PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63897
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Bo poprzedni temat skończył nam się po 2 dniach :) A jak to wcześniej wspomniałam, sesyjki AA
gdzieś się muszą odbywać :P

ocenił(a) serial na 3
bzyczek881126

No to szykuje się restart uni. Flash się rozpędzi i cofnie w czasie tylko jestem ciekaw do jakiego momentu.

ocenił(a) serial na 8
kosciolek8

fani obstawiają że w Arrow będzie to początek sezonu 3, wtedy np Sara jeszcze żyje :) i dostaniemy ją w spin offie

użytkownik usunięty
bzyczek881126

To cały 3 sezon do kosza, brak genezy zmiany Laurel, dojrzewania Olivera, wyboru Felicity. Brak katalizatora.

Dobry kontrargument na teorię o cofaniu czasu. Już na spokojnie mogę powiedzieć, że nie widzi mi się takie rozwiązanie - są rzeczy w s3 które faktycznie mogłyby ulec zmianie ale są też rzeczy, których nie da rady zmienić bo byłyby zmianami bez sensu. Zresztą po najnowszym odcinku Flasha raczej wątpię, aby Barry miał zamiar cofać się bardziej niż jeden dzień (albo w ogóle, jeśli to od niego będzie zależne). W przypadku teorie bambi swego czasu można łatwo było oddzielić pewne sceny od innych scen na potrzeby teorii - tutaj już nie za bardzo idzie to zrobić.

użytkownik usunięty
matiiii

Pisze tu na Twojego ostatniego posta bo mi się nie wyświetla.
W ostatnim trailerze, te wydarzenia sprawiają, że time travel wydaje mi się kusząca:
1. Lance wkracza do Arrowcave, całkowite zdemaskowanie Olivera. Lance nie porzuci zemsty, chyba że zginie.
2. Oliver opuszcza SC swoją Itakę, miasto które kocha i do którego nie może wrócić. Ja traktuje ten serial jak Odyseje.
3. Arrow team ląduje w Lidze - swoistym więzieniu, w szczególności Felicity, która nie może się ta rozwijać, przecież ona nie chciała tkwić nawet w Arrowcave.
4. Oliver jest przekonany o fatum i poddaje się woli Rasa, przecież to całkowite zaprzeczenie jego wyboru tożsamości. To Oliver ma być ostatecznym wyborem nie Arrow, nie nowy Ras.
5. Po akcji z Thea jako zabójczynią mam wrażenie, że twórcy szaleją jakby chcieli powiedzieć na końcu gry sprawdzam i mamy was.
Wiem, że teoria o time travel jest nielogiczne i sama nie chciałabym aby się sprawdziła. Tylko w jaki sposób Oliver mógłby wrócić do domu i po tych wszystkich wydarzeniach stać się wyluzowanym Green Arrow ? Oczywiście zawsze pozostaje powrót do teorii bambi8 o śnie. Ewentualnie mgliste wypowiedzi producentów, że serial nigdy nie będzie taki sam:)

Wow, też nie widziałem ale teraz widzę mojego posta - jak byłaś w stanie go przeczytać kiedy go 'nie było'? xP
Dzięki za odp. :) W sumie to faktycznie ciężko cokolwiek wykombinować, jak można byłoby sprawić, że Oliver wraca do domu jak gdyby nigdy nic. Póki co obstawiam, że w oczach reszty świata Roy może być GA - Oliver oczyszczony. Lance w to nie wierzy ale skoro przyznał się ktoś do bycia Arrow to nie ma za wiele do powiedzenia. Poza tym po cichu liczę, że jest jeszcze nadzieja dla Lance'a i że oprzytomnieje w końcu (serial w końcu nie jest jakimś wielkim dramatem, gdzie nie może mu się 'odwidzieć'). Pozostaje też kwestia, że tożsamość Olivera może być znana światu, jak w 'Smallville' - też inne spojrzenie na serial (tyle, że obecny Lance na to nie pozwoli, musiałoby mu się właśnie odwidzieć). Po prostu uważam, że podróż w czasie to najprostsze rozwiązanie i chyba wolałbym coś trudniejszego (chociaż scenarzyści mogą równie dobrze zrobić kaszane i nic z tego). Albo jak w temacie o odcinku: Oliver na koniec tego sezonu zostaje Rasem, ale dopiero początek następnego sezonu będzie opowiadał o 'wyjściu' Olivera z Ligi.

