PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644764}

Banshee

2013 - 2016
8,0 23 tys. ocen
8,0 10 1 22798
8,2 12 krytyków
Banshee
powrót do forum serialu Banshee

Zdjęcia i montaż

ocenił(a) serial na 9

Abstrahując od tego, czy ten serial jest dobry, czy nie - warto obejrzć chociażby dla samej sztuki filmowej. Dla osoby
zaznajomionej nieco z tematem pracy kamerą i montażu, serial wyda się po prostu maestrią i sztuką. Zdjęcia, ustawienie
kamery, plan, ostrość obrazu i kontrasty, coś po prostu wspaniałego. Leniwie, majestatycznie ciągnąca się akcja,
przeplatana flashbackami, to jest po prostu sztuka w wymiarze prowadzenia fabuły, zdjęć i montażu obrazu i dzwięku.
Same zdjęcia, np. z początku drugiego sezonu z pól... cudo. Jaram się samym sposobem przedstawienia świata, jak
ktoś się zna na kinie, i potrafi to docenić - orgazm dla zmysłów.

Sam serial... koncept jest jaki jest, jężeli ktoś go zaakceptuje, odnajdzie wspaniałą rozrywkę. Według mnie - seria,
znacznie wykraczająca poza standard, poza ogółem chłamu i tandety, który nam prezentuje TV. Serial ma wady, ale nie
ukrywa ich wcale, chcąć z nich czynić zaletę. Ja mimo wszystko widzę w tym artyzm z założonej koncepcji, podobnie jak
realizacje Q. Tarantino.

Gorąco polecam.

ocenił(a) serial na 10
zakatak

"Serial ma wady, ale nie ukrywa ich wcale..." podoba mi się. Adekwatne określenie. Generalnie mam bardzo podobne odczucia.

zakatak

Zdjęcia przepiękne.