PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644764}

Banshee

2013 - 2016
8,0 23 tys. ocen
8,0 10 1 22798
8,2 12 krytyków
Banshee
powrót do forum serialu Banshee

Tak, wiem, że serial jest komiksowy, że postacie są przerysowane i że kobitka o wadze 60 kg pokonała 90 kg, zawodowego zabójcę. Nie chcę jednak pisać o detalach, jakoś
łapią mi się pod konwencję i mimo wszystko je akceptuję. Nie podoba mi się jednak podstawowe założenie fabuły, a raczej jego realizacja. Po pierwsze:

On i Ona kradną diamenty szefa ukraińskiej mafii, za co ŚCIGA ICH POLICJA a On trafia do więzienia. Zaraz, czyli Rabbit, gdy się zorientował że córka i jej gach rąbnęli mu
towar zadzwonił po gliny? SERIO?

On w 21 wieku przyjmuje tożsamość innego człowieka, ściąga na siebie uwagę narodowych mediów oraz staje się obiektem dochodzenia FBI i NIKT nie potrafi się
zorientować, że On i Hood to nie ta sama osoba? Hood NIGDY W ŻYCIU nie miał zrobionego zdjęcia? Nawet w akademii? W szkole? Do prawa jazdy? W ŻADNEJ kartotece
nie ma jego oryginalnej gęby, przez co FBI nie jest w stanie się zorientować, że "coś się dzieje"?

A tak poza tym, jeżeli przełknie się fakt iż robią z człowieka debila przy każdym odcinku, da się oglądać, szczególnie przy paru piwach.

ocenił(a) serial na 7
djedrys

Oni nie ukradli tych diamentów Rabbitowi, Oni mieli je ukraść dla Rabbita ale postanowili je zatrzymać dla siebie i Ana z nimi uciekła

ocenił(a) serial na 10
djedrys

W serialu jest pokazane jak Job podmienia zdjęcia w bazach danych oraz mówi ze główny bohater ma szczęście ze Hood nie miał bliskich przyjaciół etc. Choć jest to bardzo naciągane ale jak wcześniej wspomniałeś jest to serial na rozluźnienie przy piwku :)

Doliven

Wszystko co napisaliście jest prawdą. Wyraźnie wypiłem o jedno piwko za dużo oglądając pilota, tudzież fabuła szybko wypada z głowy. Tak czy siak serial da się oglądać, z przymrużeniem oka, albo dwóch. Widzę też, że Safari zamieściło mój poprzedni post w bardzo ciekawej formie, wstawiając nowy akapit gdzie popadnie :D