Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 333 tys. ocen
8,8 10 1 333363
9,1 50 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

skąd ten zachwyt?

ocenił(a) serial na 1

O co chodzi w tym serialu? Skąd taka wysoka ocena? Gdybym nie oglądał, to bym nie oceniał, specjalnie jednak zobaczyłem parę odcinków i muszę przyznać, że jestem zażenowany. Co to ma być? Jakiś typ siedzi na chacie i przychodzi łysy rudy z brodą i mówi 'siemanko' i tamten do niego 'no siemasz breaking bad' - co to w ogóle ma znaczyć? 'złe włamanie' ? ten serial miał być o włamywaczach, którym nie wyszło? Na czym to ja skończyłem.. aa no tak.. i ten rudy mówi "ooo gdzie jest ten trup", a tamten "sory breaking, ale polałem go kwasem w wannie i sąsiadów zalałem.." nO KU*** to jest serial na miare XXI wieku? Spartacus jest 10x lepszy niż ten chłam komercyjny, który w ogóle nie ma sensu kompletna porażka tak samo jak dexter i m jak miłość.
Nawet toy story 3 jest lepsze -.-
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
diegonen

Nie udaję, że nie pamiętam, tylko chcę byś mnie zacytował, gdzie ja cię obraziłem.

ocenił(a) serial na 1
miko1356

Ty już dobrze wiesz gdzie mi ha insultato.
Saluti.

ocenił(a) serial na 10
diegonen

Nie, nie wiem, proszę wskaż mi drogę.

ocenił(a) serial na 8
diegonen

Od którego odcinka oglądałeś? Bo jeśli od tego co opisałeś to się nie dziwię, że się nie spodobał ;) to jest serial dla ludzi, którzy zmęczeni są typowymi serialami, a tu nie ma jakiejś mega wartkiej akcji tylko jedna wielka rozkmina. If u know what I mean. Pozdrawiam i polecam obejrzeć 1 odcinek 1 serii BB ;)

ocenił(a) serial na 1
Mrs_Willis

Jak już mówiłem, obejrzałem wiele odcinków (bylo ciężko, ale musiałem to zrobić jako rzetelny recenzent) i mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że ten serial to sodoma i gomora. Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 8
diegonen

co do somory i gomory się zgadzam...chociaż nie...bb przy modzie na sukces to pikuś

diegonen

rzetelny recenzent hahhhah, ktos taki jak ty nie jest w stanie zrecenzowac nawet historyjki po gumie donald.

ocenił(a) serial na 10
diegonen

Rzetelny recenzent? W twoim przypadku to jakiś oksymoron.

ocenił(a) serial na 1
facet31

Dlaczego masz łysego rudego chudego ślepego dziada w avatarze?
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
diegonen

Dlaczego jesteś trollem?
Nie pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 1
facet31

Dawno w dupę nie dostałeś?
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
diegonen

Mieli koledzy wyżej rację, że jesteś kakaowym trollem, to widać po postach. EOT.

ocenił(a) serial na 1
facet31

Kolegów to ja mam na cmentarzu. EOT. IMO. WBO. MMA. PKP. RPS.
Pozdrawiam.

diegonen

trolujesz czy po prostu jesteś nierozgarnięty?

ocenił(a) serial na 1
Musicforevah

O co Ci chodzi?
Pozdrawiam najmocniej.

ocenił(a) serial na 10
Musicforevah

W jego przypadku jedno i drugie.

ocenił(a) serial na 1
facet31

Brakuje ci czwartek klepki, łobuziaku.
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
diegonen

dobra beka jak na trolla

ocenił(a) serial na 1
theKaJ

Jaki troll?
Pozdrawiam.

