PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=181823}
8,0 21 tys. ocen
8,0 10 1 21306
4,8 5 krytyków
Battlestar Galactica
powrót do forum serialu Battlestar Galactica

Jestem świeżo po 4 sezonie...

[spoiler]
[spoiler]
[spoiler]

O co w takim razie chodziło z tą cała przepowiednią Kary Thrace i tym, że miała być zagładą
ludzkości? To po pierwsze, a po drugie - kim ona się okazało? Znalazła swoje zwłoki i...?
Była aniołem boga czy czym? :D

Xantyt

Jak to bywa z przepowiedniami rozpatrywanie ich w sposób dosłowny mija się z celem bo powstają pytania zamieszczone wyżej.

Przepowiednia brzmiała "Jesteś zwiastunem śmierci, Karo Trace, Poprowadzisz wszystkich do ich końca ".
Zacznijmy od drugiej części przepowiedni. Zapewne nie uszło twojej uwadze, że to Kara wpisywała współrzędne do systemu FTL, te same współrzędne które, rzekomo, pamiętała z dzieciństwa a które w sposób spontaniczny narysowała Hera. Teraz pytanie gdzie te współrzędne doprowadziły ludzi i cylonów? To jest raczej prosta część zagatki:P

Przy pierwszej część musisz odrzucić założenie że przepowiednia odnoś się do przyszłości. Zastanów się kiedy Kara "wróciła" do świata żywych. Miało to miejsce w Mgławicy Ionian, to wtedy zaczął się rozłam u cylonów który doprowadził do ich śmiertelności.

Co do tego kim była Kara to wydaje się że scenarzyści celowo pozostawili tą kwestie nie rozwiązaną, żeby każdy oglądający sam podjął decyzje kim ona była, dlatego też polecam zobaczyć to www.youtube.com/watch?v=kS2qkUCe6IU w okolo 10 minucie pada, w sumie, Twoje pytanie i to do Katee Sackhoff wiec osobie bliskiej tej postaci:P