PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63888
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Wielka rozpacz...

ocenił(a) serial na 7

Ze smutkiem muszę powiedzieć, że serial stacza się po równi pochyłej... Powiem szczerzę, że podchodziłem do tego serialu z wielkim entuzjazmem. Pilot zrobił na mnie ogromne wrażenie, banan na mojej twarzy widniał długo po skończeniu seansu. Można było pomyśleć "w końcu porządna produkcja o superbohaterze". Drugi sezon tylko utwierdził mnie w tym przekonaniu, akcja, krew i bardzo odważne posunięcia. Weźmy pod lupę śmierć Moiry Queen, powiedzmy sobie szczerzę, trzymała poziom i oglądało się ją bardzo dobrze. Rozczarowała mnie końcówka sezonu i "misterny" plan Slade. Ciężko mi było przełknąć to , że tak potężny wojownik głupieje i tworzy "armie mirakuru". Nie można zapominać o tym, że Deathstroke leje batmana, ale wybaczyłem, uznałem to jako lekcje scenarzystów. Przyszedł 3 sezon i czar prysł, w życiu, by mi do głowy nie przyszło, że napiszę pochwałę dla Laurel. Wcześniej była mega irytującą postacią, ale teraz (Boże, wybacz mi takie bluzki) jest w czołówce serialowej. Wszystko jest takie "nastolatkowe", uczucia, mieszanina i bełkot o "szukaniu siebie". Może się wydawać, że dialogi i sytuacje są żywcem wyjęte z głowy "problemowej" piętnastolatki. Ale koniec z krytyką, mam nadzieję, że to się zmieni, tym bardziej, że inni nie śpią. Tegoroczny Daredevil zmiażdżył konkurencję. rzucił nowe światło na seriale o superbohaterach, miejscami przypominał mi "Nolanowskiego Batmana", ale to dobrze. Pytanie tylko czy DC odda również mocno, bo nie oszukujmy się, ale Flash to meeega przeciętniak.

ocenił(a) serial na 10
bluearmy

No jasne że DC odda równie mocno a nawet mocniej bo z ATOMową siłą :D

ocenił(a) serial na 7
Raister

Niestety, ale postać Palmer'a nie zachwyca. Po wstępnych odcinkach można stwierdzić, że będzie to kolejny serial dla nastolatków.