Jakieś pomysły? Teorie ? Kto w takim razie zabił Eweline? Kim tak naprawdę jest Magda? Kim jest Tymek?
Tak to wyglądało... sprawdziłem i pomiędzy tym jak belfer prosi o coś Kędzierskiego a Tymek sprawdza że ma przestawione auto (sceny obok siebie) był dzień różnicy bo byli inaczej ubrani :P Więc może faktycznie chodziło belfrowi o zastraszenie. Co do zastrzelenia Lucka to Kędzierski powiedział belfrowi w barze, że wyrównał rachunki "tak jak Ci obiecałem", więc niekoniecznie musiał belfer o to prosić.
Ja myślę ze zamieszany w to będzie któryś z tych policjantów, ten z wąsem lub ten laluś (ze wskazaniem na lalusia)
ona jest bardziej odpowiedzialna niż winna, był taki moment chyba o ile się nie mylę, że coś nawet przełożonemu powiedziała, czego miała nie mówić , było to w 6 odcinku jak przełożony mówił, że "ona potwierdzi" i Radek był ewidentnie wkurzony.
dodatkowo koleś nazywa się Borys... brzmi podejrzanie gdy patrzy się na tekst "przebrani za Ruskich" :D
To mogłoby wskazywać na ułożenie trupa Eweliny, jako jedyni brali udział w tamtej akcji, tak więc znali tę śledztwo. Ale w tym momencie nie można wykluczać również podejrzanych uczniów, którzy również już o niej wiedzą i posiadali dostęp do zdjęć, choćby Tymek. Kolejna sprawa, że jej na pewno nie zabił ten cały Lucjan, raczej nie bawiłby się w duszenie garotą lub czymkolwiek innym, ale to jedynie spekulacja.
Mnie się wydaje, że za śmiercią Eweliny stoi Magda. Widzieliśmy tylko kawałek, pozwoliła jej uciec, chciała pomóc, ale czy na pewno?
Ewelina uciekła, zbyt duża odległość czasowa. Magda była w jakieś miniówce i szpilach, a warto wspomnieć, że była jeszcze przy sytuacji w której tłumaczyła Lucjanowi gdzie ona jest, dopiero po niej oni ruszyli w pościg. Co prawda, wiedziała w którą stronę ona biegnie, sama jej ten pomysł narzuciła. Ale byłoby to co najmniej śmieszne, gdyby Magda miała ją gonić, dogonić, udusić i jeszcze uciec bez świadków.
i o to właśnie chodzi - Magda wiedziała od Tymka jak ma Ewelina zostać ułożona i sama wiedziała gdzie Ewelina uciekła... pytanie tylko komu to powiedziała.
Trafny trop, duże prawdopodobieństwo ze Magda dała znać Tymkowi, a on mógł z Lalusiem współpracować ten z kolei dorwał ją po nadajniku. Dużo pytań, jeszcze ciekawi mnie jak skończy Policjant Bohater na razie został czymś trafiony pytanie czy to trucizna.
Pamiętajmy ze plan Ivo udał się w 2/3, z czego 1/3 żyje (Nauczyciel - na pewno ma jakieś powiązania) na ostatnią osobę stawiam Tymek/Magda. Widać ze Tymek sobie nie radzi z tym więc część winny ma na sobie.
Radek chyba nie żyje? W zwiastunie robili coś w stylu sekcji zwłok, rysowali kółko wokół miejsca wkłucia na szyi.
pytanie kto wyslal sms a ze ruscy ida po niego w przebraniu psow - ten "ktos" chcial zeby Lucek zginal w tym hotelu.Wiadomo bylo ze zacznie strzelac do "ruskich" czyli do policji ktora go "odpali "
rzuca "nu pagadi wuju" ;)) jak sie zorientowal ze jednak to prawdziwa policja to zaczal uciekac
A moim zdaniem Radek ma coś na sumieniu. To on nie chciał czekać na wsparcie i nie nie chciał, aby badać sprawę tego smsa do Lucka.
