PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=810557}

Bridgertonowie

Bridgerton
2020 -
6,9 52 tys. ocen
6,9 10 1 52128
5,8 16 krytyków
Bridgertonowie
powrót do forum serialu Bridgertonowie

Ten serial jest płaski jak podeszwy moich japonek, ani dramatu, ani komedii. Jedyne uczucie, jakie we mnie wzbudza, to irytacja postacią Eloise - obsadzanie 30-latek jako 16-latek jest normalne, ale Claudia Jessie gra zblazowaną 40-latkę, a nie nastolatkę, którą krępują normy towarzyskie i która pragnie wolności niedostępnej kobietom, a ona gra zgorzkniałą starość (te jej zmarszczki mimiczne, brrrr) zamiast zbuntowanej młodości. Okazuje się, że jedyną zaletą tego gniota jest mieszana obsada - ten zabieg sprawił, że pojedyncze postaci nadają temu jakiś charakter. Ogólnie doszłam do połowy 4 odcinka i jak dla mnie dość.

ocenił(a) serial na 5
dalena21

Też się zdziwiłam,że ona gra Eloise. Ale może to celowy zabieg by nie zmieniać aktorów z czasem? Wiadomo,że akcja w książkach ciągnie się z 13 lat. Hiacynte i Gregorego muszą zmienić bo nie będą mogli grać dorosłych. Ale reszta postaci -umówmy się - jest już określana mianem dorosłych. Gdy Eloise wyjdzie za mąż będzie pod 30tke. Więc aktorka wiekowo już pasuje. Tak samo jest z aktorka grająca Penelope. Ma ona teraz 33, jak będzie miała swoją historię będzie miała 28, jednak teraz gra 16-17latke.

ignis_2

Też tak myślę, po prostu mają rozplanowaną do nakręcenia szerszą perspektywę, obejmująca lata i nie chcieli w kolejnym sezonie zmieniać aktorek grających Eloise i Penelope na starsze, mnie taki zabieg nie przeszkadza.

ocenił(a) serial na 6
dalena21

W punkt, mam takie same odczucia. Obejrzałam cały chociaż zakończenie bardzo przewidywalne.