od sceny, gdy Tony żegna się z Coulsonem do sceny, gdy Iron Man i War Machine pokonują Vanko
17. Thor – Od sceny koronacji do sceny, gdy Jane, Darcy oraz Selvig odnajdują Thora na pustyni
18. Marvel One-Shot: A Funny Thing Happened on the Way to Thor’s Hammer
19. Thor – Od sceny, gdy cywile znajdują Mjolnir do sceny, gdy Loki zdobywa zaufanie Laufeya
20. The Incredible Hulk – Od sceny, gdy Betty widzi Bruce'a po raz pierwszy od wypadku do sceny walki na uniwersytecie
21. Iron Man 2 – Scena, gdy Nick Fury rozmawia z Tonym o Avengersach
22. Thor – Od sceny, gdy przyjaciele Thora przybywają na Ziemię do końcowej rozmowy Thora i Odyna
23. The Incredible Hulk – Od sceny, gdy Bruce i Betty jadą spotkać się z Samuelem Sternem do sceny, gdy Generał Ross odkrywa, że Blonsky zdążył już się wyleczyć po walce z Hulkiem
24. Iron Man 2 – Scena, gdy Tony i Rhodes dostają medale
25. The Incredible Hulk – Od sceny, gdy Samuel Sterns próbuje wyleczyć Bruce'a do sceny, gdy Bruce w drewnianej chatce sam z własnej woli zmienia się w Hulka
26. Marvel One-Shot: The Consultant – Pierwsza rozmowa Coulsona i Sitwella
27. The Incredible Hulk – Scena po napisach
28. Marvel One-Shot: The Consultant – Druga rozmowa Coulsona i Sitwella
29. Thor - Scena po napisach
30. Captain America: The First Avenger – Scena, gdy S.H.I.E.L.D. odnajduje Kapitana w lodzie oraz scena, gdy Kapitan budzi się po raz pierwszy w czasach współczesnych
31. The Avengers – Od początku do sceny, gdy Loki proponuje Avengersom napicie się
32. The Avengers – Scena, gdy Avengersi jedzą szałarmę
33. The Avengers – Od sceny wyświetlania materiałów telewizyjnych na temat Avengersów do sceny, gdy Thanos uśmiecha się
34. Marvel One-Shot: Item 47
35. Iron Man 3
36. Agents of S.H.I.E.L.D.: Episode 1 - Pilot
37. Agents of S.H.I.E.L.D.: Episode 2 - 0-8-4
38. Agents of S.H.I.E.L.D.: Episode 3 - The Asset
39. Agents of S.H.I.E.L.D.: Episode 4 - Eye Spy
40. Agents of S.H.I.E.L.D.: Episode 5 - Girl in the Flower Dress
41. Agents of S.H.I.E.L.D.: Episode 6 - F.Z.Z.T.
42. Agents of S.H.I.E.L.D.: Episode 7 - The Hub
43. Thor: The Dark World
44. Agents of S.H.I.E.L.D.: Episode 8 - The Well
45. Agents of S.H.I.E.L.D.: Episode 9 - Repairs
46. Agents of S.H.I.E.L.D.: Episode 10 - The Bridge
47. Agents of S.H.I.E.L.D.: Episode 11 - The Magical Place
48. Agents of S.H.I.E.L.D.: Episode 12 - Seeds
49. Marvel One-Shot: All Hail the King
50. Agents of S.H.I.E.L.D.: Episode 13 - T.R.A.C.K.S.
51. Agents of S.H.I.E.L.D.: Episode 14 - T.A.H.I.T.I.
52. Agents of S.H.I.E.L.D.: Episode 15 - Yes Man
53. Agents of S.H.I.E.L.D.: Episode 16 - End of the Beginning – Od początku do sceny, gdy Deahlok strzela do May rakietami
54. Captain America: The Winter Soldier – Od początku do sceny, gdy Batroc the Leaper rzucił granatem w Kapitana i Wdowę
55. Agents of S.H.I.E.L.D.: Episode 16 - End of the Beginning – Od sceny, gdy medycy zabierają rannego Blake’a w Hub do sceny, gdy Coulson dowiaduje się, że Fury znajduje się w Triskelionie
56. Captain America: The Winter Soldier – Od pierwszej sceny w Triskelionie do sceny, gdy Winter Soldier przychodzi odwiedzić Pierce’a w jego domu
57. Agents of S.H.I.E.L.D.: Episode 16 - End of the Beginning – Od sceny, gdy Skye przychodzi do Warda zamkniętego w sali przesłuchań do ostatniej sceny
58. Agents of S.H.I.E.L.D.: Episode 17 - Turn, Turn, Turn – Od początku do sceny, gdy Triplett daje Simmons nóż
59. Captain America: The Winter Soldier – Od sceny, gdy Steve i Natasha proszą o pomoc Falcona do sceny, gdy Winter Soldier wyciąga Kapitana Amerykę z rzeki
60. Agents of S.H.I.E.L.D.: Episode 17 - Turn, Turn, Turn – Od sceny, gdy May budzi się po oszołomieniu do sceny, gdy zakuty w kajdanki Garrett jest prowadzony przez agentów
61. Captain America: The Winter Soldier – Od sceny, gdy ranny Steve leży w szpitalu do sceny, gdy Rumlow jest operowany
62. Agents of S.H.I.E.L.D.: Episode 17 - Turn, Turn, Turn – Od sceny, gdy Hand mówi Coulsonowi o tym, że Kapitan Ameryka zniszczył Helicarriery do sceny, gdy Ward zabija Hand
63. Captain America: The Winter Soldier – Od sceny, gdy Fury wchodzi do pomieszczenia z którego zabiera swoje paszporty i w którym zakłada okulary do ostatniej sceny
64. Agents of S.H.I.E.L.D.: Episode 18 - Providence
65. Agents of S.H.I.E.L.D.: Episode 19 - The Only Light in the Darkness
66. Agents of S.H.I.E.L.D.: Episode 20 - Nothing Personal
67. Agents of S.H.I.E.L.D.: Episode 21 - "Untitled Episode"
68. Agents of S.H.I.E.L.D.: Episode 22 - "Untitled Episode"

