PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63902
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Twórcy serialu zapowiadają na zakończeniu tego odcinka duży twist, którego nie spodziewają się widzowie. Jestem ciekawa czy macie jakieś domysły co takiego może się zdarzyć ?
Oliver znowu zostanie zabity.
Ra's zabije Malcolma.
Nyssa zdradzi Ra'sa.
Thea zawsze była świadoma, że zabiła Sarę.
Ra's użyje na kimś Lazarus Pit.
Ktoś z Team Arrow jest zdrajcą i pracuje dla Ra'sa.
Moja ulubiona teoria jest taka, że Ra's zabije Olivera, po czym okaże się, że akcja cofa się do 3x09, gdy Oliver spada ze skały i w 3x16 Ra's przywróci Olivera do życia.

bambi_8

Może Sara żyje.

ocenił(a) serial na 10
Glonojad16

Sarę już raz wskrzesili, teraz pora na kogoś innego... może matka Arrowa?

answerous

Jakby Sara "zmartwychwstała" to Oliver by się wkurzył i sam by ją zabił.

ocenił(a) serial na 10
bambi_8

Mi się wydaje że Olver zabije Malcolma. Może Ra"s zaoferuje mu układ że jak zabiję Malcolma to ten oszczędzi Thea?
a wiadomo że Oliver zrobi wszystko żeby ją chronić...
Wiesz na początku Odcinka jedzie do NP po to żeby ratować Malcolma ale w efekcie na koniec odcinka sam Go zabija?

ocenił(a) serial na 7
MagdaLena121

Nyssa ,,zdradzi'' Al Ghula..;D

ocenił(a) serial na 10
agueda0712

Mówię Ci Oliver zabiję Malcia;p

ocenił(a) serial na 8
bambi_8

Może będzie to coś związane z Maseo ... Może Maseo zabije Merlyna albo Nyssę
Ale myślę, że to będzie coś dotkliwego dla Arrowa

ocenił(a) serial na 5
bambi_8

Ja bym spodziewał się iż Arsenal odłączy się od Team Arrow i być może dołączy do Ra'sa by ten go szkolił.

ocenił(a) serial na 8
lukasoon

Raczej nie, ponieważ na Arrow24 są zdjęcia Arsenala jak zostaje aresztowany przez Lance'a, więc nie może Roy zostać w Nanda Parbat skoro mają go dopiero aresztować. :)

ocenił(a) serial na 8
359

Roy aresztowany w stroju Arrowa, chyba można to dodać??:D

ocenił(a) serial na 7
bambi_8

Totalnie nierealne: Okaże się, że Ra's ma syna Olivera i chce go trenować od małego i Oli musi zdecydować: Syn czy siostra :P

ocenił(a) serial na 5
Lares91

Przypominam, że prędzej czy później Arsenal odejdzie z TA wiec nie nazwałbym tej możliwości totalnie nierealną. Tym bardziej, że gdzieś pojawił się wpis, w którym odnosząc się do konkretnej sytuacji, zdjęcia na planie Arrow kręcono po raz ostatni.
Jednakże, opcja z chęcią trenowania syna Oliego nie jest najgłupszą (nią jest ulubiona teoria Bambiego). W komiksach (mając świadomość że serial nie jest ich odwzorowaniem) syn Oliego pełnił jakąś znaczącą pod względem umiejętności bitewnych rolę?

ocenił(a) serial na 7
lukasoon

On chyba później sam był Zieloną Strzałą

ocenił(a) serial na 5
Lares91

No tak, coś mi świta. Po tym jak Olie zginął na pokładzie samolotu. Było jeszcze coś z zakonem.
W każdym razie dowiemy się wszystkiego po najbliższym odcinku i jedno jest pewne. Będziemy narzekać na przerwę w emisji serialu.

