PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63889
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Po tym odcinku z tego co zdążyłem zobaczyć mogę stwierdzić że był całkiem dobry

ocenił(a) serial na 7
rafiq11

zabrakło mi tylko Roya...skoro wspominaja o nim regularnie to nie powinien poprosic go o pomoc ? RedArrow, GreenArrow, Malcolm, Slade, Nyssa Omg czy mógłby byc lepszy team ? no może jeszcze + Flash (ale to by byla gruba przesada)

ocenił(a) serial na 10
coolerss

Ja proponuje jeszcze Supergirl ściągnąć do pomocy :D (no dobra ona ciut zajęta teraz , ma większe problemy)

rafiq11

OMG...bardzo...intensywny odcinek...wydaje mi sie ze mialam ciarki wszędzie i to cały czas. Nie mam pojecia jak to sie stało ze doszlam z tym lamerskim i głupim sezonem do takiego stopnia ekscytacji. Od kilku odcinków w ogole nie wiem co sie tutaj dzieje i szkoda ze nie moze byc tak caly sezon. Najlepszy przedostatni odcinek od 2-go sezonu, moim zdaniem.

Chase jest tak obłąkany ze to az fascynujące. Wszystko co o nim myslalam w koncu sklada sie do kupy. Zebranie wszystkich na wyspe było jego master planem od początku. Zwabienie Olivera do miejsca gdzie wszystko sie zaczęło, gdzie zdecydował ze bedzie potworem, dokladnie tym ktory zabil mu ojca jest tak ironiczne ze az piękne. Tak samo jak fakt, ze tym razem Oliver opuści wyspę jako bohater a to całe swoje "darkness" zostawi tam gdzie jego miejsce, czyli na Lian Yu.

Chase jest ponadprzeciętnie inteligentny ale koniec końców nic nie rozumie. Pomysł, zeby porywać po kolei Oliverowi najblizszych mu ludzi jest oczywiscie bezbłędny, bo ci ktorych kocha są jego największą siłą a samotny Oliver to słaby Oliver. Z drugiej strony miłość to najpotężniejsze uczucie które zawsze napędzało Olivera. Żeby uratować najbliższych zrobi dosłownie wszystko, zbrata sie nawet ze swoimi śmiertelnymi wrogami. Taki Oliver to najgroźniejszy Oliver. Biedny Chase tylko strzela sobie w stope:(:(

Bardzo podobało mi sie jak Oliver zareagowal na porwanie Williama. Tzn żeby nie bylo-nie trawie dzieciaka i w ogole mnie nie obchodzi, obchodzi mnie Oliver i to ze jego obchodzi. Porwanie niewinnego dziecka to zdecydowane przegięcie. To tylko dziecko, głupie, ale dziecko. Tak btw - "rozmawianie z Villanami i psycholami/seryjnymi/masowymi mordercami powinien w przyszłości wpisac sobie do CV w rubryce "zainteresowania".

Biedny Lance, dajcie mu spokoj.... Oliverowi też. Juz nie moga patrzec jak wszyscy po kolei go torturują (tak w ogole nie pamietam zebysmy widzieli jak Oliver dorobił sie poparzeń na plecach). Miło było popatrzec po ponad roku na szcześliwego Olivera, który nie wygląda jak nieszczęśliwa łajza. Chociaz trwało to pięć minut.

Malcolm Merlin mówi z sensem.....ta gadka do Olivera była najlepszym tekstem ever w jego wykonaniu. Myśle ze mozna powoli żegnac sie z tym bohaterem.

m_lenna

aaaaa jeszcze przykra wiadomość. Po tym odcinku obawiam sie ze Prommy nie przeżyje tego sezonu. Więzienie to głupi pomysl biorąc pod uwage ze udało mu sie uwolnic nawet z tego Argusowego. Oliver na 100000% go nie zabije. Wydaje mi sie że jedyny sposób na rozwiązanie tej sytuacji to Adrian który zabija sam siebie. Chciał doprowadzić Olivera do samobójstwa ale koniec końców sam je popełni.

ocenił(a) serial na 8
m_lenna

Albo Slade go dziabnie, też może być taka opcja, chociaż po namyśle stwierdzam, że samobójstwo Chase'a byłoby bardziej widowiskowe niż takie górowanie Deathstroke'a nad nim :)

359

Ale...ale...ja nie chce żeby Prommy umarł. Ale jak juz ma umrzec to samobójstwo jest chyba najlepszą opcją. Ale moze takie wiesz...nieudane na przyklad:P
Typu niech będzie w śpiączce.

359

Nie zdziwiłbym się na takie rozwiązanie GDYBY Manu był aktorem, na którym szefostwo może polegać :P Slade może robi hajpa wśród widzów ale to nie jest tak, że twórcy dadzą coś tak 'świetnego' postaci Slade'a aby Manu mógł dyskutować lepsze warunki (zakładając, że nie uśmiercą Slade'a).

ocenił(a) serial na 8
matiiii

No właśnie, mogą go uśmiercić jeśli Manu zgodził się zagrać ten jeden ostatni raz, ale mam nadzieję, że tak się nie stanie, bo podejrzewam, że umrze także Malcolm, który zawsze poprzez swą obecność wprowadzał akcję i był takim "zapasem". Gdyby zabili też Slade'a nie zostałby nikt. Boomerang aż tak ważny nie jest, a z postaci Nyssy w wątku z Talią wyciągają ostatnie soki jak z Merlyna, sama Nyssa może także umrzeć w finale przecież.
Wtedy na sezon 6 zostałby jedynie Vigiliante, który był i się zmył, no i Black Siren, która wg mnie powinna być postacią powracającą co jakiś czas, a nie postacią regularną. Swoją drogą Dinah i Laurel-2 w jednej drużynie? Dwa wyjce? Widać, że to lekkie upychanie Cassidy na siłę. Pojedynek między nimi w finale? Jak najbardziej na plus. Działanie w jednej drużynie już nie.

