PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644764}

Banshee

2013 - 2016
8,0 23 tys. ocen
8,0 10 1 22798
8,2 12 krytyków
Banshee
powrót do forum serialu Banshee

Trochę dziwny odcinek. O dziwo, nikt nie ginie. Była potyczka Hooda z Indiańcem, lecz dzięki inteligencji i "wrażliwości" kobiet, czerwony wciąż żyję.
Mam wrażenie, iż nastąpił przełom w Rebbece, po tym jak wujek ją ochrzanił.
Może być dość ciekawie.

rad_75

Moim zdaniem bardzo fajny odcinek bo pokazana jest alternatywana wersja wydarzeń - co by było gdyby pierwszego dnia udało się uniknąć strzelaniny w pubie. Ile syfu można by uniknąć gdyby tylko jeden dzień poszedł inaczej. Ile ludzi nie straciłoby życia...
Fajny odcinek i fajny sezon - bez rabitta i carrie bardziej mi sie podoba. No i będzie 4 sezon :D

ocenił(a) serial na 10
rad_75

Ten epizod złapał mnie najpierw za gardło potem za jaja a na końcu za serce. Kiedy zaczynałem oglądać Banshee myślałem sobie "no całkiem fajny kiczowaty, przerysowany serial sensacyjny, daję szósteczkę bo będzie przy czym odpocząć od bardziej ambitnych rzeczy", ale później co raz bardziej oczywiste stało się to, że mam do czynienia z czymś wyjątkowym.

Alan Ball na pewno nie jest tylko biernym producentem i miał spory wpływ na serial. Banshee ma wszystko, świetne postaci, dużo akcji, dużo dramatu, dobrze zdefiniowany styl i estetykę, absolutnie przepiękne ujęcia itd. Udowadnia, że w obrębie każdego gatunku można stworzyć coś genialnego. Imo jeden z najbardziej niedocenianych seriali.

Nie mogę się doczekać kolejnych epizodów.

rad_75

Jakby na to nie patrzeć to Hood zamiast użyć pistoletu zaczyna babrać nożem w jajcach kolesia. Więc w dużej mierze to jego zasługa że koleś pozostał na wolności.

ocenił(a) serial na 6
soxterix

Hmmm, chciał się nacieszyć "przyjemnością" indiańca, aby nie miał zbyt łatwego zejścia.... Fakt, trochę też i jego wina...

ocenił(a) serial na 8
soxterix

Nawet jeśli, mógł mu podciąć odpowiednio ścięgna :D nigdzie by nie uciekł, a i zabawiać by mógł się dalej, ale dobrze że nie ukatrupili Cheytona, przynajmniej sezon jeszcze będzie ciekawszy, aczkolwiek dużo gorszy od poprzedniego.

ocenił(a) serial na 6
jacob90

Jak dla mnie, sporo lepsza trójka od dwójki.

ocenił(a) serial na 8
rad_75

sorry błąd mi się wkradł, miałem na myśli odcinek nie sezon :D

rad_75

Rebeca jest denerwująca z odcinka na odcinek. Dobrze że Kai jej pokazał miejsce w szeregu. Myśli że mając "gnata" może zwojować świat i wydawać polecenia. Niech ją w końcu ktoś porządnie ustawi, albo niech Kai spełni wolę Matki - "Let her Go".

ocenił(a) serial na 7
rad_75

Jak dla mnie najsłabszy odcinek 3 sezonu.Tragedii nie było, jednak w porównaniu do poprzednich odcinków, strasznie rozwleczony.Myślałem że będzie ostra jazda z Indiancami, a była zaledwie mała bójka.Przecież wiedzieli że policja będzie ich ścigać po ataku na posterunek, mimo to nawet nie byli przygotowani i dali się podejść jak dzieci.

użytkownik usunięty
rad_75

zachowanie indianina bez logiki, gdybym ja np. zakatował i rozwalił posterunek w kielcach, to następnego dnia wojsko, policja wszystko by robiło by mnie wytopić i zabić. A tu chłop praktycznie siedział sobie w swoim ulubionym namiocie i sobie leżał jak by nic się nie stało. Nikt po mnie nie przyjdzie i jest fajnie