użytkownik usunięty
matiiii

No tak Lance'owi może się "odmienić", co za problem w końcu każdy w tym serialu zmienia zdanie po 5 razy:) Potencjał Ligi może zostać wykorzystany do oczyszczenia Olivera, nie takie rzeczy się działy. Pożyjemy, zobaczymy.
"Na marginesie" wielkie odliczanie przed nowym odcinkiem GOT już trwa?:)

Potencjał Ligi, no tak, i wszystko staje się jasne :D
No baa! Jak co roku emocje biorą górę i fana czeka 10/11 najpiękniejszych tygodni w roku (albo i nie, w zależności co sobie D&D powymyślali) :)))

ocenił(a) serial na 8

co do Laurel może zostać Black Canary za namową siostry (naciagane ;p ale...), Oliver właśnie będzie wszystko pamietał (nie wiem jak to możliwe ale może jednak) i to doprowadzi do tego że zacznie inaczej postrzegać sprawy :) a Felicity?... nie wiem :p
spekulacji full i tak pewnie wyjdzie inaczej :)

użytkownik usunięty
bzyczek881126

Wiesz co jeszcze raz przemyślalam teorie z Flashem i w kontekście ostatniego trailera, chyba rzeczywiście ku temu ten sezon zmierza. Coś jak 2x23 tylko na większą skalę. Wtedy przemyślenia bambi8 o tym, że wydarzenia odpowiadają lękom Olivera mają sens. Cały sezon to projekcja, dzięki czemu możliwa jest eskalacja wątków ze zdemaskowaniem Olivera.
Dla mnie Flash wraca do pierwszej sceny z Count Vertigo, który zostaje złapany. Wtedy Ray nie kupuje firmy, nie ma śmierci Sary, Oliver jest w związku z Felicity i staje się bardziej wyluzowany. Oczywiście tak jak we Flashu mamy nowego większego wroga tj. H.I.V.E. Nie podoba mi się to rozwiązanie, bo to pogrywanie z widzem, zamiast sezonu 4 mamy sezon 3 b i pozostaje kwestia retrospekcji:)

Ok, co takiego ma miejsce w tym trailerze, że 'kupiło' Cię takie rozwiązanie? :)

ocenił(a) serial na 8
carolina_liar

głupi filmweb :P nie chce mi sie wkleic :(((

ocenił(a) serial na 8
carolina_liar

http://starlingsmoaked.tumblr.com/post/114691218632/arrow-season-finale-time-tra vel-lets-do-it

ocenił(a) serial na 9
bzyczek881126

kierwa i po co ja tu wchodziłem?
Po co takie zdjęcie do neta wyciekło?
Teraz się nie mogę tego odcinka doczekać.

ocenił(a) serial na 8
eath09

haha miałam tak samo, zawsze sobie obiecuję że kończe ze spoilerami ale nigdy mi nie wychodzi :D
nic sie w dzisiejszych czasach przed fanami nie ukryje...:P

ocenił(a) serial na 10
Kawusia25_2

Tytuł odcinka 3x21 to "Al Saheem".
Tytuł odcinka 3x22 to "This Is Your Sword".