Mam pytanko. Czy tylko ja mam wrażenie, że zaproszenie Luizy przez Magdę nie było po to, by razem zginać? W pewnym momecie gdy Luiza biegnie zwymiotować, otwiera pomieszczenie gdzie jest odłączona kuchenka. Może Magda chciała by obydwie zginęli, i odkręciła gaz w kuchni. Specjalnie też prędzej nasmordziła trawką by Luiza tego nie wyczuła. A te "odpłynięcie" Halucyny nie było spowodowane alkoholem, tylko zaczadzeniem.
Wiadomo rozkmina mocno wybujała, ale przy tylu absurdach jakie były w 2 sezonie, po prostu staram się być przygotowany na wszystko.
Magdy bym nie podejrzewał, choć do ostatniego odcinka I sezonu myślałem że ktoś inny jest winny śmierci Asi
po 7 odc wiemy kto nie zabil Eweliny - "Harcerze" z lasu ;) i Lucek.
Tymek chyba by nie zdazyl dojechac do tego lasu chcociaz kto wie.Garota ma nam sugerowac ze to bezwzgledny zawodowiec Kedzierski mowil cos w stylu "garota takie dziecko" ale wiadomo ze w tym serialu jest duzo "zmyłek" :)
Tymek strasznie zmienił zachowanie w 7 odcinku. Uważam ze zabił Ewelinę. Spośród wszystkich nowych postaci w serialu to On jako jedyny wiedział jak ułożyć ciało Eweliny aby było ułożone tak jak córka Belfra. Tyle ze nawet On nie mugł wiedzieć że to Ewelina jest tą najbardziej winną
Ta? Zobaczyl cialo Eweliny i byl zaskoczony. Potem bal si ei i dostal swira/ Bal sie nawet odpalic samochód. Wiec jak mogl zabic Eweline i sie tak zachowywac?
Popieram - Tymek wyraźnie był przerażony, kiedy zobaczył ciało Eweliny, to jak było ułożone. Zdaje sobie sprawę, że przyczynił się do jej śmierci, nie spodziewał się tego, on dał na nią namiar, ale moim zdaniem raczej myślał, że ten komu dał cynk, jedynie ją nastraszy.
zdecydowanie ! nie spodziewal sie ze Ewelina zginie i jak zobaczyl fotke ala Asia to w sporym szoku byl
Przed tym odcinkiem obstawiałem Tymka lub Magdę, jednak reakcja Tymka na zdjęcie zwłok Eweliny raczej go wyklucza jako mordercę. Obstawiam Magdę lub innego ucznia. Może to być także Borys, jak ktoś wcześniej wspomniał. W zwiastunie widać scenę Borysa i Magdy, gdy ten prawdopodobnie kogoś zabił. Może świadka?
Wydaje mi sie ,że o "tym dziewcze" zrobiło sie zbyt glośno na komendzie i ktoś z policji maczał w tym palce,gdy gorączkowo belfer jedzie po nią do lasu spotyka sie z chłodną odpowiedzią Radka ze ona nie jedzie ,tylko biegnie jakby wogóle nie robiło to na nim żadnego wrażenia, myśle ze którys z jego agentów byc moze na rozkaz przełożonych wydał taki rozkaz ,jako jedyny mogli sie przygotować do tego mieli ją cały czas pod kontrolą,na miejscu pojawiają sie jako ostatni,ciekawe.