lukasoon

Nie Bambiego, a Bambi, jestem kobietą. Lubię szalonego teorie, bo to ma być coś czego nikt z widzów na podstawie odcinków tego sezonu ma się nie spodziewać. Tak zapowiedzieli producenci i Amell. Dziecko Olivera na razie odpada, bo producenci nie ukrywają, że zostawiają ten wątek na później. We Flashu skorzystali tylko z okazji, że Oliver był w Central City, aby przypomnieć o dziecku, ale nic teraz z nim nie planują.
Może być coś z Royem, bo ma mieć znaczącą rolę w tym odcinku. Najważniejsi jednak mają być Malcolm i Nyssa. Ta ostatnia scena będzie należała jednak do Ra'sa. Dziennikarze widzieli wczoraj odcinek i z ich spoilerów można zsumować takie wnioski. Podobno tygodniami widzowie mają być pod wrażeniem tego co się wydarzy.

ocenił(a) serial na 8
bambi_8

tylko wiesz Bambi oni czasami przesadzają, wiesz Guggentroll jara się czymś a później okazuje się że to normalna scena itd...
z pewnością jakąś szaloną scenę zobaczymy :) mam nadzieję że będzie warta ich słów.
mnie chyba bardziej ciekawi moment z odcinka 3x18, dlaczego Roy w stroju Arrowa zostaje aresztowany przez Lance'a :))

ocenił(a) serial na 8
bzyczek881126

Może Lance ściga Arrowa, bo uważa, że jest on odpowiedzialny za śmierć Sar

ocenił(a) serial na 8
359

tez jest taka możliwość. teraz Lance nagrywa sceny z Joe z Flasha, tylko ciekawe czy to w Arrow bedzie czy we Flashu, myślę że pierwsza opcja, bo Cisco i Joe mają pojawić się w Arrow a to by wyjasniało radiowozy z Central City podczas aresztowania Roya

ocenił(a) serial na 8
bzyczek881126

Trochę niepotrzebnie wciągają bohaterów Flasha do Arrow. No, ale zobaczymy co z tego będzie ;)

ocenił(a) serial na 8
bambi_8

zgadzam się z Magdą :) obstawiam że Oliver zabije Malcolma aby chronić siostrę, a bardziej jej duszę, kiedy okaże się że na końcu odcinka będzie ona w Nanda Parbat i Ras każe jej zabić własnego ojca.

użytkownik usunięty
bzyczek881126

Jeśli "zabiją" Malcolma, to kto będzie wielkim "złym" serii ? Malcom, Slade i być może jednak Ras {daję mu jeszcze szansę :)} to prawdziwa esencja tego serialu - wieloma momentami dużo bardziej interesująca od głównego bohatera.
Prędzej spodziewam się zdradzenia Ligi przez Maseo - lub nawet przez Nyssę. W końcu ktoś tę biedną "osieroconą przez mistrza" Laurel musi wyprowadzić na prostą.

Wielkim Złym jest Ra's. Od początku sezonu tak jest, nic się nie zmieniło. To, że widzowie nie widzą na razie zupełnego sensu takiego stwierdzenia nie znaczy, że głównym czarnym charakterem jest ktoś inny.
Podobno w 3x15 nikt ma nikogo nie zabić. Przynajmniej jedna z dziennikarek stwierdziła, że w tym odcinku nikt nie zostanie "wykreślony" z serialu. Chyba chodziło jej o główną obsadę. Ale dodała, że nie znaczy, że nie stanie się tak w 3x16. Może coś co wydarzy się w 3x15 będzie miało swój dalszy ciąg w 3x16 i dopiero wtedy rozstrzygną się czyjeś losy. U wszystkich postaci mają nastąpić zmiany po tym odcinku.
Mam nową teorię, że Thea sama zgłosi się do Ra'sa, aby ratować Olivera.