diegonen

No szkoda tylko, że ty dajesz 10/10 za takie filmy jak "Park Jurajski". Owszem, są tam fajne efekty specjalne, ale nic poza tym. Przez dwie godziny grupka ludzi ucieka przed dinozaurami. I to ma być według Ciebie film na 10/10? To jest to "niesamowicie doskonałe arcydzieło" jak sam to nazwałeś parę postów wcześniej? Ten film to może zachwycać co najwyżej dzieci z podstawówki i to z klas 1-3. "Breaking Bad" jest dla ludzi, których urzeka w serialu coś więcej poza ganianiem się, mordobiciem i efektami specjalnymi. To jest serial, który trzeba zrozumieć, a nie tylko obejrzeć. Ten serial został nagrodzony kilkudziesięcioma nagrodami, a ile nagród otrzymał ten twój "Spartacus"? Jedną, może dwie, a może żadnej? A przypomnę Ci, że nagrody są wydawane przez krytyków filmowych, którzy z pewnością znaczenie więcej serialów i filmów widzieli niż ty i znacznie lepiej znają się na ich ocenianiu. Także skończ już mówić, że "Breaking Bad" jest niesłusznie poddawany pod takie zachwyty, bo to zwykłe kłamstwo. To jest jeden z najlepszych aktualnie seriali na świecie i pogódź się z tym w końcu.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
diegonen

Jaram się "Parkiem Jurajskim"? Ostatni raz ten film mnie kręcił, chyba... chyba nigdy. Tam nawet ciężko się jakiejkolwiek fabuły doszukać. Ale skoro Ciebie tak urządza ten "majstersztyk", to może mi opowiesz, co tak świetnego widzisz w tym filmie? Widzę, że dałeś też 10/10 za "Jacka Frosta". To też według Ciebie majstersztyk? Przecież to zwykła bajka dla dzieci i nawet w opisie ma wpisane "Familijny". A co do nagród, to może i jedna nagroda o niczym nie świadczy, ale jeżeli jakiś film czy serial dostaje tych nagród kilka, kilkanaście czy nawet więcej i to w dodatku tak prestiżowych jak "Saturn" to raczej musi być co najmniej ponadprzeciętnie dobry. Raczej wątpię, żeby producenci specjalnie jeździli od jednej komisji jurorskiej do drugiej i dawali każdemu w łapę, tylko po to, żeby zdobyć parę nagród. Dobra kinematografia(a taką jest "Breaking Bad") jest wizytówką samą dla siebie i nie potrzebuje łapówkarstwa. A poza tym, jak można obejrzeć parę odcinków i oceniać cały serial? Filmy też oglądasz przez 5 minut, a potem mówisz, czy film był dobry, czy nie? Żeby można się było na jakiś temat wypowiadać, a już tym bardziej się z kimś spierać trzeba obejrzeć co najmniej większość danego filmu czy serialu. Nie ocenia się książki po okładce. Filmy jak np. "Forrest Gump", Skazani na Shawshank" czy "Milczenie owiec" też nie mają ciągłych zwrotów akcji, mnóstwa efektów specjalnych, strzelanin itp., a jakoś wszystkie trzy są świetne.

kurusi1

szkoda czasu na rozmowę z nim, [Br]eaking [Ba]d jest poza zasięgiem jego percepcji

ocenił(a) serial na 1
Oskitello

Możesz się nie odzywać, jak dorośli dyskutują?
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 1
kurusi1

Ty dalej swoje? Naprawdę twój umysł jest tak spaczony, że nie myślisz samodzielnie? Opierasz się tylko i wyłącznie na jakiś nagrodach przyznawanych po znajomościach? W takim razie twoim ulubionym filmem musi być w pułapce wojny... och tak to wspaniała produkcja, ileż nagród. Musisz ograniczyć media i zacząć myśleć samodzielnie, inaczej dalej nikogo nie będzie obchodzić twoje zdanie.
A Jack Frost to po prostu piękny film, pomimo, że nie dostał nagród (taak, tak też można). I jak powiesz, że scena, gdy bałwanek topnieje a synek chce go ratować, a on mówi "ooo dobra muszę odejść żegnajcie kochani" nie wywołuje u ciebie łez, to znaczy, że trzeba przyznać ci Saturna za znakomitę grę aktorską.
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
diegonen

