PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=181823}
8,0 21 tys. ocen
8,0 10 1 21344
4,8 5 krytyków
Battlestar Galactica
powrót do forum serialu Battlestar Galactica

Wątek religijny 

ocenił(a) serial na 7

Zacząłem drugá serie, mam pytanie, czy kogoś jeszcze irytuje zbyt mocno rozbudowany wątek
religijny ?

ocenił(a) serial na 7
Shakhal

mnie!

ocenił(a) serial na 8
Shakhal

yeap : )

ocenił(a) serial na 10
Shakhal

Mnie się bardzo podoba!

ocenił(a) serial na 10
Shakhal

Wątek "religijny" jest właściwie rdzeniem całego tego serialu. Na razie i tak tego mistycyzmu jest niewiele.

ocenił(a) serial na 10
PanJapko

Dokładnie tak.

ocenił(a) serial na 8
Shakhal

Mnie denerwuje również , ale nie z powodu takiego jak was czyli pewnie narzucania wiary np. ateista Gaius zmienia się kapłana, ale wątek ten jest po prostu mega tragicznie i bez sensu poprowadzony, głupi, obrażający mnie jako widza. Tak na serio jedyną osobą którą lubiłam w tym serialu był Number One/Cavil za realne podejście do życia i w zasadzie jedyny głos rozumu w całym tym kurzodołku bezsensu...

ocenił(a) serial na 7
morgana000

Zgadzam się z tym co napisałaś.

ocenił(a) serial na 10
morgana000

Pewnie, że nie musi ci się podobać, ale chociaż uzasadnij swoją wypowiedź.
Ostatnie zdanie odnośnie Cavil'a... miałem nie odparte wrażenie, że czytam wypowiedź jakiegoś emo człowieka, któremu wszystko się nie podoba. Jego podejście realne, głos rozumu, kurzodołek bezsensu?? Abstrahując od tego, że to serial sf, to właśnie dzięki model nr one wybito 12 kolonii.

Shakhal

Masakra bogowie Kobolu jakiś neptyk wymyślił tą nazwę i ten ceły akcent religijny

ocenił(a) serial na 9
Shakhal

Jak dla mnie wątek religijny jest zbyt słabo rozbudowany. Żyjemy obecnie w tak podlych ateistycznych czasach, że odrobina mistycuzmu w jakimkolwiek serialu jest na wagę złota.