użytkownik usunięty
bambi_8

Sorry, byłam nieprecyzyjna, przez "serię" rozumiałam cały serial "Arrow" i w zwiazku z tym upatrywałam w Merlynie głównego oponenta Green Arrow (Superman - Lex Luthor). Thea jest zdolna w tym momencie do wszystkiego, więc ten pomysł może jej przyjść do głowy. W końcu ona też musi odpowiedzieć sobie na pytanie kim tak naprawdę jest.
Generalnie jakoś nie spodziewam się po Rasie akcji typu: Merlyn walczy z Theą, czy Oliver z Malcolmem o przeżycie (nie podejrzewam Rasa o sadyzm). Poza tym otwarta zostaje kwestia rozstrzygnięcia pojedynku Ras - Oliver, skoro jego jedynym zakończeniem mogła być śmierć. Być może rzeczywiście Ras złoży Oliverowi ofertę wstąpienia do Ligi.

bambi_8

po co tracic czas na spekulacje i domysly? obejrzymy odcinek to sie wszystkiego dowiemy

mania19

Dla zabawy, z ciekawości, z nudów. Producenci zapowiedzieli, że nikomu nie uda się odgadnąć zakończenia tego, ale może ktoś będzie bliski prawdy.

ocenił(a) serial na 8
bambi_8

A gdyby pojawiła się postać, która już w serialu wystąpiła ? To mógłby być Tommy. W zwiastunach na video.anyfiles pokazane jest jak Ras kąpie się w tych swoich Jamach Łazarza, więc istnieje prawdopodobieństwo ożywienia kogoś.

ocenił(a) serial na 8
359

no tak ale aby być ożywionym przez Jamy Łazarza to trzeba dostarczyć ciało zmarłego stosunkowo szybko po śmierci inaczej nici z ożywienia :P

ocenił(a) serial na 8
bzyczek881126

Arrow nie trzyma się ściśle komiksów. Mogą tę sprawę pominąć. Swoją drogą nawet o tym nie wiedziałem, bo nie czytam komiksów :P

ocenił(a) serial na 8
359

wiem że się nie trzyma, dzieki Bogu :D ale w tej kwestii raczej by nie zmienili nic :)

ocenił(a) serial na 8
bzyczek881126

Myślę, że Thea zabije Merlyna. Oglądałem ostatni zwiastun. Wynika z niego, że Thea wydała Malcolma Lidze. Równie dobrze może go zabić.

ocenił(a) serial na 8
359

też tak myślę albo Thea albo Oliver :) ale chyba niestety kochany Malcio skończy swój żywot niedługo :(((

ocenił(a) serial na 8
bzyczek881126

Mnie osobiście Malcio trochę już denerwuje. Tu kogoś zabije, tam kogoś uwolni.
Nawet nie wiadomo czy go zaliczyć do czarnych charakterów skoro teraz są praktycznie kumplami z Olliem. Myślę, że najwyższa pora na niego. Niech da wykazać się Slade'owi. Tego najlepiej niech wcale nie zabijają :) To mój ulubiony bohater tego serialu, chociaż w 14odc zbytniego bałaganu nie narobił.
Ale czy Merlyn w tym sezonie zginie .... Nie do końca w to wierzę. W tym sezonie stawiam, że zginie Ras. Gdyby zabili Merlyna, to ubili by 2 złoczyńców w jednym sezonie (co za dużo to nie zdrowo).
No, ale niedługo wszystko się okaże :)

ocenił(a) serial na 8
359

wiesz ja nie jestem obiektywna bo uwielbiam Barrowmana :P i przez to Malcia, ale też czuję że już na niego pora, za bardzo próbują zrobić z niego pozytywna postać. Co do Rasa to będę ciut rozczarowana jeżeli zginie w finale, dla mnie powinni skończyć sezon właśnie taka scena która nic nie wyjaśni, dopiero premiera sezonu 4 na przykład by odpowiedziała na to pytanie :).niech Oliver ma wkład w zgładzenie Rasa ale to Nyssa powinna wbić mu sztylet w plecy :P

ocenił(a) serial na 8
bzyczek881126

Absolutnie się zgadzam :) I pewnie tak będzie. Ale skoro Ras na razie wystąpił w 3 odcinkach (4,9 i teraz 15) i pewnie jeszcze w 2-3 tylko wystąpi, to myślę że nie chcą za bardzo rozwijać tej postaci. Myślę, że gdyby Nyssa zabiła Rasa to ona byłaby w końcu ,,głównym złym'', np. w 4 albo 5 sezonie.

