Pytam poważnie. Nie widziałem dotąd żadnego odcinka, a naczytałem się tyle pochwał na temat BB. Dodam, aby pokazać mój gust, że uwielbiam takie seriale jak: 24 godziny, Mentalista, Banshee, Luther.
zamiast pytać to obejrzyj kilka odcinów i tyle, no czego Ty sie chłopie spodziewasz że jak założysz temat na stronie serialu który ma średnią 8,7 z 60 tysięcy głosów to będą CI pisać że to lipny serial i żebyś sobie darował? Co tu nie wejde na forum to zawsze taki temat tylko po co?
Nie zastanawiaj się ani minuty o ile możesz sobie pozwolić czasowo. Licz się ze znacznie krótszym snem :)
Serial z każdym sezonem się rozwija i jest coraz lepszy. Bez dwóch zdań, by niechcący niczego nie zaspoilerować - polecam. :D
skończyłam go kilka dni temu. nie ma co, serial jest bezkonkurencyjny. gdzieś przeczytałam, że może serial się skończył, ale legenda BB dopiero się zaczęła. Coś w tym jest.
Nie marnuj ani sekundy! Oglądaj ! ;)
Mam za sobą większość produkcji serialowych i mogę śmiało powiedzieć, że BB jest najlepszym, jaki kiedykolwiek powstał.
Jedyne niebezpieczeństwo jest takie, że każdy kolejny serial będzie przeciętny.... Breaking Bad to najlepszy serial jaki oglądałam.
Nie sądzę, by można nazwać go lepszym od np:
Robin of Sherwood, Miasteczko Twin peaks, Rzym, Gra o tron, Oz, The wire czy Sopranos.
Osobiście dla mnie najlepszym jest Miasteczko Twin peaks.
Każdy ma swoje zdanie :). Hmmm jeżeli miałabym użyć jakiegoś argumentu... Np Gra o tron... to świetny serial... ale jest wg mnie dużo mniej ciekawy.... wątki się ciągną, nie ukazuje się psychologi postaci, jej przemian... A co najważniejsze.... serial jest dużo łatwiejszy, mniej skomplikowany... Przyznam... krwawe gody to mistrzostwo...
Zależy kto czego od serialu oczekuje....
Dodatkowo... Breaking Bad to chyba jeden z nielicznych seriali w którym kszystko zostało dopięte na ostatni guzik, wszystko zostało rozwiązane, nie było niedomówień, twórcy serialu postąpili z widzem uczciwie... Wytłumaczyli dlaczego co i jak.... i wszystko miało sens.... Finałowa scena wolta i skyler.... to było naprawdę coś...
Gra o tron ma niesamowite dialogi i bardzo ciekawe postacie.
Polityka, skomplikowana sytuacja w dążeniu rodów do poszerzania swych wpływów i zdobycia tronu.
Piękne zdjęcia. Kraina rodem ze średniowiecza, ale z domieszką fantasy.
Minusami można nazwać pomijanie wielu wątków z książek lub zmiany względem nich,
ale z drugiej strony nie da sie upchnąć wszystkiego w serialu co było w długich powieściach.
Bądź też minusem może być uleganie modzie dzisiejszej na pokazywanie nadmierne przemocy i seksu,
zapoczątkowane przez Rzym. Ale takie mamy czasy, że większość ludzi chce to oglądać.
Ale nie uważam, że Gra o tron, by ten serial był lepszy niż Miasteczko Twin Peaks.
Ten serial mnie rozłożył na łopatki bardziej niż jakikolwiek inny.
Breaking bad nie robił takiego wrażenia. Ale to inna tematyka.
Porównywać mógłbym go z podobnymi serialami np:
Oz, The wire, Zakazane imperium czy Sopranos, gdzie występuje tematyka gangsterska.
Zgadzam się ze wszystkim z grą o tron, racja. Mi chodzi jednak o coś innego i chyba nie wiem jak to ująć w słowa :). jeżeli chodzi o miasteczko... nie widziałam, ale w takim razie już jest na mojej liście :)
Ciężko mi by było sie zdecydować, który najlepszy jest serial gangsterski.
Ale chyba widziałbym je tak:
Oz > The wire = Breaking bad > Sopranos > Zakazane imperium
Wiem, że dla wielu Sopranos jest nr 1 w tej tematyce, ale ten serial jest trochę nudny.
Zakazane imperium ma fajny klimat, zbliżony do klasyki kina gangsterskiego czyli
Ojciec chrzestny 1,2, Dawno temu w Ameryce, ale oczywiście filmy są duże lepsze niż seriale,
w których za dużo momentów jest nudnych i nie ciekawych.