PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94275}

Anioły w Ameryce

Angels in America
2003
7,8 10 tys. ocen
7,8 10 1 10194
8,7 13 krytyków
Anioły w Ameryce
powrót do forum serialu Anioły w Ameryce

Arcydzieło!

ocenił(a) serial na 10

Zarówno jesli chodzi o filmy telewizyjne, jak i kinowe - gdyby wyświetlali "Anioły" w kinach pewnie miałyby spore szanse na Oscary. Rewelacyjny Pacino - jedna z najlepszych ról w jego przebogatym dorobku, kroku dotrzymują mu własciwie wszyscy aktorzy - zwłaszcza rewelacyjna M.L. Parker... do tego reżyseria stylizowana momentami na teatr - coś wspaniałego... Więcej takich seriali!

ocenił(a) serial na 10
pablo_yabollo

a ja wolę Justina Kirka i Jeffreya Wrighta, są genialni! ale oczywiście cała obsada jest znakomita. nie tylko reżyseria jest teatralna, ale i scenografia - czasami mam wrażenie, że pokój Priora jest na scenie, a gdzie za kamrą siedzi w milczeniu widownia

ocenił(a) serial na 10
bemolka

praktycznie nie ma słabych ról w "Aniołach":) a dla Kirka to może być trampolina do wielkiej kariery...

ocenił(a) serial na 10
pablo_yabollo

mam nadzieję :) był cudowny w ostatnim odcinku! najbardziej, gdy powiedział "but in the summer...it's a sight to see"

ocenił(a) serial na 9
bemolka

wydaje mi się, że jeśli film powstaje na podstawie sztuki, to to w filmie widać.. nie wiem dokładnie, na czym to polega - ale klimat jest inny. bardziej wyciszony.

podobało mi się, że jak na hbo - efekty specjalne były właściwie bez zarzutu. zupełnie co innego niż w *diunie 2000*..

użytkownik usunięty
gw1azdeczka

Bosze!! Anioly w jednym zdaniu z Diuna 2000 :) ratunku!!

użytkownik usunięty

Bosze!! Diuna 2000 w jednym zdaniu z Aniołami :) ratunku!!

ocenił(a) serial na 10

odezwał się ktoś, kto Aniołów nie oglądał... ;)

gw1azdeczka

a może wiesz czyj aniol toważyszył royowi w ostatnich latach zycia

użytkownik usunięty
pablo_yabollo

Ja byłem powalony Meryl Streep całkowicie mnie zaskoczyła jako Rabin, oraz Mary Louis Parker i Patrickiem Wilsonem, w ogole wszyscy byli porażający w tym filmie.