Szkoda ze nie urodziles w czasach holokaustu.Tyle.

grzesiekpl3

Teraz to mnie rozsierdziłeś . Ty kozi synu .

ocenił(a) serial na 8
diegonen

Oglądasz Spartacusa tylko dlatego , że kręcą cię męskie napakowane spocone ciała. Nie zdziwiłbym się gdybyś był kakaowcem . Już zrobiłeś coming out czy ciągle się z tym kryjesz ?

ocenił(a) serial na 1
TheAmazingPudding

A Ty oglądasz breaking bad, bo kręci cię stary, schorowany, łysy, rudy pajac w okularkach. Pewnie makowca wpierdalasz. Już zrobiłeś coming out czy ciągle się z tym kryjesz?
Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) serial na 8
diegonen

Jaki temat , takie odpowiedzi , panie trollu.

ocenił(a) serial na 1
TheAmazingPudding

Na Pana to trzeba mieć wygląd i pieniądze... mów mi Breaking Bad (boże jak można się tak nazywać..)
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
diegonen

hahhah ty rzeczywiscie jestes za glupi, zeby moc zrozumiec ten serial

ocenił(a) serial na 10
diegonen

rety , jesli naprawde tak piszesz a nie zartujesz to naprawde jestes troszke głuptawy...

ocenił(a) serial na 1
black_bastard

Możesz jakoś uzasadnić swoją wypowiedź?
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
diegonen

Ten serial mial juz tyle uzasadnien dlaczego jest tak genialny, ze jakbys nie byl taki leniwy to bys sobie poczytal to i owo. Serial, ktory buduje w odbiorcy taka identyfikacje z bohaterami, ktory sklania praktycznie ciagle do myslenia oraz dosadne i bardzo realistyczne ukazanie upadku glownego bohatera jest wrecz fenomalnalne. A to tylko kilka argumentow, mozna by wymienic cala rzeke uzasadnien dlaczego ten serial jest arcydzielem, ale ty tego nie zrozumiesz. Nie umiesz ogarnac czegos co przekracza twoj schematyzm mysleniowy lub sklania do refleksji. Serial dla bardziej wymagajacych, nie dla tepakow. Ty sobie dalej ogladaj to gowno kategorii B jakim jest Spartakus. To nawet nie jest maly pierd tego co reprezentuje Breaking Bad.Ale skoro lubisz prostote i otepiajace bzdury to juz twoj problem.

ocenił(a) serial na 1
black_bastard

Mylisz się. Spartakus przynajmniej opowiada historię, która wydarzyła się naprawdę. Tutaj możesz się doszukać refleksji i zidentyfikować z bohaterami, których działania oparte są na faktach (tak oni istnieli i tak wyglądało ich życie). Breaking Bad natomiast, to zwykła zmyślona bajeczka, także nie wiem czym tutaj się inspirujesz i z kim identyfikujesz, ktoś sobie wymyślił bzdurną historyjkę i ty to łykasz jak młody pelikan.
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
diegonen

hahhaha o matko ratuj, Spartakus i realna historia ktora opiera sie na orgiach non stop i niezniszczalnych umiejetnosciach niczym rambo gl bohatera. Do tego tekst z doszukiwaniem sie refleksji w tej prostackiej szmirze jest conajmniej nie na miejscu.
Wez mlodu obejrz sobie Breraking Bad w calosci bo ten serial nie ejst tak prosto podany na tacy zebys mogl po kilku odcinkach ogarnac jego zlolzonosc i psychologiczne portrety bohaterow. Nie radzilbym ci pisac na forumm BB takich rzeczy bo kazdy cie tutaj pozamiata jak malego robaczka. Z tym spartakusem nawet sie nie blaznij, to tak jakbys porownywal orginalna Coca Cole do wyrobu colo-podobnego z biedronki. Roznica zasadnicza. Albo lige hiszpanska do polskie 4 ligowej hahha.