359

W sumie.. na dobrą sprawę wiele osób może lub mogłoby zaliczyć śmierć w finale np. Boomerang obecnie eksploatowany przez WB/DC w "Legionie samobójców" więc, teoretycznie, ma największe szanse na odstrzał. Nyssa po prawdzie tak jak mówisz również. Kto wie, czy to nie będzie 'krwawy' finał jak na Arrow.

Zgadzam się. Biorąc pod uwagę drame z Quentinem z tego odcinka również widziałbym Black Siren jako postać powracają ale z pewnością nie regularną. I byłaby ciekawym przeciwnikiem dla Dinah, przynajmniej jeśli chodzi o aspekt efekciarski.

m_lenna

Mnie ten szczęśliwy Oli nie przekonał, imprezka wypadła straaaasznie sztywno mimo że dostała z 10 minut czasu antenowego, kompletnie nic tam nie było, losowe rozmowy części teamu, w jaskini zazwyczaj jest luźniej. Wiem że Amell to nie jest taki typ wodzireja, akceptuję to, ale oglądałem kilka konwentów z nim i serio stać go na więcej niż taki żarcik, że jak będzie miał wreszcie trochę wolnego, to sobie kupi skarpety.
Na imprezie nerdów przynajmniej by w coś pograli, albo się urżnęli, a tak Lance spóźnia się na posiadówkę, na której z pięć osób kręci się bez ładu i składu wymieniając dialogi z korporacyjnej windy.

majinus

Stephen Amell niedawno pojawil sie na imprezie urodzinowej Barrowmana w samych gaciach i bawił sie w striptizera. Myśle ze z cala pewnoscia mozemy założyć ze stać go na więcej LOL, bo ON JEST typem wodzireja. Tylko ze Stephen to nie Oliver a do tego drugiego taka imprezka jak najbardziej pasuje, tak samo jak tekst o skarpetach. Sam zreszta przyznał ze to dla niego trudne.

Zreszta...Jezu...facet myślał ze idzie na kolacje ze śniadaniem a tu taka "niespodzianka". Tez bym nie była w humorze:P

Ja lubie takie sceny od czasu do czasu bo przypominaja ze ci bohaterowie maja normalne życie i czasami robia normalne rzeczy. Typu obchodza urodziny.

m_lenna

No takim typowym wodzirejem to on nie jest, bo sprawę z gatkami zapoczątkował zdaje się Barrowman, który na jakimś konwentowym zjeździe zaczął robić za striptizera, kojarzę. W każdym razie, Amella na pewno stać na lepsze dżołki niż ten o skarpetach. Jeszcze żeby inni imprezowali w najlepsze, to by jakoś przeszło, ale niestety, od początku do końca wszyscy byli niemniej drętwi od Olivera i w ogóle nie czułem, żeby ktokolwiek chciał robić/być na tych urodzinkach ;D To tylko potwierdziło, że te postacie nie mają kompletnie nic napisane poza swoją rolą w teamie.

m_lenna

Też mam takie wrażenie, mimo, że tego nie chcę :( Ale nie będę martwił się na zapas, byle do czwartku..

m_lenna

Już wie dlaczego odchodzi w planach jest 5 sezon Torchwood Jack Harkness powraca

ocenił(a) serial na 7
rafiq11

Odcinek bardzo dobry.
Retrospekcje wyśmienite, aktorzy świetni, walki dobre...
No i Slade na końcu, aż się prawie ze szczęścia popłakałem.
Promek jest perfekcyjny, to samo Kovar.
Po tym odcinku zmieniłem ocenę z 8 na 9.

No i w końcu w finale nie chodzi o ratowanie miasta, nie podgrzeją tego kotleta po raz piąty :)

Goku_from_DBZ

ta fascynacja niektórych jest trochę niezdrowa, bo jak może się podobać taki psychopata.

rafiq11

Bo jest seksowny?

m_lenna

- Why are you back Manu?
- For the Chicks.

ocenił(a) serial na 8
rafiq11

Może nie tyle psychopata, ale wrażenie jakie po sobie pozostawia, robi po prostu dobre show. Takie Darhk albo Ras al'Ghul niezbyt mi przypadli do gustu, już się nie czuło takiej ciekawości co będzie się działo jak przy Merlynie i Sladzie. Te wrażenia ponownie powróciły wraz z Prometeuszem. Swoją drogą w finale sezonu i już także w ostatnim odcinku pokazali wszystkich żyjących głównych antagonistów serialu co także zwiększyło tempo akcji i ciekawość tokiem wydarzeń.

359

wszelkie cechy medyczne psychopaty spełnia

ocenił(a) serial na 7
rafiq11

Eee, spokojnie :P
Mi chodziło głównie o zajebistość tej postaci i długo oczekiwany jej powrót, nie jestem jakiś fanboyem...
Po prostu w finale dostaniemy wszystkie fajne postacie na raz: Chase, Slade, Malcolm, Nyssa...

I z tymi łzami to lekko przesadziłem, miałem po prostu szeroki uśmiech na widok ulubionej postaci ( Chase na bliskim 2 ).