PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=682018}

American Horror Story: Sabat

American Horror Story: Coven
2013 - 2014
7,4 55 tys. ocen
7,4 10 1 54725
6,2 17 krytyków
American Horror Story: Sabat
powrót do forum serialu American Horror Story: Sabat

Obejrzę wieczorkiem, ale można już otworzyć debatę.

Lolek2213

zwiastun Boy parts zapowiada się o wiele ciekawiej

kam001

zgadzam się, szczególnie nie mogę doczekać się głębszego poznania królowej vodoo, bo na to się chyba zanosi w kolejnym odcinku.

Lolek2213

:):) dokładnie ... no jeszcze kilka dni :):) ... myślę że Murphy jeszcze nas zaskoczy tym sezonem ... niby wiem co będzie się działo do któregoś tam odcinka, ale wiedzieć a to jak zostanie to pokazane to różnica :D

ocenił(a) serial na 7
kam001

Ja tam za wiele nie czytam co bedzie sie dzialo w kolejnych odcinkach bo wole miec niespodzianke :D, ale po tym pilocie mialem wrazenie, ze ogladam jakis film dla nastoletnich dziewczynek typu zmierzch (zero mrocznego klimatu) i do tego ta zabojcza wagina hehe, ale dobra nastepny odcinek zapowiada sie troche lepiej takze poczekamy zobaczymy

sematary

No zobaczymy ... jabym miala oceniac ten odc to 6 no 7 moze max za Jess i soundtrack

ocenił(a) serial na 7
kam001

Nom Jess trzymala poziom jak zawsze :)

sematary

Tak ... mi bardzo pasuje jej gra ... a pomyslec ze kiedys mnie irytowala ....

Lolek2213

No pewnie Roberts nie tylko jest czarownicą ale rycerzem Jedi w jednym. "jednym ruchem ręki przewraca autobus"

Ciekawe czy dusić też potrafi... No to niech moc będzie...z nami a raczej cierpliwość z tych uproszczen.

Lolek2213

@Lolek2213:
Mnie także postać kamerdynera bardzo ciekawi. Na pewno jego wątek zostanie rozwinięty, w końcu gra go fenomenalny Denis O'Hare. I właśnie z jego powodu muszę jeszcze raz obejrzeć ten odcinek (a przynajmniej sceny z jego udziałem), ponieważ tak genialnie wcielił się w tę postać, że aż go po prostu... nie poznałam...

ocenił(a) serial na 7
imnoise

Jestem pod wrażeniem, że to już 3 sezon, a AHS wciąż trzyma tak wysoki poziom. Fabuła wciągająca, świetne ujęcia i ogólnie reżyseria, muzyka odpowiednio dopasowana do klimatu, a aktorki (zwłaszcza Lange, Paulson i Bates) dają ogromny popis możliwości. Na razie ciężko mi znaleźć jakieś większe minusy i naprawdę mam nadzieję, że scenarzyści nie będą odpuszczali przez kolejne 12 odcinków.

ocenił(a) serial na 1
imnoise

jak dla mnie, to był to najsłabszy pierwszy odcinek trzech serii, rozczarowanie ;(

imnoise

Odcinek obejrzałam jednym tchem.Zapowiada się ciekawie.Jessica Lange jak zwykle bije swym aktorstwem wszystkich na głowę.Taissa Farmiga trochę bez wyrazu.Ona w ogóle nieco taka bezpłciowa mimoza,ale oczywiście znów rozpaliła serce Evana.Jestem ciekawa w jaki sposób powróci do żywych,bo chyba jest jasne,że nie skończył akcji w wypadku autobusowym.Ze wszystkich panienek w szkole czarownic już najbardziej drażni mnie Madison/Emma Roberts.W dodatku to taka aktoreczka rodem z amerykańskiego serialiczku dla nastolatek.Kathy Bates zapewne pociągnie ten sezon w górę.I nie mogę się doczekać,aż Misty/Lily Rabe się pojawi na dobre.Poza tym rewelacyjna muzyka.Motyw "La la la" widzę większości przypadł do gustu.:D Mam nadzieję,że będzie jakaś charyzmatyczna męska postać.W Asylum dr.Thredson przyprawiał o ciarki.W ogóle chyba Zachary'ego Qunito nie będzie w tym sezonie?Szkoda,szkoda.Na razie mamy tylko Peteresa i same kobiety.

avosette

Nie bedzie Qunito :(:(:(

kam001

Czyli jednak:( Brakuje męskiej postaci z krwi i kości.Obejrzałam właśnie promo 2go odcinka i już się domyślam,jak Evan Peters powróci do żywych :D

avosette

No to bylo pewne :-) :-) :-) pare meskich postaci jeszcze sie pojawi ...

kam001

Ale to chyba będą występy gościnne.Mam też nadzieję,że klimat Nowego Orleanu zostanie pokazany.

avosette

ta żywa lalka vodoo XD , teraz wiem że ta gruba murzynka będzie moją ulubioną postacią :D

avosette

Pozostaje nam tylko czekac

avosette

Bo to jest tak jak mówił Tom Hollander odnośnie Deppa "żaden facet nie powinien być z nim jednym kadrze bo będzie wyglądać jak Shrek"