SapphireBlue

3x21 to "Al Sah-him". Tak jest pisownia, potwierdzona przez jednego ze scenarzystów odcinka.

ocenił(a) serial na 8
Kawusia25_2

dialog z nadchodzącego odcinka 3x18 : "You were more than 'just friends'. I saw it in your eyes"

ocenił(a) serial na 5
bzyczek881126

możliwe że to Mama Smoak o Felicity i Olivierze :-)

ocenił(a) serial na 8
carolina_liar

tez mam taka nadzieję, albo Palmer do Felki :) ale i tak chodzi o Olivera :D

ocenił(a) serial na 8
Kawusia25_2

dodatkowo Guggenheim potwierdził na tumblr, że zobaczymy w tym sezonie Arrow jeszcze jeden ślub ...:) no ciekawe...:P

bzyczek881126

Ktokolwiek cokolwiek obstawia? Bo nie mam pojęcia o kogo może chodzić.. :D

ocenił(a) serial na 8
matiiii

no w tym przypadku to chyba może być każdy :P chociaż ja tu nie widzę żadnej sensownej odp...dla mnie, na tym etapie to nikt do żeniaczki się nie nadaje :P

bzyczek881126

Właśnie mam tak samo.. :/ Pewnie rozejdzie się koniec końców o jakieś nic nie znaczące, 10-planowe postacie.. :D

bzyczek881126

Widziałam przeróżne frapujące teorie, że pobiorą się:
1.Oliver i Nyssa, ze względu na LOA. Potem by się rozwiedli, a Nyssa stanęła na czele Ligii. Trochę nie pasuje, bo według słów Guggenheima, jak odpowiadał na tumblr, raczej można przestać być Ra'sem tylko z chwilą śmierci.
2. Felicity i Palmer. Scenarzyści są tacy szaleni, że mogliby coś takiego zrobić, a Felicity nawet po słowie "tak" uciekłaby do Olviera. Jak szaleć ze scenariuszem to na całego :D
3. Oliver i Felicity. Mało kto w to wierzy.
4. Kolejny ślub Diggle'a i Lyla. Dlatego, że niektórzy wierzą w teorię, że będzie reset (patrz. "The Flash") sezonu i czas przeskoczy do 3x01
5. Thea i Roy, bo on będzie śmiertelnie ranny.
Żadna z teorii może się nie sprawdzić.

bambi_8

Jak dla mnie.. wszystkie opcję możliwe, nic mnie już nie zdziwi w 'Arrow'.

ocenił(a) serial na 10
bambi_8

A może Oliver zostanie zmuszony przez Ra'sa do ślubu z tą kobietą z najnowszego trailera.

SapphireBlue

Widziałam wiele spekulacji kim jest ta kobieta. Z wieku najbardziej pasuje na matkę Nyssy. O ile można określić w jakim jest wieku, skoro Ra's ma Lazarus Pit.

użytkownik usunięty
bzyczek881126

Dołączając do zabawy:
a) opcja romantyczna: Maseo i Tatsu (odnowienie ślubów małżeńskich),
b) opcja szalona: Oliver + "Shado" w Honkongu
c) opcja klasyczna: idąc tropem bukietu, Felicity w dowolnej konfiguracji :D

Nr b) rzeczywiście szalone :D Nr a) wydaje mi się całkiem prawdopodobne (w zależności jaki czeka los Maseo na koniec - wzorem poprzednich sezonów pewnie powinien umrzeć w finale ale może teraz będzie wyjątek od reguły..). Opcja c) mnie rozśmieszyła z tym "Felicity w dowolnej konfiguracji", haha xD

ocenił(a) serial na 8
Kawusia25_2

jak zwykle świetny FanArt od BossLogic - Oliver jako Ras w stroju LoA :))
https://twitter.com/Bosslogic/status/581646704635609089/photo/1

ocenił(a) serial na 5
Kawusia25_2

https://twitter.com/CW_Arrow/status/583675623995899904

OMG!

ocenił(a) serial na 3
carolina_liar

Myślę, że to fake scena między Oliverem a Felicity. I to będzie przed tym nim zostanie Rasem i będzie musiał pozbyć się największego lęku i w tym jego wyobrażeniu pewnie później ją zabija. Kim jest ta babka w ogóle w tej szacie?

ocenił(a) serial na 5
kosciolek8

ja myślę, że scena jest prawdziwa:-) guggentroll nie jest takim draniem... caly twitter szaleje:-P a co do tej babki to nie mam pojęcia... może to kolejna w wyścigu na Ras'a :-)

carolina_liar

moze Talia?