ocenił(a) serial na 1
black_bastard

Swoimi wypowiedziami tylko się kompromitujesz. Każdy dorosły, trzeźwo myślący człowiek zauważy przewagę Spartakusa nad BB, pod każdy względem. Musisz się pogodzić z tym, że w dzisiejszych czasach ludzi nie chcą oglądać nudnej szmiry z usypiającymi dialogami. Dlatego preferowane są takie produkcje, jak ta w/w, w której mamy masę akcji, pełno zwrotów akcji, do tego wszystko oparte na faktach. A to, że aktorzy są napakowani, to tylko in plus, wględem tego gościa Breaking Bad, który ma 40 na karku a jego wiek biologiczny to 60 lat, mc donalds i zero aktywności fizycznej zgubą białej cywilizacji - to jedyny morał płynący z tej tandety.
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
diegonen

ile ty masz lat, pytam z ciekawosci? !4-15 bo taki przedzial mysleniowy reprezentujesz. Zadnych podstaw nie masz do merytorycznej rozmowy czy chociazby konstruktywnej krytyki serialu Breaking Bad a pieprzysz takie prymitywne wypowiedzi, co zreszta jest oznaka twoje niklej inteligencji. Serial BB to psychologiczne studium relacji miedzy ludzkich z silnie zbudowanym aspektem spolecznym. Spartakus to tania papka bez fabuly dla malo bystrych odbiorcow.

"Musisz się pogodzić z tym, że w dzisiejszych czasach ludzi nie chcą oglądać nudnej szmiry z usypiającymi dialogami. Dlatego preferowane są takie produkcje, jak ta w/w, w której mamy masę akcji, pełno zwrotów akcji, do tego wszystko oparte na faktach."

hahhah o matko droga, teraz juz wiadomo kim jestes, imalo rozgarnietym gowniarzem, bo osoba dorosla nie łyka takich rzeczy. Dialogi to jeden z bardziej istotnych budulcow scenariusza, ich brak lub glupawa paplanina to oznaka idiotycznych filmow lub seriali.
W dzisiejszych czasach ludzie tylko glupi bez rozumu łakną akcje i ten caly syf co wymieniles. W dodatku twoj glupi Spartakus nie ejst na faktach, podaj mi fakty z tego serialu, ktore psowalyby do rzeczywistej postaci Spartakusa. Obejrz sobie tłuku film z Kirkiem Douglasem to moze sie czegos nauczysz o tej postaci. Idiota skaczacy na ringu i dymajacy co chwile jakies ku.rwy to nie jest Spartakus,. Ten serial ma tyle wspolnego z autentycznymi wydarzeniami co udzial trotylu przy katastrofie smolenskiej.

Walter White ma 50 lat deklu i choruje na raka, wiesz co to za choroba i jak potrafi niszczyc organizm? Jak sie troche poedukujesz lub bedziesz mial stycznosc z ta choroba to nie bedziesz pisal o tym jak kto wyglada przy tej chorobie.

Twoje argumenty sa tak dziecinne i prymitywne, ze przekonujesz mnie tylko w tym jak mały potencjal jest w twojej smarkatej glowce.

Porownywac serial z dosadna zawartoscia o zyciu i jego aspektach, do gowna w ktorym sie tluka, to trzeba byc naprawde baranem.

Podsumowujac, serial Breraking Bad jest dla ciebie za inteligetny, twoje male IQ nie ogarnia czegos co przekracza twoje mozliwosci intelektualnej percepcji. Moze jak juz wydorsniesz z wieku larwy czy podlotka to bedziesz docenial bardziej ambitne rzeczy.