ocenił(a) serial na 8
359

Nyssa zła?/ no nie wiem, może zastąpić ojca i kierować się własnymi zasadami, nie ingerować później w życie Olivera i Teamu.
4 sezon to moja ukochana, długo wyczekiwana Bratva :) liczę na pożądny wątek z baddassem w tle, no i Oliver we flashbackach coraz bardziej staje sie zimnym zabójcą, ahh jak mi tej jego wersji brakowało :D

ocenił(a) serial na 8
bzyczek881126

A wiadomo już coś o 4 sezonie - co i jak ?

ocenił(a) serial na 8
359

no własnie nie :P ale wiesz my tu sobie spekulujemy z innymi że musi być wątek Bratvy w końcu no i HIVE i Diggle :) fajnie że chociaz zobaczylismy ostatnio brata Diggla :P

ocenił(a) serial na 8
bzyczek881126

A co to Bratva ? O Hive słyszałem, ale Bratva ...?

ocenił(a) serial na 8
359

no rosyjska mafia, bardzo potężna, do której przynależy Oliver, jest Kapitanem, mnie własnie strasznie ciekawi geneza jego członkostwa, jak piął się w górę aby zostać tym Kapitanem, jakie zadania musiał wykonywać, dodatkowo w jakich okolicznościach wykonano mu tatuaż na piersi itd. tyle niewiadomych :)

ocenił(a) serial na 8
359

http://arrow.wikia.com/wiki/Solntsevskaya_Bratva

bzyczek881126

dla mnie by bylo dziwne jakby Rasa zabil jakis pionek w stylu Olivera czy Nyssy

mania19

Jeśli Nyssa i Oliver to dla ciebie pionki, to chyba Ras musiałby popełnić samobójstwo, żeby zginąć z ręki kogoś godnego (Bruce Wayne też za cienki).

ocenił(a) serial na 10
bambi_8

Ras al ghul został zabity przez swoją córke Nysse w komiksie przynajmniej

TyrionLanister

a nie przez Talie?

ocenił(a) serial na 9
bambi_8

Nie ważne jak się zakończy, jak i tak trzeba będzie miesiąc czekać. ;/
Mnie tam zastanawia po kiego wuja Oliver pójdzie po Malcolma? Jedynie to mnie zastanawia w tej chwili.
A to coś co się stanie mam nadzieję, że na prawdę mnie zaskoczy, bo nawet "zabicie" Olivera mną nie szokło tak bardzo :D

ocenił(a) serial na 8
eath09

no a to ma byc podobno jeszcze większy szok niz zabójstwo Olivera:P
no ciekawe, właśnie teraz już nie ma powodu go ratować więc... czekamy do jutra :D

ocenił(a) serial na 6
bzyczek881126

Pewnie pojawi się dzifka z wifi i skasuje Rasowi konto na fejsie. :-)

ocenił(a) serial na 9
bzyczek881126

No właśnie " podobno" , te odcinki bez Olivera w Starling też miały być super zajebiste, dla mnie takie nie były :)

Będzie beka jak jakaś Amanda zadzwoni do Ras'a, żeby puścił Olivera i Diggle'a :v

ocenił(a) serial na 8
eath09

właśnie, Troll zawsze się jara tymi odcinkami a później wychodzi co wychodzi :P
lepiej się za bardzo nie nastawiać i być mile zaskoczonym :)

ocenił(a) serial na 5
bambi_8

Córka ubije ojca( nie mowa o Speedy), ewentualnie Marlyn w ostatecznej rozgrywce zapłaci krwią ubity prze Mistrza, zemsta Rasa zostanie raz na zawsze zaspokojona. Poza tematem Prócz całkiem niezłego pierwszego sezonu(, zdj. muzyka KLIMAT) reszta prezentuje się jak namiastka Mody na sukces:D Pozdr