ocenił(a) serial na 8
carolina_liar

oj dokładnie, jazda bez trzymanki :D

ocenił(a) serial na 5
bzyczek881126

te wszystkie rzeczy wydarzą sie w 19 odcinku czy są pozbierane z 5 kolejnych?

carolina_liar

na pewno 19 i 20, może też 21 odcinek. Oliver w trailerze Flasha był w stroju Ligii, więc w 20 lub 21 odcinku "Arrow" zostanie Dziedzicem Głowy Demona. Na jakiś czas, bo finał sezonu pewnie wszystko wyprostuje.

ocenił(a) serial na 10
Kawusia25_2

Opis odcinka 3x20 - "The Fallen"

WEDNESDAY, APRIL 22

ARROW
“The Fallen” — (8:00-9:00 p.m. ET) (Content Rating TBD) (HDTV)

BACK TO NANDA PARBAT — Ra’s al Ghul (guest star Matt Nable) finally makes Oliver (Stephen Amell) an offer he can’t refuse. The team joins Oliver on his journey to Nanda Parbat where a heartbroken Felicity (Emily Bett Rickards) decides to take matters into her own hands. Antonio Negret directed the episode written by Wendy Mericle & Oscar Balderrama (#320). Original airdate 4/22/2015.

Źródło:http://www.spoilertv.com/2015/04/the-cw-primetime-listings-for-week-of.ht ml

użytkownik usunięty
Kawusia25_2

Czy to prawda, że Roy zginie? Ktoś to potwierdził z twórców?

Nikt by tego nie potwierdził, że to on, nawet gdyby o niego chodziło. Producenci potwierdzili tylko, że zginie ktoś w 19 odcinku. Nie wiadomo czy jakaś ważniejsza czy mniej ważna postać. Pojawiły się nowe zdjęcia Haynesa z planu, więc być może postać przeżyje. Bardziej jest prawdopodobne, że Roy dalej będzie w więzieniu, więc nie kręcono z nim scen po 19 lub 20 odcinku. Może być też tak, że Oliverowi lub Malcolmowi uda się go wyciągnąć z więzienia. Roy zostanie ranny i jego upozorowana śmierć sprawi, że zniknie z radarów stróżów prawa. Moim zdaniem zginie Thea, zabije ją Ra's, Oliver poświęci się, aby dzięki Lazarus Pit wróciła do życia. W nowym trailerze jest scena, gdy Ra's mówi, że powtórne narodziny są brutalnym aktem. Do Nanda Parbat w 20 odcinku polecą Oliver, Diggle, Felicity, Malcolm, Thea. W mieście, aby je strzec, zostaną Laurel i Ray, może im pomagać Nyssa. Thea po śmierci i wskrzeszeniu (jeśli sprawdza się te przewidywania) będzie miała inny charakter, bo Lazarus Pit zawsze wpływa na umysł takiej osoby. Nie wiem czy w takim razie Oliverowi uda się uratować duszę Thei, a jest to jeden z tematów tego sezonu.

użytkownik usunięty
bambi_8

Liczyłem na to, że Thea przeobrazi się w 'Speedy' - tą z komiksów po śmierci Roya.
Dziękuję za odpowiedź :)

Kawusia25_2

Tytuł finału sezonu, czyli 3x23 "My name is Oliver Queen". Kryzys osobowości zostanie zażegnany, Arrow i Oliver będą mogli współistnieć. Problem z Ra'sem i Ligą Zabójców widocznie jakoś zostanie rozwiązany na finał i nie przeciągnie się do 4 sezonu. Właściwie 1 odcinek 3 sezonu już to zapowiadał, więc tytuł odcinka był tylko formalnością.
Zdjęcie z czytania finałowego scenariusza
https://pbs.twimg.com/media/CCFLVh2UEAEYp7u.jpg

bambi_8

To teraz pozostaje pytanie: w jaki sposób zostanie zażegnany.
btw. fajna fota, najlepszy Brandon xP

matiiii

Nie ma Arrow, będzie Green Arrow i lżejsza formuła serialu. Pewnie nie za lekka, w końcu nie ma tak dobrze :D), Takie najczęściej są przewidywania fanów, po tym jak bardzo Amell ekscytuje się przyszłym trailerem sezonu 4, który ma być w lipcu na ComicCon.