ocenił(a) serial na 1
black_bastard

Widzisz, to nie tak, że dla mnie BB jest za inteligentny, tylko u ciebie spartakus wywołuje kompleksy, dlatego nie możesz znieść tego serialu. Musisz się zmobilizować i zrobić coś ze sobą, zobaczysz na pierwsze efekty nie trzeba długo czekać. Jeszcze mi podziękujesz.
Jeśli chodzi o zgodność historyczną - mówisz, że serial nie jest na faktach i odwołujesz mnie do innego filmu? Może byś przeczytał jakąś książkę na ten temat, skoro żeś taki inteligent. Kirk Douglas był mniej wiarygodnym Spartakusem niż ten serialowy. A to, że boli cię dymanie to widocznie jakiś twój uraz i nie jestem w stanie ci pomóc.
Może jak dorośniesz to przestaniesz fascynować się pseudo-intelektualnym bełkotem i zwrócisz ku bardziej ambitnym produkcjom.
Pozdrawiam najmocniej.

ocenił(a) serial na 10
diegonen

hahah mlodziak, ja od 12 lat trenuje na silowni, do tego ksozykowka od 5 lat, rower w sezonie 4-5 razy w tygodniu, plywanie. Akurat sylwetke mam naprawde swietna, wiec daruj sobie ten szajs o kompleksach bo zapewniam cie, ze nie mam zadnych zwiazanych z cialem.

"Może byś przeczytał jakąś książkę na ten temat, skoro żeś taki inteligent. Kirk Douglas był mniej wiarygodnym Spartakusem niż ten serialowy. A to, że boli cię dymanie to widocznie jakiś twój uraz i nie jestem w stanie ci pomóc."

o matko jedyna, ty jestes jeszcze glupszy niz ustawa przewiduje. Podaj mi fakty zgodne z tym serialem? No rposze cie, ten serial to fikcja, punktem zaczepienia byla prawdziwa historia Spartakusa, ale potem juz poszli w zupelnie inna strone. Kirk Douglas mniej wuarygodny hahhahah o ja pie.rdole hahhaha. Porownywac legendarnego aktora do jakiegos aktorzyny kategorii C, ktory w zadnej fabule prawdziwej nie gral. Ty tak serio, czyli naprawde lubisz jak sie z ciebie smieja inni? Wszyscy tutaj juz maja mega beke z ciebie a ty dalej brniesz w otchlan glupoty.

Nie mam problemu z dymaniem, predzej ty prawiczku. Dzieci 15 letnie tego nie robia.

"Może jak dorośniesz to przestaniesz fascynować się pseudo-intelektualnym bełkotem i zwrócisz ku bardziej ambitnym produkcjom."

hahhahah no wlasnie ja ejstem dorosly i zwracam uwage na ambitne produkcje, ty zas jestes gnojem ktory za ambitne produkcje uwaza takie scierwa, no sorry ale blaznem powinienes byc.

ocenił(a) serial na 1
black_bastard

Szkoda tylko, że jak chodziłeś na siłownię, to dziwnym trafem zawsze była zamknięta.

Drugi akapit zostawiam bez komentarza, jako że twoja składnia uniemożliwiła mi rozszyfrowanie tego, co chciałeś przekazać. Jakiś bełkot.

Tylko winny się tłumaczy.

Pomiędzy dorosłością, a pełnoletnością stoi gruby mur. Taki, którego głową nie przebijesz.

Pozdrawiam pięknie.

ocenił(a) serial na 10
diegonen

Chcesz to wysle ci zdjecie nygusie, raczej podobne mam warunki jak ci twoi gladiatorzy smieszni.

Drugi akapit zostawiasz bez komentarza bo jestes za glupi, zeby zrozumiec to co napisalem. Skladnia jest poprawna, za to twoja glupota nieograniczona, wiec sie nie dziwie, ze nie jestes w stanie nic wykrzesac.
Miales tez podac kolego "bystry inaczej" fakty przemawiajce za zgodnoscia serialu Spartakus z rzecywista egzystencja tego pana, zycze powodzenia w poszukuwaniach hehe

ocenił(a) serial na 1
black_bastard

Nie jestem zainteresowanymi Pana zdjęciami, wiedziałem, żeś podejrzany, ale do zaszło za daleko, naprawdę to nie jest temat tego typu jak ci się wydaje.
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
diegonen

no przeciez zarzucasz mi watpliwa budowe ciala, a teraz nie chcesz sie zmierzyc z rzeczywistym stanem mojej osoby? hahha dzieciaku naprawde sie boisz stykac z rzeczywistoscia.
Krowa ktora duzo ryczy, malo mleka daje.