Z Evanem jest odwrotnie, jak jest więcej facetów na ekranie... traci swój cały urok, a jest przeciętnym chłopakiem z nadwagą (chyba, że ma stres i wygląda jak kościotrup z zapadnietymi oczami- bo tą wersje tez widziam- ona chyba problem z tym)

imnoise

Pierwszy odcinek taki jakis nierowny. Ogolnie podobal mi sie (tak jak chyba wiekszosci) najbarzdziej ze wszystkich sezonow. Poczatek kurcze super! klimat, tajemnica, krew no mizaga :D Potem postac Zoe... taka jakas nijaka i jej klatwa ekhm.... trcohe na sile. Cordelia- w prownaniu z silna, ambitna Lana z Asylum wypada blado. Mama anzdieje,z e siee rozwinie, tak jak wspominacie. Wiec po mocnym poczatku troche byl slaby srodek wg mnie,a le kooncowka swietna! I ogolnie pilot sparwil na mnie swietne wrazenie ;) czkamy na anstepny odcinek :D

ocenił(a) serial na 6
imnoise

Zaczęło się świetnie - Madame LaLaurie i jej sala tortur. Potem zostaliśmy przeniesieni do teraźniejszości i... świata nastolatek. Czarownice czy nie - nastolatki. Kurczę, z tym sezonem wiązałam wielkie nadzieje, ale nie mam ochoty oglądać kolejnego serialu o nastolatkach, więc oby ich wątek nie był najważniejszym, a cała historia raczej działa się w świecie dorosłych. Co do obsady - Emma Roberts jak zwykle irytująca, Taissa Farmiga jak zwykle bez wyrazu, Evan Peters jak zwykle zakochany (:D), natomiast Jessica Lange i Kathy Bates jak zwykle świetne. Lana Banana ujdzie ;) Podsumowując - oby jak najmniej małolatów! :P Bo niestety póki co trzeci sezon przypomina mi Sabrinę nastoletnią czarownicę połączoną z serią o Harrym Potterze... Horroru na próżno szukać (jedynie początek dał radę). Wiem, że nie ma co oceniać sezonu tylko po pilocie, więc trzymam kciuki, aby to wszystko poszło w dobrym kierunku, bo potencjał mimo wszystko nadal jest! ;)

użytkownik usunięty
Zuzhet88

Zgadzam się w 100% ! :))

Zuzhet88

Potwierdzam ... z trailerow wynika ... ze 2 odcinek zapowiada sie lepiej ... :D po pilocie nie ma co oceniac .. bo dopiero poznalismy historie i postacie :-) :-)

ocenił(a) serial na 6
kam001

Trailerów nigdy nie oglądam, więc wierzę ci na słowo! :) Ogólnie jestem pozytywnie nastawiona, do pierwszego odcinka mam właściwie tylko jedno zastrzeżenie - za dużo małolatów. Oby rzeczywiście w następnych odcinkach te proporcje się zmieniły i na pewno będzie super! ;)

Zuzhet88

Z tego co widze bedzie ciekawiej :-) :-) bedziemy mogli bardziej poznac woodoo queen tak mysle

ocenił(a) serial na 10
kam001

voodoo queen już kocham po scenie z "mon cherie... What she did to you?"

octavessens

Ciekawa postac ... no zobaczymy ... :-) :-) :-) :-)

kam001

ag trailera i materiałów promocyjnych króloa voodu zapowiada się emga ciekawie i tez z niecierpliwościa czekam an pojawienie się jej :D

slodziutka

dokładnie ... myślę że twórcy zadbali o to by relacja między VooDoo Queen, Fioną i LaLaurie była na poziome :):) no ciekawe jak to się rozwiąże skoro Fiona szuka czegoś na "młodość" :D LaLaurie wg mnie nie umarła (już ktoś to powiedział tu) aczkolwiek została jakoś "uśpiona" przez VooDoo Queen ... no will see ... :):):):)

kam001

i troche wątek "nastoletnich7 czarownic" przez to kuleje ;) Ale moze się ejeszcze rozwinie.

slodziutka

nastoletnie czarownice ... no cóż jak ktoś to dobrze ujął "Sabrina", jakieś trochę drętwe to niby czarownice ... ale postać Nan i Quennie uwielbiam :D Farmiga jak to Farmiga, a Roberts jest mi obojętna ...:D

Zuzhet88

Dokładnie "Sabrina..." trafiłas w 10 :D

slodziutka

no coś w tym jest

slodziutka

Zgadzam się. Ale kota brak:D

Ja tam czekam na 2 odcinek to powiem. Ale na razie to murzynka jest najlepsza.

A kto bedzie z gościnnych? Podobno młoda Moira wraca?

eowine

wraca będzie w dalszych odc ... jeszcze Patti LuPone zagości i paru innych

kam001

Super wiadomosc :D a tej drugiej nie kojarze.

Wiadomo kiedy będzie?

eowine

nie wiem dokładnie ...

http://www.filmweb.pl/person/Patti+LuPone-9208

kam001

O to w szoku jestem, ja tu sie przyzwyczailam ze jestes guru i wszystko tu wiesz.

eowine

ta

kam001

No gdzie spojrze, na temat czy post, to wiesz wszystko.

eowine

bez przesady

kam001

Jakos tak mi sie zapamietało. To zawsze pytam.

eowine

jak coś wiem to informuje :D

kam001

No to powiem Ci, że dużo wiesz.:)

eowine

:D gracias

kam001

you're welcome

eowine

dobra episode 2 już na dniach więc niedługo się zobaczy ... :D

kam001

chociaz powiem ci ze na promo to tak lekko chcialo mi sie smiac jak Emma mówi do Violet ..ze przeprasza ze ukatrupiła...JEJ chłopaka.. Moze jakos by to było do pomoniecia... gdyby nie ten dziki s*eks który z Peteresem odstawili w hotelu, ze policja przyjechała.

eowine

nie ingeruje w życie prywatne :D

kam001

jakos za mocne to było...:D