Urodziła się przez noc kolejna super teoria w mojej głowie: Laluś (Orzechowski) okaże się osobą która miała dowiedzieć się kto jest czarnym charakterem w policji. Okaże się ze to komisarz z wąsem (który urabiał Radosława, oficera CBŚ - ze wie, ale nie powie). Tymek i Magda są ewidentnie winni, ale sterowani przez tą całą sektę do której też należy Nauczyciel. Oficer CBŚ zginie taki TotalSacrifice za to ze Eweliny nie uratował. A Laluś będzie pełni rolę Radosława w następnym sezonie :)
Jeszcze myślę ze brat Tymka to psychopatyczny skur...w...syn, na pewno ma jakoś rolę w tym wszystkim ;)
Dokładnie, ten brat to idealny kandydat na psychola filmowego. Niedoceniany pianista, mający problemy z dziewczynami, jak powiedział sam jego ojciec. Wzdycha do dziewczyn brata, jest zauroczony Luizą. Jest ewidentnie zazdrosny o brata. Jak w Balladynie. A może on ma też jakieś zdolności hakerskie, a wszyscy uważają go za ciamajdę. Może to on organizuje te spotkania. Myślę, że to może być kluczowy wątek. Standardowo, ktoś kogo najmniej podejrzewamy, a kto jest dość często pokazywany w serialu, w sumie nawet nie wiadomo po co.
Zważywszy że Tymek jest ostatnio strasznie podejrzaną osobą, to okaże się w finale tym dobrym. Gdyby był czarnym charakterem to zbyt to by było oczywiste, a takie seriale lubią się bawić widzami i celowo tak ukazywać postacie by niemalże do samego końca wydawało nam się coś innego niż będzie w finale :)
Myślę, że sms wysłany do Lucjana ma kluczowe znaczenie dla rozwiązania zagadki. "Idą po ciebie ruscy, udają psy". Wiem, że to szalona teoria, ale ten pusty dom Magdy od razu mi się skojarzył z tym, że jej rodzice to tak naprawdę szpiedzy, tzw. śpiochy. Działają pod przykrywką i udają rodzinę, jak w serialu "Americans". Rodzina Tymka też normalna nie jest. Może więc chodzi o jakichś konflikt między handlarzami broni a Rosjanami? Tymek i Magda próbowali się mścić na Lucku a Tymek się wkurzył, bo belfer wszedł mu w paradę. Ludzie od Tymka stoją oczywiście za śmiercią Eweliny.
Nie bylo zadnych ruskich,chodzilo o to zeby Lucek zaczal strzelac do policji myslac ze "ruscy" ida po niego.ten kto wyslal smsa chcial zeby Lucek zginal (moze Magda moze ktos z CBS) .Jak sie Lucek zorientowal ze to nie ruscy a prawdziwa policja to zaczal uciekac
Wiem, że ten sms miał sprowokować Lucka do strzelaniny, ale może sugerować, że Lucjan jest w konflikcie z ruskimi i z jakichś powodów się ich boi.
byl poszukiwany za zabojstwo paru gruzinow - to jak dostal smsa ze ida po niego to wiedzial ze chca go odpalic i od razu zaczal strzelac.czyli jak sie mozna domsylac osoba co tego smsa wyslala chciala zeby Lucek zginal .Mozna zgadywac ze albo chodzio o zemste (Magda) albo za duzo widzial (moze ktos z CBS)
No to Radek mógł wysłać smsa. Musiał się Lucka pozbyć żeby nie było świadka że Ewelina była wtyką, a przy zwykłym aresztowaniu nie miałby szans się go pozbyć. Musiał go zabić podczas ucieczki. Dlatego nie chciał by kolega drążył temat smsa.
Podoba mi się ta opcja, ale uważam, że smsa wysłał ktoś komu zależało na tym, żeby Lucek się "stawiał" przy aresztowaniu - czyli żeby zaczął strzelać bo byłaby szansa, że zginie i nie wyjawi tej osoby. Nie wiem dlaczego ale widzę w tym wszystkim Karola i jego dwóch sługusów - Szymka i Sławka. Poczekamy, zobaczymy...
A co myślicie o tym że pod koniec odcinka Radek ma halucynacje, a w zwiastunie chyba ginie, może to być powiązane z Halucyną? Samo jej przezwisko musi coś znaczyć...