ocenił(a) serial na 1
black_bastard

Jak już powiedziałem, pomyliłeś strony i intencje. Nie znam adresów stron gejowskich, ale w google umiesz cytatów szukać to i anonse znajdziesz.
Pozdrawiam.

diegonen

Do diegonena czy jak ci tam "bystrzaku" hehe. To co piszesz to ty tak na serio? Ludzie lubia sie posmiac z czyjejs głupoty, ale na Boga to juz nie jest zabawne tylko zaczynasz sie robić żałośnie głupi.
To ty się kompromitujesz tak, Spartakus to jakieś rzygowiny, serial bez żadnej treści, przynajmniej mądrej a twoje proby obrony tego syfu to istna kompromitacja twojej osoby. Breaking Bad to najwyższa półka, twoje porównania nawet nie maja prawa bytu.

"Dlatego preferowane są takie produkcje, jak ta w/w, w której mamy masę akcji, pełno zwrotów akcji, do tego wszystko oparte na faktach. A to, że aktorzy są napakowani, to tylko in plus, wględem tego gościa Breaking Bad, który ma 40 na karku a jego wiek biologiczny to 60 lat, mc donalds i zero aktywności fizycznej zgubą białej cywilizacji - to jedyny morał płynący z tej tandety."

WTF, o jacie, ty tak serio? No sorry, ale ja wątpie w twoją zdolność do myślenia skoro ty takie bzdury wypiusujesz.

Bastard ma racje, musisz być mało bystrym dzieciakiem.
Mimo wszystko pozdrawiam i mniej kompromitacji na przyszłość.

ocenił(a) serial na 1
pasikonik1977

Z tego co piszesz, wynika, że szukasz w BB pocieszenie, gdyż również jesteś takim zapuszczonym gościem z nierozwiniętą koordynacją ruchową i myślisz, że jak będziesz inteligentny to też zostaniesz breaking badem i będziesz rozpuszczał ludzi w wannie (wtf?). Chłopcy ćwiczcie, oddychajcie świeżym powietrzem, spożywajcie jak najwięcej ryb potrzebujecie kwasów tłuszczowych nienasyconych. W przeciwnym wypadku będziesz wyglądał jak ten gość z serialu, to dopiero byłoby przykre.
Pozdrawiam.

diegonen

Breaking Bad idioto to nie jest osoba tylko tytuł serialu imbecylu. Bohater ma raka, wiec dziwne niedorozwoju by było to żeby skakal jak baletnica. Naprawdę żałosna z ciebie istota. Rozumiem, można nie grzeszyć rozumem, ale takich imbecyli jak ty to rodzice powinni wysyłać na konkurs głupoty, lub upadku człowieczeństwa.
Nie potrafisz pojmować pewnych trudniejszych aspektów życia jak relacje psychologiczne bohaterów, lub drzemiące w człowieku instynkty, które się budzą wraz z z informacja o śmiertelnej chorobie to tylko świadczy o tym jak niedojrzałym jesteś dzieciakiem. Okej lubisz prostotę, siekanie mieczem, krew i cycki, ale sa tez bardziej ambitne aspekty zycia codziennego, ktore seriale takie jak BB potrafią to nieskazitelnie przedstawić. 6 Stop Pod Ziemia pewnie tez jest dla ciebie za trudne co ?

ocenił(a) serial na 1
pasikonik1977

ten cały breaking bad wciska sztynks małolatom i rozpuszcza ludzi w wannie. Serial jest bezdennie głupi i demoralizujący dla młodzieży, w związku z czym powinien jak najszybciej zejść z anteny... a nie czekaj przecież go nawet nigdzie nie grają.....
Pozdrawiam.