ocenił(a) serial na 10
Kawusia25_2

OLIVER Zostanie następcą demona

Kawusia25_2

3x20
Promo amerykańskie
http://www.youtube.com/watch?v=_Tbcb_sSAVA&feature=yout u.be
promo nowozelandzkie
http://www.youtube.com/watch?v=IWgCPqrrKEk&feature=yout u.be
promo kanadyjskie
http://www.youtube.com/watch?v=cnoj2Lyr5c8

Pod koniec sezonu dojdzie do konfliktu między Oliverem i Digglem. Problem z zaufaniem, nie wiadomo o co dokładnie chodzi, ale konsekwencje tego przejdą do sezonu 4. Niedawno David Ramsey wypowiedział się na MegaCon, że kiedy widzowie poznają ojca Felicity zrozumieją dlaczego jest ona takim geniuszem komputerowym. Na pewno będzie to sezon 4, ale być może jeszcze na koniec 3 będzie coś o tym ojcu. Sprawa z Ra'sem spowoduje nieodwracalne szkody. Przy czym według producentów na koniec sezonu ma dojść do czegoś radykalnego, ale według nich odświeżającego . Oprócz tego, że Colton Haynes nie powróci do stałej obsady serialu w sezonie 4, prawdopodobnie przynajmniej jedna osoba z serialu zmieni warunki pracy. Jedna postać wywodząca się z "Arrow" będzie kursować między 3 serialami (Arrow, The Flash, spinnoff) i w żadnym nie będzie na stałe. Nie może chodzić o Coltona, bo jego występy u producentów tych 3 seriali są pod znakiem zapytania, a ktokolwiek jest tym "podróżującym" aktorem/aktorką uzgodnił już warunki kontraktu. Diggle ma mieć w przyszłym sezonie dużą historię w "Arrow" w związku z HIVE, więc odpada. Poza tym niedawno Guggenheim potwierdził, że przed tą postacią i Felicity jeszcze wiele sezonów w "Arrow". Producenci zaprzeczyli także, że może chodzić o postacie Felicity lub Laurel. Barrowman potwierdził się sam w sezonie 4, producenci na razie nie wypowiadali się czy to prawda. O reszcie aktorów z głównej obsady nie było informacji czy zostają na 4 sezon. Być może chodzi o kogoś spoza głównej obsady. Coś takiego pasowałoby do Tatsu/Katany, ta postać odnalazłaby się w każdym z 3 seriali.

ocenił(a) serial na 8
bambi_8

A może po prostu Palmer? Widać, ze im się układa z Cisco, w Arrow może występować gościnnie, spinoff jest robiony też dla niego.

Zjacer

Nie, Palmer będzie jednym z głównych bohaterów w spinoffie, to jest potwierdzone przez producentów. Tak samo Caity Lotz zagra jedną z głównych bohaterek. Rola tej "podróżującej"postaci ma polega na tym, że będzie "skakać" między tymi 3 serialami, a nie będzie na stałe w żadnym z nich. Postać wywodzi się z "Arrow". Pierwszy o tym mówił Amell na jednym z ostatnich swoich spotkań z fanami. Gościnne występy będą zawsze, bo już kilka postaci zostało potwierdzonych. Na pewno Oliver będzie gościnnie w spinoffie. Amell był na nagraniach zapowiedzi tego nowego serialu. Materiał kręcono niedawno przez 2 dni. Tam pojawiła się min. Caity Lotz, jako blondynka. Czyli żadnych zmian w jej wyglądzie nie będzie. Kanadyjscy paparazzi twierdzą, że Sara stanie się White Canary, czarnym charakterem.

ocenił(a) serial na 10
bambi_8

...