PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=181823}
8,0 21 tys. ocen
8,0 10 1 21372
4,8 5 krytyków
Battlestar Galactica
powrót do forum serialu Battlestar Galactica

ejj, ta muzyka....

użytkownik usunięty

ejj, ta muzyka z tego serialu jest niesamowita, słyszeliście te utwory? np. jak witają załoge drugiego battlestara w serii drugiej, no po prostu super:)

ocenił(a) serial na 10

muzyka dodaje i poteguje klimat tego serialu.

Kunio_2

I dlatego warto mieć już 3 soundtracki z serialu...

ocenił(a) serial na 7
Aizen

do trzeciej serii jescze nie wyszedł, nawet nie skończyli emisji całego sezonu w US. Ale racja, Bear McCreary stworzł jeden z najlepszych soundtracków jakie można było usłyszeć w ostatnim czasie. "Something Dark is Coming" uzależnia jak heroina.

ocenił(a) serial na 10
silentman

zgadzam sie - sciezka jest hipnotyzujaca; mnie jeszcze rozklada numer z udzialem Raya'i Yarbrough - "Lords of Kobol". kiedy sciezka do 3 sezonu?

ocenił(a) serial na 10
dzudo_honor

'Allegro' tez jest swietne. Jednak chyba moje ulubione te 'something dark is coming'

ocenił(a) serial na 9
dzudo_honor

ok, a kto mi powie jak wabi sie utworek w którym starbuck spotyka sie z apollo??? proszę bo wymiata!!!:)))

ocenił(a) serial na 10
dude_2

"Something Dark is Coming" jest rewelacyjny, ale ja chyba najbardziej lubię "The Shape of Things to Come". Po ostatnim odcinku już w ogóle będzie mi się kojarzyć z serialem i pytaniem, czy cykl zostanie przerwany;)

ocenił(a) serial na 9
miyuikami

"Something dark is coming" jst dobre, mi jednak w pamięć zapadły bardziej dwa inne utwory. Mam tu na myśli "Prelude to war" i "Pegasus".
Godne uwagi są też "The storm and the dead" oraz "Lords of Kobol"("Dei Kobol una").

Kunio_2

sorry, że się trochę wtrące; pytanie: czy gzieś mogę znaleźć całą serię (mam sez 1 i 2 (ostatni odcinek jaki oglądałem, to cylonka blondi zwiała z drugiego battlestara) - jak ściągnąć, czy tam gdzie kupić ?

ocenił(a) serial na 9

A wie ktoś może co to za muzyczka, którą Starbuck włączyła w swoim mieszkaniu na Caprice jak była tam z Helo?

ocenił(a) serial na 10
aniela917

Phillip Glass - Metamorphosis one

http://www.amazon.com/Solo-Piano-Philip-Glass/dp/B0000026Y4/ref=pd_bbs_9/105-249 5685-7621236?ie=UTF8&s=music&qid=1180289528&sr=8-9

pozdrawiam

abq

Pisząc o 3 soundtrackach miałem na myśli:

Miniseries, I Sezon i II Sezon. Póki co na Album z III musimy jeszcze poczekać

ocenił(a) serial na 10
Aizen

album do 3 serii wychodzi w sierpniu razem z wydaniem 3 serii na dvd :D. oj trzeba będzie rozgrzac soulseeka :P

ocenił(a) serial na 10

tej, a wie ktoś jaki tytuł ma kawałek, który obudził Cylonów? W sensie tę czwórkę.

użytkownik usunięty
kosa480

"All along the Watchtower" - w oryginale Bob Dylan, w serialu zaaranżowany przez Bear'a McCreary i zaśpiewany przez jego brata.
http://www.youtube.com/watch?v=Ka_sHy9cVH0

ocenił(a) serial na 10

A czy ktoś wie kiedy wyjdzie soundtrack z 4 sezonu?

Orrorin

Capricka Pilot soundtrack - czerwiec
BSG Season 4 soundtrack (wydanie 2CD) - lipiec
BSG Razor & The Plan soundtrack - listopad

ocenił(a) serial na 10

Według mnie najgenialniej zaaranżowanym utworem w całej ścieżce dźwiękowej jest "Kara Remembers". W czasie oglądania "Someone to Watch over me", za pierwszym razem kiedy usłyszałem tą kompozycję, po prostu wbiło mnie w fotel.

ocenił(a) serial na 10
Atanamir

zgadzam sie niesamowity i porażający utwór, jednak jest jeden ciut lepszy - Kara's Coordinates - istne cudo!!

ocenił(a) serial na 10
Atanamir

Na youtube jest rewelacyjna koncertowa wersja tego kawałka, która przechodzi w "All Along the Watchtower"

ocenił(a) serial na 8

Tak, muzyka jest bardzo mocnym punktem tego serialu.