ocenił(a) serial na 8
chowder

Ah nie przepraszam ty o czym innym mówiłeś xD Ale może komuś przyda się ta chronologia

danios221

myślę że S.H.I.E.L.D. odrodzi się dopiero w Age of Ultron

erka15

Nicka Fury ma byc malo,a raczej nie odegra jakiejs wiekszej roliw Avengers 2,wiec i mało poświęcą czasu S.H.I.E.L.D
O tym jak dalej funkcjonuje S.H.I.E.L.D mają pokazać dalsze odcinki. A raczej agenci którzy przetrwali są w trudnej sytuacji.
Fajnie jakby 2 sezon został emitowany przed Avengers 2,żeby wprowadzał i uzupełniał luki. Ale nie wiadomo kiedy 2 sezon będzie.

ocenił(a) serial na 9
kamilx98

Jeśli zacząłby się 2 sezon we wrześniu 2014 to do maja 2015 powinien się skończyć czyli kilka ostatnich odcinków było by po Avengers AoU, a wszystkie wcześniejsze przed.

michal98_filmweb

No i jeszcze jedno mnie ciekawi czy ten kosmita z 14 odcinka(wiekszosc uwaza ze Kree)
to nie takie małe wprowadzenie do Strażników Galaktyki?
Fury się pojawi w finałowym odcinku to muszą poruszyć ten temat.

kamilx98

pożyjemy, zobaczymy

erka15

to jest krreee na 100% zreszta sama aktorka co gra skye sie wygadala ze to jest kree po czym dostala reprymende..

ocenił(a) serial na 8
mast3r97

Oho ciekawe czy ci snajperzy marvela ją zaraz zdejmą xD

ocenił(a) serial na 9
danios221

mam pytanie, gdzie oglądneliście 16 i 17 odcinek?

ocenił(a) serial na 8
kakamig

torenty

ocenił(a) serial na 9
kakamig

SCS-Światowe Centrum Seriali możesz obejrzeć mnóstwo seriali za darmo